2017. április 14., péntek

Mindannyian garázdák vagyunk

Gulyás Marci és Varga Gergő tegnapi Rajk-per szintű tárgyalása óta összesen két lehetőség maradt: valaki vagy Orbánfan, vagy garázda.




Kicsit jogászkodjunk. Fölteszem fényképen a BTK 339. pragrafusát, kicsit lejjebb, eredetiben. Rövid, és józan ésszel egyértelmű. Ám az Orbán Rezsim létalapja a fogalmak újraértelmezése, és a józan ész kifordítása. És tegnap, élő, egyenes adásban győződhettünk meg arról mindannyian, hogy ez már nem áll meg a politika határain. Tegnap óta az igazságszolgáltatás alapja is az Orbáni kifordított logika lett. Tegnaptól nem tudható, mit jelent a csoport, mit jelent az erőszak, és mit jelent a közösségellenes. Lemosható festékkel egy épületet megdobni - ráadásul még nem is sikerült - a józan ész szerint maximum köztisztasági szabálysértés. De nem Gecisztánban.


Végiggondolva eddigi tüntetési pályafutásomat: évek óta szupergarázda vagyok. Roppant erőszakos módon mentem sokszor olyan helyre, ahová nem akartak beengedni azok, akiket mindeközben e tetteim mélyen megbotránkoztattak, és ráadásul ezt csoportosan tettem. Súlyosan visszaeső módon valósítottam mindezt meg, minimum életfogytiglan a rám kiszabandó büntetési tétel. Mentőkörülmény, hogy mindezt abban a tévhitben tettem, hogy létezik a vélemény-nyilvánítás alkotmányos joga, a gyülekezésé, meg ilyesmik. Tegnap óta rá kellett jönnöm, hogy mekkorát tévedtem. Ezek a fogalmak ugyanis tegnap óta Gecisztánban kámforrá lettek.


Innentől mindenkinek összvissz két választható viselkedési norma maradt. Vagy pofát befog, segget kinyal, vezért éljenez, vagy megmutatja: rühelli ezt az egész bélfacsaró putyini utat, amin a Geci lépdel növekvő tempóban. Az utóbbi tevékenység garázdaság. Ha szombaton kimegyünk, és tüntetünk, ezzel a Narancszombik közösségét ismételten megbotránkoztatjuk, olyan helyekre megyünk ahová Ők nem szeretnék, olyasmiket teszünk, amik a tegnap óta újraértelmezett fogalom szerint erőszakosak. Rendben. Tudomásul vettem. Javaslom mindenkinek, hogy szombaton jöjjön garázdálkodni. Aztán lássuk, mit kezd a Rezsim százezernyi garázdával. Ja, és javaslok egy skandálható rigmust is.

Garázdák vagyunk!


5 megjegyzés:

  1. Jogászkodjuk, de mielőtt belefogunk, jó hogyha tudjuk, hogy törvényeket az uralkodó osztály, jelen esetben a Fidesz írja. Az is kell tudnunk, hogy polgári demokrácia ide, vagy oda, a megírt törvényeket az uralkodó osztály szervezetei hajtatják végre, jelen esetbe a rendőrség, ügyészség és végül a bíróság.
    Nos, mindebből következően, az hogy, mikor kell rendőri erőt alkalmazni, és milyet, azt is az uralmon lévők, jelen esetben a Fidesz, dönti el, mintahogyan azt is, hogy az ügyész milyen büntetést kiszabását kérjen a bíróságtól. Közismert az is, hogy a hatalmon lévők, jelen esetben a Fidesznek milyen elvárásai vannak bíróságokkal, sőt a köztársasági elnökkel szemben is. ÉS, a kör itt be is zárult, a gondolatot nem viszem tovább, mert lekommunistáznak, akit érdekel a folytatás olvassa el az osztályok és osztályharcok sajátosságait, például itt: https://hu.wikipedia.org/wiki/Oszt%C3%A1lyharc

    A megállapításod tehát igaz, ha nem lapítunk, hanem szembeszállunk a felettünk uralkodókkal: „Garázdák vagyunk!”

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A biróságnak egy demokráciában nem szabad a végrehajtó hatalomba beolvadnia, ahogy a hatalmat kontrolláló szervezeteknek sem. Ez nem demokrácia, a törvényeket a fidesz érdekei szerint hozzák. A diktatúra ellen fellépni, "garázdálkodni" egy demokratának kötelező.

      Törlés
  2. Ha a Tünde (Buday?) még a "csapatodban" lenne,és elrikkantaná magát ( ahogy szokta) hogy "Igeeeeen!"-az összes gecisztáni rendőr félelmèben elmenekülne..
    :)

    VálaszTörlés
  3. Igen!Garázdák vagyunk!Most még..........de egyszer majd bírák leszünk!

    VálaszTörlés
  4. Ez jó, ezt loptam: "Garázdák vagyunk!" Ezt skandáljuk.

    VálaszTörlés