2014. június 14., szombat

Ébresztő, ez műbalhé!!!

El ne higgyétek Barátaim, hogy létezik Lázár-Tarlós párharc Budapest-ügyben. Csaxólok, mert per pillanat nagyon úgy tűnik, hogy elhiszitek. De ahogy látom, mindenki, ballib politikusostól, médiástól, olvasóstul. Ébresztő, ez csak kampánytrükk.




Ha a Fideszt le akarjuk győzni, akkor biz meg kell tanulnunk az Ő fejükkel gondolkodnunk. Nem lesz könnyű, dehát én meg azért vagyok, hogy megkönnyítsem. Szóval az egész európaipénz-elvonós sztori, Tarlós küzdelmével a Gonosz Lázár ellen egy jól kitalált kampányhúzás, ami még zengetve is lesz kicsit, és bizony hatékonynak tűnik. Mertha Ti, Demokrata Barátaim ilyen könnyen bedőltetek ennek a trükknek, akkor a budapesti bizonytalan szavazók is kajálják mint lódarázs a mustot. Na, és akkor most elmagyarázom, hogy mi a pálya valójában, és aztán majd tessetek mindig hasonló logikával végiggondolni minden Fideszes csinnadrattát.

A Fidesz meg szeretné nyerni az önkormányzati választásokat, igaz? Mégpedig nemkicsit, hanem nagyon. És Budapestet is meg szeretné nyerni. Márpedig itt relatíve a leggyöngébbek, nem vezetnek annyival, hogy kényelmesen hátradőlhessenek. Tenniük kell a biztos fővárosi nyerés érdekében pár dolgot. Ebből az elsőt már meglépték: a választási törvény megbuherálásával elérték, hogy csupa polgármester ül majd a Fővárosi Közgyűlésben, így eleve Övék a Főváros, hisz a Főpolgármester csak annyi hatalommal bír, amennyit a Fidesz országosan és a Közgyűlésben megenged Neki. Ha akarják semennyivel. De a Fidesz nem azért Fidesz, hogy bármit kockáztasson, ha egyébként le tudja előre pacsizni a végeredményt. Úgyhogy esze ágában sincs lemondani a Főpolgármesteri Székről.


És akkor filózzunk tovább Fideszaggyal. Mit kell ahhoz tennünk, hogy Tarlós simán nyerjen? El kell hitetnünk a bizonytalan szavazókkal, hogy a Tarlós nem Fidesznyik, hanem igenis egyetlen dologért élhal, az pedig a Főváros. Hisz eleve a Narancsok kezdik fölénnyel az önkormányzati választási kampányt, de ha még a bizonytalanokat is be tudják húzni Tarlós zászlaja alá, akkor aztán semmi sem veszélyezteti a biztos újrázását. Csináljunk tehát egy műkonfliktust a Fidesz kijelölt Főgonosza és Tarlós között, amiben a Gonosz el akarja venni Budapest pénzét, de Tarlós meg kőkeményen a sarkára áll, és kemény harcok árán visszaszerzi a Gonosztól azt, ami a fővárosiaké. Kürtök, harsonák zengenek, éljen a Főpolgármester, igazi független, bátor vitéz, még saját pártjával is szembemegy, hogy megvédje az Ő Fővárosi Népét.


Csakhogy közben röhögnek ám, keményen, és együtt szivaroznak valami luxuslakosztályban. Ugye benyeltétek, Barátaim? Komolyan gondoltátok egy percig is, hogy miközben bevállalják a nemkicsit cinkes választási törvény-módosítást percekkel a kampány előtt, akkor közben meg magukra rántják a másik kezükkel a budapestieket? Hát hülyék ezek, hogy tudatosan el akarják veszteni a fővárost? Nem, csókolom, ezek nem hülyék, nagyon is észnél vannak. Lesz itt egy szép koreográfia. Lázár keménykedik, de arra azért figyeljünk oda, hogy még nem a Lázár a Góré, hanem az Orbán. Aki meg közben focivébézik, és röhögve szotyizik Habony Főtanácsadó társaságában. Merthát pontos forgatókönyv szerint zajlik a Nagy Átverés, amiben most épp a legelső fejezetnél tartunk. A Gonosz Miniszter nem ad pénzt a Fővárosiaknak. Készül a második fázis, amiben a Jó Főpolgármester kiáll Budapestért, és mindenféle keménykedő nyilatkozatok és látványtermelés közben nekimegy a Gonosz Miniszternek.


Aztán jön a harmadik fázis, mikor majd a fővárosi kerületek fideszes polgármesterei is becsatlakoznak a Tarlós mellé, és Ők is jókat nyilatkoznak majd, mert Ők se pártkatonák ám, á dehogy, Ők is meghalnának a kerületük lakóiért, és szembemennek miattuk a Gonosz Miniszterrel. Egyénenként is ugatnak majd, aztán írnak petíciót is, meg összejönnek tanácskozásra, mind-mind kiválóan zenésíthető médiahír. A kerületek lakossága meg négy év Narancsuralom, rablásfosztás után hüppögve ismeri föl, hogy bizony, milyen jó gyerekek ezek a Narancs Polgármesterek, merthát kiállnak a kerületükért még saját Főminiszterükkel szemben is. Dőlnek a szavazatok elfelé a fejekben, könny kicsordul, annyira megható a történet. És amikor a konfliktus majd nagyon kiélesedik, mert Lázár se enged, meg Tarlós se a hirtelen nagyon is Tarlós-fanná váló Narancspolgármesterek vezetőjeként, akkor majd jön a Jó Király, aki Brazíliából hazaüzen két meccs között, hogy Ő, a Jókirály nem hagyja, hogy a Fővárost bántsák, mert az Neki a szívecsücske.


És még ballib budapesti értelmiségiek is írni fognak egykét hálálkodó cikket, hogy nem is olyan rossz srác ez a Zorbán, merthát mégiscsak szereti Budapestet, ugye, meg a Tarlós is jógyerek, na meg azér a kerületi polgármesterek is rendes srácok. A Sztori gyönyörű, a bizonytalan szavazók szűzeket áldoznak a gyönyörtől, hogy a Nagy Városvédő Tarlósra, meg a kerületi polgármestereire szavazhatnak, simán nyerik az önkormányzati választást Budapesten is, pedig valójában semmi mást nem csináltak, mint egy jól felépített színdarabot játszottak el ügyes forgatókönyvvel és szereposztással. Jameg persze lesz mégegy nyereség ebben a Sztoriban. Az meg az, hogy a szavazópolgárok arra is rájönnek menetközben, hogy érdemes Narancspolgármesterekre szavazniuk, mert csak Ők elég befolyásosak ahhoz, hogy képesek legyenek a Fidesz hatalma idején is pénzt hozni a kerületeiknek, és megvédeni a fejlesztéseket. Szóval ezt be teccettek ám nyelni, de csontra, Kedves Ballib Barátaim. Úgyhogy szólok, mint a címben már egyszer megtettem, de nem árt ilyen ügyben az ismétlés.

Ébresztő, ez műbalhé!!!


29 megjegyzés:

  1. Pontos a látleted Gábor! Mondhatnám az is, hogy jól sikerült, nem lett homályos a röntgen kép, melyet közszemlére tettél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És most, mi van??http://www.stop.hu/belfold/tarlos-megtorte-a-hallgatasat/1246243/

      Törlés
    2. Én is egyet értek a "látlelet"-tel. Most itt ez a nyilatkozat. Szívesen vennék egy okos gondolat sort. Ezért kérdem: most akkor mi van? Üdv: Judit

      Törlés
  2. Bendikné Katalin2014. június 14. 7:21

    Gratulálok és köszönöm. Ez az én fejemben is megfordult, de nem mertem biztosra menni.

    VálaszTörlés
  3. Pontosan igy van, ez a forgatokonyv mashol is elofordul naluk, elvesznek valamit, rafogjak hogy az a szemet unio, gyurcsany,szocik,multik, bankok, stb. miatt volt, de a 'jo kiraly' megvedte nepet, kiharcolta es visszaadja, de kozben ugy alakitjak, hogy az o csokosaik jarjanak jobban. Ebben az extra diszkont az, hogy a zemberek pedig megjobban imadjak a torpe felcsutit, mert lam-lam o aztan odafigyel rajuk, es csak jot tesz veluk. Sok kommentet olvasok, a masik oldalet is neha, ha egy kicsit kinozni akarom magamat, es bizony nagyon is tapinthatoan, kezzelfoghatoan jelen van az, hogy habar erzekelik az emberek hogy rosszabbul elnek, de vagy azt mondjak, hogy ez meg az elozo rendszer hibaja -es itt is tobb valtozat letezik, ugymond kommunistak ideje, elmult 25 ev , 'elmutnyocev' bunei, esetleg a multik nemzetkozi osszeeskuvese nepunk ellen - vagy azt, hogy valamelyik hivatal, bank, miniszterium packazik veluk, es az igazsagos Orban segitseget kerik, es varjak, ha megtudja az igazsagot, akkor majd o elintezi. Mert o a segito, a mindenhato, az igazsagos. Es ha az ember alaposan vegignezi es gondolja, akkor valoban, a recept mindig hasonlo, a tobbiek vegzik a piszkos munkat, o viszont mindig valami jot tesz: harcol az erdekeinkert, megved, megjutalmaz, kijavit, rezsicsokkentest, adocsokkentest csinal, o a nagy jotevo.

    VálaszTörlés
  4. Gábor ehhez már nem sok mindent lehet hozzáfűzni ...

    VálaszTörlés
  5. én azt azért hozzá tenném, hogy a fidesz az első perctől utálja Budapestet, met itt sosem volt elsöprő többsége (remélem ) nem is lesz. de kell nekik, hisz hogy néz az ki, hogy pont a főváros áll ellen, mindent bevetnek, még ezt a jófiú, rosszfiú kommersz játékot is, ha a csalás sem segitene a választásokkor, tutira akarnak menni. a budapesti lakosok szerintem azért ennél okosabbak és már elegük van ennek a maroknyi gögös, romboló figura pusztitásából. eddig is szinte ellehetetlenítettk a várost. de Gábor kellenek ezek az írások, nagyon kellenek, hogy aki csak sejdítette, hogy mire készülnek, azok bizonyságot kapjanak. viszont motoszkál az agyambam, hogy esetleg más "főárost" szemeltek ki maguknak!

    VálaszTörlés
  6. Tökéletesen egyetértek, hogy ez műbalhé. A másik fajta lefolyása pedig az lehet, hogy megzsarolnak: nem fogadtok el? Akkor nem kaptok semmit. Majd nézzétek meg magatokat, ha nem ránk szavaztok! De az egyszerűbb, és ma nálunk sajnos valószínűbb is az, amit te írsz le, Gábor. Budapest, vigyázz!

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. A demokratikus oldal meg azzal asszisztál mindehhez, hogy főkolbászmester jelölte(eke)t próbál állítani, amely eljárás során nevetségessé teszi magát elejétől a végéig.
    Egy intellektuális érvekkel alátámasztott és kinyilvánított bojkott hasznosabb lenne.
    Indok van bőven. Nemdebár?

    VálaszTörlés
  9. ebben van valami.

    de ha az ellenzék bojkottálna a fővárosban, akkor ugye azzal áttematizálná a kampányt, és arról beszélne, amiről kell, hogy itt önkényt építenek. akkor a fikusz bszhatná a nagy trükkjét.

    VálaszTörlés
  10. A ténykép pontos! Én is így látom. Mindig is így játszottak ezek.
    De nem elég a főpolgármesteri posztot megnyerni! Nem ám, mert ha a kerületek többségében fidesznyikok nyernek, akkor el esztergomiasodik a főváros!
    A fő cél tehát, a lehető legtöbb kerületi polgármesteri posztot elnyerni!
    S ezért már el kellett kezdeni a küzdelmet.
    Nem vagyok híve a bojkottnak.
    A bojkott -szerintem -ez esetben olyan, mintha lőnek rád, de te mégis feltartod mind a két kezed!
    Vannak küzdelmek, amelyek elől nem szabad kitérni!!!
    A bojkottal még azokat is elvesztené a demokratikus ellenzék, akik most velük vannak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ha eléred, hogy vaktában lövöldözzenek?
      Vajon egy végig vitatkozott főpolg. jelölési folyamat után, egy vesztes eredmény hány támogató vesztést eredményezne?

      Törlés
  11. Csak egy rövid közmondás. Egyik holló a másiknak nem vájja ki a szemét. Ebből kell kiindulni, és akkor senki nem dől be ilyen színjátéknak.

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. Pontosan ugyanezeket mormogtam az orrom alatt nagy szentségelések közepette, amikor megláttam Horváth Csabát a kamerák előtt az ultimátumukkal. Hát nincs közöttük senki, aki gondolkodni is képes?

    VálaszTörlés
  14. Gábor mi kezdettől fogva tudjuk, hogy orvbán gyűlöli Budapestet. Tarlós meg egy hatalmas bunkó.
    A fidesz számára a színielőadás nem ismeretlen műfaj, hiszen a Parlamentben a jobbikkal és az lmp-vel nap mint nap játsszák a kis színi előadásukat. Ott is csak műbalhét csinál a két csicska párt. Én egy percig nem hiszem el hogy taplótarlós egy ujját is mozdítaná Budapestért. A narancs polgármesterekről meg főleg, hogy szembe mernének menni a pártjukkal. Mindenesetre én már osztom az írásaidat olyan személyeknek akik ugyan baloldaliak, de munkájuk folyamán sok jobbos vagy bizonytalan szavazóval állnak kapcsolatban. Remélem sokan látogatják az oldalaikat közülük. Mindenesetre ezt terjeszteni kell, hogy egy újabb átverés van folyamatban. Ami rajtam múlik én megteszem. Köszi az írást, bár szerintem eddig is csak a naiv embereket tudták megtéveszteni. Sajnos sok van belőlük. Lehet hogy egy kis magánakcióba kezdek írok és kinyomtatok egy kis tájékoztatót amit az általam elérhető mindegyík postaládába bedobok. Természetesen a te írásaid felhasználásával ha megengeded.

    VálaszTörlés
  15. Vagyunk egy páran, akik átlátunk az un. fidesz-ködön, de nem elegen! Szükség van a gyertyádra Gábor, hogy sok bizonytalan fejben világosság gyúljon. Igyekszem én is minél több emberhez eljuttatni az írásaidat, mert remek fogalmazásod, a lényeg kiemelése és a látás tisztázása, sok ember számára szükséges.

    VálaszTörlés
  16. Ezek ennyire aljasok, a népet ennyire félre vezetni, baromi dolog!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  17. Egy dolog még kimaradt, természetesen jönnek majd Fideszes vidéki Polgármesterektől felajánlások, hogy akár az Ő keretük terhére csoportosítsanak át pénzt a Fővárosi fejlesztésekhez, mert hisz vidékről is sokan járnak a Fővárosba ügyes-bajos dolgaikat intézni, akik igénybe veszik a tömegközlekedést, hisz az a legolcsóbb eszköz a közlekedésre.
    Vállveregetés és dicshimnusz a médiában ezért a "szolidaritásért" és ezzel is bizonyosságot nyer az a tény, hogy a Vidékiek, nem Főváros ellenesek.

    VálaszTörlés
  18. Bocsánat, hogy meg merem kérdezni, "mi köze van a Hódmezővásárhelyi polgármesternek, Budapesthez?

    VálaszTörlés
  19. Kedves Gábor, nem elég gazdag a fantáziád. Fideszék tarsolyában van még néhány biztosíték. Lesz majd egy fegyelmeztető szakasz is. Ami arra hívja fel a figyelmet, hogy mégis, neaggyisten, de nem a Fidesz győzne, akkor minden állami és EU támogatás ugrik, s Bugyipest agdósságát nem szanálják, hanem keményen megkamatoztatják. Továbbá ahány fidesznyik boncot lecserélnek méltóságából, annyival emelik duplájára a kamatot és elveszik tőle még a parkolási bevételt is. S mindezt majd a hűséges városok kapják, mer ők megérdemlik asztat. No meg hozhatnak törvényt, hogy csak az számít Budapestnek, amelyik kerületben a Fideszhűek a szavazók. A többi hűtlen kutya pedig dögöljön meg. No meg a minisztériumok is, -- Sanyibá' kivételével -- Pócspetrire költöznek. ......

    VálaszTörlés
  20. Köszönöm hogy elolvashattam :)
    Nagy igazság van benne.

    VálaszTörlés
  21. Jó a poszt, tényleg simán lehet ilyen szintű néphülyítés a dolog mögött.

    VálaszTörlés
  22. Van ebben a forgatókönyvben logika, nem is kevés. Pedig a trükk olyan ősi, olyan egyszerű....Jó rendőr, rossz rendőr....

    VálaszTörlés
  23. Szerintem minden jó érzésű ember tudja és aszerint fog szavazni.Én a Rendszerváltás ota látom az Orbán mesterkedését ,hogy a koleszos haverjaival milliárdosak legyenek,még annak az árán is ha tönkre megy az oszág.Semmit nem kell elhinni nékik! Az én szavazatom mindig jó helyre került de sajnos kevésnek bizonyult

    VálaszTörlés
  24. OK, ok, de mi az üzlet ebben Lázárnak, aki idővel akár egy min.elnöki poszt várományosa is lehet? Ha széles körben így lerombolják az imázsát, ezt az akadályt biztosan nem fogja tudni átvinni.

    VálaszTörlés
  25. Én nem ettem meg.

    VálaszTörlés