2014. június 16., hétfő

Nyílt levél a DK Etikai Bizottságának


Tisztelt Etikai Bizottság!

Tekintettel arra, hogy a DK erejének növekedésével egyre többen kerülnek kapcsolatba demokratikus elveivel és azok gyakorlatával, így független, ám a Demokratikus Koalícióval szimpatizáló bloggerként kérem állásfoglalásukat néhány kérdésben. Kérdéseim a DK mint politikai szervezet nyilvánosságban való megjelenésének kritériumaira vonatkoznak, elsősorban is a web2-es felületek kezelési normáira.

Mint egy elemzésből nagyjából két héttel ezelőtt kiderült, a DK épp a web2-es (Facebook pl.) nyilvánosságban minden más politikai szervezetet megelőzött aktivitásában. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a netes aktivitás a DK erősödésének egyik mozgatórugója, az abban szerepet játszó különböző tényezők viselkedési normái pedig meghatározzák a párt jövőbeni sikerességét.

Magam sok DK-s csoportnak vagyok - elsősorban meghívottként - tagja, és minden esetben objektív, és demokratikus normákat tapasztaltam a szólásszabadság biztosítása során. Egy olyan csoport van, mely a DK nevét viseli, és amelynek gyakorlata a többi csoportétól gyökeresen eltérő: Demokratikus Koalíció barátai, támogatói. Az egyik legnagyobb létszámú DK nevét fölhasználó csoportról van szó, ekként az ott folyó adminisztrációs gyakorlat nagy nyilvánosság előtt zajlik, és alkalmas a Demokratikus Koalíció elveinek gyakorlati alkalmazásáról sokezer ember számára képet adni. És ha ez a gyakorlat megítélésem szerint gyökeresen ellentétes mind a DK általam tisztelt és támogatott elveivel, mind az összes többi DK nevét viselő csoport szólásszabadsággal kapcsolatos gyakorlatával, akkor itt a DK Etikai Bizottsága alkalmas egyedül arra, hogy megítélje ezzel kapcsolatos véleményem helytállóságát.

E csoportban Tölgyes Péter adminisztrátor a következő gyakorlatot folytatja:

1. Kettős mérce alkalmazása: aszerint hagy fönn nulla, egy, vagy több példányban posztokat, hogy azok kiktől származnak, és miről szólnak. Neki tetsző témák akárhány példányban fönnmaradhatnak, neki nem tetszők pedig csak egy példányban, vagy annyiban sem. Ugyanez a helyzet a posztoló személyeknél is: a számára szimpatikus posztolóra nem vonatkoznak mennyiségi előírások, a számára antipatikusokra pedig olyannyira, hogy még a kommentekben hivatkozott cikkeket is duplázásnak tekinti.

2. Tartalmi moderáció: posztok, kommentek tűnnek el Általa, annak megfeleően, hogy azokat saját értékítélete alapján hasznosnak, vagy károsnak minősíti.

3. Szerepzavar: nem választja el egymástól csoporttagi és adminisztrátori viselkedését. Vitákban aszerint vált egyik minőségéről a másikra, hogy számára kellemetlen érvek hangoznak-e el. Amennyiben igen, akkor adminisztrátorként próbálja elfojtani az ilyen véleményeket, majd ha ezt számonkérik Tőle, akkor hirtelen visszavált egyszerű taggá, mintha a véleménye csak egy lenne a többi közül.

4. Érzelmi alapú moderáció, melynek során mindent személyeskedésnek minősít, ami konkrét személy konkrét cselekedeteiről szól, ezzel gátolva a tárgyszerű és tényekre alapuló vita kialakulását. Mindeközben Önmaga is személyeskedik, ám efölött elsiklik.

5. DK-s szimpatizáns indoklás nélküli, csendben történő eltávolítása a csoportból, a kitiltás indokára való többszöri rákérdezés figyelmen kívül hagyásával. Majd napokkal később olyan érvelés, mely a csoporttag máshol végzett tevékenysége alapján dönti el az illető csoporttagságát.

6. Fölhatalmazás nélküli megnyilatkozások. Adott helyzetben saját véleményét, mint a csoport véleményét ismerteti, saját maga szubjektív véleményét alap nélkül beazonosítva 3500 ember véleményével. Aszerint azonosítja Önmagát a csoportban, hogy épp mit lát célszerűnek, hol Ő a csoport, hol pedig Önmaga határolódik el ettől.

7. Gumimoderáció általában is: a kiírt adminisztrációs szabályokban olyan mennyiségű adminisztrátori szubjektívitásra teret nyitó tartalom található, melyek egyetlen célja az adminisztrátor teljhatalmának biztosítása.

8. "Felségsértés" gyakorlatának bevezetése: Tölgyes Péter adminisztrátorról szóló tárgyszerű, a nagy nyilvánosságban is megjelent, helyreigazítást és pert nem kapott cikket tartalmazó írás törlése, és a feltevő - ez esetben jómagam - azonnali kizárása a csoportból.

Fentiekkel kapcsolatban bizonyítékaimat ezen nyílt levél függelékében mellékelem, egyben behivatkozom e tárgyban születt korábbi írásaimat is, melyek szintén konkrét események tényszerű logikai levezetései. Kérem a T. Etikai Bizottságot, hogy vizsgálja meg a konkrét eseménysoron túlmenően a Demokratikus Koalíció névhasználatának normáit. Javaslom, állítson föl egyértelmű erkölcsi követelményeket a web2-es nyilvánosságban a DK nevében fellépőkre nézve, különös tekintettel a szólás és véleményszabadság maradéktalan betartására és betartatására.


Köszönettel:

Dr. Szabó Gábor
a Tuareg Blog tulajdonosa





FÜGGELÉK


Vonatkozó tényfeltáró cikkek:

1. http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/06/csak-ovatosan.html

2. http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/06/dk-demokraciabol-elvszerusegbol-jeles.html

3. http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/06/tisztazzuk-hogy-ki-kicsoda.html

4. http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/06/onsorsrontok.html


Képernyőfotók, a fenti cikkekben foglaltakon túlmenően:











73 megjegyzés:

  1. Szuper ! Az elvek, maradjanak mindig tiszták. Várom a folytatást.

    VálaszTörlés
  2. Nem lesz ennek jó vége, abban az értelemben, hogy sértődésből fognak tovább folyni a dolgok. Ráadásul szerintem olyan üggyel fordul a blogger a párthoz, amely nem is rá tartozik. szerintem nem pártcsoport a facebook csoport, nem hivatalos DK szervezeti egység. nincs joga beleszólni tulajdonképpen a csoport dolgaiba, legalábbis hivatalosan biztosan nem. más lenne a helyzet, ha a DK hivatalos oldalán jelent volna meg sértő, etikátlan írás, kommentár.

    Érteni vélem, hogy taktikázni kell, közeledik az ősz, de félek, hogy az eddigi agyonhangoztatott DK szimpatizánság át fog fordulni sértődött acsarkodásba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Ami a Demokratikus Koalíció nevét viseli, ahhoz igenis köze van a DK-nak.
      Az egész a szólásszabadság és cenzúra, nem pedig Gábor megsértésétől indult: Amúgy a "nincs joga beleszólni" szintén bolsevik találmány.

      Törlés
    3. Köze nincs az őszhöz. A DK névhasználatát természetesen úgyanúgy elvekhez és szabályokhoz kell kötni, mint bármilyen más "cégnevet". Alap.

      Törlés
    4. hát tudom hogy Önök a nagyobb internetguruk, de szerintem ez egy oltári tévedés. biztos hogy nem tartozik felelősséggel a DK a mindenféle csoporthoz, amit bárki bármikor csinálhat. legfeljebb felszólítja a névhasználattól való tartózkodásra.

      A konkrét ügyet nem ismerem, és nem is kívánom megismerni, viszont a konfliktus kezelésének tisztessége fontos számomra. Tőlem lehet bármelyik félnek igaza, de ne azon az áron acsarkodjanak, hogy az általuk (legalábbis azt írják állítják) kedvelt politikai szervezetnek ártsanak vele egyéni érdekből, önérzetből, választási taktikából, azt is írhatom, hogy akármiből kifolyólag.

      Törlés
    5. Hát ez az, kedves Béla! A Dk illetékesei esetleg felfigyelnek néhány anomáliára...
      Ebben a csoportban egy estén keresztül "ekézte" két csoporttársamat két admin és néhány tag...Búnük az volt, felvetették, nem látják jónak a tendenciát, miszerint Gyurcsány-kultusz harapódzik el a csoportban..egyetlen udvariatlan szót nem ejtettek, a végén bomlasztók és más hasonlók lettek...és ez nem TP és Szabó Gábor vitája volt....
      Tegnap jött rá egy másik ismerős, hogy ki lett zárva a csoportból...ő is aktiv kommentelője SzG blogjának, a JóVáros-nak. részemről jobbnak tartom, hogy itt a blogon follyon a vita SzG és TP között, ha már folynia kell...de a DK barátai és támogatói csoport vezetésében ki kellene küszöbölni a hibákat...a DK a csoport nevében valóban kötelez...

      Törlés
  3. Egyetértek Szabó Gáborral, én is több esetben tapasztaltam, hogy a szóbanforgó admin a saját véleménye szerint töröl posztokat, mintha jogában állna cenzúrázni bárkit is!!!!!!
    És nem olyan, az egyértelműen "törölni kell" kategóriáról van szó, mint obszcenitás, rasszizmus, nyílt pornográfia, avagy uszítás stb., hanem az ő úgy ítéli meg című hozzáállásról beszélek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erről van szó. Tölgyes Péter facebook-os ténykedése rossz fényt vet a DK-ra.

      Törlés
  4. Fábján-Nagy Zoltán2014. június 16. 15:52

    Azért ha valaki/valakik csoportot hoznak létre - akárminek a nevében - azok igenis felelősséggel tartoznak egymásért. A DK nevében sem lehet csak úgy csoportokat létrehozni, hamar híre is megy, főleg ha a tagoknak az ominózus csoportban az ég világon semmi közük sincs magához a párthoz. A felelősség meg oda-vissza alapon kölcsönös. A DK facebook csoportjait nem csak lelkes szimpatizánsok alkotják, legtöbbjük persze az, de sokan vannak, akik amellett, hogy szimpatizálnak a párttal, vagy támogatói, vagy tagsági státusszal rendelkeznek. Így már azért kicsit más a ki kiért tartozik felelősséggel kérdés, a Demokratikus Koalíció meg nem arról híres, hogy ne hallgatnák meg egymást, ha nem is ért mindig mindenki egyet. Nem hinném,hogy a közeget bomlasztó egyedeket sokáig soraikban tudnák.Az őszi választásokon meg akármennyire lett népszerű a "Gyurcsány pártja", eddig mindig az induló személyek mellett szavaztak szimpátia alapján. (persze vannak kivételek)

    VálaszTörlés
  5. Szabó te már megint begyógyszerezted magad??? Hülyébb vagy az átlagosnál! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi van Öcsi? Kicselezted a gondozód? sverde

      Törlés
    2. Elgurult a gyógyszered vagy véletlenül levették rólad a kényszerzubbonyt ? Szerencsétlen. Az ápolók remélem hamar pótolják a hiányokat.

      Törlés
    3. Névtelen! Vállald az arcod ha valakit kritizálsz!!!!

      Törlés
  6. Erről van szó! Én is igy látom!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt Péter Pálos bejegyzéséhez akartam írni, kicsit elcsúszott!!
      Névtelen 15.52-kor: nem véletlenül nem vállalod a nevedet!!!

      Törlés
  7. ej, ej, mire jó ez a belső viszály?
    ez valami borzalmas...
    nem lehetne esetleg felnőtt módjára viselkedni fiúk?
    Gábor, most nagyon csalódtam benned.
    Ez már nevetséges.
    Ha valaki valakivel nem ért egyet, akkor annak távoznia kell a pártból, a facebookról. És ilyen személyes csipp-csupp kérdésekbe tényleg ennyi embert be kell rángatni?
    Hát ez nekem nagyon nem tetszik és ahogy elnézem nem vagyok ezzel egyedül.
    Nagyon meglepődnék, ha mind a kettőtöket nem küldene el a DK finoman a picsába, hogy van ennél nagyobb gondja az országnak és a dk-nak, hogy két felnőtt vitájában igazságot szolgáltasson. Szerintem azt fogják válaszolni, hogy oldjátok meg és le vagytok szarva :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szólásszabadság sosem csipcsup ügy.

      Törlés
    2. Gábor, itt már rég nem a szólásszabadságról van szó, ahogy elnézem.
      Egyszerűen nem szimpatizáltok egymással. Van ilyen. De ha valaki belső ellenséget keres, az belső ellenséget talál. És ezzel az ellenségeskedéssel bomlasztjátok a hangulatot.
      Te vezető akarsz lenni, ha jól értelmezem a soraidat.
      Ha te 1 emberrel nem tudod négyszemközt felnőtt módjára megoldani a nézeteltéréseiteket, akkor hogy akarsz több ezerfős település polgármestere lenni? Ha valaki nem tetszik neked, akkor azt lelöveted?
      Szerinted ez felnőtt vezetőhöz méltó viselkedés?
      El tudom képzelni, hogy egy-egy értekezleten a DK-n belül is vannak viták. De utána te hallottad, hogy kiáll mondjuk Bauer Tamás, és Varju Laci, és elkezdik szapulni a másikat nagy nyilvánosság előtt, hogy kinek fog majd a többség igazat adni? Szerinted nem esne szét egyből a párt? Mondjuk ők, vezetők, és felnőtt emberek. Te meg mint a hároméves gyerek az oviba, akinek lerombolták a homokvárát és most elégtételt követelsz...
      Tudod ma hallottam Margaret Thatcher híres mondatát: Ismered meg ellenséged ma, mert lehet, hogy holnap a szövetségesed lesz.
      Mi lenne Gábor, hogy ha elkezdenél végre olyan politikusan viselkedni, ahogy eddigi írásaidból megismertelek, és nem a belső berkekben szítanád a feszültséget, és keresnéd az ellenfeleket, hanem inkább úgy keresnél szövetségeseket, hogy felül emelkedsz a csip-csupp dolgokon, egy nagyobb cél érdekében.
      Így nem lesz belőled jó polgármesterjelölt...
      A helyedben Tölgyesi Pétert megpróbálnám megérteni, hogy őt is a szövetségesemmé tegyem. Mert akár tetszik akár nem, ő is DK-s, és szerintem nem fogják kitenni a pártból, mert te ellene hergeled a közhangulatot...
      Még mindig remélem, hogy te több vagy ennél, mint amit ma előadtál.
      Holnap egy új élet kezdete... Talán át kéne gondolni, hogy lehetne elsimítani a feszültséget. Az is egy megoldás, hogy ha nem szóltok egymáshoz, és egymással nem foglalkoztok se nyilvánosan, se sehogy... Aztán el kéne kezdeni négyszemközt kommunikálni... És szépen kisimítani a ráncokat...

      Törlés
    3. Erusébet 12 éven át voltam a Nyolcker egyik felsővezetője. Az első három egyike mindig, néha az egyes a valóságban. Párszáz emberrel tudtam együtt dolgozni, nem igzaán okozott és okoz gondot. :)

      Törlés
    4. Bözsi! Te hülye vagy. Má' bocs.. Nem Szabó Gábor tiltotta ki Szabó Gábort a DK-s FB csoportból, hanem a vitatkozó társa Tölgyesi Péter, aki addig vitapartnerként reagált, majd Gábor nem tetsző beírását követően őt admini minőségét felhasználva kitiltott, illetve posztjait önkényesen törölte. Mindezt azért, mert Gábor szabadon TP-nek nem tetsző véleményt nyilvánított!!! Akkor ki akar kit lelövetni??? SZG független, DK-s szimpatizáns!!! És mint ilyen, magáért felel! De TP DK tag, tehát bármit ír és mond, az a DK-t is minősíti! Capiiiisci?
      Te nem ismersz olyan nímand embereket, akik szakmai-emberi-társadalmi múltjukat illetően nímandok, de némi kis hatalommal a kezükben diktátorrá és kiskirályokká válnak? Jól tette Szabó Gábor, hogy megírta! Sem az igazságérzete, sem a politikai tapasztalata sem engedheti, hogy egy ilyen SENKI próbálja lejáratni! sverde

      Törlés
    5. Névéteen, te vagy a hülye, hisz aki nyitja a csoportot, és ahogy meghívhat embereket, ki is tilthat, mint ahogy Gábor is tiltott már ki embereket az ő csoportjából, és ahogy engem is kitiltottak az orbán csoportjából (pedig szerintem tök jókat írtam) :-) na mindegy. Pont leszarom, hogy ki kit honnan tilt ki, hisz nem kell itt mindenkibe szerelmesnek lenni, de hogy egy belső széthúzást generálni nem kéne az biztos. De hát az mszp is a belső viszályai miatt haldoklik, és itt a párt alsó soraiban látom, még embereknek ennyi esze van, hogy ez a "kinek van igaza" fontosabb, mint új embereket behozni. Egy biztos, akiket én a héten toboroztam nem engedem közétek, mert elmegy az élettől is a kedvük, hogy milyen egy barom pártba akarom őket beléptetni...:-) Mondjuk hála isten az egyik az nem is netezik, így nem ronthatjátok el őt, a másiknak meg nem ajánlom addig ezeket a csoportokat, amíg nem váltok nagykorúvá... Ez meg továbbra is a véleményem.

      Törlés
    6. Bözsi, végül is.. ha Neked jó.. Szerintem is lehet egy pojáca TP a Ti adminotok! Ami engem illet, soha, de soha még csak benézni se fogok.. ;) sverde

      Törlés
  8. Erzsébet, szerintem is ezt fogják válaszolni, de nem lesz igazuk. Éppen mert TP-vel legnagyobb baja SzG-nak van ugyan, de sok kis eset utal arra, hogy nem demokratikusan megy a csoport vezetése...persze, sokakat ez nem érdekel...ezért nem lenne rossz, egy másfajta válasz a DK-tól..

    VálaszTörlés
  9. Ne értem. Közölt a Gábor egy cikket,- amiben tények vannak, egyszerű,- vétózza meg T.P.- és bizonyítsa be, hogy nem igaz!! Erről szól a dolog, és ha igaza van a Gábornak, akkor a DK miattunk, tagdíjat fizető lelkes aktivistáknak bizonyítsa be, hogy itt nincs és nem is lesz olyan ember aki bármikor bármilyen ügyben esetleg korrupt volt, és nem tisztázta magát. Vannak elegen akikkel soha nem vállaltam volna közösséget,- nagyot csalódnék ha a DK bármit megengedne ami a tisztességességet megkérdőjelezi. Az nem az én pártom tovább!!!!

    VálaszTörlés
  10. Kedves Piroska!
    Elmesélek neked egy történetet.
    Én egy lelkes DK-s vagyok már fél éve. Még nem tapasztaltam ilyen belső konfliktust. Mindig azt gondoltam, hogy ez a gondolkodó emberek pártja. Persze minél többen vagyunk annál több félék vagyunk. És ahogy az egyik bölcs barátom mondta, ha valakinek az arcom mutatom, a másiknak a seggemet kell. Ergo nem lehetek mindenkinek szimpatikus. Mint ahogy én nem vagyok mindenkinek szimpatikus, úgy Gábor és Péter sem. De van egy közös cél. Az pedig nem más, mint elkergetni a fideszt. Ha valaki párton belül nem szimpatikus a másiknak, mint ahogy említettem ez a gondolkodó emberek pártja, akkor max. tiszteletben tartják annyira egymást, hogy nem acsarkodnak, és szítanak belső viszályt. Vagy mondjuk nem szólnak egymáshoz. Te sem és én sem tudok köztük igazságot tenni. (nem is akarok) De ez baromi lealacsonyító.
    Részt vettem a Gyurcsány féle vacsorán. Egyik meghívott vendéggel jöttem hazafele, és kiderült, hogy ő régóta tuareg tag. És ő mesélt nekem a Gábor és Péter közti viszályról. A következőket mondta. Régen a Gábor MIÉP-es volt, szélső jobbos. Péter pedig MSZMP-s. Mindkettő jött valahonnan. De egyik sem tudja elfogadni, hogy a másiknak van múltja. Mind kettő úgy gondolja, hogy a saját múltja rendben van, de a másiké milyen szar... Na valami ilyen dolog az egész vita alapja. És ebbe több ezer embert belevonnak, hogy most ti foglaljatok állást és tegyetek igazságot. A DK pedig azt mondja, hogy mi nem kérdezzük ki honnan jött, minket az érdekel, hogy ki hova tart. Mivel itt már senki sem 10 éves, mindenkinek van egy múltja. De én mint éltemben több párton kívüli (pont leszartam mindig a pártoskodást) el tudom fogadni, hogy régen így ma pedig úgy gondolok valamit, akkor ezek a kurva okos emberek, akik pozícióra hajtanak, akkor bennük miért nincs több tolerancia egymás iránt? Miért rángatják saját magánügyükbe bele a többi embert? Egyiknek sincs igaza. És szerintem az győz, aki ezt hamarabb átlátja... Egyenlőre mind kettő vesztes helyzetben van. Gábor helyett úgy kezdeném, hogy minden ilyen írást kitörölnék, és egy pár hétig nem is beszélnék erről... Aztán majd az idő megoldja a dolgokat...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. erősen meg lennék lepve, ha Gábor MIÉP-es lett volna. Azon nem, hogy Tölgyesi MSzMP-s. Az mindenesetre érdekes lenne, ha a DK nem foglalkozna azzal, ki honnan jött. Úgy járnának, mint a Jobbik a köztörvényes feleséggyilkossal, vagy Szegedi Csanáddal. Egy-két hiteltelen ember, és máris kész az újabb karaktergyilkosság.

      Törlés
    2. Nincs ezen mit csodálkozni Zsófia, az volt, én sem néztem utána, mert pont leszartam eddig, csak hogy most te rákérdeztél beírtam a google-be és ott is ezt írják, de tök mindegy... sőt, még a wikipédia azt is írja, hogy jobbikos is volt, de ez mind nem érdekes, mert bárkinek megjöhet az esze... És ha a karaktergyilkosságnál tartunk, most ez a két ember így itt párton belül rendesen karakter gyilkolja egymást, benneteket (bennünket) is bevonva. Megéri ez?

      Törlés
    3. Erzsébet, olyannyira nem volt soha közöm a MIÉP-hez, hogy 1998-tól 2007 az SZDSZ Nyolckeres frakcióvezetője és ügyvezető alelnöke voltam... SS nem voltam?

      Törlés
    4. A Jobbik pártigazgatóját szintén Szabó Gábornka hívják, meg a Szegedi Egyetem rektorát is, egyik sem én vagyok...

      Törlés
    5. Akkor bocsánatot kérek. Nem foglalkoztam én soha azzal, hogy ki honnan jött. Most is csak azért írtam be a google-be, hogy Zsófinak válaszoljak, és ne mondjak hülyeséget, de ezek szerint mégis sikerült hülyeséget írnom :-) bocs, még egyszer. De hidd el, engem az sem érdekelt volna, ha onnan jöttél volna. Sőt, mint ahogy írtam fentebb, érdekeltek az írásaid, érdekes embernek tartalak, de ezen most nagyon fenn akadtam, hogy ez a kakaskodás mire jó? hova vezet? sehova. Ebből csak baj lesz. Itt senki sem nyer. És nem szeretném, hogy te ezt tovább csináld... Lehet, hogy nem tudom kifejezni magam, de "érted haragszom, nem ellened".

      Törlés
    6. Értem, csakhogy a DK sorsa nem Szabó Gáboron múlik, és nem is Tölgyes Péteren, hanem azon, hogy mindig, mindenben hű marad-e az elveihez. Mertha nem, pont úgy jár, mint az MSZP mostanra.

      Törlés
    7. Te vagy az a Szabó Gábor aki a nyóckeres polgármester Kocsis Máté csicskája vagy jó pénzért?

      Törlés
    8. Te meg az a névtelen vagy akiről véletlenül levették a kényszerzubbonyt ? Te nem orvbán csicskája vagy vagy esetleg Tölgyesé ? Egyik sem jó ajánló levél.

      Törlés
    9. Hiába a sok hozzászólás. Nem látni sehol egy Tölgyes cáfolatot, ergo Gábor csak a tényeket írta le. :P

      Törlés
  11. Nem kel foglalkozni ezzel a beteges Szabóval! Amikor épp nem a DK szavazóbázisát akarja lenyúlni akkor magát isteníti! Aki igazi DK-s az nem foglalkozik vele! Szíve joga hogy függetlenként elinduljon jelöltként a DK-soknak meg kötelességük a DK által támogatott jelölteket támogatni! Akinek ez nem tetszik annak lehet átlépni a Jóváros egyesületbe és naponta lehet hátbaveregetni a Szabót, hogy már megint milyen szép szóvirágokat faragott!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Önmagatokat cáfoljátok! Azt írjátok fentebb, hogy a cél szentesíti az eszközt, és az eszköz az, ami el tudja űzni a Fideszt. Nos, Szabó Gábor az egyik.. khmmmm.
      Persze lehet Tölgyesi Péter féle gyengébb szellemi képességű, de annál nagyobb egojú emberkéket dögével találni.. csakhát nem lesz belőle siker.. ;)
      Ismered: "Ha az EGO-ja lezuhanna az IQ-jára: SZÖRNYETHALNA!" :D sverde

      Törlés
    2. Hogy mennyire igazad van!

      Törlés
    3. Ez a komment ruzsicnak szólt

      Törlés
    4. Névtelen a beteges az te vagy. Mi az Tölgyes át küldte a csicskásait hogy itt kiszórakozzátok magatokat. Vegyétek tudomásul hogy mi is állunk annyian Gábor mellettn, mint ti Tölgyes mellett. Megteszünk mindent hogy igazságot szolgáltassanak naki. Jó lenne egyébként ha nem bontanátok meg a csoportunk kellemes és békés hangulatát. Engem itt még egyetlen egyszer sem cenzúráztak bármi volt is a véleményem. Tölgyes az MSZP fidesz tagozatába való nem egy igazán demokratikus pártba. Szégyelljétek magatokat hogy ilyen Tölgyes seggnyalóvá váltatok. Ha nem tudnátok a DK egy tiszta és szabad vélemény nyilvánító párt. Úgylátszik eltévedtetek. Gábort pedig hagyjátok békén. Majd az etikai bizottság dönt.

      Törlés
  12. Szabó Gábor alias Tuareg, Kocsis Máté (fidesz) tanácsadója volt.
    Szabó Gábor alias Tuareg SZDSZ tag volt.
    Szabó Gábor alias Tuareg most a DK szavazóit kihasználva Polgármesternek készül a VIII. Kerületben.
    Mindenképpen nyilvánosságot akar teremteni magának ezért is írja mocskolódó blogjait. íneki semmi nem szent. Karakterrombolás a műfaja. Bepróbálkozott már a Fideszes Kocsis Mátéval. Fodor Gáborral, Komássy Ákossal, az LMP-ét sem hagyta ki. Most a DK került sorra.
    Tisztelt DK tagok szimpatizánsok nem látjátok a fától az erdőt.
    Szabó Gábor alias Tuareg -et nem érdekli a DK, őt a saját egója és karriervágya - Polgármesterség érdekli.
    Ha a DK etikai bizotsága foglalkozni fog az általa ( Szabó Gábor alias Tuareg ) teremtett konfliktussal, azért ha nem azért fog a párt ellen fordulni.
    Utána az itt írogató DK szimpatizánsok kétfelé szakadnak ?
    Gondolkodjatok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig is gondolkodtunk. Tölgyes Péter egy önkényes cenzor admin. Remélhetőleg időben kiböfögi a DK...

      Törlés
    2. Névtelen2014. június 16. 19:26 Nyomikám. Téged csak ide küldtek, hogy, mongyá' hülyeségeket. Ha valami qvára nem érdekli Szabó Gábort, na az a karriervágy! Van egy igen erős, megtörhetetlen ÉRTÉKRENDJE, és ezt a DK eszméjében meglátta, ezért kezdett el szimpatizálni vele. De úgy látom, az ilyen bugris, nihil, tehetségtelen majmok miatt, mint Te is, minden erőfeszítése ellenére nem tudja a DK felé közvetíteni. sverde

      Névtelen2014. június 16. 20:11 Tökéletesen egyetértek! sverde

      Törlés
    3. A Szabónak nincs is értékrendje!! Csak a mérhetetlen egója és bosszúálló agresszivitása! Ezek aztán a jó polgármester jelzői!!!
      Nem tudom az etikai bizottság mit fog tenni mert a Szabó nem tagja a DK-nak, de ha az lenne úgy b@sznák ki, hogy még a fekete turbán is leesne a fejéről!

      Törlés
    4. De, van. sverde

      Törlés
  13. :D
    Tetszik a balhé! :P

    VálaszTörlés
  14. Azt gondolom változatlanul, van egy cikk ami tényeket állít,- cáfolja meg az érintett Úr,- és rendben lesz a dolog, mint ahogy Erzsébet is mellényúlt a "Szabó Gábor" miépes multját napvilágra hozni,- ha a Gábor egy nem igazi cikket tett közzé, tessék,- itt az oldal vétózza meg az érintett. Igenis,- nem vagyok senki,- bár Ady szerint lehetnék én is,- de nagyon csípné a szememet ha a DK vezetősége szemet hunyna ilyen dolgok fölött. Akinek viszont a Gáborral baja van, hagyja el az oldalt, ne olvassa,- ne érdekelje, hogy mit csinál,- sajnos minden irása beigazolódott UTÓLAG!!!- magam részéről bizony nagyon sok okos dolgot tanultam tőle és azoktol akik itt vannak vele együtt. Nem kell bele menni semmilyen vitába,- a véleményem még az, hogy nagyon nagy toleranciával rendelkezik, jól bírja a támadásokat,- nem tisztem megvédeni, de legalább itt legyen olyan hely, ahol jól érezzük magunkat.

    VálaszTörlés
  15. Van a Blogoknak egy alaptörvénye: minél több a névtelen mocskolódó, annál inkább telitalálat az írás. ;)

    VálaszTörlés
  16. Tudom a hosszú hozzászólásokat nem szokták elolvasni az emberek.. Kérlek benneteket , most tegyetek kivételt... Megkérdezhetem, hogy Szabó Gábor miért szállta meg az összes DK szimpatizáns csoportot? Annyira nem buta hogy ne mérte volna fel, hogy Budapestiek kevesen vagyunk ezekben a csoportokban a teljes létszámhoz képest. Többség vidéki városok, falvak, lakói és szép számmal vannak külföldön élő, dolgozó tag is. Kinek van haszna abból ha Tuareg blogja, időnként DK szimpatizáns ellen beszél? Természetesen ír másokról is, de a Fidesz valódi bűneiről nem. Az egyetlen ember akit támad arról az oldalról az Kocsis Máté... Olvasmányosan megírt blogbejegyzései, elsősorban saját magáról, illetve olyan témákról szólnak amiket mások feldolgoztak, vagy jelentéktelenek. Valaki tud példát mondani esetleg a szélsőjobb Radnóti könyv égetésénél, hogy megszólalt volna Tuareg? Mert én nem tudok... Marad a kérdés.. Kinek használ, ha mi DK barátok, DK tagok szembe fordulunk egymással!?

    VálaszTörlés
  17. Tudomásom szerint, az Admin feladata pontosan a Blogok kommentek, alaptörvényének betartatása, amely úgy szól, Azok a kommentelők akik alpári stílusban írnak, névtelenül mocskolódnak, megpróbálják a közösséget belülről bomlasztani, akik nem véleményt cserélnek, hanem a vélemény folyamatos torzsalkodásba veszekedésbe viszik át, egymást nem tisztelő módon, azt bármelyik Admin felszólítás nélkül letilthatja. Próbáljuk meg ezeket a szabályokat betartani és nem lesznek letiltási gondok. Üdv egy régi DK tag.

    VálaszTörlés
  18. Fogadjunk, hogy Névtelenek ezt nem értik... ;)

    VálaszTörlés
  19. Továbbra is az a kérdésem: MIT SZERETNE A DK? Tiszta értékrendű, az emberek jólétét megcélzó intézkedéseket, egyenes, bár kíméletlenül IGAZ politikát?

    vagy

    Gyenge képességű, de annál ripacsabb, hisztis, tehetségtelen, de annál nagyobb színészi képességű, nyalni, simulni igen jól tudó tagok toborzását????

    HAJRÁ DK!
    sverde

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A második bekezdésed tökéletesen illik Tuaregre!

      Ezért és az első bekezdésben megfogalmazottakkal értek egyet!

      Törlés
    2. Rosszul értelmezted.. leülhetsz, egyes. ;) sverde

      Törlés
    3. Pedig elolvastam még egyszer! Jól értelmeztem!
      Meg aztán látok is itt elégnyalni, simulni jól tudó tagoot akiket a Szabó toborzot!
      Meg ez is teljesen a szabó: Gyenge képességű, de annál ripacsabb, hisztis, tehetségtelen.

      Törlés
    4. swerde! Hogyha te ennyire lájkolod ezt a szabót akkor te nagyon távol állsz a DK értékrendjétől! Ha tag lennél azt javasolnám, hogy inkább te is lépj át a Jóváros egyesületbe!

      Törlés
    5. Egyelőre nem az értékrendem van porondon ;) Várjuk pattanásig feszült idegekkel és hatalmasra tágult pupillákkal Tölgyes Úr cáfolatát a Róla szóló cikkről *-* sverde

      Törlés
  20. Te, Gábor, és ha kirúgná a DK Pétert (amit mondjuk kétlek, mert ilyet azért nem fognak megtenni, mert neked nézeteltérésed van vele, ez túl pitiáner dolog ahhoz, hogy egy szimpatizáns kérésére felmondjanak egy tagnak) akkor utána aki neked nem tetszik, belekötsz és felnyomod? Utána ki lesz a következő, ha nem tudsz kezelni egy konfliktust? A DK pont arról híres, hogy nem kirekesztő párt. Hogy sok színű, hogy sokan vagyunk sok félék. És az is nyilvánvaló, ahol sok ember van nem lehet mindenkinek megfelelni. De továbbra is buta dolognak tartom, hogy magunk között ellenséget gyártsunk, és ebbe belevonjuk a kis embereket is, hogy állást foglaljanak. Ez széthúzza a közösséget. Van aki a te csoportodban van fenn, van aki a Péter csoportjába, és van aki mindkettőbe. Miért kell rombolni a közösséget? Továbbra sem tartom hiteles vezetői személyiségnek azt az embert, aki ilyet tesz egy általa kedvelt párt szimpatizánsai között. Ilyet Feri és a többiek soha az éltbe nem tennének egymással, ha valamiben nem értenek egyet. Még egyszer mondom, ez hozzád sem méltó. Most azért csalódtam benned. És azokat sem tartom széles látókörűnek akik adják alád a lovat, vagy mocskolnak téged. Nem kéne állást foglalni ebbe senkinek, hisz ez csak egy szimpla kakaskodás. Vagy csak így akarod felmérni az erőviszonyaidat, hogy mi az amire képes vagy ebbe a pártba és el tudsz érni? Nem tudom... De azt tudom, hogy ezt sürgősen abba kéne hagyni. Az ellenség, nem te vagy Péter, hanem a FIDESZ ÉS A JOBBIK. Talán erről kéne beszélni. Talán...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erzsébetnek: like
      Azért én örülök ennek a vitának mert még a legjóhiszeműbb látogatónak is egyértelműen kiderül, hogy milyen lélek lakozik a Tuaregben!
      Nem én írtam, de lopom: "Egy igazi rosszindulatú szarkeverő"

      Törlés
    2. Névtelen2014. június 16. 22:36
      teljesen egyet értek!

      Törlés
    3. Kár hogy itt sem tűntök többnek. ;)

      Törlés
  21. Olyanokat kéne írni mint Alex, vagy Pupu. Nem magunk közt személyeskedni és jelentgetni a másikat... Ezek az írások inkább előre visznek...
    L. Alex mondom a magamét
    FIDESZ – KDNP – JOBBIK – SZÉLSŐJOBB – EGYÜTT A DEMOKRÁCIA ELLEN!
    by Lang Alex

    A jelenleg, még szalon fasiszta, fidesz-kdnp maffia kormány megválasztása óta folyamatosan összejátszik, a magyarság turulba szart részével, tudatosan játszva egy polgárháború vagy egy rendkívüli állapot bevezetésének lehetőségére.
    - Nekem nem mondja senki, hogy a Parlamentben zsidózó, cigányozó Jobbik képviselőit nem lehet leállítani!
    - Nekem ne mondja senki, hogy a nyíltan zsidózó, cigányozó, az 5. számú párttagkönyv tulajdonosát, Bayer Zsoltot, nem lehet kizárni a Fideszből ellene, mint újságíró ellen is eljárást indítani!
    - Nekem ne mondja senki, hogy a betiltott Magyar Gárdát és annak jogutódjait, rendőri biztosítással kell segíteni abban, hogy hatodik alkalommal is avatni tudjanak, Budapest szívében a Hősök terén!
    - Nekem ne mondja senki, hogy az Alföldi Róbert által megrendezett István a király című rock opera okán, teljesen természetes, hogy emberek készülnek leszámolásra egymással!
    - Nekem ne mondja senki, hogy normális egy ország miniszterelnökétől, hogy falujába stadiont építtet, kedvenc csapatának, állami pénzből!
    - Nekem ne mondja senki, hogy egy honvédelmi miniszter büntetlenül mondhat a televízióban olyan ökörséget, hogy a Szombathelyi stadionépítés azért jó, mert kevesebb lélegeztető készülék kell!
    - Nekem ne mondja senki, hogy trafikot, földet, bankot, acélgyártó üzemet, iskolát, kórházat, húsüzemet és szinte bármit államosítani lehet, egy működő demokráciában.
    - Nekem ne mondja senki, hogy az emberek megtakarításait el lehet lopni(3000 milliárd nyugdíj megtakarítás) teljesen büntetlenül!
    - Nekem ne mondja senki, hogy Békemenetet kell szervezni, állami költségvetési keretből fizetett bérmenetelőkkel, hogy így bizonyítsuk a világ számára, hogy itt bizony demokrácia van!
    - Nekem ne mondja senki, hogy egy vezető politikus által okozott baleset kapcsán megfogalmazott olvasói vélemény, egy demokráciában büntethető!
    - Nekem ne mondja senki, hogy Magyarország jó hely!
    - Nekem ne mondja senki, hogy ahol egy komplett falu (Szilvásvárad) dönt úgy, hogy nem fogadja be, az értelmi és mozgáskorlátozottakat, az egy toleráns, demokratikus társadalom!
    - Nekem ne mondja senki, hogy Magyarország miniszterelnökének, fontosabb a határon túli magyarok támogatása, mint a határon belül élőké, és ez jól van így!
    - Nekem ne mondja senki, hogy fél-ázsiai szerzet vagyok!
    - Nekem ne mondja senki, büdös, cigány, mocskos zsidó, rohadt kommunista vagyok, mert nem fogadom el a jelenlegi politikai és gazdasági irányvonalat, mert ha ezt büntetlenül bárki kimondhatja, akkor az már nem demokrácia!
    - Nekem ne mondja senki, hogy a XXI. század elején egy demokratikusnak mondott országban normális, hogy emberek kerülnek az utcára, hogy éheznek, hogy elzárják a közkutakat a legnagyobb melegben, hogy a hajléktalanok ellen indít leszámoló hadjáratot a főváros polgármestere!
    - Nekem ne mondja senki, hogy normális, hogy egykori kommunistából mély kereszténnyé átvedlett Hoffmann féle véglények kötelezzék az államosított tanintézményekben a keresztény vallás követését, hogy egész napos iskolát, kötelező testnevelést rendeljenek el, anélkül, hogy a háttere biztosított lenne!
    - Nekem ne mondja senki, hogy nem tudatos az emberek figyelmének elterelése a politikusok disznóságairól!
    - Nekem ne mondja senki, hogy ez nem diktatúra!
    - Nekem ne mondja senki, hogy ez ellen nem kell fellépni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. - Nekem se mondja senki, hogy nem az ilyen szelektíven, önkényesen, saját hiúságuk és sértettségük mentén munkájukat végző TP félékből csírázik ki ez a fajta! sverde

      Törlés
    2. sverde alias tuareg alias szabó gábor az önimádat öndicséret nagyon büdös

      Törlés
    3. sverde nagyjából kétéves nick, már az egyesület honlapján is jelen volt, és közismerten nem én vagyok, mint ahogy az is közismert, hogy soha nem használok a sajátomon kívül más profilt, tudod nálam elvi kérdés hogy a véleményemet mindig és minden körülmények között vállaljam :)

      Törlés
  22. Szépen fogynak a tagok a Tölgyes csoportjából. Már ki sem kell tiltania senkit. Maguktól lépnek ki... Szégyen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg?Csak tegnap 66 új tag lépett be:) Ez nem jött be.

      Törlés
    2. A fotók szerint hazudsz, nem lépett be 66 tag, azt meg jól tudjuk, hogy nem belépésekről, hanem meghívóküldésekről van szó, és a tagságotok 80%-a olyan, aki azt sem tudja, hogy ott van, tán ezért is olyannyira passzív a csoportotok a létszámához képest. :)

      Törlés
  23. na, ez lesz az utolsó hozzászólásom. nem fogok hiányozni. de azt hiszem Ti sem nekem. További kellemes játszótéri homokozást. a piros lapátot elvittem, az az enyém volt. a zöld alma formát itt hagyom emlékbe. Viszont(nem)látásra!

    VálaszTörlés
  24. Bendikné Katalin2014. június 19. 12:02

    Talán nagyvonalúan, elegánsan abba kellene hagyni ezt az áldatlan vitát! Nem tesz jót sem a DK-nak, sem Tuaregnek! Az idő majd bebizonyítja, kinek van igaza! Ki a sikeres? De, ha folytatódik a cenzúrásdi, akkor T.P. is lehúzhatja a rólót és gondolkodhat! Olyan nehéz elfogadni (bármelyiküknek), hogy vannak eltérő vélemények? És miért baj egyeseknek, ha valaki polgármester szeretne lenni? A választás lehetősége amúgy is a választóké, hiába kapálódzik T.P. és a többiek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gábor mindenki véleményét elfogadja, hisz nem törli le sem a kritikát, sem a vitapartnert.
      Aki nem fogadja el más véleményét, az TP és nem Gábor.

      Törlés