2017. március 11., szombat

Vádalku?

Sokan a mai napig nem értik, hogy az utcai ellenállást hirdető, a parlamenti részvételt kollaborációnak nevező Gyurcsányból miért lett egyik napról a másikra a legbékésebben üldögélő parlamenter, aki pártjával mindent megtesz azért, hogy az utcai küzdelmet lehűtse.
Úgy jártunk, mint egy Poirot, vagy Sherlock Holmes sztoriban a főszereplő detektív: nem láttuk a fától az erdőt. Minden tény itt volt az orrunk előtt, de nem állt össze egységes képpé. Ilyenkor pedig azt kell tenni, amit Poirot, vagy Sherlock szokott: leülni, és újrarakni a puzzlet, hátha kijön belőle az összkép. Én megtettem. És ki is jött. És tényleg itt volt az orrunk előtt. Vágjunk is bele. Volt egy ember, aki megalakított egy pártot néhány olyan elv képviseletére, amelyik akkor forradalminak számított. Azt mondta: elég a parlamenti kollaborációból, Orbánt csak utcán lehet megbuktatni. Rengetegen várták ezt a hangot, ezt az irányt, percek alatt gyűltek a kék zászló alá az ország legjobb demokratái. Tagként, szimpatizánsként, mindenki úgy segített, ahogy tudott. Mert az értelmes ember már akkor tisztában volt vele: Orbánt valóban csak a saját fegyverével lehet legyőzni: utcai tömegek, mozgósítás, polgári engedetlenség, ésatöbbi.


Ezt az embert Gyurcsánynak hívták, pártját meg Demokratikus Koalíciónak. Harcos kiállások, akciók követték egymást, növekedett a népszerűség, erősödött a párt, mindenki úgy érezte: megérdemel a Feri mégegy esélyt, ha végigcsinálja, amit elkezdett. Aztán egyszercsak minden megváltozott. A harcos utcai pártvezér, aki a parlamenti ellenzéket kollaboránsnak nevezte, maga vált a legcsendesebben, legbékésebben üldögélő bársonyszék-foglalóvá. Majd ennél is tovább menve, mikor az utcai mozgalmak nekimentek Orbánnak, élenjárt azok lehűtésében. Csak békés úton lehet váltani, választásokon, nem kell itt a ribillió. Igen, sokat hallottuk ezt korábban. Másoktól. Csakhát ezt olyan ember kezdte el mondogatni, aki addig ennek épp az ellenkezőjét ismételgette, és eszerint is cselekedett. Mostanra kezdeti tagságának többsége el is hagyta a DK-t, ekkora pálfordulást elvszerű, tisztességes demokraták nem bocsájtanak meg.


De vajon mi lehetett az oka, hogy egyszercsak Gyurcsány teljesen kifordult magából, és épp azt kezdte tenni, amit élesen elítélt korábban? A válasz egyszerű. Mint mondtam, itt volt az orrunk előtt, csak nem vettük észre. Sukoró Ügy. Hatalmas, sokmilliárdos beruházás, ráadásul izraeli befektetővel, tökéletes: egyszerre lehet Gyurcsányozni, zsidózni, pont olyan téma, amit a Fidesz lakájsajtója a legjobban szeret. El is kezdték nyomni a hülyeséget, aztán egyszercsak leálltak. És azóta is maradtak leállva. Persze az Ügy maga végigment, négy éven át rángatták, zárták el, sajtózták agyon, és ítélték el első fokon a vádlottakat. Hogy aztán persze  másodfokon a vádak összedőljenek. Mint mindig, minden ellenzékiekkel szemben indított koncepciós eljárásban. De a Fideszt a végeredmény sosem érdekli. Mindenki másnál jobban tudják, hogy a vádlottak ártatlanok, de az nem érdekes: az az érdekes, hogy éveken át lehessen sugalmazó, lejárató cikkeket írni, tökéletesen elég ez a karaktergyilkossághoz.


Megtapasztalta ezt Molnár Gyula, Juhász Ferenc, Juhász PéterFapál László, Császy Zsolt, jómagam, egyáltalán mindenki, akit ilyen ügyekben éveken át rángattak. És az egyetlen, egyesegyedüli ember, akivel szemben az a Főügyészség, amelyik nettó Narancsvégrehajtó szerv, a vádat visszavonta: Gyurcsány. Sukoró Ügy persze nincs a valóságban, tehát Gyurcsány éppoly ártatlan volt, mint a többiek: Császy, Tátrai, de míg utóbbiakat, a kishalakat évekre elintézték, bezárták, vagyonukat zárolták és agyonsajtózták, Gyurcsányt megkímélték. Teccenek érteni. Pont Gyurcsányt kímélték. Pont a Gyurcsány elleni vádat vonták vissza. Pont az Ő esetében mondtak le arról, hogy éveken át karaktergyilkolászni lehessen, elítélni elsőfokon, mutogatni a vezetőszáras képeit. Ilyenkor, ha ennyire kilóg a lóláb, már csak egy dolgunk maradt: megnézni, mi mikor történt, aztán megvilágosodni.


Bezony. A Gyurcsány elleni vád visszavonása pont egybeesik azzal az időszakkal, mikor Miferinken döntő személyiségváltozás következett be, és elkezdte pont az ellenkezőjét képviselni, mint addig. Egyszercsak a publikum azt vette észre, hogy kamublogok nyílnak, amik ugyanazt a sugalmazós karaktergyilkosságot művelik, mint a Fidesznyik lakájmédia. Aztán fanatizált nyugdíjasok leptek el minden demokrata fészbukos oldalt, hogy karaktergyilkossági panelekkel, nulla tényalappal mindenkit lejárassanak, aki bármilyen ellenzéki tevékenységbe kezdett. Az ellenzékiek ellenzéke lett Gyurcsány pártja. Nem hiszem, hogy van olyan Orbán ellen küzdő ember, aki ne kapott volna már legalább tucatnyi, DK-kamublogoktól jövő sunyi, ténymentes, fideszpropaganda-típusú aljasságot. És hát akkor a végére is értünk a dolognak. Az olyasmire, mikor valakit azért cserébe, hogy nem vádolják be, nem hurcolják meg, épp csak kérnek Tőle valamit, van egy szó.

Vádalku.


8 megjegyzés:

 1. Tudja Pelikán, egyszer kérünk majd öntől valamit ...

  VálaszTörlés
 2. Amikor a címet elolvastam arra gondoltam, hogy talán most tudja meg a nyájas olvasó: kivel kell vádalkut kötni a TELJES ellenzéki együttműködéssel elért 2/3-os választási győzelem esetén, a normális ország zavartalan visszaépítése érdekében.
  Azt majd máskor (talán).
  Mert a cikkbéli vádalku variáns nálam ott sántít, hogy mivel (mint írod) Gyurcsány ártatlan, az ő vezetőszáras mutatványa inkább a mártirságát eredményezte volna (legkésőbb a vád megdőlésekor), ellentétban a sejtetésre is alapozott folyamatos karakter gyilkolászással. S ez így jobb a hatalomnak.
  GY.F. pálfordulása inkább adódik a személyiségéből, a biztonsági játékos mivoltából. Abból a politikai vadevezős attitűdből, ami a kisebb zúgókon látványosan egyedül leereszkedik, de a komolyabb zuhatagokat kerüli. Oda inkább közös tutajjal menne, akár kétes eredménnyel, mindenképpen osztott felelősséggel. És az sem baj, ha így nem kötnek ki sehova, csak a vízen lehessen.
  Az igazi baj az, hogy egyetlen ellenzéki politikus sem vallja (be): Orbánétól eltérő akarat, program, ideológia, ígéret, bármi.... megvalósulására csak jól megtervezett 2/3-os választási győzelem esetén van békés esély 2018-ban.
  Ergo: pillanatnyilag a teljes ellenzék álltatja a VÁLASZTÓKAT és önmagát, fúrkálják, sértegetik egymást, témát szolgáltatnak a felelőtlen médiáknak és elemzőknek.
  S ebben még Gyurcsány a legvisszafogottabb.

  VálaszTörlés
 3. https://www.facebook.com/746134725416297/videos/790671504295952/ Itt Amerika hangja aki nem is szólnak be az ország sorsába. Orbán elzárta a pénzcsapot a kamat formájában kivihető 6-7% ot ezért menni kellene?
  Vagy loptam én már eleget Simon Gábor az éhség menet élén 100 mill házzal és 100 mill megtakarítással stb ,de ez már elévült https://www.youtube.com/watch?v=DBhBcQJMFYg&feature=share

  VálaszTörlés
 4. A magyar Parlamentben NINCS ELLENZÉK!! Ennyi.

  VálaszTörlés
 5. Szabó Gábor!
  Alias Tuareg,jellemtelen egy mocskos ember vagy.Hazudsz,és jobban hajladozol jobbra balra mint egy vékony magányos akácfa a viharban.Szégyelld el magad.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a szabó egy sértődött ember akit a DK nem volt hajlandó támogatni, és most támad minden oldalról. Közben pedig Ő volt a VIII. kerületben a kocsis Máté támogatója, aztán ott sem kellett. Lassan kikopik mindenhonnan, de addig sajnos rengeteg kárt okoz.

   Törlés
 6. Őrült beszéd, de még rendszer sincs benne. Politikai pályafutásod pont olyan cikk-cakkos, mint a fenti agymenésed. Keversz időpontokat, eseményeket. Azt sem tudod milyen zászlóval indult a DK, mióta van a kék zászló, csak blöffölsz marhaságokat. A 2010-es kampányban erősen küzdöttél a Máté oldalán, de utána kirúgott, és te kígyót, békát kiabáltál rá. Majd a DK-nál próbálkoztál kevés sikerrel, itt is hamar kitelt a becsületed, most meg hazudozol össze, vissza minden képtelenséget. Ja! Orvosnál voltál már?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindig érdekes olvasni a DK Kékzombijainak Gréczy-paneljeit :) Már azon ritka egyedeknek, akik a neten még nem találkoztak a papagájkommandóval.

   Törlés