2014. május 4., vasárnap

A selejt bosszúja

Tegnap összefutottam a nettérben egy Lukács Zoltán nevő Szocival. Szánombánom, de mindeddig a pillanatig azt sem tudtam Róla, hogy a világon van. Utólag belegondolva, valszeg mindkettőnknek jobb is volt így.




Tegnapelőtt az MSZP elkezdte szórni a világhálót Horngyulás EP reklámokkal, amire reagáltam is egy cikkben. Gondoltam, hogy pár vonalas Szocinál kicsapja majd a biztosítékot, és mivel nagyjából annyira kiszámíthatatlanok, mint a szorzótábla, így vártam is a reakciókat. Török Zsolt ugyebár a pártszóvivő, így aztán ilyenkor rápislantok a fészbukjára, Ő szokott elősírni, ha valami csúnyaság éri a berkeket. Persze, óraműpontossággal föl is került hozzá egy Lukács Zoltán nevű valaki írása ebben a tárgyban. Jó, ha Törökzsóti ezt osztogatja, akkor biztos ez a félhivatalos álláspont, nosza, tekintsük. Klikkelés közben beugrott, hogy hajnalban már volt ez a név, merthogy a Hornos írásomat egy ismerősöm elküldte három Szocinak, és ezt visszajelezte. Megnéztem az üzenetet, és tényleg, a Lukács Zoltán volt az egyik. Oké, lássuk, mit írt a jóember:

"Micsoda engesztelhetetlen gyűlöletháború folyik az MSZP ellen. Micsoda habzó indulat fröcsög ki néhányakból. Hányszor írják le egy nap a párt halálát, temetését. Micsoda élvezettel rúgnak belénk azok, akik másba rúgni gyávák, meg azok, akik ebből élnek. Micsoda divat lett lehülyézni minket és persze minden támogatónkat, sokszor olyanoknak, akik két értelmes saját gondolattal nem voltak még képesek előállni. Lehet, hogy szerencsére. A hatalmat nem rúgják, nem hülyézik. Félnek tőle. Farkukat lábuk közé húzva, nyüszítve iszkolnak előle. Érzik, hogy ez kínos és szánalmas. Ezen való dühükben és frusztrációjukban is belénk marnak egyet.
Micsoda hősök!
Azért megnyugtatom őket: túl fogjuk élni. És ez lesz a szerencséjük. Mert ha az MSZP nem lenne, kit rugdosnának? Mindenki máshoz gyávák ugyanis..."


Ezt. Namost mivel törzsolvasóim pontosan ismerik elmúlt éveim történetét, így aztán tudják, hogy egyszem civilként igencsak beleálltam a Fidesznyikekbe, és jópárszor, amit házkutatással, 47 följelentéssel, négyszeri rabosítással, folyamatos nyomozgatásokkal meg kamu címlapsztorikkal honoráltak. Szóval mikor ez a Lukács Zoltán itt épp mélyokosan kifejti, hogy én azért bántom szegényszocialistákat, mert nem merek mást, akkor élete ostobaságát sikerült kinyögnie. Beírtam Neki, hogy kicsit nézzen utána, épp kit gyáváz le, mert könnyen lyukra futhat, mire Ő kitért és annyit mondott, hogy nem is rólam beszél, asse tudja ki vagyok. Ez azért itt meglepett, mert ostobaságot fecsegni, az megszokott apparátcsikéktól, de azt nettó hazugsággal mentegetni, azért kicsit erős tempónak tűnt. Mind a megkapása, és az arra adott reakció idejéből, mind a szövegéből töknyilvánvaló volt, hogy az én cikkem vágta ki a biztosítékot. Akkor meg minek hazudni, nemde.

De mindegy, ment tovább a Zember a saját maga állította csapdába, írogatott, érzelgett egy kicsit, kifejtette, hogy nem is tudok írni, mert profi újságíró nem úgy ír, ahogy én, még egy kis felsorolást is tartott a tollnoki szaknévsorból, és nem vette szegény észre, hogy ismét ostobaság felé dübörög. Igazi apparatcsik logika: aki ír, az újságíró, és akkor az valamelyik újságnál kell hogy dolgozzon, mert az újságíró az olyan. Az Ő fejében föl se merül, hogy valaki valamit nem pénzért, hanem jókedvéből tesz. Én például írok, mert ahhoz van kedvem, és eszem ágában sincs azért valamelyik újsághoz elszegődni, hogy csinálhassam pénzért, és munkaköri leírás szerint, amit kötetlenül és szórakozásból csinálok. Szóval szegény Lukács Zoltán számára fölfoghatatlan, hogy valakinek nem a lóvé, meg a státusz a lényeg. Itt azért már kezdett bederengeni, hogy valami megélhetésiről lehet szó, aki státuszról státuszra araszol fölfelé a biztos pártberken belül, számolva, hogy mennyivel is több a havi apanázs, mint volt 4 évvel korábban. Úgyhogy megnéztem, hogy akkor végül kifiaborja is a delikvens.


Hoppp. Ez a Lukács Zoltán, aki mellébeszél, hazudozik, kicsit cenzúrázgatja a neki kellemetlenebb dolgokat, ez az MSZP egyik megyei elnöke, parlamenti frakcióvezető-helyettese, meg a szokásos bojtok a pörgekalapon: egy kis sportklub-elnökség, nemzetközi gittegyleti tagság, meg egyéb retyerutya. Megnéztem az önéletrajzát is, abban normális munkahely nem volt föltüntetve, kizárólag politikai építkezésének állomásai, ahogy könyökölte fölfelé magát az apparátusban. Olyannyira sikeresen, hogy mint láttam, még az Aréna-beli Szocibulin is Ő volt az egyik fölkonferáló ember. Szóval ez a jóember, ez itt az MSZP törzse, a megyei elnökök pártjának cölöpe. És tulajdonképpen ekkor jöttem rá, hogy kincset találtam, és hogy meg is fogom írni. Merthát írogatom én itt a cikkeket jóideje az MSZP zuhanásának okairól, hozom is rá a tényanyagot, de hogy megtaláljam az MSZP Igazi Arcát egy cikkemmel kapcsolatban, és aztán még cseveghessek is vele, na ez igazi jutalom az eddigi írásaimért.

Ha voltak is kétségeim, hogy a Szegfű már belülröl kiszáradt, és a szirmokat csak stallumok ragasztják a szárhoz, ez a kétség megszűnt. Nem értettem, hogyan is termelhetett ki magából az egykor mindenféle szempontból erős MSZP egy Mesterházy Attilát pártelnöknek. Most már értem. Így. Mert ebből a kínálatból még a Mesterházy a legjobb. Sose gondoltam volna, hogy ilyet valaha leírok, de komolyan mondom: a Lukács Zoltán féle szocialista parlagon az Attys maga az üde felfrissülés. Csak az a baj, hogy ez persze roppant relatív dolog. A dolog ugyanis fordítva is igaz: ahol a Mesterházy lehet a legjobb, azt a csapatot még a Felcsút is simán veri. Mint láttuk. Persze nem Lukács Zoltán személye itt a lényeg, az gondolom egyértelmű. Ő csak egy tünet, de olyan súlyosságú, amire az orvos hümmögni kezd, és kihívja a folyosóra a hozzátartozókat. Tegnapig csak nagyon valószínűnek tartottam, hogy az MSZP már agonizál, és a kór messze előrehaladottabb, mint amit egy puszta koponyaműtét meg tudna gyógyítani.

Most már tudom is.

25 megjegyzés:

  1. Mucikám.. ez itt nem inkopetencia a Részükről, hanem impotencia.. a köbön ;) hát valahol kompenzálni kell ;) sverde

    VálaszTörlés
  2. okos cikk és tuti találó is,pont emiatt agonizál a maszop.a halál időpontja pedig közeli.

    VálaszTörlés
  3. mit mondjak,ez is jól sikerült......szerencsétlen ember vergődik csak.....különben pedig nagyon haragszom rájuk,hogy annak idején amikor az öszödi baromság ment,akkor nem álltak ki Gyurcsány mellett.......de majd minden rendeződik,és akkor pofa alapállás lesz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. még hogy nem álltak ki Gyurcsány mellett? Hát ezek a fószerok játszották ki a fidesznek
      az öszödi beszédet. Nézz rá, ahogy elterül a parlamentben. Az ilyennek minden reform felér egy halálos ítélettel.

      Törlés
    2. Hát az valóban egy szemét dolog volt hogy az öszödi beszéd után nem hogy kiálltak volna Gyurcsány mellett, hanem rosszabbak voltak mint a fidesz. Ott tettek keresztbe ahol csak tudtak. Pedig Gyurcsány Ferenc csak az igazat mondta és meg akarta tisztítani az MSZP-t az ilyen Lukács féle alakoktól.

      Törlés
  4. Gábor olvastam Lukácsnál a kommenteket,komolyan mondom,hogy a gyomrom forgott...az MSZP szó hallatára hányingerem van.A kommentelők felérnek a fidesz vér kommentelőivel,érv semmi,csak a gyalázkodás.Nos nem baj.Nemsokára közelegnek az önkormányzati választások.Én egy olyan kerületben lakom,amelyik szoci...De nem született olyan ember,aki rá tudna venni,hogy még egyszer szocialistára szavazzak....pedig a mi polgármesterünk jól teszi a dolgát,de a büntetése ez lesz részemről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez marhaság: Budaörsön is nyert a Fidesz, de a Wittnghofot megtartották, mert jól teszi a dolgát. Ne a Polgidat büntesd, hanem a tehetetlen pártját.

      Törlés
    2. A Polgim nyerni fog az én szavazatom nélkül is,de az elveimből már nem adok,az MSZP számomra zéró.

      Törlés
    3. crawford: Azt hiszem egy kerületben lakunk:) Kár lenne, ha nem Ő lenne a polgár mester. Mivel jól teszi a dolgát, sokat fejlődik a kerület. igy jogosan meg is fogják választani.

      Törlés
    4. Nyuszika valószinűleg...Drukkolok is neki,de mint mondtam,MSZP-re nem szavazok többé.

      Törlés
    5. Hülye! Jól "megbünteted", pláne, ha még nélküled is nyer!

      Törlés
    6. Meggondolod Te még magad Magdikám. Nem elvtelenség olyanra szavazni, akit egyébként elismersz.

      Törlés
    7. István Lipták ezt a hangnemet kikérem magamnak...Azt hiszem,nem őriztem veled disznót,sem birkát,hogy ilyen stilusban válaszolj.Választ nem kérek,köszönöm.

      Törlés
  5. És hosszú lesz ez az agónia, mert a Fidesznek elemi érdeke, hogy egy ilyen kiszámíthatóan dilettáns élcsaapat legyen a fő belső ellenség. Még azon sem, csodálkoznék, ha valami módon tolnák is őket az EU választáson, mert ha a szocik nagyon pofára esnének még a végén egy értelmesebb baloldallal találnák szembe magukat az önkorm. választásokon. Bár nincsenek illúzióim: a majdani belengetett téli közmunka, meg pár előrehozott mikuláscsomag a nyugdíjasoknak tuti eléri a célját ősszel is. Ha nem lesz addigra valami külső hatásra krach, simán behúzza az ősz választást is a Fidesz.

    VálaszTörlés
  6. crawford, szerintem nem teszed, mert nem egyezne a mentalitásoddal. Ami jól megy, aki jól csinálja, azt nem azzal kell büntetni, hogy ellene szavazol. Pont azt kell megmutatnunk másoknak is, hogy vannak olyan emberek, a kik teszik a dolgukat. Ha egy azon kerületre gondolunk, akkor én bizton mondom neked, hogy magadnak és nem neki tennél rosszat, miután sok éve mellette teszem a dolgom, tudom, hogy teljesen másképp gondolkodik és cselekszik, mint azok, akikről most beszélünk. Ő szövetséget kötött a kerület lakosaival. Gondolom Tóth Jóskáról beszéltünk. Engem egy Lukács sem térit el tőle

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól gondolod,róla beszélek...valóban nagyon jó polgármester.Én nem ellene szavazok,drukkolok neki....de az x-et nem húzom az MSZP logója mellé....soha többé,és nem csak Lukács miatt,hanem Feri miatt is.

      Törlés
    2. nos, tavaly (még a parlamenti választások előtt) olvastam: Tóth József nem indul...hallgattam vele beszélgetést, remek pasi:)

      Törlés
    3. Kedves crawford!
      Nem tudom eldönteni, hogy Te vak vagy, vagy vakmerő.
      Két szavazatod lesz. Meg is oszthatod őket ha annyira berágtál, de valószínű: így csak magadnak ártasz.

      Törlés
  7. Lukács Úr tanult kommunikátor--és elkötelezett az mszp mellett. Nem csinálja rosszul!
    arról nem tehet, hogy az mszp mondanivaló hiányos.
    ezt rég elmondták már:---http://kdnp.hu/news/%E2%80%9Ea-gladiator-sebeket-kap%E2%80%9D
    ""Ám éppen az MSZP példája mutatta, hogy miután a párt elveszítette a szociáldemokrata éthoszt, azaz a hangoztatott identitását, a párt kiüresedett. A Fidesz-KDNP szövetség lényege az, hogy a szavazatgyűjtésben a Fidesz dominál, viszont a szellemi forrásvidéket a KDNP biztosítja. Ahogyan Orbán Viktor felfestette, a Fidesz olyan, mint egy hajó, amely megy a tengeren viharban is, zátonyok között is. De a KDNP az a horgony, amely az örök értékekhez köti a szövetséget.""
    Nos ezen értékek tisztességes megfogalmazása hiányzik évek óta

    "Három linket kínálok adaléknak--1.-------- http://mek.oszk.hu/01900/01961/html/01.htm ez egy nyolc fejezetből álló elemzés az 1989-es évről a nyolcadik fejezet leírja , hogy miért dicsőséges kudarc az mszp születése érdemes elolvasásra! ---

    2.ez egy tíz éves vita egy rövid összefoglalása http://epa.oszk.hu/01300/01326/00049/03kossuthklub.htm, amely mellé a "balra magyar http://www.szanyi.hu/cikkek/balramagyar.html ---röpirat válaszolt --a küzdelem egy pontját lezáró kisérlettel ----"
    de semmi nem zárult le sem akkor sem később--a legutóbbi elnökválasztáson 30-70 %-os volt a megosztás még mindig
    3. http://nepszava.hu/cikk/1019093-jelszavak-vegveszelyben#comments

    Bizony az okok összetettek--nem tudnak addig semmit kialakítani, míg a rendezőelvek nem nyilvánvalóak!
    Ez viszont minden pártra igaz!

    VálaszTörlés
  8. Az MSZP mögött, úgy tűnik, már nincsenek komoly befektetők. Az MSZP befejezte a küldetését, eljutott a nyugdíjig a rendszerváltáskor még 40-50 éves "reformer" másodvonal, amely egy teljes elitváltás legnagyobb vesztese lett volna. Az MSZP az abszolút rendszerváltó párt: az átmeneti időszak menedzselése volt a fő funkciója.

    Lehet, hogy sokan mást képzeltek bele. A lényeg viszont nem az, hogy az egyszerű tagság vagy a szimpatizáns mit gondol, hanem az, hogy a fontos támogatók, befektetők mit gondolnak. És nekik egy ideje már szemlátomást nem kell az MSZP. Mesterházy, ha akar, játszhat az élén politikust, ez már nem oszt, nem szoroz. A rendszerváltók nyugdíjban, az új elit más pártok környékén.

    Természetesen a funkcióját és támogatóit vesztett párt eléggé gyászos képet mutat. Ezen azonban fölösleges dühösnek lenni vagy gúnyolódni. Minden szervezet kissé kókadt, ha anyagi csődben van és a funkcióját is elvesztette. Azért sincs értelme egy szervezetet kárhoztatni, mert mások céljaiért nem küzd elég energikusan.

    A baloldalon persze vannak más szervezetek is, pl. a DK és Bajnai aktuális pártja. Mivel Gyurcsány és Bajnai milliárdosok, ezért akár saját zsebből is tudják működtetni ezeket a pártokat, nem szorulnak külső donorokra. Úgy tűnik, Bajnainak nem sok kedve van már a politizáláshoz, Gyurcsány azonban egyáltalán nem unja. Így hosszú távon az várható, hogy Gyurcsány pártja átveszi az MSZP-től a fő baloldali párt szerepét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha valaki milliárdos, akkor az nem azt jelenti, hogy a milliárdjait szabadon felhasználhatja.
      Ezek jellemzően cégek, vállalatok eszmei és tárgyiasult értékét jelentik.

      Törlés
  9. Lukácsot korábban szimpatikus figurának tartottam, de az összefogósdi idején tanúsított magatartása miatt csalódtam benne. Így aztán nem lepődtem meg ezen a szituáción.

    VálaszTörlés
  10. Másfél. kettő éve összerúgtam a port ezzel az emberkével, akkor nagy hangon járt az oldalamra rendre utasítani. :-)


    "Az pedig, hogy ilyen emberek ülnek az mszp-ben, az arra vezet engem, hogy számomra az mszp = fidesz! Nem változott ebben a pártban semmi a szocializmus óta, legfeljebb csak az arcok!

    Gondolkodtam azon is, hogy letiltom Lukács urat az oldalamról, de mivel még a legvadabb fasiszta írások szerzőit sem tiltottam ki, ezért úgy gondolom, maradjon a fent nevezett egyén is. Ártani nekem, nem árt, legfeljebb egyre többen látják, miért nem az mszp!"

    VálaszTörlés
  11. Kedves Lukács úr annyira unszimpatikus ember és a cikk írójával teljesen egyetértve abban ,hogy ö a mai Mszp egyik karaktere ,oszlopos tagja,aki ha jól emlékszem az országos lista 6 vagy később 9. embere volt a saját kerületében ami Tatabánya és ugye echte szoci város.az utóbbi 12 évben semmit nem tudót nyerni még egy városi képviselői helyett sem.

    VálaszTörlés