2017. március 8., szerda

Végvonaglás

Ami a Momentummal kapcsolatban zajlik, az nem más, mint a rendszerváltást eladó, és Orbánt hatalomra segítő balliberális politikai-, és médiaértelmiség agóniája.




Annyira szerették volna mindig megmondani a frankót, és annyiszor tévedtek, hogy ezzel a nyakunkra hozták a Felcsútit. De persze ebből sem tanulnak, tovább hirdetik tévedhetetlenül ugyanazt a szart, amivel persze megintcsak tovább építik Orbánt. Nem probléma, itt úgyis csak kihalásos elven tűnnek el ócska, semmiresejó gondolatok és képviselőik, hát a Momentum eljövetele ezt a folyamatot kicsit felgyorsítja. Marhára meg szeretnék mondani, vagy inkább előírni az Ifjaknak, hogy miről mit kell gondolniuk, mit hogy tenniük, és azonnal támadásba lendülnek, ha azok ezt magasról leszarják. Márpedig pont ezt teszik, és jól teszik.


El teccettek avulni. Az Önök ideje lejárt. Volt 27 évük, hogy csináljanak egy jó országot, de elkúrták. Idoljaikkal, fizetésüket a háttérben biztosító politikai gazdáikkal együtt. Hát akkor máshogy kell csinálni. És másoknak. Nem Nektek, és nem nekem. Azoknak, akik fiatal lévén a saját jövőjüket itthon képzelik el, és azért hajlandóak megküzdeni. Nem úgy, ahogy Ti szeretnétek, és nem is úgy, ahogy én. Mert ha volna Bennetek némi önkritika, akkor szépen elismernétek: Nektek, nekünk nem ment. Puszta emberi minőség kérdése, hogy ki hogyan reagál a sikertelenségre. Van, aki tudomásul veszi, és támogatja a nála jobbat, okosabbat, szervezettebbet. Vannak, akik meg megpróbálják saját életkudarcukat másokra testálni.


A Momentum életveszélyes Orbánra. Egyszerű, hogy miért. Orbán szekértáborokba terelte a Zembereket, így elég a gyűlöletet felszítani, és máris megvan a kellő többsége bármilyen választáson. Mint azt láttuk már párszor, és egy év múlva is látni fogjuk újfent. Ebben a keretrendszerben legyőzni Őt lehetetlen. Meg kell haladni a szekértáborok logikáját, Orbánt ugyanis csak úgy lehet legyőzni, ha a saját szavazótáborából is sokszázezer ember megszerezhető. És láthatóan a Momentum középutasnak nevezhető politikai taktikája épp erre irányul. Úgy ütik a Fideszt, hogy közben aki akarja, akár simogatásnak is nevezheti. Értelmes ember számára persze lejön, hogy miről van szó valójában, dehát értelmes emberből van kies hazánkban a legkevesebb.


A Fideszmédia közben megkezdte a Momentum karaktergyilkolászását, ezzel épp bizonyítja, hogy Orbánék biz erősen tartanak tőlük. Már épp zsidóznak kicsit velük kapcsolatban, próbálják Őket beszuszakolni a többi, ügyesen szekértáborba terelt, és így örök kisebbségre ítélt balliberális alakulat közé, hogy sikerüljön a Narancshívőket ellenük hangolni. Csakhát Momentumék meg nem hajlandóak utálni Orbánt. Ők ugyanis legyőzni akarják, ahhoz meg kell a szavazóbázisuk jelentős része. Remekül csinálják. Ne várjuk, hogy a 27 év alatt az országot tévedéseivel, opportunizmusával Orbán karjába lökő balliberális párt-, és médiamunkás nyáj ezt megértse. Életük rettenetes kudarcát kéne ehhez belátniuk, de nem fogják. Egy tanácsot adnék pusztán Momentuméknak: senkire ne hallgassatok

Rám se.

7 megjegyzés:

  1. Nem fognak rád sem hallgatni. Elbizonytalanított, amit olvastam: magukat a jobb oldalra sorolják, a fidesz és a jobbik közé, Ne legyen igaz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem sorolják oda magukat.

      Törlés
    2. Ha magukat jobbra sorolnák, az örvendetes lenne, mert ma Magyarországon nincs igazi jobboldali értékeket valló alakulat. A magukat jobbosnak vallók a legsötétebb államszocializmus és fasizmus érdekes keverékének "elveit" "vallják" sajnos. (Fontos az idézőjel, mert úgy tűnhet, de igazából a személyi kultuszon nem jutottak túl, így elvekről beszélni barokkos túlzás) A jobbik és a fidesz is.

      Igazi jobboldali embernek eszébe sem jutna az állam csecsén csüngeni, megélné, és nem kiüresítené a hazaszeretetet, nemzete előbbre jutását többre tartaná az azt alkotó népek etnikumainak összetételénél.

      Én magamat több politikai teszt kitöltése után magabiztosan vallhatom jobbközép liberálisnak, de az elveim miatt engem balra sorolnak, ballibeznek, ami minimum sértő lehetne, de ám legyen.

      Törlés
    3. Akkor hajrá, egy jobb közép igazán megoldás, de akkor a MOMA is paretnerük lehetne, mégis kellenek a támogató kis pártok, de főleg a civilek, mert "egyedül nem megy..."

      Törlés
  2. Csalódtam a MoMo-ban. Még Orbán Viktornál is mélyebb és több árkot ásnak.
    Miért kell az agonizáló, a haláltusáját vívó pártokkal foglalkozni? Hadd beszéljenek! Hadd járassák le magukat! Hagyni kellene őket, illetve az arra képes tagjaikat azon ügyek mellé odaállítani, amire a MoMo is ráharapott. Ilyen volt a NOlimpia ügye. Többen is segítettek a MoMo-nak. De képzeljük el, mivel találkoznak majd a MoMo hívei a 106 választó kerületben, ha mindent, mindenkit támadnak?
    A MoMo-nak az ügyekről kell beszélni, azok megoldásáról. Miért pazarolja az erejét az árkok ásására?
    Olvasva a MoMo elnökének nyilatkozatát, valami nagyon elszállt vele.
    Számomra ez a nyilatkozat egyáltalán nem azt bizonyította, hogy " integratív személyiség".
    Jó lenne átgondolni a kommunikációt és esetleg új vezért választani.
    Arra sem tudnak egyértelmű választ adni, hogy leváltani akarják az Orbán rendszert, vagy olyan százalékot elérni, amivel bejutnak a parlamentbe?

    VálaszTörlés
  3. Egyet értek a cikk szerzőjével. Hasonlóan gondoltam. A Momentumnak nem a DK szavazói kellenek. (Néhány százezer bigott hívő, amúgy sem mozdítható.)A Momentum a FIDESZ szavazóihoz beszél és a fiatalokhoz (17-29 évesek) 1.5 millióan vannak. Nem az ellenzékkel kell összefogniuk, hanem az emberekkel. Kicsit önteltnek látszanak? Na és? Hát többi párt, az milyen? Van a tagjaik között néhány igazán tiszteletet érdemlő, (Juhász, Szél, Hadházy). De ha az egészet nézzük nulla.

    VálaszTörlés
  4. ..hát lehet így is,de lehet a követketö vaiáció is.....csak az az igazi "magyar" aki minket támogat...Fidesz - csak az akar igazi "kormányváltást" aki minket támogat...Fekete ...a választóknak kellene eldönteni,hogy amit tenni szeretnének az megvalósítható-e...és nem csak üres igéretek,mert egy kifosztott országban,mikor majd kevesbb EU-támogatás jön a lehetöségek igen korlátozottak,és ennek felmérésére az álltaluk megszólított "tömeg" alkalmatlan - ez nem sértés - de a mai "hiányos" információkból ha szeretnének sem jutnak el hozzájuk a fontos dolgok csak "kozmetikázva".....nekem nem tünnek "öszintének" a kiállásuk,a nyilatkozataik,...a másképp gndolkodók sértegetése nem érv és nem alternatíva...

    VálaszTörlés