2015. január 5., hétfő

Háttérjátszmák tüntetésügyben

Szilveszterkor ugyebár a Gulyás Gergely nevű Fidesztroll bejelentette, hogy szűkíteni fogják a gyülekezési törvényt, mert a Felcsúti Führer a továbbiakban nem bírja az Ország Gyűlése Mozgalom Kossuth téri sátrainak látványát, és ha a Főbandita boldogtalan, akkor azonnal csinál is néhány hülyeséget a sleppje.




A bejelentés óta persze lapít a Gulyásgyerek, meg a Miviktorunkról sem tudja senki, hogy épp hol tartózkodik, vagy inkább hol tartják. A demokratikus ellenzék gyorsan és egyöntetűen reagált: Ezt Neked, Viktor! Magam meg, mint a Lex Tuareg kiváltója és közvetlen célpontja tettem pár önvédelmi lépést. Egyrészt azonnali tüntetés-szervezésbe kezdtünk - ITT tudsz csatlakozni, Kedves Olvasóm -, lesz január 10-én oka a Felcsúti rosszullétének, az előre látható. Másrészt meg azonnal írtam egy április 30-ig tartó újabb tüntetési bejelentést és küldtem is a BRFK-ra. Február 28-ig volt meg a jogerős területfoglalásunk az állandó ottlétre, és van egy külön jogerőnk is, az meg március 15. este 6-tól éjfélig tart, 100 ezer főre, a Kossuth térre és az összes oda beérő utcára. A Narancsok mindig így játszanak: témabedobás, figyelés, aztán ha nincs kellő erejű és gyorsaságú válaszreakció, akkor átviszik az akaratukat. Én meg persze nem akarom a véletlenre bízni a dolgokat, nem azért vagyunk 150 napja immár állandóan a Kossuthon, hogy ellustálkodjam azokat a pillanatokat, mikor tervezett provokációnk épp célba ér.


Szóval azon frissiben nyújtottam is be az április 30-ig tartó hosszabbítást, a BRFK regisztrálta is, és meg is volt már az egyeztető tárgyalás, sőt végeredmény is van. Az eseményeket régóta követő Olvasóim tudják, hogy hányszor ütköztünk már meg a mindent elutasítani, de minimum késleltetni akaró hatósági akarattal. Szerencsére a Fővárosi Törvényszék minden alkalommal függetlennek bizonyult, így egymás után születtek a BRFK döntéseit hatályon kívül helyező bírósági végzések, nagyjából mostanra nullára szűkítve a hatósági játszmák mozgásterét. Annyit még ehhez tudni kell, hogy a kétharmados gyülekezési törvényen, korábbi Alkotmánybírósági állásfoglaláson, és pár EU-s jogszabályon túlmenően semmilyen más szabály a tüntetések rendjéről nincsen. Ezt úgy mondjuk: nincs végrehajtási utasítás, ennek hiánya meg nagy mozgásteret biztosított eleinte a jogalkalmazó Budapesti Rendőrfőkapitánynak, meg a teljes jogi apparátusának. Minden létező kiskaput megtaláltak, ki is nyitották, állandó fellebbezéseimmel, és az azokat jóváhagyó bírósági döntésekkel kellett szép sorjában becsukni mindet.


Négy per ment le augusztus 8. óta, mindegyiknek voltak még leágazásai, ismétlődései, de összességében az azokat lezáró bírósági döntések megírták a hiányzó végrehajtási jogszabályokat, és nem a Fideszmaffia ízlésének megfelelően. Kossuth téri sátraink állandó látványa kiborította a Felcsúti Führert, közben pedig a bírósági csatákban elvesztették a hatósági manipulációk esélyét is, és ez a kettő már sok így a Fidesznyikeknek. Az ősz óta tartó tüntetéshullámban egy esetben sem tudtak már szórakozni a szervezőkkel, mert amiket fölvetettek volna időhúzó taktikaként, azok mindegyikére már Bíróság mondta ki: joggal való visszaélés. Első perctől nyilvánvaló volt, hogy Bucsek Rendőrfőkapitány politikai megrendelést teljesít az ellehetetlenítésünkre irányuló jogi csűrcsavarjaival. Odavágták neki a problémát jó Fidesznyik módra: oldd meg, wazze, gyerünk. Aztán nem tudta megoldani, és most Bucsek visszadobta a lasztit a Narancsok asztalára: oldjátok meg Ti, mert nekünk nem sikerült. 


Mert bizony a Gulyás Gergely által elmondott "érvrendszer" az nekem szóról szóra ismerős: épp szószerint megegyezik a Rendőrfőkapitányi döntések, és bírósági beadványai szövegével. "Visszaélésszerű joggyakorlás", "életvitelszerű magatartás", meg a többi bullshit. A háttérben az elmúlt hónapokban annyi történhetett, hogy Bucsek Rendőrfőnök minden újabb bírósági szívás után megcsörgette a Gazdát, és elpanaszolta, hogy ez így nem megy, csináljon már valamit. Aztán a Gazda is kiakadt mostanra annyira, hogy aszongya: elég már a demokrácia látszatából, ne szórakozzanak velünk tovább ezek a jöttmentek. Ja, visszatérve akkor a konkrét döntésre: április 30-ig a tüntetésünk jogerős, abból egy 17 órányi intervallumot kifogásolnak már csak, a március 15-i ünnepség idejét, hajnali 0 órától este 5-ig, a 18 órától kezdődő 100 ezres Ultimátum Napjába már utólag sem mertek belekötni, helyes. Persze ezt a 17 órányi időt sem hagyom annyiban, mindjárt írom az újabb bírósági beadványt, merthát értem én, persze, hogy marha ciki, ha épp díszfaszkodás megy, mi meg ott lóbáljuk a Delete Viktor tábláinkat, dehát ez van, Narancsfiak. Tetszettek volna jól kormányozni, akkor nem lennénk a Kossuthon. De vagyunk és leszünk, január 10-én, az Összefogás Napján pedig sokan leszünk.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


19 megjegyzés:

  1. Reméljünk,hogy ott leszek január 10-én,este 18 órakor a Kossuth téren,ha jó idő lesz,akkor biztosan ott leszek !!! :)

    VálaszTörlés
  2. Csak annyit így első indulatból, hogy azok a rendszerkritikus és demokratikus szerveződések, pártok amelyek nem állnak a saját érdekükben is Tuareg mellé; szégyelljék magukat!
    Mert nem kell mindenben Gáborral egyet érteni, lehet és kell is segítő szándékkal kritizálni --mint ahogy néhány színvonalas hozzászóló teszi is folyamatosan-- de ezt a lehetőséget, amit Ő megteremtett és aminek fenntartásáért harcol; na azt veszni hagyni: POLITIKAI VAKSÁG.
    Ezek a csoportosulások hogyan akarják magukról elhitetni, hogy egy rendszerváltás után kormányozni lennének képesek?
    Úgyhogy Gábor vigyázz, hogy kiknek és mikor kaparod ki a gesztenyét!

    VálaszTörlés
  3. Haapi end lesz?Igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Gábor! Orbán még tovább nagyon borzalmat csinálja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-( :-( :-/ :-/

    VálaszTörlés
  5. Szép napot Mindenkinek!
    Természetesen megint telitalálat Gábor írása. Sok mindent lerakott a képzeletbeli asztalra, az OGYM folyamatosan ott van, nem hátrál meg. Nem fogja feladni azt amit idáig elért.
    Január 10-i tüntetésen én ott leszek. Te is eljössz? Vagy várod a sült galambot?
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!
    VIVÁT O.GY.M!

    VálaszTörlés
  6. Nemóvatos Ezekről a háttérjátszmákról ír Gáborral együtt Pupu is a legutóbbi blogjában. Azt is érdemes elolvasni. A gesztenyét meg nekünk kell kikaparni, segítséggel/ekkel. Ahogy látom, az ellenzéki pártokéra nemigen számíthatunk. :(

    VálaszTörlés
  7. Remélem a civilek élni fognak a "gesztenyekikaparással" és mind jan. 10-én, mind márc. 15-én az OGYM-et fogják erősíteni jelenlétükkel! Ha nem teszik, de erre nem is akarok gondolni, a gyülekezési törvény esetleges módosítása, az ő lehetőségeiket is korlátozni fogja. Éppen ezért, gondolkodó emberek, irány a Kossuth tér!!!

    VálaszTörlés
  8. Egyetértek!A jelenlegi stratégiájukkal kell őket elküldeni ,mindenáron ahová valók a történelmi süllyesztőbe!Mert a köztársaságért képesek vagyunk tanulni,még a rossz dolgokból is,hogy később elkerüljük a diktatórikus megoldásokat.A politika és a politikus a népért van,nem a nép a politikusért és a politikáért....

    VálaszTörlés
  9. Szerintem ébresztő, mert belelóg a kezed a bilibe..:

    "Március 15-ig, az Ultimátum Napjáig föl kell építenünk azt a 100 ezres Tömeget, amelyik a Kossuth téren és az összes környező utcában fölsorakozva Alkotmányozó Nemzetgyűléssé alakulhat, és meghozhatja a néhány legszükségesebb döntést a demokratikus, europer jogállam visszaállítására, kiírhatja az új választásokat, és az átmeneti időre ügyvezető kormányt nevezhet ki."

    "Az „alkotmányozó nemzetgyűlés” a nemzeti szuverenitást hordozó, alkotmányozási célra választott szerv. Hangsúlyozni kell, hogy az „alkotmányozó nemzetgyűlés” fogalmát a magyar közjog nem ismeri."

    Mégis, hogyan képzelted? Tényleg érdekelne. Valami reális, hihetőbb terv kéne, mert aki érti is azt, amit Te nem, ehhez nem adhatja a nevét.. Sorry.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha tényleg érdekel, logikusan és a kialakult helyzetre... ez a megoldás (csak szöveg, kép nélkül, reklám nélkül):
      http://www.jatektan.hu/tuntetesek2.html

      Törlés
    2. Szerintem ez egy elkésett forgatókönyv. A választások előtt lett volna realitása. Mostanra nincs.

      Törlés
    3. Realitása?
      Ez pl.: 2013 júniusi:

      http://www.jatektan.hu/jatektan/____2012_006/nyerostrategia_3.pdf

      Törlés
    4. Kedves [sverde]...
      és ha... még egy példa: vagyunk jónéhányan "civilek", akik nem a nyetadóra ébredtek fel.
      Ez pl. 2012. februári:
      http://www.jatektan.hu/jatektan/____2011_013/devizahitelesek.html

      Törlés
    5. Kedves Nagylaci! El sem olvasom. Okafogyott. Ha Ti ezt már akkor átláttátok, mint civilek, akkor miért ez lett a választás eredménye, ami?

      Törlés
  10. Én azokban a női politikusokban bízom akik eddig is a józan ész szabályai szerint tették a dolgukat a DK-ban,MSZP-ben ,Együtt-ben és az LMP-ben.Ők tudják csak az együttműködést megvalósítani..

    VálaszTörlés
  11. Egyértelmű, hogy a törvénytervezet ötletét a Kossuth téri táborozás váltotta ki. Tegyük azért hozzá, hogy egy ilyen törvény kapásból másik két tüntetést is lenullázna, a Kunigunda utcait a médiatörvény ellen, és a Szabadság térit, a horroremlékmű ellen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem most jegelni fogják a témát, mert nagyobb veszély immár egy lehetséges országos útblokád.

      Törlés