2014. április 3., csütörtök

Felébredünk

Összvisz egy dolog miatt veszek mérget arra, hogy vasárnap megnyerjük a választást. A Magyar ugyanis mesehívő, álmodozó nép, rühelli a rossz álmokat, Orbán Rendszere viszont leginkább Rémálomként fogható meg.




Adtunk már sok nevet ennek a Förmedvénynek, amit a Felcsúti az elmúlt sokévben összehozott, Nemcsak az elmúlt négyben, aki ezt hiszi, súlyosan téved. Ez az egész egy kőkeményen végigvitt tízéves történet a tömegalakítástól a média-, és gazdasági birodalom kiépítésén keresztül a fortélyos félelem elterjesztéséig. Banánköztársaság, maffiaállam, puha diktatúra, ilyesmiket szoktunk mondani erről a rakás ürülékről, amit ez az ember itt összehordott. Mindez igaz, csak nem ad összképet. Egyszerűen túl intellektuális és tényszerű leírásai annak, ami van, csakhát azt meg tudjuk, hogy a Népünk benyomások, és nem racionális érvrendszerek mentén szokott cselekedni.

Szóval Orbán Rendszerének legjobb definíciója ennyi: Rémálom. Kicsit távolabbról nézzünk rá erre az egésze, és akkor mindjárt meglátjuk a szürreális voltát. Egy kisebbségi komplexusos falusi srác görcsösen be akarja bizonyítani, hogy erősebb mindenkinél, kurtakocsma stílusban. Ehhez bekontraszelektálja magához az ország söpredékét, értékké teszi az amoralitást, a szolgalelkűséget, a lopást, a hazudozást, a gátlástalanságot. És most Ők uralkodnak, és nagy páleszezések közben jókat röhögnek, mert szerintem maguk sem gondolták volna, hogy ez így sikeres lehet.


De Mi, mivel ebben élünk, és naponta szembesülünk azzal, hogy Orwell világa épül körülöttünk, részeivé váltunk ennek a groteszk históriának. Ez egy olyan hőstörténet, amiben a rosszak nyernek, nemdebár. Középföldét elfoglalták az orkok, a törpök visszamentek a bányába közmunkásnak, a tündék leléceltek külföldre, az emberek meg réveteg tekintettel kerülgetik a röhögő trollokat. Namost ha valaki mond nekem egy olyan népmesét, amiben ez így marad a végére, akkor az jelentkezzen. A Mi Isaura-mentő, és a gonosz Leanciót mélyen megvető Népünk nem szereti az ilyen történeteket. Elviseli egy ideig, de aztán ha nem jön be a romantikus szál, akkor elkapcsol a műsorról. Mert ez a sorozat szar. Ebben nincsenek pozitív Hősök, csak vágóképek arról, ahogy Mordor Hordája újabb és újabb falukat gyújt föl vigyorgó kéjjel.

A Magyar azért szereti a Meséket, mert önbecsapó típus. Ez kellett az ezerév alatt a túlélésünkhöz, hát kialakult bennünk. Elviseljük a pöcegödröt, ha kötelező, akkor bele is kanalazunk, de azért csendben mindenevők maradunk, nem szokunk rá az egyoldalú táplálékra. És közben Hősökről álmodunk, romantikus Nagy Históriákról, ahol megjön az Ezüstpáncélos Vitéz a táltosparipán és elűzi a Gonoszt, aztán fényes esküvőn nyeri el a világszép királylány kezét. Minél szarabb a helyzet, minél siralmasabb a valóság légköre, annál többet nézi a Magyar a televíziós meséket, annál több romantikus regény, meg Romana Magazin fogy, annál többen vesznek bulvárlapokat hogy rácsodálkozhassanak a celebek műhabcsók világára.


Naja, csak azt ne gondoljuk, hogy belül nem érzi azt, hogy ez nem jó így. De bizony hogy érzi, csak ezt nem mondja el senkinek, mert saját pótcselekvésével, lúzerségével senki sem dicsekszik. Egyáltalán nem biztos, hogy puszta félelemből tagadja meg a társadalmunk döntő többsége mindennemű közéleti kérdésre a választ. Inkább csak azért, mert azt saját mesevilágából való erőszakos kirángatásnak érezné. De belül szarul érzi magát. Ha lehetne megnyomná a távkapcsolót és lekapcsolná Orbánékat. És érzésem szerint pontosan tudja, hogy most vasárnap kap a kezébe egy távkapcsolót.

Hogy a frászba lenne különben megmagyarázható a nagy politikai közöny ellenére mégis 60% fölött várható részvételi arány? Merugye a kettő egyszerre nem megy. Passzivitás, meg minden korábbinál nagyobb szavazási hajlandóság egymást kizáró tények. Asszem a Népünk az elmúlt években hibernálta magát. Besüllyedt egy téli álomba, legföljebb néha előmászik a barlangból, körülnéz és legyintve visszamegy horpasztani. És beérné valami elviselhető álommal, de helyette egyre sötétebb tónusú, egyre forgolódósabb, éberebb rémképeket kap. És eljön az a pillanat, mikor már nem jobb a sztori álomba merülve, mint a valóságban. Ha meg már mind a kettő ugyanolyan pocsék, akkor kénytelen fölébredni.


Március 30-án azért voltunk olyan meglepő méretű tömegben az Operánál, mert az emberek már kialvatlanok a sok rossz rémképtől. Jó szokásuk ellenére hajlandóak voltak előmászni a barlangból, mert az már nem ad Nekik menedéket a sötét víziókkal szemben. Elértük azt a pillanatot, mikor már kénytelenek a valóságon változtatni, hamár az álmaik elviselhetetlenné váltak. Szerintem nincs ember közüttünk aki 50 ezres tömegre számított volna. Egyszerűen racionálisan annyi nem jöhetett volna össze. Nincs pénz buszokra, nem szoktuk telefonon kényszersorozni a követőinket, meg a lakásukban a nyakukra mászni. Volt ott 5000 aktivistánk. Meg 45 ezer olyan ember, akiről asse tudom honnan kerültek elő. Illetve hát tudom: előbújtak a hibernációból.

Szóval a Felcsútiék szürreális Rémálma asszem kivágta mostanra a döntő többségnél a biztosítékot. Mindenkinek a töke tele van már a pocsék, egyoldalú, pozitív Hősök nélküli meséből. Rengetegen fognak vasárnap elmenni szavazni, ebben biztos vagyok. És azok az emberek bizony nem a Jobbik fekete színvilágát fogják választani, hanem a nyugis kék-fehér-piros színeket. Vasárnap a Magyarok véget fognak vetni a Rémálomnak.

Felébredünk.


17 megjegyzés:

  1. Remélem nem sértem meg azzal a választási szabályokat, ha befogott orral dobom a szavazólapokat az urnába. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ja - tuggya aztat a magyar is hogy : "vakok között félszemü a császár"....

      Komolyra forditva a szót, ha egyszer - úgy 4 év múlva mondjuk - igazán arra szeretnénk szavazni, akire most is szívünk szerint tennénk, akkor EL KELL MENNI MOST szavazni - hogy el kezdhessen oszolni a köd és a sötétség ebben a mi kis országunkban - és a fejekben is ....

      Az Orbáni-Orwelli világ után már csak jobb jöhet - ettöl lejjebb ugyanis már nincs - ez már a Seolnak is a legalja - ahol most vannak ...

      A Kormányváltás gyözelme biztos - mint az, hogy holnap is felkel a Nap !

      Törlés
  2. Sverde: https://www.youtube.com/watch?v=P-WP6POdTgY
    ÁPRILIS 6. !!! Tegyük azzá! Én OTT leszek!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem tedd ki mégiscsak a régire is, mert sokan még ott keresik a bejegyzéseidet.
    Üdv.
    Mozigépész

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Időnként kiírom oda is, hogy fáradjanak át ide. Ha beteszem oda is, akkor soha nem tudok elszakadni majd, pedig a történtek után már sok örömöt nem hoz az a blog...

      Törlés
  4. Jól tetted, hogy mindenhova beírtad ott utolsó megjegyzésként.
    Különben is meddővé vált a 'Member_lehetvelem' hozzászólóval folytatott vita.
    101. hozzászólóként még mindig a magáét fújja egy rossz hasonlattal... :)

    VálaszTörlés
  5. Válaszok
    1. Én is ezt mondom, de félek, hogy különböző trükkökkel át leszünk b@szva.

      Törlés
  6. Bocs, - egy linkerejéig az off miatt - de ezt mindenkinek látni és megosztani kell még a választások elött :

    Na ezt megosztom - hátha többen is ezt teszik - még a választások elött - hogy minél többen még idöben megismerják Orbán igazi jellemét és arcát ....

    http://iksz.beszolunk.hu/botrany-dns-mintaadasra-koteleztek-az-orban-eskuvo-dolgozoit-felsobb-utasitasra-orbant-hazugsagvizsgalo-ele/

    Osszátok meg minél szélesebb körben - hagy terjedjen az igazság és a tények, mint a futótüz.....

    VálaszTörlés
  7. Ezen a DNS vizsgálaton kiakadtam...Egy c@ros telefon miatt...??? Vagy voltak rajta olyan információk, ami nem való a plebs orrára. Avagy a szokásos túlkompenzálás...??? Nehogymá' ne tudjuk kinyomozni..Majd mi megmutatjuk..!!! Hőn szeretett vezérünk még megharagszik..A legjobb, hogy nem a személyzet tagjai között volt a tolvaj..Hanem valaki a "díszes" vendégek közül..Őket is kötelezném a vizsgálatra (persze saját költségen)
    Más...Bár igazad legyen, ami a választásokat illeti..Sajnos szkeptikus vagyok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is kiakadtam rajta .... Erre ennyi pénzt költeni - ha már a dolog etikai személyiségjogi részétöl el is tekintünk ....botrány.... Pedig már maga az esküvö is az volt, hogy az utat extra kiépitették az Orbán-lány esküvöi vendégserege miatt ... a mi pénzünkön .... Orbán ha ezer évig élne is - nem tudna annyit dolgozni, hogy azt a pénzt amivel megkárositotta-meglopta Magyarországot, vissza tudná fizetni... Persze az más kérdés, hogy nem is tudja mi az a munka - mert még ilyen mélyre sosem sülyedt, hogy kicsit nem figyelt oda, és "máris dolgozni kezdett volna"....
      Erre mindig nagyon gondosan ügyelt ....

      Törlés
  8. Igen, vitya nem tudja visszafizetni mindazt amit ellopott, de ha 'hetediziglen' akarta élveztetni a kölkeivel az összeharácsolt vagyont, akkor hetediziglen kell kötelezni a leszármazottakat a visszafizetésre is. Mert a gyermekei sem tiltakoznak az előnyök miatt, egy szót sem hallottam még arról, hogy barmely családtagja bármikor is jelezte volna, hogy köszöni szépen, de nem kér belőle. Akkor viseljék a visszaszolgáltatás következményeit is!!!

    VálaszTörlés
  9. A Fidesz NEM MERT meggyőzni egy élő, hús-vér BIZONYTALAN szavazót:

    http://index.hu/belfold/2014/04/04/igy_gyozkodtek_az_index_bizonytalanait/

    és így akarnak nyerni? nevetséges....

    VálaszTörlés
  10. A tegnapi nap bátorsága az volt amikor a Polgármesteri Hivatal 300-as terme helyett a Losonci utcai Iskolában volt az esku. Már az ajtonál Mészár Erika megkérdezte kit képviselek -mikor válaszoltam azt mondta jobbra Fidesz balra Mszp----hát már a teremben igy ultunk le ----azelott felmentunk aláirtuk a papirt mindenki ossze vissza leult és csak a bizottságban mondta kit képvisel ---ezt csak poénként meséltem el számomra azért érdekes volt ez a szelektálás

    VálaszTörlés