2015. március 8., vasárnap

Új Ellenzék

Ha a Felcsúti Gecit a Bandájával együtt el akarjuk takarítani, és megelőzni a Jobbik hatalomra kerülését, akkor épp az utolsó pillanatban vagyunk, hogy ennek módját végiggondoljuk, és bele is kezdjünk a megvalósításba.




Először rögzítek néhány alapelvet, melyekből az Új Ellenzéknek egy tizedmásodpercre sem szabad engednie, ha nem akar úgy járni, mint az épp búcsúzó.

Az Új Ellenzék alapelvei:

1. Őszinteség és nyilvánosság: nincsenek háttéralkuk, nem tesz olyat, ami nem vállalható nyilvánosan.

2. A tettek és szavak egysége: nem beszél olyasmiről, aminek megtételéhez nincs ereje, bátorsága, tehetsége, és nem tesz olyat, amiről nem hajlandó beszélni.

3. Alkotmányos alapelvek kérdésében nem köt semilyen kompromisszumot senkivel, azokért bármikor kiáll, függetlenül attól, hogy kinek az alkotmányos alapjogát akarják korlátozni.

4. Semilyen magán-, vagy csoportérdek kiszolgálása érdekében nem köt alkut a regnáló diktatórikus hatalommal.

5. Épp ugyanúgy nem tűri a korrupció semilyen formáját saját köreiben, mint másokéban: nem eltussolni, hanem feltárni akarja a mindent elrothasztó összefonódásokat.

6. Megmutatni és nem elfedni akarja a regnáló hatalom diktatórikus voltát, ennek érdekében valós kockázatokat vállal, cselekvő módon.

7. Nem megnyugtatni akarja a honfitársakat, hanem fölébreszteni, nem illeszkedik be az Orbán Rezsim díszletei közé, nem vállal semilyen állami közfunkciót, hogy ezzel hitelesítse a Rezsimet.

8. Minden tevékenységét egy célnak rendeli alá: az Orbán Rezsim minél korábbi eltávolítása, azokkal működik együtt, akiknek ugyanez a céljuk.



Orbán mindaddig hatalomban marad, vagy ami ugyanilyen rossz: a Jobbik veszi át a helyét, míg a politika hitelességét vissza nem állítjuk. A politika ugyanis nem önmagában rossz dolog: valós szerepe a közügyek intézése, nem pedig az, ami a hazánkban mostanra kialakult: a szervezett hazudozás és lopás rendszere. A Felcsúti Geci pedig mindaddig hülyítheti a Népet, amíg nem lesz olyan politikai alternatíva, amelyik mindig igazat mond, soha nem háttérkavar és nem lop sem kicsit, sem nagyot. Bármikor hivatkozhat "ellenzéki" ügyekre, amíg vannak ilyen ügyek, és vannak szépszámmal, ebből meg aztán annyi következik az átlagember számára, hogy a politikus az mind ugyanolyan: lopcsalhazudik, csak a mérték a különbség. Nem, ez így nem mehet: minőségi különbséget kell létrehozni: a hazugságokkal szemben az őszinteséget, a lopással szemben a tisztességet, az elhallgatással, háttéralkukkal szemben a nyilvánosságot, őszinteséget.


Ha a fenti téziseket elfogadod, Kedves Olvasóm, akkor most alkalmazd azokra, akik jelen pillanatban az "ellenzék" titulust használják magukra. Na, hát erről beszélek: nem az én szubjektív mércéimen akad fenn a mostani "ellenzék", hanem az erkölcsi minimálkövetelmények rostáján. Végigmehetnék persze most egyenként a fönt leírt alapelveken, és megmutathatnám, melyiket milyen módon veszi semmibe a létező, "jobb híján" hivatalos ellenzék, de minek: nem kell túlírni azt, ami mindenki számára könnyen látható, ha van bátorsága körülnézni. Van az országban 4 millió politikailag elkötelezetlen ember, ebből egymillió az elvesztett Narancsszavazó: ha nem teremtjük meg a lehető legrövidebb időn belül a cselekvő és egyenes demokratikus ellenzéket, akkor nagyrészük megérkezik a Jobbikhoz, vagy kellő idő elteltével választható alternatíva hiányában visszatér a Felcsúti Gazda nyájába


Aki 2018-ra játszik, az ezt kockáztatja, és mi inkább vállaljuk azt, hogy látszólag egyedül maradunk a politikai "elittel" és médiaholdudvarával szemben, minthogy eladjuk a lelkünket akármennyi garasért. Nem a politikai "elit" képviseli ugyanis mostanra a Nép többségét, így aztán valójában nem mi vagyunk egyedül, hanem Ők. Március 15-én este 19 órakor a Kossuthon tüntető naggyűlésen kezdünk bele az Új Ellenzék kialakításába, hogy minél gyorsabban tudjunk minél szélesebb körben, és minél keményebb módon föllépni az Orbán Rezsimmel szemben, mert más azt helyettünk nem fogja megtenni. Nem várunk 2018-ig, minden nap számít, mert valós emberi életeket és sorsokat zúznak össze Orbánék minden pillanatban. Kedves Olvasóm, ha egyetértesz a fenti alapelvekkel, és van elhivatottságod, bátorságod az Új Ellenzék fölépítésében részt vállalni, akkor gyere közénk: várunk jövő vasárnap a Kossuth Téren este 7-kor. Csatlakozni ITT tudsz.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


7 megjegyzés:

  1. Szép vasárnapot kívánok Mindenkinek!
    Valós érzés amit leírt Gábor! Sajnos egyre több ember érzi, hogy valami nem gömbölyű a mostani ellenzékek háza táján.
    Nem vagyunk elégedettek velük, mert nem mutassák meg mire is képesek. Csendesen szemlélődnek és hallgatnak. Közben az "ellenzéki" oldalakon megy egymás ellen a vitatkozás, a mocskolodás. Ki miért, mit nem tesz meg. Kinek mennyi a bevétele abból, hogy a mostani kormányban különböző tisztségeket tölt be, akárcsak az önkormányzatoknál.
    Valamiből mindenkinek meg kellene élni ez igaz, de addig amig a kisemberek havi 47.000,- Ft-ból élnek meg, gyereket nevelnek, rezsit fizetnek (már ha még tudnak)
    Tavaly ilyenkor dübörögtek a terepen az aktivisták mára már elfogytak.
    Ébresztő!! Még nincs késő, most ugyan nincs választási támogatás a szavazatok összegyűjtésére.
    Gondolom most is sokan vannak akik nem értenek egyet mindenben. Ki kellene menni terepre és ott hangot adni ezeknek a dolgoknak, lenne sok-sok jelentkező akik aláirásukkal támogatnák őket.
    Március 15-én 19 órakor mindenkit vár a Kossuth tér, ahol hangot lehet adni a nem tetszésünknek.
    A képen fent lévő idézet mindent elmond a mostani helyzetünkről!
    Hajrá Köztársaság! Ébresztő Magyarok!
    Hajrá MI!!

    VálaszTörlés
  2. Gábor teljes mértékben egyetértek soraiddal. Ébredni kell,nem a csipát törölgetve siránkozni.
    Aktuális az idézet: RABOK LEGYÜNK VAGY SZABADOK,EZ A KÉRDÉS,MOST VÁLASSZATOK!!! Találkozunk a Kossuth téren.

    VálaszTörlés
  3. Már egy hónapja erről kellett volna írni, és nem azon siránkozni, hogy az ellenzék kerüli és agyonhallgatja az OGYM-et. Nem az ellenzék ellenzékének kell lennünk. Ezt jól eljátssza az LMP. Nem kell siránkozni azon, hogy ki miért nem áll szóba velünk. Programot kell adni, okos szóval muníciót kell a magára hagyott tömegeknek adni és akkor szép lassan az emberek fölzárkóznak mögöttünk. Nagyjából ezt írtam pár napja is de a cenzor nem engedte, hogy ez megjelenjen. Kíváncsi vagyok, hogy ennek a bejegyzésnek mi lesz a sorsa. Ha ezt sem engedi, akkor sajnos le kell vonnom a következtetéseket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Visszanéztelek, betettem utólag a bejegyzésed, napi 30 k.anyázós trollbejegyzés közt meglapult a Tiéd, bocs.

      Törlés
  4. Mikor fognak az ellenzékiek végre kikapaszkodni a mocsárból, fellélegezni, lemosni a mocskot, és végre megindulni?

    VálaszTörlés
  5. Annak aki lát egyértelmű az amiről Gábor már hónapok óta ír. Tulajdonképpen ugyanezt írja azóta folyamatosan, igyekezve mindig újabb és újabb embereket, csoportokat megszólítani, úgy, hogy még mindig tudja fokozni a mondanivalóját és valójában nem csak beszél, hanem cselekszik is: ott van a Téren, a sok-sok kisemberrel - Segítővel, Őrzővel, Tériekkel-, akik bizonyítják és alátámasztják, ország-világ előtt, hogy csak kitartással és következetesen lehet célt elérni. Hajrá Tériek, Hajrá Demokraták! Hajrá Köztársaság!

    VálaszTörlés