2017. április 27., csütörtök

A Forradalom következő lépcsőfoka

A hazánkban zajló lelki és morális földindulással két dolog történhet: vagy rendszerváltásba torkoll, vagy elhal. Én az előbbit szeretném, ehhez nyújtok pár javallatot.




Egyik kedvenc politikai példám a cápa. Nincs kopoltyúfedője, így aztán lebegve nem tudja mivel kavargatni a vizet, vízátáramlás nélkül meg nem jut oxigén a kopoltyúhoz. Tehát úsznia KELL. Mindig, még alvás közben is. Vagy megfullad. Na, a politika is ilyen dolog. Vagy haladsz, vagy elpusztulsz. A forradalom meg aztán végképp ez a műfaj. Rengeteg pozitív dolog történt az utóbbi időben, és gyakorlatilag előzmény nélkül, mindenkit meglepve. A Momentum olimpiai aláírásgyűjtésével kezdődött a Nép fölhorgadása, Orbánék vissza is vonultak azonnal, gondolván: ennyi, megúszták. Aztán nekimentek a CEU-nak, meg a civileknek, mert azt hitték: népszerű lesz kicsit zsidózni - a sorosozás valódi jelentése ez, és semmi más.


És meglepődtek. Az olimpiai aláírásgyűjtésnél megmozdult fiatal generáció felgyorsított. Már nemcsak aláírt, hanem tüntetések szervezésébe kezdett. És elvi témák mentén, nem bármiféle zsebre menő sztori miatt. Ez pedig egy döntő fontosságú lépés hazánk jövője szempontjából. Az egyetemisták lázadása halálos veszély a diktatúrákra, mindig, mindenütt. Ha pedig az idősebb generációk is képesek meghaladni saját hiúságukat, és besorolnak az Ifjak mögé, akkor bizony könnyedén összejön a rendszerváltáshoz szükséges kritikus tömeg. És az elmúlt hónap eseményei bizony megmutatták: összejött. Ennek következménye, hogy már a Fidesz hívei sem küldik vissza a nemzeti inzultációs íveket, Orbán értelmisége dezertál, és az EU-ban is kezd kitelni Viktorunk ideje.


Ezzel tehát megvolnánk. A neheze azonban most jön. A fölhorgadt népakaratot fókuszálni kell, hogy hatékonyan lehessen vele a Rendszernek odavágni. A sok akció fenntartja az izgalmi állapotot, okés ez, de el kell jutni a koncentrált ütésekig, amikkel ténylegesen össze lehet omlasztani a Rezsimet. Nincs túl sok verzió. Vagy a Tömeg nekimegy a hatalom középületeinek, elfoglalja azokat, és átállásra kényszeríti a karhatalmat, vagy ennél békésebb úton kivívja a szabad és arányos választásokat. Előbbiben lesznek áldozatok, utóbbiban nem valószínű. Célszerű az utóbbit megpróbálni, mert annak sikertelensége esetén még mindig visszatérhetünk az első, keményebb menethez. Ehhez azonban immár szervezett erőre van szükség. Önmagában a tömeg elérte, amit lehetett, puszta mérete, aktivitása, és jelszavai mállasztják a Rezsimet.


Most kell a sok egyirányú akaratot egy nagy ököllé formálni. Május 1-én lesz a Momentum által szervezett következő hatalmas tüntetés. Itt ismét fel kell mindannyiunknak sorakozni Európa és a demokrácia mellett, jelezve a Rezsimnek: a Tömeg nem hajlandó elfogyni, ne reménykedjenek. Volt közben is sok komoly demonstráció, de kell egy újabb hatalmas, és ennek lehetősége adott, csak élnünk kell vele. A másik teendő a Gulyás Marci által meghirdetett szabad és arányos választási rendszerhez való visszatérés kivívása. Ha minden, magát demokratának tartó politikai erő emögé felsorakozik, mondván: ha ez nem lesz, nem indul a választásokon, akkor el lehet érni a tiszta választásokat.


Egy kétfordulós voksolási szisztémában pedig verhető a Fidesz. Hiszen az első forduló eredményei alapján minden egyéni körzetben kiderül, ki a legerősebb demokrata jelölt, annak javára a többiek visszalépnek, és a második fordulóban bukik is szépen a Rezsim. A feladat mind elvi-erkölcsi, mind szervezési szinten rémegyszerű. Meg lehet csinálni. Meg KELL csinálni. Ideje a tüntetéseknek egységes vezetés alá kerülni, és konkrét, állandó célra irányulni. A vezetőket a terep kiválasztotta már, a CÉL is meghatározásra került. Egyszerűen végig kell csak mennünk ezen az úton. És ehhez mindannyiunk nem szűnő hevületére, bátorságára és tettrekészségére szükség van. A helyzet az, hogy lehetőségünk van kivívni a szabadságunkat.

Hát vivjuk ki végre.


12 megjegyzés:

  1. Dehàt màr csak 6 nagymama a "követő csapatod".
    Sem a Téli palotát sem a Bastillet nem tudnák "megostromolni".
    A "buziMarci" is ellőtte a puskaport.
    Az 'újszadeszos' MoMo hétfőn "felhorgadna"?
    Hahaha..
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ön degenerált,viszlát a jövőben!

      Törlés
    2. Mária egyedül vagy ilyen hülye, vagy segítenek??

      Törlés
    3. A nyolc éves fiam értelmesebben és kedvesebben nyilvánul meg egy vitában, mint te. Nem buzizik, nem röhögi ki a másik embert. Szánalmas vagy.

      Törlés
    4. Csak a tényeket irtam.Miert ekkora baj?A végén a "valóság" úgyis szembejön ,ès "pofánb@ssza" a hazugokat.
      Ti itt úgy tesztek mintha mindenki utálná a Vezert hozzátok hasonlóan és Buday Túnde 'rikkantàsátol' majd vilàggà szalad.(ő a Gàbor egyik imádoja volt anno.)
      Ezzel szemben az aktiv szavazók lelentős blokkja rea szavaz-a húlyeségükjel az eget verő "Bajnaimaradék" töredékek-Együtt,Pm,-a drogos meg a szédúlt 1-2 hisznis "hölgy"-nèpszerusége màr nem is mérhető..
      Miben reménykedtek?
      A komancs szöveget nyomató alkalmatlan Botkàban-akit a Feri rövidesen "leszed"?
      :)
      Ébredjetek fel..

      Törlés
    5. MI akik Orbán rendszerét el akarjuk tüntetni, mi már régóta ébren vagyunk, mert nem is tudunk aludni amióta ez a szemét Orbán uralkodik rajtunk, de az ilyeneknek mint te Mária, ahogy te nevezted a vezéred kellő képen át tudta mosni az agyadat, de én a te helyedben inkább megtartanám a véleményem és nem provokálnám az Orbánt leváltásáért dolgozó értelmes és a diktatúrát nem tűrő embereket!

      Törlés
  2. A rabszolga törvényt is levették a napirendről!
    Hogy májusban ne kerülhessen vissza, egy hatalmas május 1-i tüntetésre van szükség! Mert ez a rendszer tényleg csak az erőből ért. Amikor azonban megtapasztalja a kellő méretű ellenerőt, akkor visszavonulót fúj.

    VálaszTörlés
  3. Örülök a lelkesítő egyben bizakodónak is mondható cikknek csak van egy kételyem is az alábbiakkal.
    Mint olvasom:
    "Ideje a tüntetéseknek egységes vezetés alá kerülni, és konkrét, állandó célra irányulni. A vezetőket a terep kiválasztotta már, a CÉL is meghatározásra került."
    A szerzőn kívül, vajon a "vezetők" tudják ezt, és vállalják is?
    Mert ha igen, álljanak fel együtt a pódiumra és fujjanak végre tartósan egy követ!
    A tömeg is innen fogja tudni, ettől fog "mozogni" az élve maradásért.

    VálaszTörlés
  4. Nem osztom SzTG véleményét, ez még nem forradalom ... haladunk, de ez még nem az ... https://www.youtube.com/watch?v=m4iUvWVgpJY

    VálaszTörlés
  5. Nincs más választás, mint a Momentum

    VálaszTörlés
  6. Maria, Tasnadine, tenyleg nem szegyelled magad? V szegyelled, de megfizetik?

    VálaszTörlés
  7. Tasnádiné, a hat nagymama is sokkal több, mint te egymagad.
    Azzal meg egyet kell érteni, hogy nincs egyetlen parlamenti pártban sem elég erő, hogy legyűrje a fideszt, nem is lesz. A jobbik legfeljebb akkor rúghatna labdába, ha betagozódna a fideszbe, az MSZP-nek ott a maga daja a kicsi de szánalmasan ugráló DK-val meg a valahogy sosem igazán népszerű vezetésével. A többi reszli. Viszont egy jókora seprű az most kellene és el kéne tüntetni ezt a sok szemetet. Na erre képesek lehetnek a fiatalok. Álljunk melléjük, mi Tuareg, a hat nagyi meg persze mindenki :D

    VálaszTörlés