2017. április 6., csütörtök

A karaván meg halad

Ahogy a Momentum halad előre, mindenki számára nyilvánvaló válik, hogy a rájuk aggatott ostoba, karaktergyilkos vádak alaptalanok.




Magyarországon az átlagosnál is nagyobb számban vannak olyanok, akik rettegnek az újtól. Horthy, Kádár, és Orbán országában egyszerű az élet: fölfelé nyalni, lefelé taposni. Ha meg a semmiből megérkezik egy újat elkötelezetten, és tettekkel akaró fiatal csapat, amelyik felrúgja a sunyi háttéralkuk olajozott rendszerét, akkor törvényszerűen megindul a lejáratásuk. A Rezsim különböző pártszínekben dolgozó politikai és sajtómunkásai megírják a kötelező penzumot, megtudjuk, hogy egyszerre Sorosbérencek, és Orbáncsicskák ugyanazok az Ifjak. Ja, hogy ezek egymást kizáró dolgok? Nembaj, lényeg, hogy a rájuk köpött sav mennyisége állandó legyen.


Bejáratott érdekkörök próbálják megvédeni oly sok gerinctelenség, megalkuvás és csontig nyalás útján kivívott és megtartott pozícióikat. Kollaboráns műellenzék és sajtóholdudvara ugyanolyan eszement rettegéssel áll az újhoz, mint Orbán bértollnokai. Kis hal is hal, és amíg van akármekkora szeletecske a tortából, addig mindegy, hogy egyébként maga a torta egyre kisebb. De legalább van, ha meg mélyreható, valódi változás lenne, akkor nem jutnának a Diktátor asztaláról jutalomfalatkák a műellenzéki exKISZ-es jópajtásoknak. Csakhát az Ország érdeke nem azonos az érdekkörökével. Az Ország érdeke a friss, tiszta szél viharrá fokozódása, hogy kisöpörje az évtizedek alatt felhalmozott erkölcsi szemetet.


A Momentum két kérdésben népszavazást kezdeményez. Az egyik a CEU megvédéséről szól. A másik meg Orbán újbóli miniszterelnökségének lehetetlenné tételéről. Bármelyik sikere léket üt a Narancsuralom hadigályáján. Ha a CEU-t kinyíró törvényt egy népszavazás megsemmisíti, akkor megrendül Orbán mindenhatóságának mítosza, az pedig a Fidesz szavazóinak istenképét erősen rombolni fogja. Ha pedig sikerül kimondatni a néppel, hogy senki sem lehet kettőnél többször miniszterelnök, akkor kifogjuk a szelet a Narancsvitorlákból. A Fidesz szavazóinak jelentős része ugyanis Orbán személyéhez és nem a párthoz kötődik. És nincs parlamenti kétharmaduk, hogy átrendezzék a hatalmi egyensúlyokat egy elnöki rendszer felé.


Kemény csata lesz, ebben biztos vagyok. A Választási Bizottság elutasítja persze mindkét beadványt, de van jogorvoslati lehetőség a Kúrián. És ott már érte Orbánt pár meglepetés. Legutóbb akkor, mikor az MSZP vasárnapi boltbezárás elleni népszavazási kezdeményezését hagyták jóvá, szembemenve a választási bizottsági tiltó himihumival. Ha lesz népszavazás bármelyik kérdésben, az kemény ütés lesz Orbánnak. Az, hogy a Momentum képes összegyűjteni az aláírásokat, gondolom nem kérdés. Annyira azért még a manipulált közmemória sem lehet rövidtávú, hogy elfelejtsük: simán, és nagy ráhagyással sikerült ezt megtenniük olimpiaügyben. Úgyhogy pont ugyanazt tudom mondani, mint a CEU-tüntetések szervezőinek:

Gyerünk Ifjak!



8 megjegyzés:

  1. Nagyon drukkolok nekik. Debrecenben nagyon nagy sikert arattak. Zárójelben jegyzem meg, fotókat készítettem, sokan eltakarták magukat, majd egy ember hozzám jött, és azt mondta, hogy nem engedélyezi, hogy felrakjam a FB-re. Ez nem nyilvános rendezvény!!???? Valamiért még szégyellik az emberek, hogy részt vesznek egy Momentum rendezvényen. A Mozgalomnak megírtam, hogy mi történt. Ők viszont kérték a fotókat, amiket el is küldtem nekik.

    VálaszTörlés
  2. Gondolod, hogy ezeket a kérdéseket akár csak a Kúria is átengedi? De jó kérdések. Itt nem lehet a nép hozzá nem értésével megosztani az embereket, mint Paksnál. Ekutasitásuk egyértelmű üzenet: itt diktatúra van. Hajrá srácok, csajok, tiétek a jövő!

    VálaszTörlés
  3. A keményen dolgozó kisembereink nem mennek el 50%ban,ha a pasaparkos valamilyen Csaba óriásplakátjain majd az lesz,hogy ez csak a zsiciknek van..
    Oszt kész.
    :)

    VálaszTörlés
  4. Hajrá srácok, lassan szerencsére a jelen is a tiétek. Mindent bele.

    VálaszTörlés
  5. Nagyot tévedsz Tuareg! Nézd csak meg feljebb a képet, a profi egyen-csomagokról, ahol nincs egyetlen fél csomag se. Addig csoportosították a papírokat, hogy mindegyikben egyenlő magasságú aláírás legyen? 266.151 képtelen szám. Fekete-Győr nem örömmámorban, hanem meglepetten olvasta fel egy papírról, hogy hány aláírás jött össze, azt senki sem látta.

    VálaszTörlés
  6. Az aláírások meglesznek. A kérdés csak az, van-e esély sikeres népszavazásra ezekben a témákban. Szerinted?

    VálaszTörlés