2017. március 21., kedd

NEM!!!

Ez a cikk elsősorban azoknak szól, akik abban a makacs hitben ringatóznak, hogy Orbán a ma pártjainak összefogásával legyőzhető választásokon.




Lépjünk most túl azon a tényen, hogy az összes magát demokratának valló párt egyesített szavazótömege is alig nagyobb, mint a Fidesztábor fele. Azon a másik tényen is ugorjunk át, hogy a szavazótáborok nem összeadhatóak, mert akik például az LMP-re, Együttre, PM-re, Momentumra szavaznak, azok épp azért teszik ezt, mert nem hajlandóak összeállni a múlt kövületeivel. Mondom, legyünk borzasztó nagyvonalúak, hanyagoljuk most a választási győzelem hitét zavaró apróságokat. Nézzük, mi történne azon az éjszakán, mikor kiderül: az ellenzék több szavazatot és mandátumot nyert, mint Orbán.


A Diktátor azért az, mert a kezében annyi hatalom összpontosul, amivel képes akaratát mindenkin keresztülvinni. Azon az éjszakán is ez történik. Orbán fellép a pulpitusra és az összes sajtóorgánum élő közvetítésében bejelenti: az ellenzék választási csalást követett el. Ezt persze nem részletezi, nem az a fajta, egyszerűen csak bejelenti. Meg azt is, hogy épp ezért NEM adja át a hatalmat. Felkéri az államhatalmi szerveket - mind az Övé, így aztán mind érteni is fogja: a felkérés az biz nyílt parancs -, hogy tartsák fönn a rendet az országban, és arra, hogy vizsgálják ki, milyen választási csalások történtek. Ha már itt tart, mellesleg bevezeti fél évre a szükségállapotot.


Nakérem, hát itt kezdődik a gebasz. Ez a helyzet, amit nem hajlandóak végiggondolni sosem a diktatúrát választással legyőzhetőnek hívők. Tényleg azt tetszenek gondolni, hogy Orbán hagyná odaveszni a nehezen, sok aprómunkával maga alá gyűrt országát? Pont annyit mondana ilyen helyzetben, mint ami a címben szerepel: NEM!!! És akkor itt jön az a kérdés: mit tesznek a választási győztesek? Van rá példa: Milosevics idején, tőlünk kicsit délre pont ez történt nem is olyan régen. Ott a győztes ellenzék eleve felkészült erre, okosabbak mint mi, meg is vívták sikerrel a harcot. Azonnal mozgósították a híveiket, hatalmas buszkonvojok indultak Belgrádba, milliós tömeget vive. És pár nap alatt a tömeg nyomása elég volt ahhoz, hogy a karhatalom átálljon. És vége volt a Diktatúrának.


Tessenek már válaszolni: hol van ma milliós mozgósítható tábor? Merthogy a parlamenti ellenzék pártjai összesen nem tudnának ötezer embert utcára vinni, az a valós demonstrációs részvételi adatokból nyilvánvaló. Megindul 5000 ember? És akkor mi van? Megmondom: röhögés a Fideszesek vezérkarában. Orbánt akkor lehet majd elkergetni, ha lesz olyan politikai erő, amelynek szavazóbázisa egyben utcai küzdelemre is hajlandó. A probléma ugyanis nem ott ér véget, mikor Orbánt legyőzik a választáson, hanem csak ott kezdődik. A Diktátorok nem adják át a hatalmat szépszerével, azt bizony el kell tőlük venni. És ebben egy választási győzelem csak az első lépés. A második lépés a szavazótömeg utcára vitele. Na, majdha lesz olyan politikai erő, amelyik képes az utóbbira, akkor lesz az elsőnek is értelme. Addig pedig marad válaszként a diktatúrát választással legyőzhetőnek remélők számára ennyi:

NEM!!!

8 megjegyzés:

  1. Van más alternativa, kimenni az utcára és választások ide, választások oda nemet mondani a hatalomnak. Ehhez egyetlen dolog kell, hogy az EU ne támogassa ezt a diktatúrát és ne fizessenek állami cégek, na meg az állam se alkalmazottat, dolgozót, se nyugdijat. Első elmaradó járandóság nagyobb ébresztő, mint egy levél koffein tabletta. A magyaroknak nincs megtakaritásuk, az éhség meg kivinné az embereket, a karhatalmat is az utcára. Nem kivánom, de ez párt és civil oldal nélkül közfelháborodás lenne. Államcsőd. Ebből nehéz lenne kijönni, de nem lehetetlen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amennyiben az Eu nem ad többet egy centet sem, akkor orbán köszöni, hogy ott lehetett, kilép az Unióból, azt jónapot! Jöhet az orosz barátság. Ezt ugye Te sem akarod!

      Törlés
    2. Az annyira nem egyszerű lépés. Schultz is kijelentette, kicsinálja OV-t. Lássuk! A briteknek is év a kilépési procedúra de az első fizetés elmaradás után a nép nem várná meg a másodikat.

      Törlés
  2. A dolgok pillanatnyi állása szerint úgy lenne (lesz) ahogy írod, pedig nem kellene, hogy így legyen.
    A jelenlegi választási rendszer és a hatalom elutasítottsága 2/3-os ellenzéki választási győzelmet is lehetővé tenne.
    Ehhez előállhatna a győztes tömeg támogatása is, ami az erőszak szervezetek nagyobb részét elriasztaná a diktátornak való engedelmességtől.
    Csak hát az ellenzék a parlamentbe (ellátmányhoz) jutásra és nem a felelősséggel járó, kompromisszumos kormányzati hatalomra vágyik.
    2018 az utolsó békés lehetősége az országnak, hogy sorsát jobb irányba fordítsa.
    Békétlen megoldásra --a még egy darabig kitartó kényelmi viszonyok közepette-- ez az ország gyáva.

    VálaszTörlés
  3. messze nem olyan sötét a helyzet egyellőre akik képesek tenni valamit magával van elfoglalva új pártocskák próbálkoznak az MSZP JELÖLT MINISZTERELNÖKÖT EZ VEZET A TEHETETLENSÉGHEZ A kiút az újraszervezés és létrehozni egy független társadalmi ellenerőt aki megfékezheti az AKARNOK EGY SZEMÉLYES KORMÁNYZÁST Csak ekkór jönnek a szavazók az ország minden részéről és lehet igazán sikeresen előkésziteni A KORMÁNYVÁLTÁST A PÁRTOKNAK ÉS A POLGÁRI CIVIL SZERVEZETEK ÖNMAGOKBAN 2012-ÓTA Tehetetlenek a kormányzattal szemben maximum egy egy kissebb engedmény amit tetszés szerint változtatnak A RECEPT POFON EGYSZERŰ TÁRSADALMI KEMÉNY ÉRDEKVÉDELMI VÉGREHAJTÓ SZERVEZET PÁRTONKIVÜLI HITELES SZAKPOLITIKUSOK ÉS TÁRCÁNKÉNTI SZAKÁGI SZAKÉRTŐK ELŐKÉSZITIK PROFI MODON A KORMÁNYVÁLTÁST VAGY SULYOS UJJABB MEGALÁZÓ VERESÉG 2018-BAN PÁRTOK MEGOSZTJÁK A KORMÁNYVÁLTÁST AKARÓ SZAVAZÓKAT A TÁRSADALMI FÜGGETLEN PÁRTSZÖVETSÉG NÖVELI EZ LEHETŐSÉG VAN 2018-IG MINDEN MÁS KATASZTRÓFÁLIS BUKÁST OKOZ MÉG MEGMÉRETTETHEI MINDENKI MAGÁT DE AHOZ ÚJ DEMOKRATIKUS ORSZÁGOS VÁLASZTÁSOK ÉS RENDSZERVÁLTÁS IS SZÜKSÉGES ! !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem csak az az egyetlen pillanatnyi kérdésem ( a többi most nem tekintendő pillanatnyinak) hogy ha előáll egy új csapat és lelkesen beveti magát a harcba, hogy megállítsa a sátánt, akkor őt nem úgy fogadják majd, hogy elkezdik az apáik párttagkönyvég, beosztását firtatni, meg a származását, meg a korábbi munkáit? szóval NEM KEZDIK EL AZONNAL KICSINÁLNI?
      És elfogadjuk ezt az új kezdeményezést és képesek vagyunk mögéjük állni? Mert mostanában van erre is példa.....

      Törlés
  4. nézd az már rég rossz ha egy kormányváltó társadalmi szervezet avval kezdi a munkáját hogy egymást kezdik lejáratni az maga az azonnali bukás és sulyos kudarc és alkalmatlanság mielőtt egy kormányváltó országos szervezet megalakúl a minimum feltételük a becsületes sumákolásmentes szembesitő tárgyalások tudniuk kell kire épithetik a sikert gondolj bele hogy kormányváltás lehessen kell függatlen támogató és aktiv tag minimum 1----1-500-000-polgár ha nem tudnak stabilitást és biztos új jövőképet mutatni hogy , hogy szervezik meg az orbán rendszer utáni korszakot eleve elbuknak A KÖVETKEZŐ LÉPÉSÜKNEK a RENDSZERVÁLTÁS ELŐKÉSZITÉSÉNEK KELL LENNIE ENNEK A SZERVEZETNEK HITELESNEK ÉS TÁRSADALMILAG ORSZÁGOSAN IS TÁMOGATOTTNAK KELL LENNIE Ha ez nem áll fent a szervezet azonnali bukásra itéli önmagát

    VálaszTörlés
  5. Egy kicsit hosszú, de figyelemre méltó, vitaalapnak kiváló tanulmány:
    http://index.hu/velemeny/2017/03/27/szaz_ev_szorongas_magyar_rezsimek_felzarkozas_orban_krisztian/

    VálaszTörlés