2014. április 2., szerda

Orbán Zöldben - Schiffer a Cenzor

A gyanú beigazolódott: négy LMP Mutyival foglalkozó írásomat azért zárolta a Blog.hu, mert eltávolításukra ügyvédi megkeresés érkezett. Innentől nem kérdés többé, micsoda is az LMP. 



Ha egy Párt nem válaszolni, vagy vitatkozni akar, hanem adminisztratív úton letiltatni, akkor az a Párt nem demokrata többé. Az a Párt, amelyik a Fidesz közismert módszereit alkalmazza, az ugyanolyan, mint a Fidesz. Lehet szónokolni szólásszabadságról, csak a gyakorlatban aki cenzúrát akar alkalmazni, az bizony inkább ebben a témában fogja be a száját. Hamár másokét be akarja fogatni.

Tegnap délután zárolásra került 4 írásom, amelyek mindegyike az LMP és a Fidesz közti csendes politikai, média és gazdasági együttműködésről szólt. Schiffer Andrásnak nyilvánosan fölajánlottam, hogy válaszait az Üggyel kapcsolatban föltett kérdéseimre éppoly kiemelten fogom megjelentetni, mint a cikkeket, biztosítván az egyenlő esélyeket. Ezt az ajánlatomat mindvégig, az újabb és újabb cikkek megírása közben sem vontam vissza.


Nem élt a nyilvános vita lehetőségével. Hanem le akart tiltatni. A Blog.hu pedig az ügyvédi megkeresés miatt zárolás alá helyezte mind a 4 LMP Mutyiról szóló írásomat, így azokat sem Olvasóim, sem jómagam nem láthattuk. Különösebben a Blog.hu-t nem akarom bántani. Nem különböznek a magyar sajtó általános működési elvétől: ha jogi fenyegetést kapnak, betojnak, és öncenzúráznak egyet. Szomorú hogy így tesznek, hisz innentől semmi nem biztosítja, hogy a náluk megírt kényes témáim fönn is maradjanak. Ha valakinek épp az jut az eszébe, hogy az összes írásomra ügyvédi letiltást kérjen, akkor azt veszem, vesszük majd észre, hogy egyszercsak az egész Blogom eltűnik. Hát ez így nem megy, stabil alapzat nélkül oknyomozni, kényes ügyeket föltárni lehetetlen.

Úgyhogy a Blogom mostantól itt, a Google védelme alatt működik, gondolom Ők kicsit tökösebbek, és nem azonnali csigaház reakciót adnak, ha egy cenzúrázni akaró politikus beköhög az ablakon. A Blog.hu projektmenedzserével váltottunk leveleket ezügyben, természetes ezen levélváltás a birtokomban van, és biztonságos helyen tárolom. Amennyiben szükségesnek látom, azokból részleteket, vagy akár az egészet nyilvánosságra fogom hozni. Nyomatékos kérésem ellenére nem volt hajlandó megnevezni azt a személyt, aki az ügyvédi megkeresést küldte. Arra hivatkozott, hogy azt Nekik küldte, így nem adhat ki információt. Továbbá arra, hogy Ők a felelősek, "ők tartják a hátukat".


Ez persze nem igaz. Ők is felelősek, de csak azért, mert helyet adnak az én írásaimnak. Én vagyok a felelős a saját írásaimért, Ők csak annyiban, amennyire az Orbán féle "sajtótörvény" őket is bevonta a felelősök közé. Aki az ügyvédi megkeresést intézte, nem hozzám fordult. A helyadót akarta letiltani, ezzel pedig pont az Orbáni "sajtótörvény" cenzori jellegét kívánta kihasználni. A Fidesz demokrácia és sajtószabadság-szűkítő törvényeit demokrata nem használja föl. Aki pedig mégis megteszi, az nem demokrata többé.

Schiffer András ügyvédi úton megpróbálta letiltatni az Orbáni "sajtótörvény" fölhasználásával a Róla szóló írásaimat. Schiffer András nem élt a válaszadás lehetőségével, nem vállalta a nyilvános vitát. Schiffer András cenzúrázni akart. Innentől már jóval kevésbé lényegesek korábbi tényfeltáró írásaim az LMP és a Fidesz csendes összefonódásáról. Innentől ugyanis már nem arról van szó, hogy Schiffer és Pártja együttműködik-e a Fidesszel. Innentől már az nyert bizonyosságot, hogy ugyanolyan mint a Fidesz.

Orbán Zöldben.


22 megjegyzés:

  1. Internetről tartalmat letiltatni nem az új sajtótörvény alapján lehet, hanem a 2000-es EU-s irányelv alapján megalkotott 2001-es elektronikus kereskedelmi törvény alapján.
    Amit ezek szerint az antidemokratikus Gyurcsány is helyeselt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod ki volt 2001-ben a miniszterelnők?

      Törlés
    2. Tudom. Tudod ki volt utána? tudod hogy ez nem kétharmados törvény?

      Törlés
  2. Asszem ma elgondolkodnak az LMP szavazók...

    VálaszTörlés
  3. Én már kezdettől fogva mondom hogy schiffer orbán embere. A környezetemben senki nem akarta elhinni. Most már végleg bebizonyosodott.

    VálaszTörlés
  4. Cseszheti az LMP. Az ismerőseimnek tovább osztom ezt a sztorit és bizony ha a facebook-on tovább osztják, akkor annak lesz következménye.
    Én máris 4 embert tudok, aki e miatt nem fog hétvégén az LMP-re szavazni.
    Nem akarok lopakodó cenzúrát látni a hazámban!

    VálaszTörlés
  5. a cikkek valahol másutt hozzáférhetőek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a régi blogon, aztán majd ahogy lesz időm, fölpakolom mindet ide is.

      Régi blog: jovaros.blog.hu

      Törlés
  6. Engem az LMP működése a korai FIDESZére emlékeztet strukturálisan és szellemiségben.

    VálaszTörlés
  7. Én csak azt nem értem, hogy valaki hogyan hiheti azt, hogy 2014-ben BÁRMIT le lehet tiltani az internetről?! Ezek nem hallottak a Streisand-effektusról?
    Arról nem is szólva, hogy Gábor, akit eddig a tények ismeretében nem zártam a szívembe (most sem teszem), ezzel a lépésével egy fokkal szimpatikusabbá vált - ha csak annyira is, amennyiben a csiga szimpatikusabb a komodói sárkánynál.
    Kisember

    VálaszTörlés
  8. Hihetetlenul arrogàns lett Schiffer az utóbbi idöben, amit valószinüsitek, hogy összefügghet eddigi sikertelenségével. Mivel jogászként nem tudna sehol sem megállni a maga lábán, ugy gondolja majd a politikában keresi meg a betevöjét.....a legnagyobb gond az, mikor a dilettantizmusa kitartó szórglommal párosul. A Kövérröl való megnyilvánulása egyszerüen kiverte a biztosítékot nálam....hagy ajánljam neki, - egy kcsit módosítva a már közismert szlogent: NEM ELÉG TISZTESSÉGESNEK LÁTSZANI, HANEM ANNAK IS KELL LENNI.... Mert Schiffer eddig is csak annak akart látszni, de most végképp lehullt róla is az álarc - semmivel sem különb mint a fideszesek, csak neki ehhez még nincs elég hatalma ....ahogy elnézem, már nem is lesz, az emberek nem hülyék az LMP- ben sem - nem volna szabad annak nézni öket....mert a szavazókat könnyebb megszerezni, mint folyamatsan meg is tartani

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem már az sem tetszett, hogy kitúrta azokat, akik nem értettek vele egyet. Elég Varánusz blogján a képet megnézni:
      http://varanus.blog.hu/2014/03/22/az_orok_schifferizmus
      Semmi sem maradt az eredeti LMP-ből, csak Schiffike.
      Vágó is hiába tartott ki a Schifferi úton, ő is ment a levesbe.
      Ha most fel kellene sorolnom a talpon maradt meghatározó tagjait, akkor Szél Bernadett mellett gondolkodnom kell, hogy Csiba Katalin neve eszembe jusson.
      A cikk miatt már nem csak 4 emberről tudok, aki a héten letett arról, hogy erre a ző'd-narancs pártra szavazzon.
      Persze egyéniben amúgy sem akartak volna, de most már a listán sem...
      Így nehéz lesz az 5%-ot elérni.

      Törlés
    2. sverde: A PRÓFÉTA szóljon Belőled.. :))))

      Törlés
  9. Én most találtam rá erre a blogra az "el a kezekkel a nyugdíjmegtakarításoktól" facebook oldal jóvoltából. Így első ránézésre ez az ügy valóban ronda dolog, de azért kissé fatalistának érzem ezt a hozzáállást. "Már tudok 4 embert, aki emiatt nem fog az LMP-re szavazni." Mi??? Normális ember ma Mo-on tudja, hogy nincs tökéletes választás, így az LMP-vel szemben is fel lehet hozni egy csomó rossz dolgot. De az a helyzet, hogy valakire muszáj szavazni (aki meg nem szavaz, az meg fogja be a következő 4 évben), és négy választási lehetőség van gyakorlatilag. Sajnálom, hogy Bajnaiék belesétáltak Mesterházy és Gyurcsány csapdájába, akik szépen visszatáncoltatták az MSZP-s őslényeket a listájukra. Az Együtt-PM egyedül is megállta volna a helyét, hiszen kormányváltás úgysem lesz idén, viszont így hosszútávon kompromittálták magukat. És én pl. így nem tudok Bajnaiékra szavazni, csak Bajnaira, Gyurcsányra, Puchra, Fodorra. Sajnos a zsarolás győzött most is, ezért pártoltam át félig-meddig az LMP-hez.
    Aki az LMP-re akart szavazni, és emiatt nem fog, az mégis kire fog? Mert feltételezem, hogy azért szavazott volna rájuk, mert egyik nagy pártból sem kér. Akkor... maradnak a neonácik.
    Hát köszönjük, igazán értelmes dolog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Axiómaként kezelsz véleményt, ez pedig logikai hiba. Kijelentesz pár dolgot, majd azok alapján következtetsz, csakhogy a kijelentéseid nem tények, hanem puszta vélemény. Tényként kezeled, hogy úgysem lesz kormányváltás. Nem, ez nem tény. Tényként akarod föltüntetni, mintha a Te szavazói habitusod azonos lenne az LMP átlagszavazóéval. De ez sem tény. Maga Schiffer mondta a tegnapi Népszabis riportjában, hogy dunsztjuk nincs, kikből is áll az LMP szavazóközössége.

      Következtetéseid tehát tévesek. Rengeteg olyan szavazó van, aki azért nem szavaz a Kormányváltásra a Fidesszel szemben, mert ugyan mindenképp lead egy protesztszavazatot, de eddig azt hitte, hogy a szűznek látszó LMP-re morális alapon is megteheti ezt. Most, hogy jósokezren közvetlenül értesülnek arról, hogy együtt mutyizik az LMP a Fidesszel, ráadásul a gyakorlatban a Fidesz sajtószabadság ellenes törvényeit fölhasználva cenzúráni akar, na innentől azok a szavazók visszatérnek a Kormányváltáshoz, mert hamár mind ugyanolyan, akkor az esélyesre kell szavazni...

      Törlés
    2. Kedves Névtelen LMP-s:
      Fatalista, vagy sem, de én tényeket közöltem veled. Arról nem beszélve, hogy munkatársaim között is van nem egy-két ember, aki 2010-ben az LuMPer-re szavazott és most el akarja Orbánt kergetni, szóval bővült még az én anti-LuMPer listám.
      A szavazásról alkotott moralizálásodban lehet, hogy te csapdát vizionálsz, de sokkal egyszerűbb a helyzet és ezt többen is elmondták. Arról szavazol, hogy a nyilvános wc-k közül melyik számodra a legkevésbé sz*ros. Tehát csak rossz választások lehetnek? Talán igen, de ha nem mégy el szavazni, az a legrosszabb.
      Bár Schiffike többször is bebizonyította már, hogy mégsem annyira különbek, mint hirdeti másságukat, a fidesznyikeket csak kormányváltó szavazatokkal lehet a mostani rendszerben elzavarni.
      A kérdésedre a válaszom, hogy arra fognak szavazni, akikre egyéniben is akartak, mivel innentől számukra érdektelen, hogy lesz-e 4. párt (formáció) vagy sem az új parlamentben.
      Akármelyik MSZP jobb, mint egy újabb Fidesz...

      Törlés
    3. Gábor ne hazudj. Pontosan tudod, hogy nem a "Fideszes sajtószabadság elleni törvénnyel" szedették le a rágalmaidat, hanem az EU erre vonatkozó notice-and-takedown eljárásával, ami kötelezettséget ró a tartalomszolgáltatókra.

      Törlés
    4. Szél Bernadett már aggódik. Mennek az automata LMP hívások. :)

      Törlés
    5. Névtelen : Akkor ennyi erővel minden politikai blogot tiltani lehetne, hisz mindegyik sért valakit. A probléma itt azzal van, hogy ők mocskolhatják a többi pártot, de nem tudják elviselni, ha kiteregeti valaki szennyesét, vagy viszonozza a "kedvességet".

      Törlés