2014. április 8., kedd

A Demokratikus Koalíciót támogatom

Jó az ilyesmit időben rögzíteni, már csak azért is mert pár helyen fölütötte már a fejecskéjét a "gyurcsányahibás" óvodizmusa. Nem vált még kórussá, nincs még a Kormányváltás vezetőinek szintjén ilyen tematika, remélem nem is lesz. Ha viszont igen, akkor mondom: lőni fogom azokat, akik a DK-ra lőnek.



Fogjuk majd a hibákat elemezni, magam is tudnék jópárat nagyhirtelenjében fölsorolni, de ezt nem a mostani lelkiállapotban kell megtenni. Higgadt légkörben nyugodt emberek értelmes párbeszéde vezethet bármi pozitív eredményre, ebből pedig jelen pillanatban még egyik sincs meg. Ráadásul "helyzet" sincs: a most induló Európai Uniós választásokon minden párt külön indul, így nincs összefogás-kényszer. Nem most kell elkezdeni a gerillakampányokat a tegnapi szövetséges lejáratására. A Kormányváltás emelt fővel vesztett, az eredményhirdetés utáni sajtótájékoztatón egyik Góré sem bujkált, kiállt a kamerák elé és elmondta egyenként, amit el kell ilyenkor mondani. Szép gesztus volt, nem most kell belevágni a kézigránátot a csoportképbe.

Hirtelen LMP-fanná dermedt egykori liberális közlemény-, és közvéleményformálók persze már belekezdtek a hülyeségbe, Nekik azért pár tényt elmondok. A Kormányváltás kampányának húzóembere Gyurcsány volt. Az, hogy egyáltalán sikerült annyi embert a szavazóurnákhoz vinni, amennyit, leginkább Neki köszönhető. Az Ő csillárokon is lógós lakossági fórumai ágyaztak meg annak, hogy aztán a többi Főguru is képes volt termekbe gyűjteni az ellenzéki szavazókat.


Némi logikát azért tanúsítsatok, Kedves Hirtelen LMP-s Liberálisok: mikor azt mondjátok, hogy a gyurcsányahibás, akkor azért nézzetek kicsit az adatokra. A Kormányváltás jelentősen növelni tudta a szavazóbázisát 2010-hez képest, újsütetű kedvencetek, az LMP meg csaknem akkori szavazóinak felét elvesztette mostanra. És elég furcsa logika lenne bukottnak minősíteni Azt és Azokat, akik új szavazókat nyertek, Azokkal szemben, akik pedig szavazóik csaknem felét ugyanezen idő alatt elvesztették.

Nade ugorjunk is át ezeken a hirtelen támadt zsigerírásokon, és nézzük, miért is a Demokratikus Koalíció, és nem valamelyik másik párt a Kormányváltásból a liblingem. Egyszerű: azért, mert azt a politikai stratégiát, amivel eredménnyel lehet az Új Fideszuralomnak ellenállni, azt a legjobban a DK és Gyurcsány tudja végigvinni. A Parlament nyilvánvalóan bohóctréfává silányodik, az Ellenzék igazi terepe az utca lesz. Attól az egytől félnek a Felcsútiék, és az egyetlen Ember, aki utcára tudja vinni a tömeget, és ha szükséges, akkor ott is tartani, az Gyurcsány. Ha pedig egy agyonpáncélozott ellenféllel kell küzdeni, mint amilyenek a Vérnarancsok, akkor aköré kell fölsorakozni, akinél a leghosszabb és leghegyesebb dárda van.


Az Európai Uniós kampány a legjobbkor van: civilizált vetélkedésben fölmérhető, hogy a Kormányváltás erői között ki mennyit is ér egymással szemben elindulva. Mondom: civilizált vetélkedésben. Együtt dolgoztunk két hónapon át, több esetben szájzárat tettünk magunkra, mert a legfontosabb a közös cél volt, akkor tán még másfél hónapig kibírható egymás legyilkolása nélkül a folytatódó kampány. Magam részéről úgy állok ehhez, hogy elsőnek nem lövök, de szárazon tartom a puskaport, vagy inkább csőre töltött stukkerral nézem a terepet.

A következő évek az utcai ellenállásról, a nyerni képes Ellenzék fölépítéséről fognak szólni, a politika eddig elhanyagolt közérthető elmagyarázásáról, a Népbutítás befejezéséről, és annak Népokosítássá változtatásáról. Tapasztalatom és meggyőződésem szerint ezekre a feladatokra Országunkban egyetlen ember képes maradéktalanul: Gyurcsány Ferenc. Független Bloggerként a támogatásom a Tiéd Feri, és a Tiétek, DK-s Barátaim.

Hajrá Feri, Hajrá DK!


27 megjegyzés:

  1. Szokás szerint nagyszerű gondolatok,melyel egyetértek.

    VálaszTörlés
  2. Minden falunak megvan a bolondja,igy volt ez amióta világ a világ de nem vették komolyan soha!!!

    VálaszTörlés
  3. köszönöm, szívemből szóltál!

    VálaszTörlés
  4. Most végre szabadon szurkolhat mindenki a sajátjának.

    De azután, a további összefogáshoz tudni kéne, hogy ki mennyit hoz, mennyit visz.
    Ha az otthonmaradók közül sokan azért nem szavaztak (vagy a Jobbikosok egy jó része azért oda szavaz), mert a leszerepelt szocikra SOHA! Vagy mert Gyurcsány maga az ördög! -- akkor nem szabad összefogni.

    Akkor vagy versenyezni kell, vagy az "igaz hazafi" kívülről támogatja a csapatot, mint most Bokros.

    Az ésszerű kormányváltó stratégiához tehát felmérések kellenének a negatív választói attitűdökről is; hiszen lehet, hogy együtt kevesebben vagyunk.

    Valahogyan meg kéne tudni, hogy a Gyurcsány-gyűlölők sokan vannak-e, vagy csak hangosak. (És ha sokan vannak, de csupa meghódíthatatlan szavazó, akkor ez nem fontos, kivéve, ha gyűlöletük erős mozgósító erő.)

    Az intuícióm azt súgja, hogy Gyurcsány csak első emberként erős taszító. De most nem volt előtte senki. (Nem véletlenül nem támadta a Fidesz Mesterházyt. Ki hitte el, hogy jó országvezető lenne? Hogy nem nívótlan apparátcsikokkal töltötte volna fel a kormányát?)

    VálaszTörlés
  5. Maximálisan egyetértek ,Gyurcsányt nem lehet kiszorítani ! Aki arra spekulál,hogy nem kell Ő, akkor nem ebben az országban él,ha nem Kampányolt volna talán még a felét sem érték volna a mostani eredménynek!!!!!!!!!!!!!!!! Lehet ezt továbbra is vitatni ,de a tények makacs dolgok ,Szükség van a DK-ra !!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  6. Gyurcsány Ferencet továbrais támogatom.

    VálaszTörlés
  7. Gábor, a DK-t őszintén utálom, Gyurcsányt nemkülönben, de azt készséggel elismerem, hogy profi és tehetséges politikus. És tisztelem,hogy nyiltan kiállsz, és vállalod a véleményedet.

    arokkantisember

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vajon mi lehet az utálat oka?

      Törlés
    2. Nagyon koszonjuk az utálatot igy ismeretlenul---utálat másért kuzdeni, utálat a szebbért a jobbért vállalni más utálatát, utálat a jovo nemzedékének egy normális világot teremteni,utálat egy VIII.keruletben azt kivánni bárcsak ne lenne kulonbség ennyire Palotanegyed és Orczy negyed kozt -megértem utálatát de akkor On sok mindenkit utálhat ismeretlenul-------mi pedig vállaljuk és tovább folytatjuk tisztességes munkánkat ha keruleti Onért is. Tisztelettel

      Törlés
    3. Gyurcsány Ferenc! LE A KALAPPAL ELŐTTE!!!

      Törlés
  8. Most erre a post-ra írhatm "na és?". E ddig sem titkoltad hogy a Fero seggében vagy.Majd megint köpködheted a többi ellenzékit ahogy szoktad.

    VálaszTörlés
  9. Ferit olyan szinten lehúzza a "köz" média, hogy a környezetemben élők nagy része letojja, csak őt nem, meg hazug. Szvsz, Gyurcsánnyal nem lehet nyerni már, hozhat szavazókat, de nem eleget, kivéve, ha nem történik valami baki a Fidesznél. Jobbik meg veszélyes, mert valaki képes a revízionista törekvései ellenére is rájuk voksolni, meg az ingyenes fogászat miatt, meg a cuki kampánya miatt Az én részemről az LMP sem alternatíva, de Gyurcsány sem és nem vagyok egyedül. Az a kb. 1 millió szavazó aki most nem ment el az MSZP-re szavazni vajon kikből állhat. Kiábrándultakból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez egy nagy tévedés- konnyu azt mondani Gyurcsány miatt nem mentek el - nagyon sokan azt se tudták hová kell menni szavazni - mi nagyon sok embert elkuldtunk oda ahová tartozik és ahol szavazni tud-nagyon sokan lakcimkártyával sem rendelkeztek,nagyon sokan pedig csak táncoltak a Telekin de a zene elmult a tobbi nem érdekli----a világ dolgaival foglalkozni kell ,néha egy kicsit olvasni is nem lehet mostanában ugy élni hogy nem érdekel semmi mert nekem JÁR-ez egy jo mosogato de nem igy van-a gazdaság, a kornyezet sokminden megváltozott és a tájékozodás nagyon fontos dolog ----hagyma,krumpli elfogyott ki az aki adni fog ----ez nem lehet a jovo

      Törlés
    2. 2010 után sokat hallottam, hogy most a Fideszesek most ku@solnak, mert rosszul állt a széna. Egy idő után megszűnt, gondolom amikorra a média nagyja már meglett nekik. Most meg rengeteget vesztett a szavazatából és azok akik nem mentek el most azt mondhatják, hogy nem szavaztam így nem érdekel hogy Viktor mit csinál (és nem is szólhatják le érte). Sok helyen olvastam, hogy Gyurcsány már "halott" politikailag, a Hvg hozza le, meg a Béndek. A jobboldal csőrét böki a 4K! szóval lehetséges alternatíva van. Gyurcsánynak szisztematikusan le kell verni a jobboldal hazugságait magáról, ha valamit szeretne és nem csak a tanult rétegekre alapozni. Reális jövőt kell felvázolni és azt nyomni ezerrel, mert így elpártolnak is.

      Törlés
  10. Igen, és a kiàbrándultak táborához Feri is sokat tett.És ez a csoport nem felejt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a kiábrándultaknak most már lehet válogatni-Szoc.dem,Jesz,Liberálisok, Egyutt stb.mindenkinek szive joga bocsi MCP stb.----csak hogy az emberek ugy vannak vele amlyik párt jobban megy rogton belépnek hátha jut valami ismeretség -mert a lét a tét szokták mondani-----azért sokan vannak ugy számit mit akarnak és mi a cél mit hogyan szeretnénk-nyugdij,rokkantak,oktatás,munkahely-vagyis a létfenntartáshoz szukséges alapvető dolgok

      Törlés
  11. Mit is kell Ferinek felróni?Hogy őszintén beszélt arról,hogy nem járható az a politika amely hazugságra épül? Ezért a kijelentésért majdnem fegyveres felkelés lett amelyet a jobb oldal gerjesztett. Játszottak a tűzzel és majdnem megégettek bennünket. Gyurcsányt a földbe döngölték.Orbán azon kijelentése,hogy "ne azt nézzék mit mondok,hanem hogy mit teszek"ez nem egy folyamatos hazudozás beismerése?Őt ezért 2 millió ember megjutalmazta
    Vannak egyenlők és mégegyenlőbbek.Ez az orbáni demokrácia.A Az a 2 millió ember a gyermekeinek is ezt tanítja? Gyermekem ha te hazudsz majd megmagyarázzuk,de a szomszéd Pistikét ha hazudik a földbe döngöljük.Én és sokan még nem ezt akarják A Fidesz zsigeri gyűlöletét az tartja ébrenhogy Gyurcsány feláállt,meszervezett egy pártot,nő a tábora,és ez megbocsáthatatlan.
    Hogy merészeli ezt?.

    VálaszTörlés
  12. Tegnap vagy tegnapelőtt nem azt írtad, hogy nem vagy dékás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem vagyok DK-s. Független vagyok, aki önmaga szabad döntésével a DK-t támogatja. MI a problémát, mi az amit nem értesz?

      Törlés
    2. Nincs problémám, ha őket támogatod, egészségedre váljék. Én nem nézek le másokat a politikai különbözőség okán.

      Törlés
  13. .. a tökéletes igazság le lett írva .. én, személy szerint a DK-t látom az egyetlen vállalható ellenzéki pártnak, eddig is őket láttam és csakis a cél érdekében szavaztam az Kormányváltó cikuszra .. az MSZP semmi mást nem tett, mint alárendelte az összefogást saját politikai céljainak, de gyakorlatilag nem volt igazi összefogás, inkább érdekösszeállás az MSZP javára .. azt pedig tudjuk, hogy az MSZP a szavazói nagy részét elveszítette, és még így sem tudták őket visszaédesgetni vagy mozgósítani, hogy egyáltalán szavazzanak.. hiába vannak új arcok, olyanok, mint ha egy romot új vakolattal akarnánk bevonni, közben az ócska, omladozó alapok maradnak .. itt vitaképes, jól beszélő, jól érvelő, embereket megmozgató, tömegekhez szólni tudó politikusok kellenek, és Gyurcsány ilyen .. nélküle ez az egész összefogás játék nem érte volna el azt sem, amit elért ....... és véleményem szerint, sokkal nagyobb eredményt értek volna el, ha nem állnak össze, mert így csak kapkodás, összevisszaság volt a fő motívum ................. a fidesz meg ügyesen kihasználta a gyengeségüket ..... ők meg nem tudtak élni az ellenfél gyengeségeinek felhasználhatóságával ............

    VálaszTörlés
  14. Április 6-án kiderült,hogy 200 éves demokrácia-deficitet,nem lehet 40 év alatt ledolgozni.Aktuális lett Asimov Alapítványa.A Seldon-terv megbukott,mert 4 éve megjelent az Öszvér.Sürgősen kerítenünk kellene pár Szólót. Csak még nem tudjuk,hogy hol van a "Csillagvég".2 millió ember számára tart még a szonovizor koncert,igaz, az első szünetben már 650 ezren hazamentek. Félek,hogy lesz még 3-4 szünet,amikor már a töredéke sem fog távozni.
    A választásokról csak annyit:szerintem nem volt akkora kudarc,mint amekkorának sokan beállítják,hiszen 650 ezer szavazót sikerül leválasztani a Fideszről még ilyen körülmények között is.Az más kérdés,hogy bazi nagy tétje volt és ezért jóval érzékenyebben érint mindenkit.Elképzelhető,hogy itt már az elkövetkezendő 16-20 évben nem lesz érdemi változás,hacsak a Fidesz gránitjában nem keletkezik egyre több hajszálrepedés.
    A Kormányváltók részéről Mesterházyt tartom a legfőbb vétkesnek.Az rendben van,hogy újra rakta az MSZP-t,de ilyen belső ellenőrzéssel?A Fidesz jobban tudta,hogy ki sáros az MSZP-ben,mint ő?Nem voltak Fideszes súgói?Így hogy lehet nekifutni egy ilyen fontos választásnak?Akinek nincs ATV-je vagy Klubrádiója,az Simon vs rezsicsökkentés között választott.Mert ez ment napi 26 órában havi 35 napon át országos szinten.Aki egy picit tájékozottabb volt,az vagy nem szavazott,mert nem volt alternatíva a Simon és a "hazudós,szemkilövetős Gyurcsány" koalíciója, vagy nyomott egy x-et a Jobbikra.Az eredményt látjuk.Tragikus,60 %-os részvétel,erősödő Jobbik.
    (Én nem vagyok Gyurcsány ellen.Sőt!Abszolút egyetértek vele abban,hogy milyen Magyarországot kéne építeni,csak azt nem tudom,hogy ő is egyetért-e vele,és az eszközei sem világosak számomra.A Jobbikról csak annyit,hogy szerintem legalább a felük szalonjobbikos.Egy" tisztább" baloldal simán visszaszerzi ezeket a szavazókat.)
    Irracionális környezetben a racionális kérdésre nem mindig a racionális válasz a legmegfelelőbb.Itt nem kellett volna ragaszkodni a fejlettebb demokráciákban alkalmazott szokásjoghoz,miszerint a legnagyobb ellenzéki párt adja a miniszterelnök-jelöltet.Én Bajnait tettem volna meg.Őt a komplett bal oldali táboron túl is elfogadják,elismerik a munkáját.Lehet,hogy a Simon-ügy sem ütött volna ekkorát.De ez már csak feltételezés.Ez van...Elqrtuk.

    Üdv.: magzat

    VálaszTörlés
  15. 2014.04.06. napján Fideszre szavazott: 27 % Nem szavazott: 39 % Nem a Fideszre szavazott 34 %, de ezen belül közel 5 % szavazatot vitt el a Bizniszpártra szavazás. Na most: Innentől kezdve ne nyavalyogjon senki, hogy nincs mit ennie, nem tudja a gyógyszerét kiváltani, és hideg van a lakásában. -Lesz szociális temetés és ez a fő szempont. Ezt akarták, ezt kapták. Éljenek a lehetőséggel és ne Gyurcsány legyen a bűnös. Mindenki önmagát okolhatja. ÁMEN!

    VálaszTörlés
  16. Dk!! Mindörökké DK!!

    VálaszTörlés