2015. május 19., kedd

Felpofozásra ítéltettünk :)

Tartozhatna ez a cikk épp a kicsi színes kategóriába is, de maga a jelenség, amit megmutat, eléggé általános és egyben elszomorító ahhoz, hogy ne mulassunk rajta. Ettől még a címben levő szmájli indokolt, mert a dolog tragikomikus.




Vasárnap kezdjük Győrben egyhetes folyamatos tüntetésünket a Városháza előtti téren, amelyik meglepő módon a Városház tér nevet viseli. Nem kellett bíróságon kivívnunk a jogot, a városi rendőrkapitány és közrendvédelmi helyettese ugyanis egy egyeztetéses, teljesen korrekt eljárásban jóváhagyta a bejelentésünket. Nemcsak kritizálni tudok, megy ám a dícséret is, ha van miért, és most van: jogállami eljárással találkoztam Győrben, respekt az ottani zsaruknak. Szóval már a végszervezési fázisban vagyunk, infrastruktúra, építés, személyzet, technika, szóróanyag, ilyesmivel foglalkozunk, aztán kezdjük az országos túrát. Fölkészültünk persze arra, hogy fognak minket támadások érni, bár erre sem kellett külön tréninget szerveznünk: 9 hónapnyi Kossuth tér után nekünk már nehéz lenne meglepit okozni. És mégis sikerült. Beígértek nekünk a fogadásunkra ugyanis egy lepofozást. Na, nem ez a meglepetés, ment ez a buli élőben is a Parlament előtt, voltak éles helyzetek dögivel. A meglepetés az, ahonnan ez a nyilvánosan tett ígérvény érkezett. Nem az állomásnál már békésen 2 fővel standolgató Jobbiktól, nem a Győrt minden politikai szinten irányító Vérnarancsoktól, de nem ám. Attól a hölgytől jött, akit az ezalatti képen megmutatok.


Igen, Ő az. Glázer Éva, a győri önkormányzat DK-s külső bizottsági tagja, egyben a városi DK-s képviselő, és helyi atyaistennő Glázer Tímea édestestvére. Glázer Éva szeretne minket felpofozni a Városháza Téren Győrben, gondolom az általa elvileg vallott demokrata elvek nagyobb dicsőségére. Nem a Jobbik, nem a Fidesz, a DK-s önkormányzati bizottsági tag. Bravó. Most mondhatnám persze, hogy húúúde meglepődtem, de valójában a legkevésbé sem. Írtam már párszor arról, hogy a net fészbukos csoportjainak egy részében, épp olyanokban, amik a DK-hoz kötődnek, elképesztő a szellemi színvonaltalanság és a demokrácia gyakorlata. 23 ismert DK-kötődésű csoportból 19-ből vannak kitiltva aktuális tartalmuktól függetlenül a cikkeim, és azonnal kidobálva mindenki, akinél csak a gyanúja fölmerül, hogy esetleg az OGYM-mel, vagy a NAP-pal szimpatizálna. És mindezt azért, mert közben ugyanezeken a helyeken megy a személyem, meg a hozzám kötödő emberek és szervezetek kritikátlan mocskolása, ha meg ki vagyunk tiltva, akkor nem kell a valóságról szóló válaszainkkal bíbelődniük. Szóval ez a Demokratikus Koalíció valós gyakorlata, a párt neve, és az annak nevében föllépők valós tevékenysége pont szöges ellentéte egymásnak.


Úgyhogy az erkölcsi szétesés, a teljes elvi és politikai úttévesztés közben az egykorvolt valódi DK-sok szépen leléptek már, vagy épp arra készülnek - ki már nem dobálják Őket, mert a végén nem marad párttag -, a maradék meg épp szektává alakul, aminek politikai mondanivalója ennyi maradt: hajrádéká! Megy közben az önszuggesztió is: minden pozitívnak minősíthető hírt nyomnak maguk között ezerrel, a negatívakat meg eltüntetik, pont úgy, ahogy a Fidesz szokta. Vasárnap volt időközi önkormányzati választás Veresegyházán, ahol a DK 7 - nem elírás: hét darab - szavazatot kapott, kemény 2%-os választási eredményt abszolválva. Na, ezt a hírt, ha véletlenül van olyan, aki fölteszi, már törlik is, nem kell a fanatikusoknak találkozni a tényekkel, csak megzavarná Őket. Vagy itt van a nagy csinnadrattával hónapokkal ezelőtt elindított 200 ezer aláírásos petíció, amiről az utolsó hír jó régen 60 ezerről szólt, aztán azóta semmi. Rákérdeztem, elhajtottak a búsba, valszeg ez sem jön össze, de erről mélyen hallgatnak. Ugyanez a helyzet a közvéleménykutatási eredményeknél, ha van egy mérés, ami javulást mutat, akkor azt szórják ezerrel, ha meg jön egy visszaesést mutató, azt azonnal törlik mindenhonnan.


Ilyen szervezeti kultúránál persze törvényszerű, hogy előbb-utóbb a fizikai fenyegetés is elhangzik. Egymást hergelik, a Nép a hülye, mert megérthetnék már a birkák, hogy csakadéká, de nem akarják a Zistennek se fölfogni. Közben pedig lelépnek tőlük mindazok, akik annak idején a friss, önálló, és cselekvő politikát ígérő párthoz szívvel-lélekkel csatlakoztak. Merthát a valóságban lassan kiderültek a dolgok: az egész politikai taktikázás kizárólag a többi párttól való szavazatelszívásra játszott, az összefogás mantrázása volt ennek az eszköze, és ahogy sikerült bejutni a Parlamentbe, meg az önkormányzatokba, már vége is lett a Nagy Ígéretnek. A terep harciasságát fölváltotta a napi öt kiadott közlemény, meg a melldöngető semmittevés. Nyilván Gyurcsány is érzékelte, hogy valamit nagyon elqúrt, nem véletlenül kezdett gyors országjárásba, meg ígérget jónagyokat - ingyenvíz, meg áram, meg örökélet -, csakhát a turnézás nem helyettesítheti a megfontolt és elvszerű vezetői magatartást. Az erkölcsi és elvi kiüresedésnek ezer előjele volt, sokan jelezték párton belülről és kívülről, de mégcsak vállrándítás sem érkezett rá. Hát akkor most jön az, hogy a demokratikus oldal Nagy Ígérete üres ígérgetésbe torkollik, és a háttérből előlépnek a pofozkodó Glázer Évák. Szép volt fiúklányok, kifőztétek, jó étvágyat a megevéséhez. Győrben találkozunk.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


73 megjegyzés:

  1. Na akkor én is elmegyek egy pofonért, hátha nekem is juthat egy. Csak aztán bele ne fáradjanak az ütlegelésbe, mert nem marad erejük a kormányzóképes többség létrehozására...A dk gárda még nem alakul? Mert annak is itt lenne már az ideje...

    VálaszTörlés
  2. Polgárháború a la Hongrie?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mire való ez ?érti ezt valaki?vagy mindenáron bent maradni a bársonyszékben????????ha tehetem megyek Győrbe!!!!!!!!!!!!!!!!

      Törlés
    2. No, ez az, ami túlmegy minden határon! Ilyen TUAREG! Nem értesz vele egyet? Nem csatlakozol a "mű" tüntetéséhez, mű elveihez, sőőőőt! szóvá teszed, hogy valami hibádzik? Na, akkor kérem lehet mocskolódni, megosztani az embereket, szidni pártokat! Ha nem fújsz vele egy követ, akkor már nem is vagy ember és demokrata? A mi titkos csoportunk, ahol nem szabad megosztani, vagy törlik? Meg másoké, ahol sorban látom ezt a blogot? Bravó! Szégyellem, hogy hittem ennek az embernek valaha egy percig is. Szégyellem, hogy részem volt abban, hogy a barátaim figyelmét felhívta rá. Mindenféle csúszómászó jut eszembe, ha rá gondolok.

      Törlés
    3. A demokráciával kapcsolatosan még annyit írnék, hogy Tünde Ujlaky mint admint most tiltott le egy olyan demokratikus csoportban, ahol vegzálják?kitiltják? a TUAREG megosztókat. Mint a csoport admindja törölhetném őt is, a hozzászólását is, de nem teszem. Mert NÁLUNK senki agyát nem mosták ki, az emberek önállóan gondolkoznak, teszik és megbeszélik azt, amit helyesnek tartanak.

      Törlés
    4. Tünde!
      A könyv elègetése nem válasz a könyvre!
      (Ray Bradbury)
      (az Èva Barics (vagy más) kitiltàsa pedig könyvègetèshez hasonló!)
      Vitatkozz.Èrvelj! Love no War.(ahogy ifjúkorunkban volt a módi Vietnàmilag..)

      Törlés
    5. Örülök annak, Kedves Éva, hogy Ön egyike a 4 csoportnak, amelyik még nem tiltott ki. Ugyanis ha figyelmesen olvasna, ezt is láthatta volna, így viszont csak pont azt sikerült a kommentjeivel bizonyítani, amiről írok. A zsigeri, a tényekre nem reagáló, de minden másról maszatolva mellébeszélő DK-stílust. Köszönöm Önnek.

      Törlés
    6. Kedves Gábor!
      Régen ugyan tegeződtünk, de ehhez a továbbiakban én sem ragaszkodnék. Nem várom el öntől, hogy emlékezzen, de pár hónapja, mikor privátban beszélgettünk, éppúgy nem voltak érvei, mint most. A kommentemmel épp azt bizonyítottam, hogy a mi csoportunkban olyan demokrácia uralkodik, amelyet Ön el sem tud képzelni: bárki szabadon elmondhatja a véleményét, álláspontját a demokráciáról és az ahhoz vezető lehetséges útról. Ezért nem tiltottuk ki sem az OGYM tagokat, sem Önt.Továbbá az a rossz hírem van, hogy csak egy egyszerű állampolgár vagyok, soha nem voltam és nem is leszek a DK tagja, mint ahogyan más pártté sem. Szeretném még megkérdezni, hogy olvasta-e azt a beszélgetést, amelynek hatására ezt a blogot megírta, vagy csak hallomás után alakította ki a véleményét?

      Törlés
    7. Kedves Éva! Hogy amikor pár hónapja beszélgettünk, voltak-e érveim, avagy nem, azt nem a vitában résztvevők szokták eldönteni, hanem annak külső szemlélői, már demokratáknál. :) Úgyhogy nyugodtan hozza nyilvánoságra azt a beszélgetést, változatlan formában, aztán lássuk. Vegye észre, hogy a blog témájához nem szól hozzá, minimállogikával belátható, hogyha Ön nem dékás, de én meg a DK csoportjainak moráljáról írok, akkor hogy is jön az Ön csoportja a képbe? Segítek: sehogy. Röviden: mindenről beszél, amiről éán nem írtam, és semmit nem cáfol abból amit viszont tényként állítok. Ezt pedig mellébeszélésnek, terelésnek, maszatolásnak hívják. Annyi meg legyen elég: több, mint olvastam. :)

      Törlés
    8. Kedves Gábor! Egy egyszerű kérdésre nem felelt.Minimállogikával is belátható, hogy miért nem.

      Törlés
    9. Demég mennyire, hogy válaszoltam. ;)

      Törlés
    10. Tisztelt Nagyérdemű! Akkor folytatódjon az előadás!
      Igen, Tuareg válaszolt! Mégpedig azzal a kérdéssel, hogy kerül ide a csoportom. Nem tudta, ez tény. Elárulom: úgy, hogy ez az ominózus beszélgetés az én csoportomban zajlott, magam is részese voltam. A kiragadott mondat pedig egy beszélgetés apró részlete. Namármost, engedtessék meg nekem minimál logikával levonnom azt a következtetést, hogyha ezt Tuareg nem tudja, akkor maga nem is olvasta ezt a beszélgetést, hallomás alapján ítélkezett.
      Hogy még tovább lépjek kicsit: a fán ülő verebek csiripeléséből vont le messzemenő következtetéseket a DK-ról, annak tagjairól.
      Még tovább gondolva: lehet épp kapóra jött neki? A "nem megosztás" nagy vezérének? Lehet egy kis feszültséget szítani? Lehet valamiért szidni a DK-t és tagjait? Ejj, de nem így volt ez tavaly augusztusban...De ja vu! Ha nem érdeke, hát átgázol mindenen.
      Hát így gondolkodjanak a Vezérük felől! Derék, gerinces ember, aki egy valahonnan hallott hírből fegyvert igyekszik kovácsolni.
      Show must go on! / Az előadás folytatódik!

      Törlés
    11. Nocsak, lám, megérkezett az első spontán beismerés. Érdemes várni, nemde. :D

      Törlés
    12. Remek válasz. (Y)
      Mire is? Nem győzöm megválaszolni...

      Törlés
    13. Pedig ha már így belejött a megmagyarázhatatlan megmagyarázásába, akkor csak bátran, futtassa csúcsra. A publikum ugyanis végtelen türelemmel és kiapadni képtelen érdeklődéssel várja, hogy vajh mi lehetett az a roppant komplex szövegösszefüggés, amiben egy önkormányzati DK-delegált pofozkodni kíván azokkal, akik 9 hónapot húztak le állandó tüntetéssel a Kossuthon, napi nagyjából egy tucat meglehetős konfliktussal Fidesznyikekkel és Jobbnyikokkal élőben, folyamatos rendőri vegzatúra közben...

      Törlés
    14. azzal a tüntetéssel jól demonstrálták is, hogy Magyarország demokrácia, és lám még az ország főterén is lehet háborítatlanul tüntetni! Ezért a hivatkozási alapért Orbán köszönetet is mondott.Épp tegnap!

      Törlés
    15. Biztos ezért távolították el rendőri erőszakkal minden alkalommal, mikor államfők érkeztek... Szegény Ottika, egyre romlik az állapotod, tán a megfelelési kényszer súlyos nyomása miatt.

      Törlés
    16. Kedves Gábor!
      NAGYON SAJNÁLOM, DE ÖN HITELTELENNÉ VÁLT.
      Feltettem Önnek egy egyszerű kérdést, mely szerint olvasta a hivatkozott írást vagy sem.
      Nagyon egyszerű, eldöntendő kérdés; igen vagy nem.
      De mivel tudta, hogy ebből a buliból jól nem jöhet ki, így megpróbálta folyamatosan másfelé terelni a beszélgetést.
      Hogy mindenki számára érthető és világos legyen, két válasz van.
      1. NEM, NEM OLVASTAM. Hallomás alapján vontam le messzemenő következtetéseket egy beszélgetésről, annak tartalmáról, személyekről, pártokról. Igazi BULVÁR színvonal.
      2. IGEN,OLVASTAM. Hogyan? Nem tagja annak a zárt csoportnak, ahol ez a beszélgetés zajlott. Adatvédelmi szabály, hogy zárt csoportból megosztást,írást,hozzászólást csak az azt megtevők engedélyével lehet kivinni. ILYEN ENGEDÉLYT EGYIKÜNKTŐL SEM KÉRT SENKI.
      Összefoglalva egyik sem, másik sem etikus.
      Ön egy hallomás alapján szerzett információ alapján, egy személyen keresztül ítél meg, vádol egy egész pártot, s ezzel épp azt teszi, amiért másokat szeretne pellengérre állítani.
      Sajnálom, de ön sem nem mártír, sem nem hős. Hogy jellemvonásai alapján hová is sorolható, annak megítélését ezen sorok olvasóira bízom.

      Törlés
    17. Újabb mellébeszélés, hátha az ügy immár Ön által is bevallott érdemi részéről, mely szerint egy DK önkormányzati delegált politikai vitát pofozkodással kíván megoldani, valahogy elmenjen a figyelem. A pápaszemes pinginek párosodási rítusairól is beszélgethetünk épp, annak is épp annyi köze van a pofozkodós sztorihoz, mint az Ön tereléseinek, maszatolásainak. A kérdés azonban továbbra is csak ennyi: Ön szerint összefér-e a DK erkölcseivel ha egy önkormányzati delegáltja pofozkodni akar?

      Törlés
  3. :)
    Azért ez nem semmi.
    A féleszű Feri "stábjár"-(is) -figyelmeztettelek,mármint hogy nálluk (sem) csapott át a kvantitatív valóság kvalitatívba,ahogy pedig a Marx megjósolta.
    Bivalybasznádon a kocsmában szokás "pofánbaszni" (bocs,mi prolik így mondjuk) a sértő felet-de olyan még nem fordult elő,hogy a mami a Nagyit-amikènt itt készülődik.
    Egyébkènt ravasz selyma(Mikszáthttól(!)-nem sperma!) vagy te Gábor.A kapitánynak írt keveledben-amit kitettél nekünk szemlére,stílusilag mèg a létezèsért is bocsánatot kérsz-hogyhát Főnök,mi csak szerenykedünk itt pàr napot,csak 3 (nem több!) nagyi osztogat szórólapot,oszt majd elhúzunk,semmi gond.
    Felènk meg a blogon nyomod,hogy így meg úgy leleplezed helyi ügyekkel a helyi tolvajokat,oszt majd futnak szèt a futsalosok,mint a vadmalacok..
    Faszásan kitaláltad.
    De a féleszű Feri helyi emberèvel nem kalkuláltàl..
    A helyedben-jobb ötlet hianyában megüzenném-ha odajön,kihúzod a fogát,novokain nèlkúl..
    Oszt baszhatja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. NZP: fáradni látszik az ellenállás, hát micsoda kritika ez. Messze elmarad az eddigiektől...Valami harcosabbra számítottam, vagy fogy a muníció?

      Törlés
    2. Mi fasiszta demokraták sohasem lankadunk..

      Törlés
    3. Én azért megnézném ennek a pofozási felejánlásnak az eredeti szövegkörnyezetét is és csak utána mondanék róla véleményt!
      Mondtam már én is többeknek, hogy "agyon váglak", de a szövegkörnyezetből mindig kiderül, hogy nem vagyok egy potenciális tömeggyilkos! :-)

      Törlés
  4. hm ... a ziternet nem felejt ... https://www.youtube.com/watch?v=R0Mx5w8yPlg&feature=related

    VálaszTörlés
  5. Én szeretem bennük, hogy olyanok mint a lépcsőház (sötét és korlátolt), mert egy intelligens ellenfél odasimult volna kaméleonként is sokkal több kárt okozhatott volna. Ezek felkészítettek bennünket arra, hogy tőlük mire lehet számítani, gondolom a nyilvánosság (tanúk) előtt történt, így aztán lehet terjeszteni, hogy mire számíthat az, aki már (még) nem barátja a DK-nak. Ezektől nem kell félni, ezekre csak oda kell figyelni.
    Ha akkora a szájuk (beleértem az összes parlamenti ellenzéket) most miért nem állnak ki egytől egyig az egészségügy mellett, miért a halálbüntetéssel foglalkoznak a közbeszédben? Ja, hogy részük volt benne, hogy idáig jutottunk? Akkor meg most mi is van? Maradna a Jobbik, ha akkora legény álljon ki a gátra, és cselekedjen valósan, ne csak a szájuk járna állandóan.
    El kell kapni a torkukat, mert olyan ember nincs aki vagy saját maga, vagy a hozzátartozója révén nem érintett abban, hogy a mai magyar egészségügy végveszélyben van. Nem csak a személyzet külföldre távozása miatt, az csak tünet - szerintem.

    VálaszTörlés
  6. Reszkessetek a tenyerestalpas asszonyságtól! ;)

    VálaszTörlés
  7. Lássuk az eredeti szöveget, ahol pofozás van kilátásba helyezve. Minden fényképpel van dokumentálva--ez most meg szóbeszédre hagyatkozva higgyük el!
    (én már az őszödi dolgon túl vagyok!:) )
    Ide-vele elénk Gábor!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz, Ottilia, mert a szövegkörnyezetből kiragadott szövegek interpretációjában már nem bízhatunk. Gáborban még bízom, de...

      Törlés
    2. Megvárom, hogy kíván-e a DK etikai kérdést csinálni az ügyből, megkérdezi-e a Hölgyet, és a Hölgy erre mit reagál, meg az a tucatnyi szintén zsigerfanatikus, aki részt vett abban a konkrét beszélgetésben. Tán letagadják, újabb bizonyítékot szolgáltatva arra, amiről írok. ;)

      Törlés
  8. Hát,gyerekek ebből így nehezen lesz forradalom..

    VálaszTörlés
  9. Jajj, ne már, hogy ez a panasz most komoly!? Fel sem ér, csak sámliról! Csak ki kell rúgni alóla.. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mellélőttél, a konkrét fenyegetést letojom magasról, az érkezési helye az érdekes, nem a tartalma.

      Törlés
    2. Nem szeretnek, mert mindig szapultad őket. Nem akarják, hogy odamenj, mert "új ellenzèkként" az ő feladatukat akarod átvenni. Mi ebben a furcsa?

      Törlés
    3. Magát demokratának valló önkormányzati pártdelegált nyilvános pofozkodási ígérete csak akkor része a "konkurenciaharcnak", ha a szervezet, aminek a képviseletében eljár attól nem határolódik el. Nos, épp erre vagyok kíváncsi. :)

      Törlés
    4. Összezárnak. ;)

      Törlés
  10. Nem Gábor! Nem! Te mindent dokumentálsz , lefényképezel, közszájra teszed a magánbeszélgetéseket, amelyek a nyílt térben folynak ugyan, ha megsértenek Téged vagy sértve érzed magad--fényképpel fel is használod őket! ide előbb az egész beszélgetést --megbontatlanul.
    A válaszokat is!
    Máskülönben az egész nem ér semmit.

    Szóval előbb a fényképet a beszélgetés teljes dokumentációját--máskülönben Őszöd - máslás fidesz módira az egész!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem Ottika, oknyomozói logikának hívják. Lehetőséget adok a szereplőknek, hogy hazudjanak. Már teszik is, azt is dokumentálom. Ha egy szervezetről tudom, hogy sunyi, akkor azt ily módon lehet a legjobban mindneki számára megmutatni. Te is épp része vagy a bizonyításnak, ugyanis mellébeszélsz, mint szoktál. Nem látok egy itt megjelenő DK-stól egyetlen olyan reakciót sem, hogy pl: ha ilyet mondott a DK képviseletében a győri önkoprmányzta bizottságában ülő személy, akkor nincs helye ott a továbbiakban. Helyette megy a maszatolás, a melléduma. Pont ezt vártam Tőletek, köszi.

      Törlés
  11. Nem Gábor ! Próbáltál már dk-t provokálni etikai üggyel, de Te nem vagy dk-tag!
    Ez az ügy megint kreált általad, amíg nem mutatod meg ide nekünk azt a sokszereplős párbeszédet, amit biztosan lefényképeztél , amit dokumentálni biztosan tudsz. erről nincs kétségem! Most ahelyett, hogy nyílt lapokkal játszanál Te beszélsz mellé!
    Ja és én nem vagyok dk-tag! :) De utálom a méltánytalanságot! A fidesz módit meg méginkább! És Te most azzal élsz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melléduma. Mi köze egy DK-s nyilvános pofozkodási ígéretének ahhoz, hogy azt DK-tag, vagy nem DK-tag ellen kívánja realizáűlni. Semmi. Ha a DK etikusnak tartja ezt a viselkedést, akkor nem tesz semmit. Az is tanulságos lesz. Ha úgy tereltek, mint most, az is tanulságos. Ha hazudoznak a benne résztvett felek, az is tanulságos. Gyűjtöm a sunyi szervezet életjeleit, mert a dolgok logikája olyan, hogy nem könnyű rávenni egy ilyet, hogy színt valljon. De kellő időzítéssel csak megteszi lassan. S lőn világosság. :D

      Törlés
  12. A dk remélem nem foglalkozik egy nem dk-tag sértettségével,.
    Azontúl kell a reklám is!
    Mondjuk randa módja ez, de hát ez van!
    A face pedig sokat elbír! Nem szolgál alapul semmiféle procedurának. :) Minél több a bekapcsolódó kommentelő, annál ismertebb az ügy---
    Ettől még szóbeszédre nem ad senki! Bizonyíts előbb, az összes párbeszédben szereplő idetálalásával--- Kiragadott mondat mit sem ér! Mindenki jogát sértsd amúgy személyiségileg :)
    Az összes szereplőét! Máskülönben : negatív reklám! Magadnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez nem tudatos reklám! Tuareg tényleg ennyire enyire gyerekesen sértődékeny! Még emlékszem arra a viharra a pohár vízben amit kavart a Tölgyes Péter ügyében. Ott is kívülről akart vetikai vizsgálatot kezdeményezni! :-)
      Ez nagyon vicces de nem ez a lényeg!
      Az csak duma volt, hogy nácit akar üldözni! Csak el kell olvasni újra a "A Jobbik gyenge pontjai" cikket! Én nem találtam benne egy gyenge pontot se, de sok jó tulajdonságot igen pl. azt, hogy Vóna ügyes. Amiből tényleg van benne az a demokratikus ellenzék ekézése.
      Ez a mostani Glázer ügy is azt mutatja, hogy az új párt illetve Tuareg korántsem a Jobbikot akarja gyengíteni, hanem kizárólag csak a DK-t és az MSZP-t!

      Törlés
    2. Tán olvasd újra, Joe. ;) Utóbbiakon amúgy sem lenne már mit gyengíteni, ahol Te meg Ottika a támogatói kör, ott csak az eltűnés időpontja lehet kérdés, a ténye aligha.

      Törlés
  13. Azért én szívesen hallanék érveket Tőled Gábor a jobbik érvelését bírálandó, mert azt még nem tetted meg!
    Bíráltál már mindenkit, de a jobbik esetében még nem hallottam bírálatot Tőled! :)
    Nossza hát!
    Halljuk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mit szeretnél őszintén elmondani a választóknak a jobbik ellenében?
      Mi az a cselekvő politizálás? Mi mentén kéne a demokratáknak érvelniük?
      Mi legyen vonzó alternatív igéret a jobbik igéreteivel szemben? Nossza!
      Halljuk!
      Mert semmit mondást eddig elég sokat leírtál.Csupa megállapítások --előremutató semmi! http://tuaregblog.blogspot.hu/2015/02/marpedig-jobbikot-meg-kell-allitani.html Itt még kevesebb, mint a már idézett írásban!
      Hogyan, miféle elvek mentén állítanád meg?

      Már párt vagy! Már kell legyen elgondolásod! Nosza! Mondd el!

      Törlés
    2. Pótold a mulasztásodat, Ottika :D

      http://tuaregblog.blogspot.hu/2015/05/a-jobbik-gyenge-pontjai.html

      Törlés
    3. Erről a cikkről írtam én is!
      Ezek lennének a Jobbik gyeneségei? Csokorba szedtem "perdöntő" állításaidat:

      "Jobbik elsősorban a valamikori MSZP szavazótáborból erősödik" Úgy éreted, hogy beépültek a baloldaliak akik majd belülről bomlasztják??

      "a Jobbik erősödésének alapja a volt baloldaliak egykoron az MSZP választási győzelmeit összehozó tömege" Ez csak egy felesleges gondolat ismétlés!

      "Az egykori baloldali szavazók inkább választják a Jobbikot, mint az MSZP-DK-Együtt hármast" Újabb fölösleges szófosás!

      "a Jobbik folyamatos erősödése a parlamenti "ellenzék" teljes alkalmatlanságának következménye" Dettó

      "már nem is utálják a zsidókat, cigányokat, már kisállatsimogatóvá váltak, és fékentartják a fociszurkolói ultrakörüket" Ez inkább dicséret mint gyengeség!

      "Vona ügyes tömegpszichológus" Ez is dicséret!

      "közbeszerzési megbízások megszavazói között ott vannak ám a Jobbikos önkormányzati képviselők is" Huu! Ha nem lenne ott az ellenzék akkor meg az lenne a baj. Ez mitől gyenge pont?

      "egyik hiedelem, hogy Ők nem lopnak. namost végigböngészve elég sok adatot, be tudjuk bizonyítani, hogy de, Ők is lopnak" ha van ilyen hiedelem az megint erősség! Milyen adatbázist akarsz te böngészni?? Komolyan gondolod, hgy van olyan adatbázis ahol leírják, hogy lopnak???

      "Nem szűz az a leányzó, csak még nem kapták rajta" Ez egy hülye érvelés! Mo-n többen vannak olyanok akiket még nem kaptak rajta semmin, valószínüleg azért mert nem iskövettek el semmit!

      "A másik ilyen fontos elem, amivel támadhatóak, az a parlamenti részvételük" Akár mennyire is fáj ez nekünk, de a választók szavazták be oda őket. Pont az a hely az ahol előjön hogy kik is Ők valőjában. Pl. ha nem lennénnek bent soha nem lett volna rá bizonyíték, hogy ezek valóban listázni akarják a zsidőkat.

      Törlés
    4. Érteni láthatóan nem érted, de legalább a cikket már megtaláltad. Lépcsőzetesen haladunk :)

      Törlés
    5. Ha feljebb is olvastál volna akkor látnád, hogy nem kellett keresnem a ckket, pont ezzel érveltem, hogy te nem a Jobbikot támadod hanem csak a DK-t, MSZP-t és Együtt-PM-et.
      Én nem látom hogy elindultál volna azon a lépcsőn! A saját írásodat sem tudod értelmezni!
      Könyörgöm, legalább egy gyenge pontot emelj ki az írásodból, ha már én nem látok egyet se!

      Törlés
    6. Jól mondod, Te nem látsz. Dehát ez nem az én problémám, lássuk be.

      Törlés
    7. Ezek szerint te se látsz ilyet, ha nem tudtál ideírni egyet.

      Törlés
    8. Joe, ezt vitatod:

      "Jobbik elsősorban a valamikori MSZP szavazótáborból erősödik" stb.
      Szerintem teljesen logikus, hogy sok csalódott volt mszp-s, akiket megtéveszt a jobbik „cuki” kampánya, feléjük fordul.

      "már nem is utálják a zsidókat, cigányokat, már kisállat simogatóvá váltak, és féken tartják a fociszurkolói ultrakörüket" Ez inkább dicséret, mint gyengeség!
      "Vona ügyes tömegpszichológus" Ez is dicséret!”
      Én nem érzem dicséretnek. Ez ugyanis nem a politikájuk lényegét mutatja, hanem a képet magukról, amivel hatalomra akarnak kerülni. Az, hogy valaki hatásosan manipulálja, azaz megtéveszti az embereket, szerintem inkább elítélendő, és a szövegből számomra egyértelműen kiderül, hogy Gábor is így gondolja.

      "közbeszerzési megbízások megszavazói között ott vannak ám a Jobbikos önkormányzati képviselők is" Huu! Ha nem lenne ott az ellenzék, akkor meg az lenne a baj. Ez mitől gyenge pont?”
      Ezzel az a baj, hogy ők sem verik az asztalt, hogy itt csalás történik, hanem szépen részt vesznek a mutyikban, megszavazzák azokat, aztán tartják a markukat. És ezeket a helyi ügyeket ugyanúgy fel kell tárni, mint az országos disznóságokat.

      "Nem szűz az a leányzó, csak még nem kapták rajta" Ez egy hülye érvelés! Mo-n többen vannak olyanok, akiket még nem kaptak rajta semmin, valószínűleg azért mert nem is követtek el semmit!”
      A fideszt is ilyen logika alapján emelték hatalomba ’98-ban. Sokszor hallottam akkor azt az érvet, hogy ők becsületesek, mert nem volt alkalmuk lopni. Csakhogy az alkalom hiánya egyáltalán nem garancia a tisztességre (másrészt ez nem is volt teljesen igaz, ahogy most a jobbik esetében sem).

      "A másik ilyen fontos elem, amivel támadhatóak, az a parlamenti részvételük"
      Ha azt mondjuk az mszp-re, a dk-ra és a többire, hogy pusztán biodíszletek a diktatúrában, képviselőik megélhetési politikusok, akik zsíros állásért elárulják az embereket, akkor ez fokozottan igaz a jobbikra. Ők sem hagyják ott a parlamentet, hogy ezzel bizonyítsák, hogy nem értenek egyet a rendszerrel, tehát – ha Tuareg, vagy mondjuk Bartus (Amerikai Népszava) gondolatmenetét követjük – ők is részei annak.

      Törlés
    9. No ez egyik sem a jobbik ellen fordítható érvelés!
      Ezek tények!
      De mi az érv ezek ellen?!
      Mindösszesen csak az, hogy olyat állítanak amely ellenkezőjére a jobbik is tud példával szolgálni?

      Sajnos ez ma már kevés.A kirekesztés/ elszigetelés nem működik.
      Akkor mi az érv?

      Törlés
    10. mozigépész! Ezek nagyon gyenge lábon álló teóriák és nem tények a gyenge pontjaikra:
      Tudom, hogy nincs ilyen fogalom, de amivel te érvelsz az a "Bűnösség vélelme"
      Olyan mintha beállnál a férfi wc elé és minden betérőnek a kezére csapnál mert tudod, hogy körbe fogja hugyozni a slozit!
      A legnagyobb baromság ebben az, hogy bűnös az aki résztvesz a közbeszerzési bizottságban meghogy bejár a megválasztott kéoviselő!?!?!?

      A jobbikor nem ezekért utáljuk? Hanem azért mert piros-fehér csíkosra festik a polgi hivatal folyosólyát, listázzák a zsidókat, megfélemlítik a cigányokat, vallásukat rákényszerítik az emberekre. Azért jó, hogy vannak olyan helyek ahol jobbikos a polgármester mert azon keresztül lehet megmutatni milyen lenne ha az országot írányítanák azok a tetvek! Ózddal és Érpatakkal lehet meggyőzni embereket nem az MSZP ekézésével!

      Törlés
    11. Joe! Én is azért utálom a jobbikot, amiért te, de egy ilyen országban, ahol ilyen szintű az idegengyűlölet, mivel akarod megfogni őket? Mit tesz a mszp vagy a dk ellenük? Mit tettek ellenük, amikor még hatalmon voltak? Ezzel én nem ekézni akarom a „demokratikus” ellenzéket, boldogan támogatom őket (is), ha látom a határozott fellépésüket.

      Törlés
  14. Hát ezek nem gyenge pontjai a jobbiknak. Az mszp szavazótáborából a tradició miatt vannak a jobbikban sokan: mindkettő......
    Az igaz, hogy az erős a vonzó sokak számára...
    És ezekből miféle cselekvő politizálás következik?
    Gábor bizony a kirekesztés mint elv és gyakorlat nem működik. akkor mi az elv a jobbik ellenében?!
    Mert most se elv se gyakorlat!
    Duma az van!
    Egyébként a dk ismét adott elvet is szlogent is.Te is oka vagy, hogy a népek nem tudják dekódolni! A figyelmet hülyeségekre tereled......

    VálaszTörlés
  15. Kedves Gábor.
    Kilépvén a Zsobbik-Gyurcsányi-Szabó Gàbor "Bermuda háromszögből"lenne egy kérdèsem:
    Tegnap a "leszboszi" Ungár Klára buzisággal vádolta régi baràtod,a Mátét.(aki perel.)
    Nem olyan buzi formája van.Mit gondolsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ebből csak azt nem értem, hogy mi a vád! Vádolni csak bűncselekménnyel lehet és a középkor óta a megegség nem bűn.
      Mit értesz buzi forma alatt? Te forma alapján el tudod dönteni, hogy ki melyik csapatban játszik?

      Törlés
    2. Sok buzi "buzis" is.A Máté nem tünik olybà.A Szabó ismeri.Nincs vàd.Kivàncsiság van..

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Nem megyek le kutyába, kár hogy Ungár lement.

      Törlés
    5. Ne menjünk.Nem érdekes,csak ne legyen kötelező..

      Törlés
    6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    7. NZP. Igen, az. Pontosabban mindkét csapatban játszik.

      Törlés
    8. Komsszár te csak nem bírtad ki hogy ne menj le kutyába!

      Törlés
    9. Köszönöm,Komisszàr.Ismertem egy két "mindenevőt".Nem merném őket jószivvel ajánlani emberként ügyekhez.Pokoli instabil,kiszámíthatatlan bár okos egyéniségek voltak mindahányan..Bivalybasznábon az egyenes,nem hisztis(!) fiait a népnek előnyben részesítjük..Akit kérdeztem,és segítetted a tisztánlátast-őt őszintén sajnálom.Nem lehet könnyű az élete-dehát kié az..

      Törlés
    10. Joe.Nem ment le.Pokoli tapintatos volt-és ha megnézed-én is..A lelkünk nem olyan faragatlan,mint a dumànk.

      Törlés
  16. Jó hír Bivalybasznádról: DDD

    https://www.facebook.com/pages/Felkel%C5%91-NAP-h%C3%A1za-Bivalybaszn%C3%A1d/857368580997077
    Alakulnak a dolgok.

    VálaszTörlés
  17. Szóval mit is kell tenni a jobbik ellenében? Az elszigetelése nem működött,
    a kirekesztés sem,
    És mi az érv ellenük?
    Itt egy megoldás: "A demokraták dolga , hogy keressék a biztonság, felemelkedés , a szolidaritás programját." Neked erre van ötleted?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha elfogadjuk azt az értelmezhetetlen állítást, hogy a Jobbik szavazótábora az MSZP-DK lemorzsolódott szavazóiból gyarapszik, akkor még érthetetlenebb az a tett, hogy Tuareg az MSZP-t és a DK-t támadja mert akkor az tovább erősítia Jobbikot!

      Törlés