2017. május 10., szerda

Kávé két cukorral, tejjel, Goebbels-szel

Májerzsóti meghívta kávéra Gulyás Marcit. Ügyes trükk. A baj csak az, hogy Marci bevette, és elfogadta a meghívást. Nem kéne.




Jó dolog a kávé, én is szeretem. A beszélgetés kávé mellett meg még jobb dolog. Pláne akkor, ha azt jó társaságban tesszük. Goebbels nem volt annak idején jó társaság, de mégis kávézgattak vele az akkori Európa demokrata főemberei. Az eredményt második világháborúnak nevezzük. Májerzsóti pedig ugyanaz a Gecinek, mint Goebbels volt Hitlernek. És ha valaki nem vette volna észre az elmúlt években, itt egy FASISZTA DIKTATÚRA épül, európai pénzekből tuningolt "nemzeti" nagytőke létrehozásával, turbónacionalizmussal, agymosással, az igazságszolgáltatás szisztematikus leépítésével. És ennek a szépen fejlődő fasiszta diktatúrának a vezérideológusa hívja kávézni az utcai demokrata aktivizmus jelképét. Ilyenre csak churchilli válasz adható: lófaszt.


Nem célom leckéztetni, de láthatóan nem árt a történelem leckéjét elismételni. Hitler 1933-as hatalomra kerülésekor eldöntötte, hogy szépen, lépcsőfokonként lenyúlja Európát. Bele is kezdett, Csehország, Ausztria, Szlovákia, Lengyelország. Minden egyes újabb terjeszkedésénél elszaladtak hozzá Európa demokrata nagyjai, hogy számonkérjék. Kaptak kávét. Meg megbeszélték a dolgokat. És minden alkalommal Európa demokrata nagyjai megnyugodva hazamentek szájukban a kellemes kávéízzel, hogy elmondják otthoni közvéleményüknek: nem lesz következő országfoglalás. Ezt az épp frisset még be kell nyelnünk, mert háborúzni csak nem fogunk, nemde, de nem olyan rossz fej ám se Hitler, se Goebbels, se Ribbentropp, kellemes emberek, csak kicsit túltolták a bicajt.


Aztán persze mégiscsak jött a következő fázis, aztán megint mentek kávézni Európa Nagyjai, hogy megint hazamenjenek, megint elmondják, hogy csak még ezt az egyet, ezt nyeljük le. Aztán addig nyelegették, míg Hitler kiütötte a franciákat, és nagyjából elszaparálta Angliát a világtól. 7 éven át kávézgatták el a jövőt Európa Nagyjai. Az Orbán Rezsim is épp 7 éve tör előre gátlástalanul. Éppúgy elfoglalva mindent hazánkon belül, mint Hitler tette országának szomszédaival. De Európa végül megszülte Churchillt, aki nem volt hajlandó többé alkudozni, szemben elődeivel. Ő volt az egyetlen, aki 7 éven át újra és újra elmondta, hol köznevetség, hol közutálat tárgyaként: nácikkal nem tárgyalunk, hanem megállítjuk Őket, mihelyt lehet, és ahogy csak lehet. És Neki lett igaza.


Májerzsóti a Vezér legjobb barátja, és egyben szócsöve. Ő mondja azt ki, amit a Geci épp le akar tesztelni. Orbán tart a civilek utcai aktivitásától, nem jön be a Sorosozás, nem jön be a Brüsszelezés, fogy a Narancstábor. Valamit kéne tennie, mielőtt tábora kritikus tömeg alá olvad. Mondjuk legyen egy kis provokáció, egy kis erőszak, hogy az egyébként békés utcai demonstrálókat erőszakos gazembereknek lehessen bemutatni. Úgyhogy Májerzsóti bedobta a Vezér gondolatát. De nem jött be, még a sajátjaik között is kétes a civilek elleni agresszió fogadtatása. Úgyhogy mentőakció következik, mint minden ilyen esetben. Vissza kell vonulni, bemutatni a Rezsim párbeszédre kész, mosolygós arcát, és mi lehetne jobb eszköz erre, mint amit Goebbels is használt: csevegjünk kávé mellett a demokraták nagyjaival.


Helye van lovagias gesztusoknak az ellenféllel szemben. De EZEK nem lovagok, és nem ellenfél, hanem ellenség. EZEK hazaáruló, rabló gazemberek, akik építik le Európát és vezetik be szisztematikusan a putyinizmust. Nem mentőövet érdemelnek, ha bajban vannak, márpedig most vannak, nem kiskanalat kávészürcsöléshez. Hanem lapátot, amivel be lehet Őket merni a történelem pöcegödrébe, mert oda valók. A közhangulat épp ellenük fordul, és nem azért, mert úgy csinálunk, mintha itt egy demokrácia kedélyes keretei között történnének a dolgok. hanem azért, mert sikerül végre megmutatni: ez a rendszer diktatúra. Most és itt nem lebontani kell a fasiszta brancs és a demokraták közti határt, hanem megerősíteni. Májerzsóti kávémeghívása egy a Geci által felállított csapda.

Ne lépjünk bele.


27 megjegyzés:

  1. Ezzel a kávézással az a bajom, hogy a résztvevők közül az egyik a kávé után gyakorlatilag bármit megtehet, míg a másik fél a valós potenciáljában csak elvi síkon, a "közhangulat" szintjén reménykedhet.
    Miként a cikkből is sejlik: szoktatós, szopatós, koptatós a szitu.

    VálaszTörlés
  2. Ne haragudj, de ott voltàl ? Tudod miről/mikről beszèlgettek ? Marci nem hülyegyerek. Most durva leszek... Esetleg az zavar hogy veled nem ült le Bayer kàvèzni ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Má megvót a KV? Én asztem, hogy 15-én lesz.
      Bakker eszt enéztem.

      Törlés
    2. Én nem sok mindenben értek egyet Tuareggel, de ebben most igen.
      Azt tuti, hogy egy sajtónyilvános kávézás lesz, előtte 5 nap és utána 5 napig ez lesz a fő téma.
      A fidesz profi PR-osai fel tudják úgy készíteni zSSótikát, hogy utána népszerűbb lesz mint valaha! :-(
      Ha meg Marcika jönne ki győztesen akkor annak meg semmi jelentősége nem lenne, max az égne rá, hogy nácival csevegett kávé mellett és lehet majd mutogatni a mosolygós képeket.
      zSSótika meg nem kutyus simogatós képpel csiszolja ididzsét mint Vóna, hanem egy civilsimogatóssal!

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Mi van akkor, ha Gulyás Marci okosabb, mint az ide írogatók és leiskolázza a lovagkeresztes elvtárst úgy, hogy az hápogni sem tud? Marci van olyan karakter...

      Törlés
    5. Bayernél nem nehéz okosabbnak lenni! Agy nélkül született!
      Az a kávézás nem az észről és az intelligenciáról fog szólni. Bayer lehúzza magával a kénköves mocsárba, ahol Ő a jobb!
      Egyébként meg nem fogom sajnálni a Marcikát, bármit megtesz azért, hogy írjanak róla!
      A celeb csajok képesek bugyi nélkül kiszállni egy mélyfekvésű autóból, hogy címlapra kerüljenek a bulvár sajtóban, a Marci gyerek meg ugyan ezért vagy megvereti magát, vagy elmegy kávézni egy náci ideológussal.

      Törlés
  3. Nem az a baj, hogy ki kivel ül le, vagy nem ül le kávézni, a baj az, amiről ez az írás is szól, hogy Magyarország öles léptekkel halad a fasizmus felé. Ezt kell..ene megállítani és ez kávézással nem fog menni, ha Gulyás Márton ücsörög le kávézni, vagy éppen Botka László parolázik le a fővezérrel. Felhívom a figyelmet, hogy itt már akkora a tét, olyan pénzek forognak kockán, hogy a váltás – ha lesz egyáltalán ilyen - békésen nem fog! Ideje lenne a demokratikus oldalnak e szerint alakítania a taktikáját, stratégiáját méginkább – ha olyanja van egyáltalán neki.

    VálaszTörlés
  4. Hát Gábor...
    Miert félsz ennyire a "fasisztákoktol"?
    Hiszen nincsenek is..
    A Zsolti egy "showman"-kimondja amit sokan gondolnak.
    Aztán elröhögi az egészet.
    A Népszabinàl (is) nyomta,ahol az "Ujpéterek".
    Ez a tipus bratyizott és mutyizott veled a Vaskapuban,es nem seprűzött ki tollban szurokban meghempergetve..
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg, hogy feledésbe merült a nagyhírű Vaskapu!
      Vajon kik üzemeltetik a helyén megnyíló Otthonkát? Nem lepődnék meg ha ugyan azok a kerekasztal lovagok lennének, mert állítólag elég sok önkormányzati főember hordja oda a vendégeit!

      Törlés
  5. Gábor, miért nem rúgod ki innen ezt a Tasnádinét?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves András!
      Mely mondatrészt érezted kirívóan sértőnek, vagy offtopicnak??
      Miért követeled azt a cenzúrát ami ellen látszólag te is küzdesz mint mások??

      Törlés
    2. A "demokratákok" nem kiresztők!
      :)

      Törlés
    3. Az ilyen András félékre nagy kereslet van Orbánéknál!
      Ezzel a mentalitással akár Orbán oldalát is moderálhatná!

      Törlés
    4. Ez a helyzet Joe..
      Érvelni nehezebb mint "kitiltani".
      Haraszti Miki "tanitvànyok"..
      :)

      Törlés
    5. Tasnádiné a házitrollom, amíg csak engem anyáz, addig elfér :)

      Törlés
    6. Tèged sem(!) anyàz.
      Legfeljebb kritizàl,mint az "istenadta nèp gyermeke".
      :)

      Törlés
    7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    8. Máriával szövögetett liezónod ugyanaz, mint GM kávézása Zsótikával. Egyik f@sz@, másik juuuuuujj de nagy hiba és undorító? Rés van a pajzsodon, öreg...

      Törlés
    9. A Mária is szadeszozott mint a Gábor.
      Csak sokkal korábban otthagyta őket miután kiderült hogy átb@szták az "antikommunizmussal".

      Törlés
    10. Sigorszky, a cikkeimhez adott kommentek 99%-a a fészbukon keletkezik, és azok negyede Vérnarancsoktól jön. Mindet ki kéne törölnöm? Nem szerzőtársak. Kommentelők. Nem ülök velük egy asztalnál, hanem beszélhetnek arról, amit én írok. Mert azt lehet.

      Törlés
    11. Ez az illető, aki ugyebár a pö..e van a menyasszonynak esete, s aki rákattant a blogodra és mindenhová önti a jólinformáltságra utaló és végtelenül mérgező, rosszindulatú véleményét és megjegyzéseit, ez az ember nem bosszant? Régi harcostárs, sok infóval és netán van is alapja, amiket ír? Már erre kell gondolnom, ne is haragudj.
      Befejezem röviden: én csak annak alapján reagáltam, amiket itt olvasok. Engem végtelenül bosszantanak az ilyen levakarhatatlan trollok, jó alany vagyok számukra, az én agyamat fel tudják cse..ni rettenetesen. Ráadásul más az ellenvélemény és más a piszkálódás, csak úgy...
      Na jó, nem akarlak én meggyőzni. Ezúttal nem értek egyet és kész.

      Törlés
    12. Közöm nincs hozzá, volt itt már sok néven, nemhogy nem volt soha harcostárs, de élőben még csak nem is láttam. Régebben zavartak a sunyi lejárató mókák, de már tökimmunis lettem. Mostanra szórakoztat a trollok tevékenysége, itt is, netszerte is. Próbáld Te is így fölfogni, meglátod, a helyükre kerülnek gyorsan :D

      Törlés
    13. OK, kösz, megpróbálom... )

      Törlés
  6. Ne mondjátok, hogy G.M. nem olvasta Esterházyt! (Van az a szint..) Bayer húzása ügyes, tovább osztja az ellenzéki oldalt. A kemény mag fasisztákkal szóba sem áll, a bizonytalanok meg a látszatnak hisznek: hiszen ezek tárgyalnak! Régi trükk.

    VálaszTörlés
  7. Igazad volt Gábor! Én meg tévedtem. Pont.

    VálaszTörlés