2014. május 19., hétfő

A Legnehezebb Próba

Kósáné Kovács Magda azon MSZP nagyágyúk közé tartozik, akinek becsületességében soha nem csalódtam. Tőle idézek: "Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani." A magam politikai történetében, és mindazon szervezetekben, amelyre ráhatásom volt, ezt az elvet követtem, és ha egy párt le akarja váltani Orbánékat, csak ezen az úton járhat.



A Demokratikus Koalíciót az egyetlen tisztességes magyar pártnak tartom, nagyrészt ezért tudom olyan esetekben is támogatni, mikor egy konkrét ügyben képviselt politikáját nem tartom jónak. Maga a párt szervezete is nehézzé teszi az elkurvulást, sok az egymástól független visszajelző rendszer, és nem olyan hierarchizált, mint más pártok. Van benne ráadásul néhány olyan vezető politikus, akinek erkölcsi tisztaságát hosszú idő alatt a gyakorlatban volt módon megtapasztalni, így nekem etalonnak számít. Bauer Tamással néha nem értettem egyet az SZDSZ politikai kérdéseiben, de ez megintcsak igen keveset számít ahhoz képest, hogy még a leggázabb időszakokban is töretlenül megbízhattam becsületességében. Másokat is mondhatnék, Gyurcsánnyal kezdve, de Bauer Tamással közös pártban eveztünk évtizeden keresztül, így Róla ezer százalékos bizonyossággal bármi ilyesmit ki merek jelenteni. Mióta pedig sokszáz DK tagot ismertem meg személyesen írásaim kapcsán, majd beszélgetésekben, azóta méginkább azt gondolom: joggal hirdeti magáról a Demokratikus Koalíció, hogy a Tiszta Kezek Pártja.

A Legnehezebb Próba elé azonban minden párt akkor kerül, mikor már emberei sokfelé hatalomhoz jutnak az államigazgatás különböző pontjain. Könnyű ugyanis nem lopni addig, amíg nincs miből, és elhallgatandó döntések hiányában nem nehéz igazat mondani. Mivel a Demokratikus Koalíciót hosszú távon az Orbánék leváltására és a Jobbik visszaszorítására egyedül alkalmas politikai erőnek tartom, így aztán biztos vagyok benne, hogy az önkormányzati választáson jelentős számban szerez képviselői helyeket. Ezek döntő többsége természetesen az ismert Fidesz-fölény miatt ellenzéki lesz, de ezernyi tapasztalatom van arról, hogy próbál meg a Fidesz minél lojálisabb ellenzéket kialakítani hatalmi és anyagi eszközök fölhasználásával. Ha a DK 2018-ra váltópárt akar lenni, akkor a legkisebb ponton sem szabad megengednie, hogy bárki bárhol az Ő színeiben kétes ügyekbe bonyolódjon. Ebbe bukott bele ugyanis az SZDSZ, és ettől került végromlási pályára az MSZP is.


Ha annak idején energiát fordítottam volna arra, hogy fölépítsek egy a TUAREG Bloghoz hasonló erejű kommunikációs fegyvert, és nem próbáltam volna meg naiv módon párton belüli csatornákat használva megelőzni az erkölcsi elkorhadást, akkor tán az SZDSZ még mindig létezne. De a pártomhoz való lojalitás rövidtávú gondolkodásából kinőni egy teljes évtizedbe telt. Hosszabb távon sokkal jobbat tettem volna, ha igenis használom a média tisztázó és nyomásgyakorló erejét az észlelt problémák elhárítására és megelőzésére. De jobb későn mint soha, így minden olyan esetben, mikor úgy érzem, a DK-t erkölcsi értelemben veszély fenyegeti, föl fogok lépni ez ellen. Mivel a tét Orbánék elűzése, és a Jobbik visszaszorítása, ezért nem leszek senkivel sem kíméletes, aki ezt a célt személyes ostobaságból vagy érdekből veszélyezteti. Egyszerűen a hazudozás és a korrupció útjára nem szabad engedni senkit, mert az egy rákos daganat: mire a szervezet észleli, lehet hogy már pusztulásra ítéltetett. A független külső szem pedig könnyebben veszi észre és hatásosabban tudja jelezni a kialakuló amorális gócokat, mint a párton belüli nézőpont.


Tegnap beleütköztem az első olyan amoralitásba, mely DK-taghoz kötődik. Ha egyszerű magánszemély lenne, és egyedül tenné, amit tesz, akkor elég lenne csak a DK megfelelő helyén jelezni a problémát. De a DK arcát mindaddig, amíg tömegesen önkormányzati posztokhoz nem jut, leginkább a nagy létszámú és aktív fészbukos csoportok jelentik a közösségi térben, és a probléma az egyik legnagyobb DK csoport Adminjával, majd azt védendő egy másik Adminjával kapcsolatban jelentkezett, ezért az közügy. Az adminisztrátorok ugyanis meghatározzák tevékenységükön keresztül egy egész közösség morálját, tetteik képet mutatnak magáról a DK-ról is. A felelősségük tehát óriási, lévén a Demokratikus Koalíció az egyik legaktívabb netes politikai közösség. A konkrét esemény: a Demokratikus Koalíció barátai, támogatói 3200 fős csoportjának tagjaként tegnap érdemi vitát folytattam Gyulai-dobi Éva csoporttárssal, aki egyben az egyik Admin. Vitastílusa már régóta ismert előttem és mások előtt is, de magánemberként azt tesz, amit jónak lát: velem kapcsolatban többnyire nem arra reagál, amiről épp beszélünk, hanem Kocsis Máté megrendelésére készült régi, engem rágalmazó újságcikkeket rakosgat föl, hogy elhiteltelenítsen.

Elviselem, válaszolok rájuk, ráadásul olvasóközönségem ismeri múltam minden egyes percét írásaim alapján, így különösebb jelentősége végül is nincsen. Mikor már ugyanezt Adminként teszi, az már persze kicsit neccesebb, de ha Neki ez belefér, akkor nekem is. Ám amikor egy vita lezárulta után pár órával, éjszaka elkezdi megváltoztatni az eredeti vitát, beleírogat saját kommentjeibe, hogy jobbnak tűnjenek, majd kitörli az én hozzászólásomat, aztán az övét is, az már nagyon cinkes. Csakhogy tegnap épp fönt voltam a csoportban, mikor ezt művelte, és szóvá is tettem. Reakciója azonnali volt, mely szerint hazudok, és Ő nem tett ilyet. Namost közismert rólam, hogy az oknyomozói mentalitás gyakran adatmentésekkel jár, így aztán értelemszerűen állításainak ellenkezőjét bizonyítani tudom. Még tanúk is vannak, ésatöbbi. Tök egyértelmű a helyzet, törölgetés, hazudozás elkapva, bizonyítékolva, mi legyen akkor. Felszólítottam a Hölgyet, hogy ezek után lesz szíves lemondani adminisztrátori státuszáról ma reggel tízig, különben munkásságának erkölcsi megítélését a DK Etikai Bizottságára bízom. Nem hallgatott rám, én meg szavatartó ember vagyok, így jól kicseszett saját magával, ugyanis percnyi kétségem nincs afelől, hogy a DK hogy fogja ezt a tevékenységet megítélni.


Igazából nem akartam erről cikket írni, megadtam a visszavonulási utat, egy 3200 fős DK Közösség megszabadul egy olyan Admintól, aki lejáratja, minden rendben, az élet megy tovább. Ám a csoport másik Adminja, Tölgyes Péter szintén beszállt ma reggel, kicsit Ő is törölgetett, már nem engem, hanem az egész sztori egyik tanújának beírásait, falindokkal. Türelmesen próbáltam Neki is elmagyarázni, hogy Adminként a feladata nem a spanjának mindenáron való védelmezése, mert azzal kárt okoz a közösségnek, de nem hallgatott rám, sőt, az egész történetet így minősítette: "vihar egy pohár vízben". Nos ez volt az a pont, amikor úgy döntöttem megírom ezt a történetet. Ugyanis aki, akik egy olyan hatalmi pozícióval visszélnek, mint egy nagy DK-s csoport Adminisztrátorsága, azok ennél élesebb helyzetben, valós politikai-államigazgatási pozíciókban ennél rondább dolgokra is képesek lesznek. Sokféle formában él a közmondás, arról, hogy aki hazudik, az csal, aki csal, az lop, és aki lop, az mindenre képes, ugyebár.

Én egyedi ügyeket mindig az általános elvek felől közelítek meg. Ez az eset pedig állatorvosi ló, olyan konkrét kihívás a DK előtt, mely súlyosabb formában a politika törvényszerűségei miatt gyakran fog a későbbiekben felbukkanni. És ott csak normatív válaszok lehetnek, kettős mérce, haveri összeborulás nem, mert arra rámegy előbb utóbb a DK. Legyen mindenki szeme előtt az SZDSZ és az MSZP sorsa, mikor épp valakinek meg akar bocsátani pusztán azért, mert ugyanabba a közösségbe tartozik. Az egyedi embernek való elvtelen megbocsátás ugyanis magát a közösséget teszi végül tökre. Bízom Benned DK, és ezt alappal teszem.

Vigyázz Magadra.


34 megjegyzés:

  1. Vihar a biliben, és már most tele van ? :) Mi lesz Május 25 után ?

    VálaszTörlés
  2. A mentett változatot kérem ide felrakni, hogy legyen mód összevetésre.

    VálaszTörlés
  3. Komolyan nem értem Szabó urat.Immár a harmadik blogját olvasom,ahonnan kiderül,hogy ő az erkölcsi biró-megmondja mi a helyes,s mi nem-Szeretném tudni,egyszerre honnan csöppent közénk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. névtelen: egyelőre nem Szabó Gábor csöppent "közétek" hanem te közénk, és főleg: névtelenül. Szabó Gábor nem erkölcsi bíró, hanem olyasvalaki, aki a tisztességnek olyan fontosságot tulajdonít, amilyen kellene annak lenni. Nos, ha te - így névtelenül - DK-s vagy, azt kell mondjam, egy milliméterre vagytok attól, hogy újra elkúrjátok. Mert abból a szarkenegetésből, ami az MSZP-ben ment, itt már mindenkinek torkig elege van. Nincs azért annyi támogatója a DK-nak, hogy a Szabó Gáborral szimpatizáló szavazókat elveszítse. Csak szólok, még idejében.

      Törlés
  4. Gábor, jó hogy összeszedted..ez csak a tipizálása annak, amit Gyulai-dobi Éva különbözö csoportokban, mitőbb, a saját oldaladon, időnként megpróbál, Téged lejáratni. Valóban csak unalmas lenne, hogy elmeséli rólad, amit mindenki tud, mindenki beillesztette már a véleményébe. De amikor ezt már ugy teszi, mint admin egy csoportban,akkor az is szempont, hogy a topik szétoffolásával példát mutat arra, amit pont nem ugy kell csinálni...a többit Te megírtad...nagyon jól, szemléletesen...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam a bejegyzéseket, Gyulai-dobi Évának igaza volt.

      Törlés
    2. Névtelen!
      Nem kellene neked a másik partra visszakaoaszkodni?
      Szerintem igen! A "szagod" alapján meg lehet állapitani, hogy ki vagy !

      Törlés
    3. Nem baj, ha úgy gondolja, hogy igaza volt. Ezért nem kell kiátkozni innen. Majd elmondja, hogy miért gondolja így. Sohasem lehet tudni!!!!!!!!!!!!!!

      Törlés
  5. Ahogy én látom:

    A kotkodácsolást és a kárálást megunva elhangzott egy kukorékolás is, amit további kárálás és kotkodálás követett.
    A kakas lehetett volna méltóságteljesebb, mert a tyúkok csak ilyenek.
    (Ha ez macsós volt, akkor tudom ovisan is vagy homokozósan.)

    Az igazi bajom az, hogy a védelmezett gazdának nem erőssége a baromfi udvar rendben tartása. Sem a mostani sem a korábbi gazdaságában.
    Ügyelnie kellene a helyes ivar arányra, hogy ne csak hangzavar legyen a sok jószágtól hanem tojás is.
    Sebaj még két választás az idén, aztán lehetünk normálisak is.
    Ideje lenne. Nem?

    VálaszTörlés
  6. Én Gáborral értek egyet teljesen. Kezdettől fogva olvasom az írásait és kifogástalanul józanul gondolkodik. Nem szabad hagyni az ilyen adminokat pozícióban, mert visszaélnek a lehetőségeikkel. Gábor a tisztességet becsüli és én is. A szarkenegetést hagyjuk más pártokra. Én mindenesetre Gábornak hiszek.. Csírájában kell elfojtani az ilyen jelenségeket, mert szétzilálják a pártot előbb utóbb. Lévay Zsuzsanna vagyok, de nem értem miért nem tudok a saját nevemmel bejelentkezni csak Névtelennek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsa, a hozzászólásod elküldése előtt, itt alul találod "Válasz a következőként:" ott a nyíl lenyitásával tudsz választani, hogy hogyan kívánsz megjelenni.
      Amennyiben a Google Fiók-ot választod, akkor az email neveddel jelenik meg a megjegyzésed

      Törlés
  7. "valós politikai-államigazgatási pozíciókban ennél rondább dolgokra is képesek lesznek. Sokféle formában él a közmondás, arról, hogy aki hazudik, az csal, aki csal, az lop, és aki lop, az mindenre képes, ugyebár....." Ezt Ön írta Szabó Gábor és így igaz! Ezért nem lesz ön polgármester a nyolckerben.

    VálaszTörlés
  8. Szabó egy bukott ember ráedásul libsi is.Nem kéne engedni, hogy a DK ban is szart kavarjon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te DK-s létedre libsizel???? Neked a Jobbikban a helyed!

      Törlés
    2. Szerintem nincs igazad! Az nem baj, ha valaki bukott és az se ha libsi! Sőt az utóbbi még előny is. Az már nagyobb probléma, hogy valakinek az összes egykori barátja mára esküdt ellensége, és a sor egyre hosszabb: Takács Gábor (SZDSZ), Perlaki Attila (volt rendőr kapitány), Egry Attila (FIDESZ), Kocsis Máté (FIDESZ), Komássy Ákos (MSZP).
      Isten óvja azt az embert vagy szervezetet akivel a jövőben fog barátkozni!

      Törlés
    3. Talán azért, mert mind gerinctelen módon behódolt Kocsinak, és Tőle kapják a fizetést, én meg ehelyett háborút vívok ellene. Tehát az egész bagázsával. :)

      Törlés
    4. nos, több olyat is tudok mondani, aki a DK-ban libsi, sőt olyat is, aki régebbről bukottnak mondható, kedves bátor Névtelen. Na de aki kussol és lapul, mint a kutyakaka a fűben, az jó libsi, aki meg rámutat a bejáratott disznóságokra, az bukottlibsizik. Én meg egyre szomorúbb vagyok, mert kezdem belátni, hogy megint tévedtem: Magyarországon nincsen, nem lehet tisztakezű politikai párt. Ez az ország a Tanú országa, kicsinyes helyi Nérók gyülekezete. :-(

      Törlés
    5. Lipizoli, nem az összes. Én most is barátomnak tartom. Vannak dolgok, amikben nem értek vele egyet, de az nem számít.
      Mozigépész (a Gábor tudja, ki vagyok)

      Törlés
    6. Te mit keresel itt. Menj az mno oldalra. Ott a helyed a birkák között.

      Törlés
  9. Szabó Gábor reálisan látja és írja a blogjait.Nem Gáborral van baj,hanem azokal akik mást szeretnének hallani,mint amit ír.Gábor reálisan rátapint a fonákságokat és azt ki is mondja,vagyis leírja.A Dk-ban is hatalmas híbák vanak és ezt Gábor nem söpri az asztal alá.Igen neki senki sem kivétel,még a DK se.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. József mindent elmondtál, amit akartam.! Csak a DK-t sajnálom..fanatikus támogatók mindig inkább ártanak mint használnak...

      Törlés
    2. Igazad van kiskató! Nem az a baj, hogy a Szabó Gábor blogol, és még az se hogy gyakran nagy baromságokat ír! Mindenkinek joga van hozzá!
      Az se baj, hogy a DK szavazója, minden szavazót megbecsülünk!
      De az óriási gond ahogy teszi! Ki kiáltja magát az egyetlen igazi út ismerőjének és még a Feritől is elvárná, hogy mindent úgy csináljon ahogy ő megálmodta. Sajnos néhány DK-s szentírásként olvassa postjait és nem veszi észre, hogy milyen ember is valójában Kocsis Máté egykori haverja és a FIDESZ volt észosztója!
      Nagyon sok kárt okoz a DK-nak!

      Törlés
    3. Utolsó mondatodra bármi alap?

      Törlés
  10. Kósáné Kovács Magda úgy tudom DK-s :-)
    .
    Hogy ebben a konkrét vitában kinek van igaza, azt én nem tudom, mert nem ismerem a tényeket.
    Nem régóta követem Szabó Gábor írásait.
    De ha a tükör valami csúnyát mutat, azért rendszerint nem a tükör a hibás...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen azt jól tudod! Magda a kezdetektől DK-s! Büszkék is vagyunk rá.
      Nem rég még ő volt az etikai bizottság elnöke, biztos jót röhögött volna egy ilyen bloggeri beadványon. :-)

      Törlés
    2. Nos, nem hiszem, hogy Te lennél Kósáné szóvivője...

      Törlés
  11. Kedves Gábor, nagyon sajnálom a történteket. Minden tiszteletem a Tiéd, mert az egyenességet és a tisztességet becsülöd. Sajnálom, hogy ilyen emberekkel is találkoztál, akik visszaélnek a lehetőségeikkel, de ez a DK-nál nem igen fordul elő. Mint az életben is, azért akad egy-két ilyen ember. Tudod Te is, nem ez a jellemző a DK-sokra. Én kérek elnézést, hogy ezt megtapasztaltad. Nem érdemelted meg! Kigyósi Moni DK tag.

    VálaszTörlés
  12. lipizoli, lipizoli.... te egy olyan pártelnök árnyékában kárhoztatod Szabó Gábort, akit majdnem minden barátja elárult és egy ország démonizált, csak, mert kimondta az igazságot. Aki két év után szép lassan elkezdte magát újra felépíteni - mindig azzal, hogy az igazságot képviselte és mondta - és most a pártjának tagjai próbálják ugyanazt tenni egy párton kívüli támogatójával, amit vele tettek. Pillanatokon belül elkúrjátok és leromboljátok a kétéves kínkeserves munkáját. Nem veszitek észre, hogy azoknak, akik a szavazáskor távolmaradtak, ebből lett elegük és emiatt nem látnak vállalható alternatívát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke hisz abban, hogy az emberek majd egyszer megértik, értük akart, akar tenni (nem ellenük)... Vajon mikor értik meg?.... :(

      Törlés
    2. Kedves Barátaim !
      Én a megnevezett emberek reagálására volnék elsősorban kíváncsi, szeretném látni, hogy nekik mi a véleményük, s szeretném tudni, hogy a leírtak vádak-e, avagy vádaskodások !!!
      A sárdobálást pedig abba kellene hagyni, van nekünk elég feladatunk ezen kívül !!!
      Nem vagyok névtelen, csak most így tudok ide beírni:
      Várkonyi András, DK

      Törlés
    3. Várkonyi Andrásnak: Ugyan nem szándékoztam ide újabb bejegyzést írni, de igaza van, hallgattassék mg a másik fél is"! Idézem a Demokratikus Koalíció Barátai és Támogatói csoportban közreadott nyilatkozatomat,illetve az egész posztot, megint csak nem a csoport egyik admin segítője szerepében, hanem mint magánember:

      Eva Gyulai-dobi
      május 19., 22:46
      Kedves Csoporttársak!
      Nagyon sajnálom, hogy tegnap egy elég szomorú kimenetelű "beszélgetésbe" bonyolódtam, amelyről már az elején tudtam, hogy nem lesz kellemes a számomra a befejezés. Ebben az eszmecserében én, nem mint a csoport admin-ja, hanem mint magánember, a saját véleményemet írtam le és a saját civil eszközeimmel védekeztem egy csoportosulás vádjai ellen. Igaz, tagja vagyok a DK-nak, de a gondolataimat a saját nevemben osztottam meg, talán általános stílusommal megegyezően kicsit cinikus voltam, de nem akartam keményebb szavakat használni, pedig lett volna rá okom! Nem szeretném, ha magyarázkodásnak tűnne az írásom, de úgy gondolom, hogy hallgattassék meg a másik fél is!
      A tegnapi beszélgetés végére Szabó Gábor csoporttársunk utolsó hozzászólása után ezt írtam:
      "Akkor írjon még Gábor egy ütőset és ígérem meghagyom Önnek az utolsó szó jogát"
      Erre a hsz-re nem jött válasz és egy idő után töröltem. Hangsúlyozom, a saját bejegyzésemet, nem adminként, hanem mint civil hozzászóló.
      Ezen kívül,még talán két hozzászólásomban szerkesztéssel kijavítottam az elmaradt szóközt, amit ugye bárki megtehet a saját írásában.
      Ennél több beavatkozást ebben a hosszúranyúlt "boszorkányégetésben" nem végeztem, ez abból is látható, hogy ott sorakoznak a személyemre nézve dehonesztáló kifejezések és vádaskodások időrendi sorrendben, érintetlenül.
      Ezekhez képest miért is töröltem volna Szabó Gábor utolsó bejegyzését, amiben nem volt semmi különös, csak újra hazugsággal vádolt, amit már megszoktam.
      Kérem a csoporttársakat, hogy logikusan gondolják végig, kinek is volt oka kitörölni Szabó utolsó mondatát? Annak, aki ebből a színlelt és nagyra duzzasztott viharból győztesen akart kikerülni, ami talán egyesek megítélése szerint sikerült is neki. Nem taglalom, Szabó Gábor új blogbejegyzésében mindenki elolvashatja,hogy milyen károsnak tartja a személyemet és a hozzám hasonlóakat a DK-ra nézve és milyen nagy szerencse, hogy Ő erre ilyen frappánsan rávilágított.
      A fenyegetődzéseket nem veszem a lelkemre, hiszen ha sikerül a terve, én akkor is, kívülről is, örökre DK- s maradok, nem elsősorban az Elnök Úr és a Vezetőség miatt, hanem a Párt által megfogalmazott célok és tervek tisztelete okán, valamint a többségükben kellemes és barátságos tagok és szimpatizánsok miatt.
      Én még nem voltam soha más párt tagja, de itt a DK-ban megtaláltam a számomra megfelelő környezetet.
      Sok és még egyre több sikert DK!!

      Tetszik · · Megosztom
      Peter Tölgyes és Edit Gila kedveli ezt.

      Peter Tölgyes Éva, hasonló logikával jutottam én is arra a következtetésre ma délelőtt - anélkül, hogy egyetlen szót váltottunk volna a történtekről -, hogy neked nem állt érdekedben egyetlen kommentet törölni, hiszen közben egy sor olyan bejegyzés továbbra is felle...Bővebben
      május 19., 23:04 · Szerkesztve · Mégsem tetszik · 1

      Eva Gyulai-dobi Igazad van Péter, ezt tényleg elmulasztottam, de az igazat megvallva, azonnal észre sem vettem, hogy az ő utolsó bejegyzése is eltűnt, csak egy-két perc után,mikor reklamálni kezdett. Akkor viszont azonnal megértettem mindent.
      május 19., 23:10 · Tetszik

      Peter Tölgyes No, akkor tudtad volna kiugratni a nyulat a bokorból, ha felajánlod neki - felkéred arra -: mivel úgyis mindent elment, tegye fel újra a hiányzó kommentet, hiszen azt nem te törölted, amúgy sem tehetnéd meg, hogy abból a vitából, amelyikben te magad is részt veszel, a másik fél véleményét "kitakarítod".
      május 19., 23:12 · Szerkesztve · Mégsem tetszik · 1




      Törlés
  13. Török József2014. május 21. 10:52

    Szomorúan teszek közzé még egy amoralitást, amit éppen Niedermüllertől nem vártam volna. A DK honlapján ui. azt írta, hogy az EP elnökjelölti "vitában csak a demokratikus európai pártok képviselői vehettek részt és esze ágában sem volt senkinek meghívni Marine Le Pent vagy az európai szélsőjobb valamely más képviselőjét". Csak hát az nem meghívásos vita volt, hanme a jelöltek vitája - szélsőjobbról meg nem volt jelölt! Ezért hát ez akkora csúsztatás, hogy a fal adja a másikat... Ha ezt a FIDESZ honlapján olvasnánk, kórusban hazugoznánk le őket.
    S bár ez nem amoralitás, csak kampánycsőd, hogy Gyurcsány holnapi szegedi fórumára ma kapok meghívást. Ez náluk a szervezés?

    VálaszTörlés