2015. március 2., hétfő

Március 15. - az alkuszegés napja

Gondolom az már eddig is kiderült, hogy rühellem a lapítást, sunyítást, az üres szavakat, amiket aztán nem követnek tettek. De ha van valami, amit a leginkább utálok, az a megállapodások megszegése. Ha ilyen történik, akkor az nem marad szankció nélkül.




Múltév december 21-én, látva a tüntetések létszámának folyamatos csökkenését, úgy döntöttem, hogy megpróbálom az OGYM-mel az épp céltalanná váló demonstrációkat egybeterelni. Látszott már akkor, hogy minden szervező mást akar, ha akar valamit egyáltalán, de leginkább semmit, csak egy tömeget, aztán hátha később jó lesz az valamire. Ami veszélyt akkor jeleztem, az mára realitássá vált: az egykorvolt nagy tüntetések szervezői mind eltűntek a süllyesztőben, a tömeg ráunt a semmitakaró vándorutakra és távolmaradással büntette Őket. Egy csapat maradt még a placcon: a Gulyás Balázs - Vajda Zoltán páros, bár legutóbbi, Kész Zoltán veszprémi győzelmét ünneplő tüntetésükön 50 ember volt, annak is a fele újságíró, az meg az egykori netadós 100 ezerhez képest nem épp jó tendencia. De sosincs késő, amíg lehet korrigálni, addig arra megpróbálom rábeszélni a delikvenseket szép szóval, aztán már nem annyira széppel. Ugyanis az a helyzet, hogy a Gulyás-Vajda Csapat háttérben lévő Főemberével élőben, a Kossuth téri sátorban annak idején megállapodtam, hogy március 15-én egy nagy közös tüntetést fogunk tartani, este 6-kor a Kossuth téren. Megállapodtunk, kezet fogtunk, aztán azóta nézem, hogy variálnak valami teljesen mással.


De mint mondtam, sosincs késő, ezért aztán most halk morgással jelzem az Illetőnek: a megállapodások azért vannak, hogy betartsuk azokat. Nem abban állapodtunk meg, hogy március 15-én este 6 óra, Kossuth tér helyett március 15. délután 4 óra Szabad Sajtó útja, és nem is abban, hogy azt aztán tovább variálják, már épp ott tartanak, hogy délután 3, és a Keletitől menetelgetés az Astoriáig. A múltkori Putyin-menet is pont akkora lett, mint azt előre jeleztem: 2 ezer, a gyakorlatban ez se lesz több, pedig minden médiatámogatást megkapnak a szervezők, tán épp azért, mert semmit sem akarnak. Még egyszer, és utoljára mondom, mielőtt a Gulyás-Vajda Csapat mögül is végleg elfogy a Nép: fejezzétek be a kamutüntetéseket, mert ha ilyen alkuszegő módon tartjátok meg a március 15-öt, akkor az utolsó olyan lesz, amin még komolyabb tömeget képesek lesztek utcára vinni, aztán bezár a bazár. Emlékezzetek Nemes Balázs, Váradi Zsolt, Vágó Gábor, a MostMi sorsára: valaha tízezreket tudtak megmozdítani, most meg már csak a reggeli kávéjukat.


Szóval Kedves Illető, akivel megállapodtam, térj Magadhoz, és tartsd be a megállapodást mindannyiunk érdekében. Ha már alkuszegő módon a március 15-öt nem a Kossuth térre, este 6-ra, hanem délután 4-re, a Szabad Sajtó útjára hirdettétek meg, akkor ám rendben, kössünk kompromisszumot: tartsátok meg 4-kor, aztán gyertek át a tüntetőkkel a Kossuthra. Az ugyanis már kicsit feltűnő, hogy a saját időpontotokat is nemrég módosítottátok: előrébb hoztátok és egy hosszú menetelést szerveztek a Keletitől az Astoriáig. Nem vagyok naiv, pontosan tudom, hogy ezt miért tettétek: észleltétek, hogy rengeteg olyan ember van, aki a tüntetésetek után át akar jönni a Kossuthra, és ennek megakadályozására jól megsétáltatjátok Őket, hátha kifáradnak eléggé, hogy aztán ne jöjjnek át a Nemzet Főterére az OGYM-hez. Csakhát tanuljátok meg, amíg nem késő, hogy a Népnek önálló akarata van, amit ha nem vesztek figyelembe, pont úgy jártok, mint a többi, már lejárt szavatosságú tüntetésszervező: eltűntök az archívumba.


Szóval Kedves Illető, itt az alkalom, hogy eszedbe juttassam, miben is állapodtunk meg, de rendes srác vagyok, most még csak emlékeztetlek, és a valódi neved helyett az Illetőt írom. Korrigáld a hibát, maradjatok akkor, hamár eddig így csináltátok, a délután négyes Szabad Sajtó útjánál, és mikor ott végeztek, gyertek át a Kossuthra. Ez sem az eredeti megállapodásunk persze, de ám legyen: ne csináljatok magatokból teljesen hülyét, kompromisszumkész vagyok, mint mindig. Ám csaxólok: ma este meghirdetem a december 21-én nyilvánosságra hozott március 15-i Kossuth téri tüntetést, és a 6 órás időpontot is miattatok hátrébb viszem este 7-re, hogy a Ti tüntetésetek végeztével legyen időtök átérni hozzánk. Biztosítom Számotokra a felszólalás lehetőségét, nincs harag, ha visszatértek az adott szó megtartásának alapelvéhez. Talpra magyar, hív a Kossuth! - ez a március 15-i Kossuth téri tüntetés címe, és estétől megkezdjük rá a toborzást. Kedves Illető! Tán ideje viharos gyorsasággal visszatérni megállapodásunk tartalmához, mert különben elfogyasztjátok magatok mögül a Tömeg maradékát, és akkor már én sem Illetőnek foglak szólítani, hanem a valódi neveden.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


23 megjegyzés:

  1. Bumm, jól nézek ki, most küldtem rá három meghívót :-( !

    VálaszTörlés
  2. Na szép. Már az adott szó se szent. :(

    VálaszTörlés
  3. Az összefogás szükségessége és üzenet a tüntetés szervezőknek (8:53) Merkel látogatása után 2015. febr. 7-én:

    http://youtu.be/xya_wkc8m9M

    VálaszTörlés
  4. Szép hetet kívánok Mindenkinek!
    Bízom benne, hogy március 15-ig rendeződnek a gondolatok a fejekben. A Kossuth térre meghirdetett tüntetésre sok-sok embernek mozdulnia kellene, hogy végre szabadon, zsarolás mentesen tudják élni az életüket.
    Vidéki barátainktól halljuk ám, hogy a pestiek nem törődnek velük. Meg lehet érteni az elkeseredésüket, addig mit itt Pesten adottak a körülmények addig náluk nem. Azt mondják, hogy a budapesti emberek "korruptak" van munkájuk, biztos megélhetésük és így nem törődnek a vidéken élők problémájával. Jó volna ha megmutatnák, hogy ez nincs így.
    Tehát március 15-én 19 órakor irány a Kossuth tér, emeljék fel a hangjukat a regnáló hatalom ellen.
    Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!
    Ébresztő Budapest, amíg nincs késő!!!

    VálaszTörlés
  5. Már rég óta nem értem: ha már nem a Kossuth tér, akkor miért az Erzsébet és nem a Margit híd pesti hídfője. Mondjuk a Jászi Mari tér.
    Hacsak azért nem, mert ott van a képviselői irodaház, meg közel a Parlament, meg a mélygarázs és még történne valami amit a szervezők nem szeretnének.
    Lehetséges, hogy ha a "civilek" kikaparnák a gesztenyét, nem volna kinek odaadni?

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Jelenleg úgy néz ki, hogy semmi nem az emberekről, tehát Magyarországról, a nemzetről, hazáról szól, hanem a pénzről, pozícióról, tehát az egyéni ambíciókról!
    Azt már régóta tudom, hogy a jelenlegi hatalomnak semmi közük a hazához, főleg Március Tizenöthöz, de még Ötvenhathoz sem. Elég ehhez csak megnézni a Márciusi Ifjak követeléseit és összevetni a mai helyzettel:
    Se sajtószabadság nincs.
    Se felelős minisztériumok.
    Se törvény előtti egyenlőség.
    Se közös teherviselés.
    Az úrbéli viszonyokat éppen most állítják vissza….
    ÉS így, szépen sorjában haladhatunk egészen a 12. pontig, szinte semmit nem valósítottak meg, vagy csak névlegesen, hogy neve legyen a gyereknek.

    DE minden jel jelenleg arra mutat, hogy miért lenne ez másképpen a nép nevében tüntetés szervezők esetében is, nem szabad a népeket egy helyre csődíteni, mert még a végén eszébe jut valakinek, hogy miért is gyűltünk össze, eszébe jut a hatalom által meggyötört kiszolgáltatott sorsa, eszébe jut az a sok hazugság, amivel traktálják nap, mint nap.
    Ráadásul oda csődíteni, ahol semmi sincsen, csak egy utcatábla?
    Százszor leírtuk már, a tüntetést oda kell szervezni, ahol az van, ami ellen tüntetünk!
    A sajtó szabadságát, függetlenségét, ma a legszembetűnőbben, a közszolgálatinak csúfolt médiumban gyalázzák porig, tehát evidens, hogy a tüntetést ott kellene kezdeni és a Kossuth téren befejezni. Ráadásul mindkét helyszínen vannak már hónapok, évek óta tüntetők, akik tudják és teszik is a dolgukat. Köszönet és tisztelet érte nekik! Ezeket az embereket megkerülni, kikerülni, önmagában is árulás!

    Ha a tüntetés szervezői ezt teszik, akkor nekik valami más céljuk van.
    Más a céljuk, mint a Március Tizenötre való emlékezés, azt hiszem, akkor inkább nekik, nem az emlékezés, hanem a felejtés a céljuk, elfelejtetni a néppel, hogy hol működik a hazugság gyár, kik a felelősek azért, hogy ma, csak a kisembernek kell megfizetnie mindenért.
    Az Ő adóbevallásának kell csak stimmelnie fillérre pontosan, csak az Ő vagyonát viszik el a feje fölül, csak az Ő munkahelye szűnik meg, csak az Ő egészségét és nyugdíját mérik szűken, csak az Ő pénztárcája ürül ki oly hamar.
    Úgyhogy, én is azok népes táborához csatlakozom, akik azt követelik, hogy a Nép Nevében, egységes, valós helyszíneken, Március Tizenöthöz méltó tüntetés legyen!

    Úgyhogy kedves Tuareg ne haragudj meg érte rám, de ez nem sima "alkuszegés" hanem nevezzük csak bátran a nevén, árulás!




    VálaszTörlés
  8. Kossuth tér !!!!???
    Én még ahhoz a generációhoz tartozom,ahol a kézfogásos megállapodás,szent !!!!
    Azt hiszem ,én aki idáig mentem,ha tehettem,pedig igazán bajom még nincs,azon kívül,hogy hányok attól amit a kormány csinál,most leteszem a lantot.
    Nincs összefogás ,kondér van.
    Én úgy gondolom,aki kint van augusztus óta a téren az megérdemli,hogy komolyan vegyék.
    Én önöket innentől,nem veszem komolyan !!!!
    Sajnálom,mert szeretném a változást,hittem is benne,de eddig tartott.
    Megérdemeljük amink van,igazi magyar hozzáállás !!!!

    VálaszTörlés
  9. nemóvatos: A "civilek" nem is akarják kikaparni a gesztenyét, mert ha igen akkor nem összevissza sétáltatnák a tüntetőket. Akkor egy nagy tüntetést szerveznének aminek a helyszíne is adott. - Kossuth tér -

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony a gesztenye kapirgálás macerás dolog, így csak kevesen gondolják komolyan.

      Törlés
  10. Emlékszem a pedagógus felvonulásra a Szalay utcában ahol a végén a Rendörség és a szervezôk nem javasolta a Kossuth tér felé a haza menetelt, pedig ott a metró állomás. Még a vidékrôl érkezetteket szállító buszokat is átirányították a rakpartról az Alkotmány utcába.

    VálaszTörlés
  11. Mohai Ágnes!
    "Én úgy gondolom,aki kint van augusztus óta a téren az megérdemli,hogy komolyan vegyék.
    Én önöket innentől,nem veszem komolyan !!!! "
    Akkor kit nem veszel komolyan? Azokat akik még kitartanak? Ez szép, a lelépés egyik formája. Én sem örülök, sőt hogy őszinte legyek el vagyok keseredve, nem értem az emberek közömbösségét.
    Viszont ha MI feladjuk, akkor VÉGE!
    Március 15-től lépnek életbe a nagyon nem népszerű intézkedések ....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem Mohai Ági félreérthetően fogalmazott, azt hiszem a Szabad Sajtó úti kamutüntetés részvét5elére mondott nemet, nem az OGYM-re. :)

      Törlés
  12. MOST ITT A SOHA VISSZA NEM TÉRŐ ALKALOM, HOGY MEGMUTASSA A NÉP, HOGY HABÁR FELÜL A GÁLYA ALUL A VÍZNEK ÁRJA AZÉRT A VÍZ AZ ÚR!!!!!!!

    VálaszTörlés
  13. Talán azért tették 3-ra a kezdést, hgy át lehessen időben érni a Kossuthra? Nem tudom. Milyen messze van az onnan?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudták, hogy hátrébb teszem. Erre reagáltak előrehozással és sétáltatással. Csak nehogy valaki átjöjjön a Kossuthra... Ezek után nemkevesen lesznek, akik csak a Kossuthra jönnek...

      Törlés
    2. Gusztustalan. Gulyásék is csak a saját pecsenyéjüket sütögetik.
      Az ATV-nél majd gondolom őket reklámozzák és interjúvoltatják csak.
      Valódi ellenzékre és valódi civilekre van szükség és nem képmutatókra!

      Törlés
  14. El kell ismerni, most ismét elég nagy gesztust tettél a szervezők felé. Hajlandó vagy alárendelni az általad meghirdetett tüntetést az övéknek, hiszen az időpontot is áttetted egy órával későbbre. Biztosítod, hogy a téren is hozzászólhatnak.A hangosítás remek, volt szerencsém hallani. A környező utcákat is lefoglaltad, helyhiányra sem lehet hivatkozni. Gondolom, ezzel élni is fognak.

    VálaszTörlés
  15. Ez az egész cirkusz csakarra jó, hogy összezavarja az embereket, mert ha Ők is Orbánt akarnának buktatni akkor nem így viselkednének!

    VálaszTörlés
  16. http://www.atv.hu/videok/video-20150302-konya-peter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még azt is megérhetjük, hogy a következő törvénytelen sátorbontásnál Tuareg mellett fog állni az éjszakában.
      Javára, javunkra válna.

      Törlés