2017. április 26., szerda

Simicska nagy játszmája

Meggyőződésem, hogy Gyurcsány Orbánt beütni képes dokumentumainak forrása Simicska Lajos. Elmondom, miért.




Három éve, mindenki más előtt írtam a háttérben már megindult Orbán-Simicska háborúról. Persze, lehülyéztek, ááádehogy, ez csak műbalhé, szólt az általános verdikt. Így, három évvel később visszatekintve meg annyit mondhatok: kipipálhatok egy újabb témát, amiben jóelőre szóltam, és végül nekem lett igazam. Amit most írok, azzal is ez történik majd. Megy majd netszerte az anyázás, aztán legkésőbb egy év múlva, a választásokkor megint igazam lesz. No, kezdjünk is bele. Az már most is nyílt titok, hogy a Jobbik mögött Simicska áll. Hogy miért pont Őket választotta a Lajos, az kérdés bennem is, van rá épp magyarázatom, de per pillanat ez lényegtelen. A lényeges az: Simicska TÉNYLEG el akarja takarítani, és végleg a Felcsúti Gecit.


Hogy miért ez a mindent, még az életét is kockára tevő tűz? Egyszerű: Lajos építette föl Orbánt, nélküle sehol sem lenne. Aztán Viktor elárulta a Jópajtást, és az ilyen nem bocsánatos bűn. Személyes ügyről van szó, nem üzletről. Ismerem ezt az érzést magam is, nekem egykori jóbarátom, Kocsis Máté az, akinek sorsát hasonlóképpen rendezem, lehetőségeim szerinti tempóban. Simicska erőforrásai azonban hozzám képest végtelenek, így aztán célpontja is lehet a legnagyobb, ami csak látszik. Negyed évszázadon keresztül volt a Fidesz pénztárosa és háttérfőembere, anyagi és kapcsolati tőkéje ennek megfelelően szinte kifogyhatatlan. És pontosan tudja, hogy végül csak egy maradhat. Vagy Ő, vagy Orbán. Mert mint mondtam: ez személyes ügy.


Ha kettejük közt kéne választani, én Simicskát választanám. Egyszerű miért: Ő európai típusú rabló, Orbán meg orosz gengszter. Lajos médián és gazdasági-jogi úton üt, Orbán meg verőlegényekkel. Összeveszésük alapja is az irányultság különbsége: Orbán elindult Putyin ölébe, ez pedig Simicskának elfogadhatatlan volt. És akkor lássuk Lajos konkrét játékát. Vett már magának egy pártot, a Jobbikot. lehetetlen nem észrevenni, hogyan finomodnak Vonáék, próbálják elfelejteni, és főleg elfelejtetni sima náci múltjukat. A múltkori, roppant sikertelen kopasztüntetés is azért volt annyira néptelen, mert a nem Kubatovnak dolgozó kopaszok mögül már kiment a Jobbik, mint politikai hátország. Középre húz Vona, rájött, és ebben Simicska erőforrásai nagy súllyal estek a latba, hogy szélsőséggel nem lehet választást nyerni.


Pláne nem egy olyan országban, ahol a kormánypárt maga is szélsőséges. De Simicska tud számolni. A Jobbik egyedül nyilvánvalóan képtelen lesz legyőzni a Fideszt. Ha viszont össze tudna gründolni egy teljeskörű összefogást, minden Orbánnal szembeni parlamenti erőből, az képes lehet erre. Demokrata oldalról is jöttek már egy ilyen összekapaszkodással kapcsolatban szirénhangok, nagyjából egy éve volt az első, épp a DK-tól. De az erős ellenérzések miatt gyorsan vissza is vonultak. De Simicska nem az az ember, aki lemond a terveiről. Az Index portál bevásárlásával készen van fullextrás médiabirodalma: saját tévé, írott és elektronikus sajtó, plakátfelületek. Hatalmas erő, és csak a parancsra vár. És a parancs meg is fog érkezni. Van még idő a választásokig, addig le kell simítani a terepet egy totális összefogás előtt.


És ennek része Gyurcsány Orbán elleni dokumentum-sztorija. Egyszercsak lettek olyan papírok, amik korábban sosem. Pont olyan jellegű papírok, amelyek létét Simicska korábbi nyilatkozataiban jelezte. Ha ezek az összefüggések nem lennének, azt mondanám: Gyurcsány szokás szerint blöfföl, aztán jön majd a nagy kimagyarázás. De ezúttal benne van a pakliban, hogy TÉNYLEG vannak papírok. Simicskának ugyanis nemcsak az az érdeke, hogy kicsinálja Orbánt a választásokon, hanem az is, hogy az új többség a tenyeréből egyen. És a DK folyamatos hanyatlása elérte azt a szintet, ahol már a parlamenti léc is leesik. Ideje tehát a mentőkötélnek. Gyurcsány pedig hálás lesz, ha Simicska megmenti a pártját, ha azt már önmaga nem tudja megtenni.


Lesznek itt még meglepetések. Lajos kezében nyilván hatalmas kártyacsomag van. Dokumentumokból, pénzből, médiából, mindenből. És nem tartozik a gátlásos versenyzők közé. És az életét tette föl Orbán legyűrésére. Hát osztogatni fogja egyre növekvő tempóban az egyre magasabb lapokat. Mindenki kap majd egy ajánlatot tőle. És jó ajánlatot. Akár ezzel a módszerrel is ki lehet csinálni a Rezsimet. Csak egy problémám van ezzel az úttal. Az pedig szokás szerint erkölcsi és elvi jellegű. Ha Simicska összehozza a teljeskörű összefogást, és legyűri Orbánt, akkor Ő maga lesz az, akinek az új hatalomra egyszemélyi, és döntő befolyása lesz. És valszeg jobb király lenne, mint Orbán, mert Neki nem kérdés, hogy Európa a hazánk. A kérdés csak annyi:

Kell-e nekünk király.


20 megjegyzés:

  1. Inkább király, mint diktátor!

    VálaszTörlés
  2. Pontosítanék:
    Kell-e nekünk EZ A király?
    Válaszolok is:
    Egy célszerűnek mondható ideig, igen.
    Utána (talán) mehet békével, ha tud és akar.
    Tetszene ez az opció neki?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lali király biztosan jobb lenne, mint a felcsúti geci purdé diktátor...

      Törlés
  3. A "zsúrpubiból " a Lajos sem tudna kiràlyt csinàlni-ha a teoriádat egy percre komolyan vesszük..
    Ő az Apró klàn által kivàlasztott marionett figura 2007ből,amikor a Feri mögötti család "szikovikjei" szereztek maguknak egy kvázi "nàci pàrtot"-hogy majd jó lesz az valamire-a gárdàs 'médiahekk"-el..Beléptetett pornósokkal,besúgókkal,tőlük függő volt titkosszolgákkal..
    :)
    Csak a rend kedvéért továbbépitve a "profilozásodat"..
    :)

    VálaszTörlés
  4. Nem lesz jó semmilyen király. Európai demokrácia kell és a civilek és pártok szabadsága, nem egy egyeduralkodó. Még akkor sem, ha európéernak láttatja magát. Simlicskének is kell számolnia. Ha hatalomra jut, nem fogja hagyni, ahogy más sem. Pl. ezért is kell rendszer és nem kormány váltás.

    VálaszTörlés
  5. Kissé máshogy látom a dolgot. Simicska soha nem tolta magát az első sorba. 1998-ban ezért vállalt a el az adóhatóság vezetését, mert el kellett tüntetni a nyomokat. A jövőben se fog komoly funkciót vállalni. Me van már az az ember akit fel fog építeni jövő tavaszig. Orbánnal kapcsolatban szét fog szórni egy-két maroknyi kompromittáló anyagot még ebben az évben, de az igazán komoly ütéseket 1-1,5 hónappal a választások előtt akarja bevinni. Ekkor még elég ideje lesz a saját eszközeivel beteríteni az országot a vádakkal és a bizonyítékokkal, viszont a Fidesznek nem lesz elegendő ideje érdemben reagálni. Simicska a gazdasági életben is váratlan és pimasz húzásairól volt híres / cégcsoportok eltüntetése, pofátlan túlszámlázás, cégek bekebelezése stb/, csodálkoznék ha most nem ezt a stratégiát követné.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Adja Isten, hogy így legyen, inkább Európai Unió Simicskásan, mint Orbán primitívsége! - és korlátlan szabad rablása!

      Törlés
  6. A demokráciához demokratákra volna szükség akikből még nagyon kevés van az országban, mert vágyni rá és semmit sem tenni érte az olyan kevés mint macisajtban a brummogás. Mikor ébredünk rá hogy minden rajtunk múlik? Ha orbánnak egyszerre mondanánk a képébe több milliónyian hogy takarodj, térdre rogyna mint csau és kimúlna nyomtalanul a még maradó maroknyi zokogó hívei közt mint egy eltaposott csikk hamuja.Mire is várunk akkor még? az ostoba alkudozó pártocskáinkra? Minden nép megérdemli a sorsát....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van. Demokrácia van, sőt parlamenti demokrácia, amit erőszakkal (utcai megmozdulásokkal) nem illik megdönteni. Egyik puccsot váltaná a másik, mint a banán köztársaságokban. A T.Házban lehetne un. konstruktív bizalmatlansági indítványt kezdeményezni, de ők kevesen vannak, ráadásul egymással szemben is legalább annyira bizalmatlanok, mint a Kormánnyal szemben.

      Törlés
  7. Már többször is olvashattuk itt a facebookon, hogy videofelvétel készült arról, amikor orbán is, és pintér is, átvesznek 1-1 millió nyugatnémet márkát a szovjetek megbízottjától. Igaz, hogy régen volt, de rögtön utána orbán megnyerte a 1998-as választást, és a kisgazdák is /valamiért/ vagy 70 képviselői helyet átadtak orbánnak, holott előtte esküdöztek, hogy ők orbánnal soha. Ezekről simicska, mint legfőbb gazdasági mindenes tudhatott, és arról is, amit eltüntetett a hosszú bájtok éjszakáján. Ha valaki, ő tudja, ki az a Jozif Toth, meg a másik akivel együtt emlegetik. Mi csak sejtjük. És 2006-8 táján is történt valami, amikor csőbehúzták orbánt putyinék, főleg ennek isszuk majd levét Paks 2 által. Nem maradt semmi, bizonyíték nélkül. simicska kezében is van bőven, de az oroszok kezében is, ez utóbbinak a kiszivárgásától jobban fél orbán, mert úgy gondolja, hogy simicska nem húzza a saját fejére is a vizes lepedőt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mocskos egy "világot" teremtett a skizofrén orbán ! Elzavarni minél előbb ezt a kártékony patkányt !

      Törlés
  8. A próféta szóljon belőled, Gábor!

    VálaszTörlés
  9. A kérdés az, hogy Orbán meddig megy el ebben a harcban. Ne feledjük, Pintér a belügyér, zsebében az alvilággal, no meg ha Orbán Putyin érdekeltségébe tartozik, akkor az is kérdés, hogy Putyin nem küld-e esetleg pár sűrű gyereket Simicska eltakarítására? Nem lepne meg, ha még a választások előtt valamilyen rejtélyes baleset / merényletkísérlet érné Lajost, hiszen ennél kisebb horderejű ügyekben is értek fura balesetek embereket...lásd Welsz Tamás, Váradi András, Komáromi András, de akár Rózsa Milán gyanús halála...

    VálaszTörlés
  10. Gábor ba'+..
    Megértük hogy vérszadeszos lètedre simicskista lettél..
    Bevetted a "demokratákok" közé a Lallert..
    Hahaha..
    :)

    VálaszTörlés
  11. :)
    Velsz él valahol más nèven.
    A Milán meg buzi volt és szégyenllette magát-és végetvetett a műsornak.
    A többi sem nagy ügy.
    :)
    A Gábor is èl pedig az egész diktatúra ellene tör..Sőt oknyomozó ujságiró!
    :)

    VálaszTörlés
  12. Ugyan, ki szégyellné ma magát amiatt, hogy meleg? A jobboldal pont azon problémázik, hogy ma már (szerintük!) divat buzinak lenni.
    Egy olyan fél éve lettek emósgyerek barátaim, 75%-uk biszexuális vagy homoszexuális. Miért szégyellnék magukat? Ki előtt? A másik homoszexuális előtt?:) Vagy az őket szerető hetero jóbarátaik előtt?:)

    VálaszTörlés
  13. Norris! Szerintem Te jó helyen kapirgálod a dolgot!

    VálaszTörlés
  14. Kicsit visszafogottabban Tasnádiné !! Mert még nem fedezted fel az ellenkezőjét !! MIT MONDASZ HA VALÓBAN igaza lesz ?? Akkor mond ,hogy HOPP,ha át ugrottad az árkot,MOST MÉG INNEN VAGY !! Összességében olvasgasd a politikát,NEM egy személyre lebontva !!

    VálaszTörlés