2017. május 17., szerda

A Rezsim békés eltávolításának forgatókönyve

Van ilyen. És még egyszerű is. Ráadásul közben kiderül, ki az, aki rendszerváltást akar, és ki az, aki csak bársonyszékben üldögélni.




Magam nem tartozom azok közé, akik Orbán választások útján való eltávolításában hisznek. De ez MOST mindegy. Van olyan menetrend, amiben megtehető, kétségeim abban vannak, hogy hajlandóak-e a pártok föláldozni magánérdekeiket a haza megmentése érdekében. Vágjunk bele, aztán majd elvitatkozunk róla a neten. Naszóval. Orbánék rendszerét csak kétharmados parlamenti fölénnyel lehet lebontani. Hiába nyerne bárki a választáson, ha a kulcspozíciókban ott maradnak a csak kétharmados többséggel leváltható Főcsicskák. Polt, Matolcsy, médiafőnökök, alkotmánybírák, sorolhatnám bármeddig. Oly sok hatalmat birtokolnak együtt, hogy simán megfojtanak bármilyen politikai kezdeményezést. Tehát a CÉL: kétharmaddal nyerni, hogy maradéktalanul ki lehessen űzni a férgeket onnan, ahová berágták magukat.


Ha MINDEN, Orbánnal szemben álló politikai erő szavazóit összeadjuk, elvileg meglehet ilyen többség. Pláne azért, mert Orbánék választási törvénye szűk többséget is nagyarányú parlamenti mandátumtöbbletté formál. Ez tehát olyan fagyi, ami könnyen visszanyalhat. A kérdés tehát az, hogyan tudjuk egybeterelni az ÖSSZES politikai erő szavazóit úgy, hogy rezsimlebontó többséget képezzenek, de ne tudják kisiklatni az új vágányra álló országvonatot. Igen, egy ilyenhez a Jobbik szavazói is kellenek, de annak leszabályozásával, hogy maga a Jobbik nem kerülhet kormányra. Minthahogy egyik párt sem egyébként. A Rezsim lebontásához ugyanis nem kell kormány. Elég egy kétharmados parlamenti többség, és 50 nap, hogy néhány törvényt meghozzanak, a Rezsim kihelyezett kulcsfiguráit lecseréljék.


Az elérendő cél tehát ennyi: kétharmados parlamenti többség elérése 50 napra, ennyi idő alatt az összes diktatúra-megalapozó Orbántörvény megsemmisítése és Főcsicskái eltávolítása. A Fidesz betiltása, aztán új választás kiírása, amelyen már mindenki demokratikus választáson saját érdekében is nyugodtan nyomulhat, és kormányra is kerülhet. És akkor lássuk az ehhez a célhoz elvezető módszert. Minden, magát Rezsimváltónak tartó párt elkötelezi magát, hogy bojkottálja a választást, ha az nem a korábbi, kétfordulós, arányos képviseletet biztosító szabályok szerint lesz megtartva. Aki ezt nem hajlandó támogatni, arról eleve kiderül, hogy nem rezsimteleníteni, hanem csak parlamentbe kerülni akar. Ha mindenki bojkottál, akkor csak Orbánék kerülnek a parlamentbe, nulla lesz a legitimációjuk, nem hivatkozhatnak többé semilyen többségre, gondolom, ez könnyen átlátható.


Mindezen pártok mindaddig állandó utcai nyomás alá helyezik a Rezsimet, amíg az nem állítja vissza a korábbi választási törvényeket. Az összes létező politikai erő a civilekkel megtámogatva valszeg elég ahhoz, hogy blokkolja az országot, így Orbán jobban jár, ha visszaállítja a kétfordulós választást. Egy jogszabály kivételével: maradjon csak a viszonylag kis szavazói többséget kétharmados parlamenti túlerővé formáló rendelkezés, hogy Orbánék is megtanulják: milyen egyharmad alá kerülni. A rendszerváltásra szerződő pártok előzetes megállapodást kötnek, melyet aláírnak, és nyilvánosságra hoznak. Ez kulcsfontosságú elem, megintcsak kiderül fehéren-feketén, kik akarnak csak bentüldögélni, és kik azok, akik önérdekük fölé helyezik hazánk sorsát.


A MEGÁLLAPODÁS fő pontjai:

Minden párt vállalja, hogy:

1. Képviselőinek mandátuma 50 napra szól.
2. Nem kíván kormányt alakítani.
3. Minden egyéni választókerületben a második fordulóra visszalépteti jelöljét a legjobb eredményt elérő ellenzéki jelölt javára.
4. Eltörli az Alaptörvényt, hatályba lépteti korábbi Alkotmányunkat.
5. Minden olyan törvényt megsemmisít, amely a diktatúra merevítését szolgálja.
6. Minden hatalmi ágból leváltja a Fidesz által odarakott vezetőket, helyükre semelyik párthoz nem kötődő civileket választ egy éves átmeneti időszakra.
7. Betiltja a Fideszt, egyben új választásokat ír ki, minden tekintetben visszaállított eredeti, kétfordulós választási szisztéma szerint.
8. Mindaddig nem indul választásokon, ameddig a Fidesz helyre nem állítja a kétfordulós választási rendszert.


No, hát ENNYI. Nem egy nagy ügy, megcsinálható, és kivédi bármelyik politikai erő önös érdekeinek érvényesítését. Nem kerül senki végrehajtó hatalomra, nem lesz kormány az 50 nap alatt, csak törvénykezés, előre meghatározott tartalommal. Nem lesz variálás a két forduló között, háttérmutyizás, egyszerűen az marad talpon, aki a legtöbb szavazatot érte el, így aztán mindenki átszavaz a másikra, hogy az ország másik helyén is ugyanez megtörténjen. De nem akarom ezt jobban kifejteni, részletes indoklás 10 cikkbe sem férne be. Aki érti, mire jó egy ilyen 50 napos, kötött mandátumú előzetes megállapodás, az érti, aki meg nem, annak aligha sikerülne elmagyarázni. A pártok nyilván megértik, így aztán az is kiderül: melyik az, amelyik nem hajlandó ebben résztvenni. Onnantól tudjuk, mi is a valódi célja. Bevágtam a követ az ablakba, remélem, lesz belőle nagy csörömpölés. Mert ha ezt megcsináljuk, akkor TÉNYLEG lesz békés rendszerváltás.

Lássuk.


29 megjegyzés:

  1. Jézus,Vezér..
    Elszállt az agyad.
    A dolgok nem igy működnek.
    Gondolod,a korrupt vörösökkel ez menne-vagy nem az Apró klán lenne az első aki háttéralkut köt a Martonyin(!) keresztül?
    (Neki szólt a Lauder is a Csálsz Gátival meg a George Patakival a hóna alatt(!)-hogy kaszinó kellene,amikor az oroszok kibacták onnan.)
    No meg pillanatok alatt 'felpumpálható ' a Seres Mária "sms" pártja es hasonlók-akinek a férje nem mentes ugye a pártos szélhámosságtol..
    Puch Laci már kúldené is körbe a csicskákat,hogy "helyzet van".
    Vagy nem hallottad,hogy a Szot vagyon már nem a Leisztinger Tomié,hanem valami fideszista facè 3 szállodát kivéve-és a hitsorsosaid sajtója sem volt tele gyujtogatós cikkekkel-Uj péter "rabbi" is megállta az ajvékolàst..
    Vajh miert?
    Mert a hozzád hasonlóak már üzletben gondolkodnak.
    A bunkóknak nyomatják ugyan a hasonló (!) rizsát,de valójában ugyanazt teszik mint te tetted a Vaskapuban-csak közben pitiáner módon nem qúrják meg az odalátogató csinos szőkét-ingyen..
    :):):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, hogy bizalmaskodó "jólértesültséged" mennyire nulla a valóságban az épp utolsó mondatodból derül ki. :)

      Törlés
  2. Ez "betalált",Vezér..
    Remélem jót mosolyogtàl.
    Az élet része a tréfa is.
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyiban betalált, hogy kiderült: az összes ki kit ismer, ki kivel van jóban, ki kit mozgat dolgot szimpla kitaláció. Dunsztod nincs semmiről :D

      Törlés
    2. :)
      Mèghogy kitaláció..
      Màr akkor szadeszos frakciótag voltam,amikor kb az anatómiával szenvedtél..
      Ezeket az embereket ismertem.
      :)

      Törlés
    3. Innentől bármit állíthatsz magadról, tökhiteltelen. Tényszerűen tudom, hogy semmit sem tudsz arról, amiről megnyilatkoztál. Vagy csak szimplán hazudtál, ám akkor ezt minden más esetben megteheted. Buktad. :)

      Törlés
    4. Mellesleg nem ültél egy percet sem az SZDSZ frakcióban, drágaságom. Mint ahogy máshol arról kamuztál, hogy Székesfehérváron 1990-ben nyertél választást. Egyik sem igaz. Nos, melyik vagy: Mózs József, SZDSZ képviselő, vagy annak fidesznyik sajtós ellenfele: Nagy Zoltán Péter? ;)

      Törlés
    5. Ez vagy Te, nyomikám, és innentől bajban vagy cseppet :)

      https://www.youtube.com/watch?v=2NYqWWYm9EA

      Törlés
    6. Minden mindenütt lementve rólad. Mit szólsz egy ilyen cikkhez? Holokauszttagadó zsidózó neonáci a fehérvári polgármester főmédiása...

      Törlés
    7. Lenyűgöző vagy,Vezér.
      Egy hajdanvolt szadeszos csak filoszemita lehet..
      A régi arcokat meg nem ismered.
      Inkább hálas lennél hogy feldobja valaki veled szimpatizáló az "olvasottságod"..
      :)

      Törlés
    8. pont arégi arcokból van elegünk!Te szegény!!!

      Törlés
  3. OK, de a Fideszt sem kellene betiltani, csak a nyilvánvalóan bűnöket elkövetett elitjét ("Főcsicskáit") kellene őrizet alá "eltávolítani".
    A tagjait és a választóit hagyni kell a versenyben résztvenni, hiszen ez állampolgári joguk, ha meg tudnak szerveződni.
    Kormány (ideiglenes)pedig kellene, amelynek összetétele nagyban hitelesítené a cikkben javasolt MEGÁLLAPODÁS komolyságát.
    Gábor!
    A követ eldobtad de, hogy betör-e ablakot az majd kiderül, egyelőre spaletta van rajtuk, ami védi a belterjességet és a kilátást is ellehetetleníti.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen rendszerváltást akarsz, ha egy diktatúrát kiépítő pártot nem tiltasz be?

      Törlés
    2. Talán mindnyájan tudjuk, hogy a diktatúrát nem a párt hanem annak neve alatt néhány gátlástalan, erkölcsi nulla építette ki és építi folyamatosan, jó sok megvezetett egyszerű bözsinéni-bözsibácsi támogatásával.
      Bizonyos jól definiált magatartás az ami büntetendő és tiltandó.

      Törlés
  4. A Fidesz vezetőségét, a párttagok választották meg! Börtönbe velük!

    VálaszTörlés
  5. Ez nem új elképzelés, de nem gond hogy újra előjött, sőt. (2014 MoMa)
    Két problémám van vele:
    - 8. pont szerintem nem működne (Fideszből kikényszeríteni a kétfordulós választást) és talán felesleges is. A jelenlegi választási rendszerben is működhetne a technikai 50 napos koalíció, csak kellene egy ernyőszervezet. (pl 2014 Együtt, 50 napra talán még működne is)
    - 7. pont. Ez egy kicsit necces. Értem a logikát, de veszélyes. Nagyon körbe kell járni hogy mi alapján lehet betiltani egy pártot. A választási rendszer eltorzítása a tartós egyeduralom miatt lehet ilyen ok, de erről európai egyeztetés is szükséges lehet. Ez egy olyan fegyver amivel szintén diktatúrát lehet építeni, szóval csak óvatosan vele. Minimum népszavazás kellene róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A módszer minden lényegi elemében teljesen más, mint az 500 napos program.

      Törlés
    2. Nem ez volt az érdemi része a mondanivalómnak. Jó felejtsük el a MoMa-t (ma már úgyse érdekesek), de ettől még a problémám továbbra megmaradt.

      Törlés
    3. Amely párttal tutira lehet bojkottra szövetkezni, azzal lehet a jelenlegi választási rendszerben is fideszkergetésre összeállni.
      Ha meg nem, lehet minden komolyan vehető indulóval, akkor mire megyünk azzal, hogy kiderül: ki pályázik Orbán parlamenti apanázsára.
      Mellesleg kár (volt) a MOMA-t nem meghallani és elfelejteni.
      Felvetése működőképesebb minden eddiginél.

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  6. "Szürke minden teória, de zöld az élet aranyfája." (Goethe) Már csak egy év és minden eldől, remélem addigra az Orbán rendeszer is. A választási győzelemben sajnos nem hiszek, de ez magán szkepticizmus. Előbb jön a földindulás, mintsem a fidesz hagyná magát békés úton elkergetni. Illiberális demokrácia, azaz szoft diktatúra. Az is csak addig, amig ki nem dobják az országot az EU-ból, utána jön a Putyin féle és a többi keleti nyilt diktatúra... Nem akarom megélni.

    VálaszTörlés
  7. Szerintem pont ilyesmire gondolt Gulyás Marci, amikor azt mondta, a Jobbik is kell hozzá, és pont ilyenre gondoltak sokan tőle teljesen függetlenül, más utakon elindulva, ehhez az ötlethez nagyon hasonló végkövetkeztetésre jutva (talán annyi különbségel, hogy a választási rendszer megváltoztatását is a mostani választás utánra képzelték, a kétharmados győzelmet pedig még a mostani rendszerrel).

    VálaszTörlés
  8. Minden egyes változat, ami a fidesz megbuktatására irányul, támogatni való.(Még az ördöggel is szövetséget lehet kötni.) Én is egyetértek az ellenzék összefogásának szükségességével, (mindenki, együtt) simán legyőzhető a fidesz! További lépések, teljesen független, szakértői kormány alakítása(365 nap)a mostani hatalom leépítése, majd egy új választás kiírása, kétfordulós, parlamenti küszöb 3 százalék és népképviseleti rendszerrel és egy új kormány megalakítása, egy új, mandátumok szerinti részvétellel.( Pártpolitikus ne lehessen kormánytag)A fideszt meg kell hagyni a szavazóinak!Hogy tetszik? A remény álmodik? Nem akarom elhinni!

    VálaszTörlés
  9. Nekem furcsa, hogy sokan elhiszik, hogy a jobbikkal együtt lehet rendszert váltani. Tényleg azt gondolják, hogy amikor színt kell vallani, nem fognak inkább a Fidesz mellé állni? Ők nem elzavarni akarják a hazaárulókat, hanem közel férkőzni a zsírosbödönhöz… Inkább a szavazóikat kellene meggyőzni erről.

    VálaszTörlés
  10. Igen, csak a Jobbikkal lehet rendszert váltani ! Ezért egy pillanatra sem lehet összefogni azokkal a pártokkal akiket éppen el kell zavarni !A sok egyéb párt valóban csak a parlamentbe jutást akarja elérni. Semmi nem változik,ha ez miatt marad a fidesz és ők is bejutnak a parlamentbe.A Jobbik részéről ez teljesen egyértelmű, mert a 2 milliós fidesz és a másfélmilliós Jobbik között nem nagy a különbség.Ennek kell változni a választásokig, ami a fidesz további népnyúzó programjai miatt a Jobbiknak kedvez ! Tehát az 50 napos összefogás helyett,amely semmiképpen sem jönne össze,inkább a Jobbikra kell szavazni, és akkor a valóban a nép érdekeit képviselő pártoknak is jobb lesz, mert akik eddig is a nép ellen cselekedtek,azok felelősségre lesznek vonva ! Aki ezt nem érti meg vagy csak saját érdekében alapít új pártot, azok a fidesz győzelmét segítík elő,a Jobbik gyengítésével ! Holnap jelenti be a Jobbik a következő választási programját,a 7.-et, amelyet minden hónap 18.-án a választásokig növeli egy egy programmal. A 2.programját, a bérunió-t tegnap fogadta el az eu.parlament ! Ennek a várható sikere miatt, és a 40 évet ledolgozott férfiak nyugdíjba engedése miatt, már 101 % -ig győztesnek számít, de még sok hasonló programjai vannak a Jobbiknak. Ezekkel érdemes szavazatokat nyerni és nem csak a sima dumával. Ráadásul az új választást nyerő pártnak a legtöbb szakértővel kell rendelkezni és alkalmasnak lenni a kormányzásra ! Erre a Jobbik a 14 év alatt megérett ! A most induló pártok kikből alakítanának szakértői kormányt ? Akik azt mondják ,hogy a Jobbik is csak a zsíros bödönhöz szeretnének hozzáférni, azok nézzék meg hogy mi van és mi marad a bödönben a választásokig .Már mindent elloptak orbán bandái, és már Kínától kérnek pénzt.De mennyivel lenne jobb bárkinek is ha ezentúl a Jobbik lopná el a pénzeket ? Semmivel ! Kiknek lehet jobban hinni ,akik azt mondják hogy többet nem fogunk lopni, vagy azoknak akik nem is loptak még ? A Jobbik valóban a nép érdekeit képviseli,és nem csak szavakban,hanem tettekben is ! Nem a hiradóban hallható rágalmazásoknak kell hinni,hanem meg kell győződni a Jobbik őszinteségéről ! Hajrá Jobbik ! Győzzön a Jobbik ! Vesszen a kormány ! Takarodjon orbán !

    VálaszTörlés