2017. március 9., csütörtök

Gombhoz a kabátot

Ahogy az idő halad, mer az már csak olyan, egymás után dőlnek össze a Momentumra aggatott előítéletes, érdekelvű, és mélyostoba vádak.
A parlamentben melegedő műellenzék bértollnokaitól persze nem vártam mást eleve: azért fizetik Őket, hogy bármilyen új kezdeményezést szívlapáttal agyonverjenek. Tapasztalatból mondom, bármilyen dolgot csináltam terepen Orbánék ellen, legyen az akár olyan, aminek a töredékéhez nem volt másnak bátorsága, akkor is én voltam a rosszfiú. Ja, meg Fideszügynök. Az Ő fizetett üléspontjuk meghatározza álláspontjukat: két láb jó, négy láb rossz, akarom mondani: Gyurcsány jó, mindenki más meg rossz. Szóval, mondom: nem lepett meg, hogy a kamublogok és bértollnokok azonnal belekezdtek a Srácok nyírásába. Annál jobban ledöbbentem azonban, mikor általam egyébként tisztelt valódi újságírók is beszálltak az előítéletes karaktergyilkosság-bizniszbe.

Amikor Bartus még értette

Bartus, Tóta W. pont ugyanolyan vehemenciával akarták elmagyarázni a nagyérdeműnek, hogy ezek az Ifjak itten Fideszügynökök. Előbbi konkrétan leírta, hogy azért, mert milyen könnyen vonult vissza Orbán, és hát ezért aztán tuti. Arról az apróságból tévedhetetlenségébe belemerevedve elfelejtkezett, hogy ugyanilyen villámgyorsan vonult vissza a Felcsúti, mikor a Szocik a vasárnapi boltbezárás ellen népszavazási aláírásba kezdtek volna. Meg a netadós tüntetéskor is pont ugyanez történt. Gondolom akkor az MSZP is caklipakli Fideszügynök, meg a netadós tüntetést szervezők is. Ja, nem. Dehát akkor mi is a helyzet a nagy leleplezéssel? Hát az, hogy ez itt egy méretes ronggyáégés, pár évnyi alapos újságírással megteremtett hitel lenullázása.

Még mindig értette

Közben ugyanis történt valami. Az egész Fideszsajtó elkezdte karaktergyilkolni a Momentumosokat, Erre nem is pazarlok betűket: minden eddiginél mélyebbre süllyedtek, minden cseppet is gondolkodni képes ember számára nyilvánvaló baromságokat lapátoltak össze, hátha a mennyiség átcsap minőségbe. Nem csapott. Érzi a Fidesz a veszélyt, jön egy friss erő, akik nem együtt közbeszerezni akarnak velük, hanem eltakarítani Őket, meg a műellenzéki pajtásaikat. Rendszert akarnak váltani, hoppá, az meg kemény dolog, csírájában kell az ilyesmit elfojtani. Namost az azért nem valószínű, hogy akit a Fidesz első számú közellenségként kezel, az Fideszbérenc lenne, nemde. Ha valakit lelövök, azt nem azért teszem, mert szívemnek oly kedves.

Aztán eltévedt, és nekiment saját magának

Szóval megy a kínos magyarázkodás, hogy najó, hát akkor mégse Fideszügynökök, de szakállas, mint anno a Viktor, meg fiatal, mint anno a Viktor, meg a többi lúzerduma. Hát ja, van még párezer fiatal, aki fiatal, meg szakállas, Ők is mind Orbán, nemde. Ja, nem, Ők nem. Szóval itten mostan nagy égés van. Ilyen az, ha valakik türelmetlenül, előítéletesen állnak hozzá valamihez. Mostantól egyre cinkesebb magyarázkodások jönnek majd, ócska gombhoz kabát keresése, mert egyébként töknyilvánvaló, hogy a Momentumnak az égvilágon semmi köze a Fideszhez, azonkívül, hogy pont úgy el akarják Őket kergetni, mint mi, csak Ők ezt jobban csinálják. Javaslom azoknak, akik még mindig újságírónak mondhatók, hogy vegyenek egy nagy levegőt, meg az arcukról le a szemellenzőt, aztán kezdjenek el végre a tényekkel foglalkozni.

Tévedni emberi dolog.


4 megjegyzés:

 1. Pont így éreztem én is. Bartussal konkrétan össze is balhéztam, le is tiltott. Nem sajnálom, ő is csak egy olyan vátesz, aki senki más véleményére nem kíváncsi, csak ha egyezik az övével.

  VálaszTörlés
 2. Az itt felsoroltak valóban nem lennének elegendőek a Momentum leírására, azonban egy mélyelemzést a mozgalom nem bír el. Én a Momentum saját oldalán kerestem válaaszt néhány kérdésre, és nem siettek megnyugtatni, vagy meggyőzni még a mellébeszélés szintjén sem,nem is próbálták cáfolni az érveket. Sajnálom. Ez van.A Momentum nem Orbán rendszerét beleértve az alaptörvényt és módszereit ítéli el, hanem a korrupcióját és érvtelenségét, hazudozását, de elveikkel teljesen egyetért. De emögött mélyebb rétegek vannak.

  VálaszTörlés
 3. Én - mint ahogy ezt már mondtam is - nem tennék egyenlőségjelet Bartus és Tóta W kritikái közé. Míg az előbbi a keresztvizet is lehúzza a fiataloktól és az orbánsátántól kezdve a raklaptolvajig mindennek elmondja őket, utóbbi (még ha nem is a legudvariasabb stílusban) inkább óvatosságra inti a momentumosokat, kiejelti, hogy nem ad nekik biankó csekket, és hogy a verseny jót fog tenni nekik. A kettő nem ugyanaz.

  VálaszTörlés
 4. Sok kérdést kell feltenni a MOMO-nak és ha sokan kérdezzük ugyanazt, nem térhetnek ki. EU? PaksII? Nyomor és kisemmizettek, rokkantak és hajléktalanok? Devizahitelesek? Közmunka? et cetera...De nem is sorolom tovább. A bizalomhoz tudás is kell, egyelőre figyelek.

  VálaszTörlés