2015. január 22., csütörtök

Válaszok

Tegnap este lejárt a háromnapos határidő: bőségesen elég időt hagytunk, hogy a január 24-i Kossuth téri Szövetség Napjára fölkért szónokaink válaszolhassanak a személyes megkeresésre. Bokros, Szöllősiné jön, TGM valószínű, Juhász Péter üzenetet küld felolvasásra, Gyurcsány Ferenc nem válaszolt.




Természetesen nem az a lényeg, ki nem lesz ott, hanem az, hogy ki igen, ráadásul a tüntetésre eddig bejelentkezett több mint 1500 ember nem a nevekre jött eddig sem, mert egészen eddig azok nem voltak. Bokrossal az ország nagyjából egyetlen hiteles, europer jobboldali politikusa, Szöllősinével pedig a harcos baloldaliság lesz jelen, kettejük együttes jelenléte pedig erős üzenetet hordoz: nem az oldaliság, hanem a demokrataság a lényeges szempont a mai időkben, aztán majd ha eltakarítottuk együtt az önkényt, akkor lehet vitatkozni egyéb dolgokon. TGM külföldön van, de még hétfőn jelezte email-ben, hogy ha hazaér szombatig, akkor mindenképp jön, Juhász Péter pedig közös személyes ismerősünknek mondta, hogy ha velünk lenni nem is tud, de pár üdvözlő sort biztos küld. Gyurcsány Ferenc semilyen reakciója talán meglepő, egy igen, vagy egy nem biztos egyenesebb lett volna, az pedig nehezen hihető, hogy a Demokratikus Koalíció központi címére hétfőn délben küldött üzenetem ne került volna még aznap az asztalára, pláne úgy, hogy blogomat a fél DK olvassa, vezetői szinten is. Lehet túlspekulálni a dolgot, de fölösleges, a tények magukért beszélnek, maradok is azoknál, és egy fejezetet az OGYM és a DK történetében ezzel le is zárok.


Magánemberként azon kevés bloggerek egyike vagyok, akik annak idején, mikor az MSZP és az Együtt ajtót mutatott a DK-nak, azonnal beálltam a kiutasított(ak) mellé. Személyes szimpátiám Gyurcsányé és a DK-é volt, épp azért, mert annyira nyilvánvaló volt, hogy a nagyobbak minden eszközzel a víz alá akarják nyomni. Írtam egymásután a támogató cikkeket, mind a legrégebbi blogomon, mind a későbbin, és végül a Tuaregen, mint szépen fejlett kommunikációs ágyún is a megfelelő irányba lőttem a DK védelmében. Egyoldalúan támogató magatartásomat fönntartottam annak ellenére, hogy május környékén egyre inkább az az érzésem kezdett kialakulni, hogy a DK utat téveszt. Az EP-választási eredmény megmutatta, hogy ha önállóan indul, akkor képes oldani azokat az averziókat, amik Gyurcsány MSZP-s múltjával szemben fennállnak, ám mégsem ebbe az irányba mozdult tovább a DK. Mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy az önkormányzati választáson a Fidesz még tarolni fog, így elegendő lett volna a néhány összefogásban megnyerhető városra és kerületre megállapodni, a többiben pedig szólóban megmérettetni, hogy lemálljon az MSZP máz az emberek fejében. Nem azért kezdtek ugyanis a DK-ra szavazni, hogy aztán végül megint a Szegfűnél találják magukat, de végül mégiscsak ott találták.


Ez egy azóta is tartó trend, tényszerűen az önkormányzati választáson az EP-eredményhez képest a DK visszaesett, a júniusi Ellenállás Napjának 2500 emberéhez képest pedig az utcai aktivizmust hirdető párt szeptemberi Egyetem téri tánha 1000 tüntetője bizony erős kudarc volt. Mikor az Ország Gyűlése Mozgalmat megalapítottuk és augusztus 8-tól kezdődően a Kossuth téren állandó tüntetésbe kezdtünk, azt gondoltam: a DK ki fog állni mellettünk, mivel saját bőrén tapasztalta meg, milyen az, ha mindenki a víz alá akarja nyomni a kezdetben még kisebbet. Különösen azért tűnt ez valószínűnek, mert az OGYM nem párt, és nem is szándékozik azzá válni, így aztán nem jelent konkurenciát választási helyzetben. Meg is hívtam Gyurcsányt formálisan is, informálisan is, és egy szeptember közepén készült videóriportben meg is ígérte (katt ide), hogy hamarosan meglátogat minket a Kossuth téren. Nos, ez négy hónappal ezelőtt volt, a látogatás nem történt meg, a mostani válasz nélkül hagyás után pedig világos: már nem is fog megtörténni. Mint az Ország Gyűlése Mozgalom vezetője, eddig is pártsemlegesen viselkedtem, bár az egyetlen civil voltam, aki kiállt a DK mellett a zászlóügyben, és mindenhol kinyilvánítottam, hogy a mi Kossuth téri tüntetéseinken minden párt szabadon használhat jelképeket. Meg is tették január 10-én, DK-s zászló is lobogott, ha nem is a vezérkar, hanem a tagok jóvoltából.


No, de erről ennyit, ennyit viszont muszáj volt, mert személyes jellegű szimpátiám tegnap estétől a múlté: a DK továbbra sem ellenfél, az ellenséget Orbán Rezsimnek hívják, és annak a legyűréséhez minden ellenzéki demokratára szükség is lesz. Ám a tőlem megszokott gyakori különbségtételek a hivatalos parlamenti ellenzék pártjainak tevékenységével kapcsolatban innentől nem fönntarthatóak, gondolom az események tükrében ezt nem kell túlmagyaráznom. Én a konzekvens politizálásban hiszek, a szavak és tettek azonosságában, az Ország Gyűlése Mozgalmat is ennek jegyében alapítottam. Ha már úgyis visszanéztem a múltba, akkor megteszem saját Mozgalmunk ügyében is. 2014 júliusában, fél éve, még az OGYM megalakítása előtt ezeket tűztem ki célul, Orbán Viktor illeberálisozó beszéde után:

"Célunk ennyi: a 2010-es Alkotmányos Rend visszaállítása: az akkori Alkotmány és választási jogszabályok változtatásmentes hatálybeléptetése, és ezen szabályok bármikori újraírásának 50%-os részvételű népszavazáshoz kötése. Ezek elérése után a Parlament föloszlatja magát és kiírja az immár demokratikus választást, ahol már a Pártok saját programjaikkal, önállóan vesznek részt, a mi feladatunk pedig véget ér." (cikk itt)


Január 10-i tüntetésünkön pedig ezt ismertettem, fél évvel később ezernyi ember előtt, élőben:

"- Az Orbán Rezsim menesztése 2015. március 15-én, az Ultimátum Napján, ennek eszköze egy 100 ezer fős tüntetés, mely Alkotmányozó Nemzetgyűléssé alakul és döntéseket hoz, megbízottai révén gondoskodva azok végrehajtásáról.

 - Az Alkotmányozó Nemzetgyűlés 6 határozatot hoz:

1. Hatályba lépteti korábbi, 25 éven át konszenzussal létező Alkotmányunkat, annak Fideszhatalom előtti állapotában: ez 2010 áprilisi állapotot jelent.

2. Hatályba lépteti az ugyanakkori választási jogszabályainkat.

3. Ezen sarkalatos törvényeink bármikori megváltoztatását feles részvételű, kétharmados többségű népszavazáshoz köti: ne lehessen később sem bármilyen országvezetés játszótere alkotmányos berendezkedésünk.

4. Kimondja az Országgyűlés feloszlatását.

5. 2015 szeptember 15-ére szabad választásokat ír ki.

6. Felállítja a konszenzusos 10 fős átmeneti kormányt." (cikk itt)


Nos, gondolom a kettő azonossága nyilvánvaló, fél éve ugyanazt mondjuk és ugyanazt tesszük minden pillanatban, számomra, számunkra ez a politika. És akkor vissza tennivalóinkra, mert az élet megy tovább, és a feladatunk nem változott: el kell takarítanunk az Orbán Rezsimet, és minél előbb, annál jobb. A kieső szónokok helyére meghívom Kónya Pétert és Kunhalmi Ágnest, Ők is kaptak ahhoz épp elég szavazatot, hogy megérdemeljék az ezer ember előtt való szólás lehetőségét a Nemzet Főterén. Találkozunk holnapután, szombaton 16 órakor a Kossuth téren, a Szövetség Napján.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


41 megjegyzés:

  1. Ébresztő Emberek!
    Még nincs késő csatlakozni a 2015. január 24-i demonstrációhoz. A Szövetség napján sok-sok értékes ember jelenik meg, nem a szónokok neve és párt hova tartozása határozza meg ezt a napot.
    Az O.GY.M már a megalakulásakor kimondta és azóta is úgy teszi a dolgát, hogy pártsemleges.
    Én a Szövetség napján ott leszek és Te ??
    Minden ember másképp éli meg a kudarcot, van akit letaglóz, van akit feldob.
    Az emberek sokszínű érzelmi világát, most csak egy határozza meg: rosszabbul élünk, sőt tovább megyek még rosszabbul fogunk élni ha hagyjuk a mostani regnáló kormányt a hatalmon.
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!
    Hajrá O.GY.M, hajrá MI !!

    VálaszTörlés
  2. Szia Gábor! Na ugye jók voltak a megérzéseim?Ha összefogtok Kónya Péterrel, megrengethetitek Magyarországot!

    VálaszTörlés
  3. Két ilyen temperamentumos, a dolgok lényegét jól látó fiatalember csak erősítheti egymást!

    VálaszTörlés
  4. Idézek egy „párbeszédet a 19.- ei posztból:

    ”…Sándorné Bene2015. január 19. 6:30

    Nem vagyok elragadtatva ettől a névsortól! Mi újat tudnak még mondani ezek a régi emberek! Felmelegítve csak a töltött káposzta jó!
    charly fighter 2015. január 19. 7:08

    Ne szarj be Sándorné Bene! A levélben meghívottak közül nagy valószínűséggel 1 se fog felszólalni szombaton.
    Tornai Dodo 2015. január 19. 7:23

    Ezt mire alapozod?
    charly fighter2015. január 19. 7:39

    Ezt dobta ki a vizeletmintám.
    charly fighter2015. január 19. 7:47

    Komolyra fordítva a szót! Szerintem talán Juhász Péteren kívül ( de még talán neki is ) mindegyiknek hetekre előre táblázott a programja. Későinek tartom a meghívást, még ha ma postázza is Tuareg…..”
    ……………………………………………………………….

    EZT A VÉLEMÉNYEMET MOST IS FENNTARTOM!
    Sokkal hamarébb kellett volna a felszólalókkal egyeztetni… Ez a szűk intervallum, (január 19. 6:03 - január 22. 6:20 ) még egy tisztességes válaszra sem elég idő olyanok esetében, akik nem csak játsszák az Orbán kormány buktatást..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ezt írtad volna válaszként nem kérdezek rá! Azért ez a vizeletmintás válasz rendkívül jól nevelt volt. Ha képes lennék rá,válaszolgathatnék én is neked ilyen stílusban!

      Törlés
    2. A stílus maga az ember...

      Törlés
    3. Tornai Dodo,Zoltán Bakó...Tudatlanok(?) Aki érti a humort, mindent tud... Aki nem az mindenre képes... :DDD

      Törlés
    4. Jaa.. én értem a humort, csak némelyiket nem szeretem!
      Mint pl a tiédet vagy Maksáét :P

      Törlés
  5. Benéné! (Ugye mondtam, hogy nem kell beszarnod... )
    Amúgy meg...Kónya Péternek is megvan a maga dolga. Vele is legalább 2 héttel előtte kellett volna egyeztetni. Ezt biztosan tudom :)

    VálaszTörlés
  6. Gábor... Gyurcsány Ferenc és a DK abban a pillanatban fog mögétek állni, amikor kell majd. De nem fogja reklámozni. Nem lesz csinnadratta. Tudod miért? Hogy az ellenzék ne tudjon felkészülni. Ő nem a reklám és a csinnadratta embere, hanem a bölcsességé és józanságé. Mint kiváló politikus, ember és megfigyelő nagyon is jól tud olyan dolgokat, amiket még ti sem. Mi sem. Minden szál vezet valahová. Miért csinálna magából céltáblát, amikor a jobboldal még mindig sátánként állítja be? Téged nem mellesleg sajnos a köztörvényes bűnöző kifejezéstől kezdve másokig illetnek. Minden embernek vannak hibái, múltja, de ettől vagyunk emberek. Ne ítélj el valakit, aki csak bölcsen a háttérben marad. Elgondolkodtál azon, ha ő megreklámozza magát ide, akkor mit fog az ellenzék mondani? Két bűnöző... Téged nem vesznek elég komolyan, de ha ő most kilép, téged is sokszorosan célponttá tenne. Más.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy érzem, megfogtad a dolgok lényegét, osztom a véleményed!

      Törlés
    2. de ettől még nem kell szeretned a DK-t, szeress mást, könnyen váltasz, hamar ítélsz
      Sajnálom

      Törlés
    3. Bár Gábor szokás szerint kicsit idealista,azon azért el lehet gondolkozni,hogy GY F,ha komolyan godolta volna az együttműködést,miért nem küldött ki valakit,hogy súgja a Gábor fülébe,mit gondol.

      Törlés
    4. Valóban, a DK-nak vagy Gyurcsánynak illett volna valamilyen jelzést adnia!
      Számomra is érthetetlen-megmagyarázhatatlan, hogy ez elmaradt!

      Törlés
    5. Gyurcsány azzal, hogy nem reagál, egyrészt megfelel azoknak, akik esetleg miatta nem mennének (vannak sokan, mit tagadjuk!), másrészt az OGYM-et is védi azáltal, hogy személyén keresztül nem tudják a mozgalmat támadni!
      Nem besértődni kéne, hanem a dolgok mögé látni és csendben megköszönni Ferencnek!!!

      Törlés
    6. "No, de erről ennyit, ennyit viszont muszáj volt, mert személyes jellegű szimpátiám tegnap estétől a múlté: a DK továbbra sem ellenfél"

      Ez megnyugtató!
      Vajon hogyan írna, ha ellenfél volna?!
      (...lehet, hogy mázli, hogy nem barátok?)

      Törlés
    7. Kedves Zoltán! Teljesen igazad van és jól látod a lényeget.

      Törlés
    8. GY.F. a meghívás kapcsán taktikázik, ezért aztán lehet a magatartását így is-úgy is értelmezni, kinek-kinek "HITE" szerint. És ez baj.

      Törlés
    9. Egyetértek! Azon felül - továbbá Gábor zseniálisan csinálja! Én azt érzem (nem a vizeletmintámból! :) ), hogy becsukott egy ablakot, de nyitva hagyta az ajtót! Gyurcsány van olyan vér-profi, hogy ezt felismeri! Nyugi!
      És, hogy miből következtetek erre? Idézem Tuareget: "Lehet túlspekulálni a dolgot, de fölösleges, a tények magukért beszélnek, maradok is azoknál, és egy FEJEZETET az OGYM és a DK történetében ezzel le is zárok."
      Egy fejezetet lezárni, és továbblépni, végezni a KÜLDETÉST, bölcs dolog! És nem lesz huzat!!!! :)

      Törlés
    10. "Elgondolkodtál azon, ha ő megreklámozza magát ide, akkor mit fog az ellenzék mondani? Két bűnöző..." amennyiben Gyurcsány ettől fél, akkor nincs miről beszélni vele kapcsolatban.

      Törlés
    11. Szerintem is jó meglátás.Mert az OGYM céljai minden demokrata részére vallóhatók,így a DK részére is.De valóban én is úgy gondolom,hogy amikor kell a demokraták összefognak,és köztük lesz a DK is és Gyurcsány Ferenc is!

      Törlés
    12. a gyurcsányi soha nem volt demokrata !

      Törlés
    13. http://www.origo.hu/itthon/20150122-gyurcsany-nem-tuntet-de-ez-nem-tart-orokke.html

      Törlés
  7. Helló Mindenki!Ami nekem a mozgalomból lejön és maximálisan támogatom,hogy többé ne kerülhessen az országunk soha többé egyszemélyes irányítás alá!Az országunk legyen egy modern,a humanitást, jövőt elképzelni és használni képes, európai köztársaság!Bízom ,hogy nagyon sokan egyetértünk,a mostani és későbbi iránnyal,haladjunk szépen sorjában.Forradalom ismét sok-sok ártatlan áldozattal járna, más megtorlásra se adjunk szerintem esélyt többek közt ezért is támogatom az O.GY.M.-at.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sándorral való egyetértésem mellett néhány gondolat;
      -nincs klasszikus,de más szempont alapján sem forradalmi helyzet
      -érdekes lesz 100.000 tüntető 1.000.000 Fidesz fan,és több 100.000 Jobbik fannal szembe
      -a demokrácia,alkotmány stb.hívószavakkal nem valószínü,hogy tömeget lehet megszólítani.
      -a Fidesz naponta sért meg nagy csoportokat,ezekből lehetne meríteni.Pl nyugdíjasok 1.500-2.000 Ft nyugdíjemelése,szabad felhasználásu devizahitelesek ( ne a Jobbik vadássza le őket,ez is kb 500.000 szavazót felent) stb.
      -ideje lenne jelképet,zászlót,indulót,példaképet választani.( csupasz kézzel szögesdrótot éppeszű ember nem fog meg )

      Törlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Az OGYM elindult egy irányba, mellesleg abba az irányba, amerre már a Szolidaritás Mozgalomban is elindult egyszer: elég a semmire se jó álltüntetésekből, egy kell, egy, ügydöntő, addig maradunk a Kossuthon, az Ország Főterén, amíg ez a rezsim és szavazó hűbéresei el nem takarodnak az Ország Házából!
    Valahogy így!
    Akik velünk tartanak, azok itt lesznek, akik nem, azok meg csak bízzanak a lehetetlenbe....
    Ők már döntöttek 16-ban 18-ban ismét próbálkoznak, mint a kutyák! Mintha nem tudnák, hogy ezt a Maffiát, választásokkal nem lehet legyőzni, legfeljebb csak Új Keresztapát választani!

    VálaszTörlés
  10. ""
    DK: Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédet tart
    2015. Jan 17. 11:55

    Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság korábbi miniszterelnöke a hagyományokhoz híven idén is megtartja évértékelő beszédét, immáron 11. alkalommal. Az eseményre a Budapest Marriott Hotelben kerül sor 2015. január 31-én. A Demokratikus Koalíció elnöke beszédében összegzi a 2014-es év tapasztalatait, Magyarország helyzetét és lehetőségeit, valamint ismerteti a DK jövőbeni terveit és feladatait is.



    DK Sajtóiroda
    ""

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ő is csak a sajátjainak beszél. Igaz másokat meg már nem is nagyon érdekel.

      Törlés
  11. Kicsit sértődős-kritikus-szúrkálósra sikeredett a bejegyzés!
    Mintha a bolha akarná - már bocs! - lerázni magáról a pulikutyát...

    "Egyetem téri tánha 1000 tüntetője bizony erős kudarc volt."

    Tessék mondani, a Naaagy Szilveszteri Orbán-búcsúztató akkor mi volt?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. minden tüntetésen pár ezren vannak és még ez sem adódik össze. Ajaj, hogy lesz ebből forradalom?

      Törlés
    2. Egyetértek Zoltán Bakóval!
      Néhány jó írás után ez most egy kocsit gyerekesre, sértődősre sikeredett!
      Ha én szeretem a sört, attól még nem várhatom el a sörtől hogy szeressen engem!
      De tetszik a pulikutyás hasonlat is!
      Gábor! Nevetségessé válsz, ha ilyen sértődős következtetéseket vonsz le abból, hogy ha egy pártvezető nem válaszol egy levélre.

      Törlés
  12. Kedves Tuareg, Veletek a KOssuthon 24-én. Csaxólok! ;) Gyurcsány viselkedése nem lepte mag a pécsieket, akik ismerték személyesen is.. .

    VálaszTörlés
  13. Nos én is idézek magamtól:
    'A lelkesedésed tiszteletre méltó, de vigyázni kellene a komolytalannak tűnő közfelkiátásos decibellmérős dolgokkal, és sajnos most is úgy érzem ez az időpont sem megfelelő.
    Korai és nem jeles nap, mint március 15.
    Kérlek ne sértődj meg, ha nem jön össze, hívd meg őket március 15-re újra, jő előre.

    Kitartóan építgetsz valami fomtosat, de a realitásérzék is nagyon fontos!
    Gyurcsánynak egy március 15.-ei felszólalás dukálna, nem egy januári alig ismertté vált rendezvény, várhatóan nem jelentős létszám előtt.
    Kértelek ne sértődj meg, hisz ez előre látható volt. Egy Gyurcsány kaliberű embert nem így illik meghívni.
    Oda kellene figyelni az olyan kritikákra, mint amit a Bauer írt, és azt is tudnod kell, hogy a támogatóid között is sok a DK-ás. Én magam is. Nem lenne helyes, most Gyurcsány ellen fordulnod, még akkor sem, ha magam sem helyeslem, hogy nem válaszolt.

    VálaszTörlés

  14. Mindeközben 25 éve élünk bizonyíthatóan közjogi érvénytelenségben! Ámde van szükséges és lehetséges megoldás. - A társadalmi/állami tisztulás – tabula rasa: a jogrend viszonylatok megalapozásával, jogállamiság helyreállításával veheti kezdetét. - A jogrend megalapozása nem hit, vagy vélemény kérdés, hanem pontosan azonosan érthető, belátható alapvető ok okozati ténykérdés. Következetesen közérdekben álló kötelezettség valójában a társadalmi szerződés intézményének teljesítése. - Egyszerű és nagyszerű, és szükségszerű.

    Tehát, - bármihez kezd is a világ, a legelső az, hogy megegyeznek az alanyok az jogrendszeri garanciákban, alapvetésekben, irányokban. – Merthogy: amikor nincs Közmegegyezés, és társadalmi szerződés, akkor egyszerűen nincs meg a jogrendszer alapja sem. -
    Konkrétan az a műhiba áll fenn, hogy a rendszerváltozásnak mondott időpont óta, jogszerűtlenül a jogból vezetik le a hatalomgyakorlást és az alkotmányosságot, de úgy teszik mindezt, hogy közben maga a jogszármaztatás meg teljesen megalapozatlan. Mivel hogy az a képtelenség történt és történik, hogy az alanyok az államszervezettel elfelejtettek megegyezni belegyezni és szerződni a jogszármaztatás, a joggyakorlás feltételeiben, kereteiben, a kölcsönhatású jogegyenlőségi fundamentumokban és a kötelezettségek elfogadásában 89-90 ben és azóta is. - "A jogállapot a társadalmi szerződésre épül. A szerződéssel kezdődik a társadalom élete, de véget a kormányzat elfajulásával ér, amikor a végrehajtó hatalom elbitorolja a főhatalmat az általános akarattól, azaz a néptől." Rousseau - Lásd tovább: https://www.facebook.com/events/307310152808180/

    VálaszTörlés
  15. Gáborom! Tévedni emberi dolog.

    VálaszTörlés
  16. Itt van Gyurcsány válasza.

    "Sem a most szombati, sem a jövő heti, Angela Merkel látogatása elé időzített tüntetésen nem vesz részt Gyurcsány Ferenc. A DK-elnök az Origónak azt mondta, előbb-utóbb közelednie kell egymáshoz a parlamentben belüli és kívüli ellenzéknek, nem lehet örökké civilnek mutatni egy politikai identitással bíró tömeget."

    http://www.origo.hu/itthon/20150122-gyurcsany-nem-tuntet-de-ez-nem-tart-orokke.html

    VálaszTörlés
  17. Mindenki taktikázik! Ideje lenne abbahagyni...

    VálaszTörlés
  18. Mikor jöttök már rá, hogy Gyurcsánnyal semmit sem lehet nyerni Magyarországon. Soha többé. Hiába tagadják, a Magyar Nép akkor is tudja, hogy az ő parancsára lőttek bele a békésen ünneplő ellenzéki tömegbe október 23.-án az Astoriánál. Nem tüntetőkbe, hanem az 1956-ot megünneplőkbe. És ezt Kádárnak sem felejtetté el soha a magyarok.
    Jobban jártok nélküle...csakhogy azt ő nem fogja hagyni, ahogy a többi pártnak sem hagyta 2013 őszén ott a rakparton. Nekik is kár volt visszavenni a szövetségbe, mert mint a rák, szét is rágta őket, és mint a rák ő sem tudja abbahagyni a terjeszkedést, a más szervekbe való benyomulást!!! Amíg csak egy párt is marad ő intrikál, bomlaszt, hazudik reggel-délben-meg este és megpróbál füléjük kerekedni! Eddig egyedül Orbán és a FIDESZ akadt meg a torkán....prüszköl is rájuk, de nagyon.

    VálaszTörlés