2014. április 29., kedd

A Szabadság téri "Jegyző"

Az emlékművel kapcsolatos hatósági fellépést a Nyolcker Jegyzője alapozta meg határozatában. Mivel én jól ismerem a Hölgyet, ezért aztán bemutatom. Rimán Edinának hívják, Kocsis Máté titkárnőjéből lett a kerület jegyzője, jogi diploma nélkül.


És mivel a Kocsis Máté ellen vívott háborúm immáron kétéves, ezért jegyzőjével, Rimán Edinával is foglalkoztam már több írásban korábbi Blogomon. Akkor épp némileg archaikus nyelvezetet használtam, mert olyan kedvem volt, ezért a történet Hőseinek azonosságát egyértelműsítem.

Ree Maan, Főpapnő = Rimán Edina Nyolcker Jegyző
Shaa Boe, Törzsfő = jómagam

S akkor eredetiben, parancsoljatok:


32. Ree Maan s az Orvos

Címkék: orvos alpolgármester szabó gábor rimán edina

05.jpg  Történt, hogy a főpapnő magát szépítni, s egészségesíteni szándékolta, s főleg fogazata iránt volt elégedetlen. S hát mivel tudomással bírt arról, hogy Shaa Boe maga ily tudással, s mi fontosabb, kapcsolatokkal is rendelkezik, ezért őt e tárgyban meglátogatta.

S a Törzsfő a segedelmet nem mérte szűk marokkal. Saját barátját, Orvosát ajánlotta Ree Maan-nak, ki igen magas beosztásban végzi feladatát azon egyetemen, mi Városunkban található, s az Asszonyok Megmentőjéről neveztetett Semmelweisnek.

Ezen Orvos mindenütt mély megbecsülésnek örvend, betegei, tanítványai Őt magasztalják, s Shaa Boe is sokat tanult Tőle, mikor idejét gyógyítással töltötte. S Ree Maan örült, hogy ily neves, s megbecsült Orvosra lelt, s kérte a Törzsfőt, hogy annak rendelőjébe Ő eljuthasson. S ezt a Törzsfő megszervezte.

S hát több látogatásra is szükség lett volna, így az első alkalom után Shaa Boe a Főpapnőt palotai lakrészében meglátogatta, s elégedettségéről tudakolta. S Ree Maan arca eltorzult, s szó szerint idézem, mit mondott: "Nekem egy zsidó a számban ne turkáljon."


riman_alpolgi1.jpg 
                                                                     (jobb szélen Rimán Edina Nyolcker Jegyző)

S hát a döbbenettől, mi a Törzsfőt áthatotta, lemerevedett. Csak nézte ezt az aprócska szörnyet, kiből ily gyűlölet tört el, s csak annyit mondott: kiről beszélsz, az az Ország egyik legjobb, s legnevesebb Orvosa, s Nálad sokkal magasabb körökből is várnak sokáig, hogy Hozzá kezelésre járhassanak.

S Ree Maan csak ennyit mondott: Akkor se.

S hát ezt tovább nem hallgattam. Kifordultam Tőle, mielőtt belem tesz ugyanígy énvelem. S hát onnantól, mikor megláttam, mindig eszembe jutott e szózata. S most elmondtam.
szabogabor

21 megjegyzés:

  1. ez hihetetlen,ez egy ostoba picha,tele zsidógyülölettel és ez a nő jegyző?Demokráciában ilyen nézetekkel még takarítónö sem lenne,nyomorult lelki toprongy.

    VálaszTörlés
  2. Nekem meg ettől a nőtől fordul ki a belem.

    VálaszTörlés
  3. Böbe, ki mondta, hogy itt demokrácia van? Ha az lenne, akkor a Szabadságtérre nem került volna kordon, hanem az emlékmű felállítása egy széleskörű társadalmi egyeztetés eredményeként épülne meg. (Arra már emlékeztetni sem akarok, hogy Orbán mit ígért húsvét utánra.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Unknow, ha demokrácia lenne, az emlékmű gondolat se lenne

      Törlés
  4. na ilyen esetekben tenném én kötelezővé a hét generációra kiterjedő családfakutatást. Mert lám, hogy járt a jobbikos Szegedi Csanád is, rögvest kiderült, hogy a nagymama megjárta a haláltábort. Mindenesetre furcsa esetek adódnak, egyik ismerősöm színzsidó létére Szaniszló Ferenc lelkes imádója.

    VálaszTörlés
  5. Ez még mindig jegyző ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naná, pont ilyenekre van szüksége ennek a bagázsnak.

      Törlés
    2. A jegyző szakmailag képzett, közigazgatási gyakorlattal rendelkező vezetőnek kell lenni. Remélem azért dipomája van? Ennyi erővel a portást is lehetne jegyző ! Nagy bátorsága van, hogy képesítés nélkül el merte vállalni? Vagy valaki áll a háta mögött,. mert azért közig.gyakorlat nélkül, vagy állig.egyetem, ill. jogi egyetem nélkül bátorság kell hozzá ! Önkormányzatnál vagyok harmadik diplomámat szerzem, mégsem mernék bevállalni egy jegyzői állást! Hiszen Ő a hivatal működtetője? Iszonyatos a felelősség! Bravó! Most már mondhatom, hogy az előző (2014.április 6- előttig) ciklusban havarsági alapon osztották ki maguk között az állásokat, hozzá nem értő emberek kerültek magas beosztásba! Ami persze számomra mint vén rókának már nem meglepő! Csak szomorú, hogy a jól képzett szakemberek munka nélkül maradtak, mert a fidesz kitakarította az hivatalokat és betette a saját embereit! pl. Cipőfelsőrész készítőt, pl. humán erőforrás csoportvezetőnek, megjegyzem érettségi nélkül! :-( de ez csak egy a sok közül! Persze, hogy most a csőd szélén állnak- állunk, kifizetetlen számlákkal, mondhatom több önkormányzat nevében is.

      Törlés
    3. Nem batorsag kell hozza hanem kapcsolat.
      Remelem ennek a sotet haju sotet lelku pichanak kiesnek a fogai vagy kiveri neki valaki

      Törlés
  6. heltai Zsuzsanna2014. április 29. 22:29

    1, Jegyzőnek nem feltétel a jogi végzettség? 2, Valahol nyilván lemaradtam, de mi köze van a 8.ker.-nek a Szabadság térhez? 3, A fenti kis történet után már értem, milyen boldogan adta ki ezt a papírt ez a alja némber.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Fidesznyikek lazítottak a feltételeken, engedélyezik az államigazgatási főiskolai végzettséget, bár Ők sem egy 80 ezres kerületre, hanem kistelepülési jegyzőkre csinálták. Ez nem akadályozta meg Kocsist, hogy kinevezze abban a pillanatban, mihelyt sikerült letennie a Kishölgynek a záróvizsgát. Építésigazgatási és birtokvédelmi ügyekben pedig gyakran jelöl ki más önkormányzatot a közighivatal, nyilván itt is ezért került képbe a Rimán.

      Törlés
  7. Hát csak gratulálni tudok..... szakmailag egy nulla, de nyalni és pucsitani nagyon tud. Ezért tartunk ott ahol.........

    VálaszTörlés
  8. Én csak egy dolgot nem értek-pillanatnyilag-!Ha ez a dög aq nyóckerben jegyző, mi a francot intézkedhet az V. kerületben? Vagy nekik tök mindegy, c sak aki előkotorható írja alá?

    VálaszTörlés
  9. bocs, jav. eln.

    Gábor, rendben, téged a gyűlölet tart egyben; némely pszichológus ezt javallja gyógymód gyanánt is. De mint ismételten észrevehetted hatodikán, amikor felmosták veletek a padlót: egy egész ország számára ez a terápia nem javasolható. Más kérdés, hogy praktikus haszna sincs a piciny röpgyűlöleteidnek, de ezt nem rovom fel. Biztos valamelyik pepsi-szakon végeztél, véreddé válhatott a haszontalanság tudata, vígan együtt élsz vele. Olvasóid is vidámak.

    VálaszTörlés
  10. Aki névtelen, annak neve nincs. Akinek neve nincs, annak véleménye sincs. Innentől kezdve nem értem minek firkálsz itt??

    VálaszTörlés
  11. Ezeket a névtelen böfögőket csak ez tartja életben...hát csak ennyi öröme legyen további élete során...érvek nélkül szart ér. :-)

    VálaszTörlés
  12. Szerintem csinoska a csaj (így a kép alapján), Kocsisnak is tetszhet, a fogai is azóta rendben, határozatot is jókor jót ír.
    Mi itt a probléma?

    VálaszTörlés