2014. április 29., kedd

Levél a Viktornak, Grazba

Szia Viktor, gondolom jó helyre címeztem a levelet Neked. Most, hogy Európa kicsit megunt, és a kasszakulcsot elzárta az egyik fiókba, valszeg nem vagy a topon. A mobilod is folyton csöng, mert a Lajosék kicsit berágtak Rád, napi egymilliárd forintos stabil közbeszerzési bevételre számítottak, oszt most meg nincs egy kanyi vas se. Éshát Lajosékat nem kell Neked bemutatnom ugye. Jobban szeretik a lóvét mint Téged, ennek meg aztán lehet végül tartós egészségügyi kihatása is. Node ez végül is nem az én dolgom, Ti egy Család vagytok, csak azért jusson eszedbe, hogy a Don nem mindig jelent jót a magyar történelemben.


Szerintem a Felcsúti Mauzóleum mellvédjén vagy Te még lelkileg, integetsz a kirendelt szervesállománynak, de hátha fölfogsz valamit a való világból közben. Megpróbálok segíteni Neked, hogy megértsd, mi is történt épp most. Tán kezdjük a végén, a miért éppen mosttal. Asszem a választáson jöttek rá Európáék, hogy Te létezel. Szokatlan egy jelenség voltál eddig, egyfajta nagyszájú bohóc. Kilógtál a sorból, mint idehaza annakidején Torgyán, mondtál nagy baromságokat, csakhát senkise vett komolyan. Ránéztek Európa térképére, meg az országok gazdasági adataira a Közösségi Górék, aztán legyintettek egyet. Mert Te valahogy olyan életszerűtlen vagy onnan nézve a focimániáddal, a rezsicsökkentéseddel, meg a napszemcsis táskahordozóiddal. Szürreális, na, ez a legjobb kifejezés.

Meg nem is volt Rád idejük. Volt itt egy világgazdasági válság, történelmileg és geopolitikailag fontos országokat kellett fölállítani a padlóról, meggyőzni a német, francia, angol adófizető polgárokat meg cégeket, hogy sokszázmilliárd euróval szálljanak már be az országmentésekbe, és ez kicsit lekötötte az erejüket meg az idejüket. De most nagyjából kezd kisimulni megint a világ, ráadásul tőlünk keletre Ukrajnában meg épp kitakarítják a ruszkikat, így aztán katonai szempontból is elvesztettük határzónai státuszunkat. Tudod, a térkép sosem hazudik. Ha a sokkal nagyobb Ukrajna beszáll Európázni, akkor Ők lesznek a pufferzóna, nem mi. Szóval most az a helyzet, hogy nem vagyunk már fontosak, inkább csak zavaróak.


Persze ha nagyon akarták volna, épp lett volna némi idejük meg figyelmük Rád, de valahogy nem tudtak mit kezdeni Veled. No nem azért, mert számítanál Te azon a szinten bármit, a szabadságharcodat max nyelvi leleményként értékelték, amit úgy dekódoltak, hogy aggyámégpénzt. És adtak is, mert rendesek, Európában szokás az együttműködés, a segítség, meg ilyesmik. Csak sajnos azzal nem számoltak, hogy Te ennyire ostoba vagy. Valahogy hihetetlen volt Brüsszelből nézve, hogy Te azt a rengeteg suta beszédet és cselekvést komolyan gondolod. És azt sem akarták bevenni, hogy nem küld el Téged az Ország a náthásba az esedékes választáson. És most, hogy épp van Rád kis idejük, észrevették a sompolygásodat, ciki. Őszinte döbbenetükre megnyerted a választást, és utánanéztek, hogy akkor most mi is történt, és mi történhet.

Kicsit belelapoztak az európai szinten gyűjtött statisztikai adatokba. Megdöbbentek azon, amit a választási megfigyelőik meséltek a lehallgatásbiztos szobákban, látják, hogy négymillió szegény van, és tömeges az éhezés, hogy a szélsőjobb épp a parlamentben triumfál, és hogy focistadionokra több lóvét költesz, mint felsőoktatásra. Meg hogy mindig ugyanaz a pár név bukkan föl az az Eurómilliárdok elköltésének végpontján. Dumáltak egykét nagykövettel, begyűjtöttek mindenféle hivatalos meg nemhivatalos infót Rólad meg a Körödről, és aztán fönnakadtak a szemeik. Ha ez megnyugtat Téged Grazban, most az Uniós Főgórék is szarul érzik magukat, mert Nekik meg el kell ám számolni az 500 millió európai polgárral, hogy mire is költötték a Tőlük beszedett lóvét.


Éshát Te odakinti szemmel annyira irracionálisan egyedi jelenség vagy, hogy nincsenek miattad könnyű helyzetben. Hogy a fenébe lehet elmagyarázni a Volkswagen melósának, hogy a befizetett lóvéja pár sokszorosan túlárazott látványberuházáson keresztül végül egy maffiaállam Főcsaládját gazdagítja? És ez baj, Viktor, mert a német gyári melós az nem veszi be a meséket. Az számonkéri ám a pazarlást. Úgyhogy Te most jól kibabráltál Brüsszelben pár emberrel, és épp az EP Választások előtt. Megtörtént a baleset, ami európai szemmel nézve hihetetlen volt: megint Te lettél az Úr a magyar ugaron, és ezért a továbbiakban már nem hajlandóak a hátukat tartani az európai polgárok felé.

Ők szeretnek együttműködni, érvelni, meggyőzni, kompromisszumokat kötni, mert a Közösség is így jött létre, és bővül és erősödik. De Veled kapcsolatban rá kellett jönniük, hogy ezeket a szavakat Te nem érted. Éshát tudod arról a szintről nézve azért Te elég kis pötty vagy ám. Ugye milyen szépen mondtam? Szóval megvonták a vállukat, aztán kivették a Magyarországnak szánt lóvét tároló páncélszekrényből a kulcsot, és elzárták a fiókba. Nem erőszak a disznótor, Viktor fiam. Szippants bele most a szabadságharcod negédes levegőjébe, nem akarnak "gyarmatosítani" többé. A Bohócot most levették kicsit a Cirkuszi Porondról, mert már a gyerekek is megunták. Beintettek egyet alkarból, meg új keleti irányodnak megfelelően hozzátetták: nyista lóvé. Na, remélem Viktorom segítettem Neked megérteni pár összefüggést, arra meg azért figyelj, hogy a Családtagok bevételeinek gyors esése miatt célszerű előkóstoltatnod a kórházi ételeket, meg gyógyszereket valakivel.

Nehogy úgy járj, mint a Welsz.


33 megjegyzés:

  1. Korrekt írás telitalálat Grat :)

    VálaszTörlés
  2. Az írás nagyon jó, mindössze egyetlen aprócska probléma van vele: ez csak LÁTSZÓLAG szeretett vezérünk problémája - ha nem jön pénz, annak MI, a "NÉP" isszuk meg a levét!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi "nép" ezekből a pénzekből eddig sem igen láttunk.Legfeljebb most nem épülnek tovább a stadionok.

      Törlés
    2. Így van, de "mi" választottuk őt újjá. Most szívunk így is, úgy is!

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Sajnos ez az igazság. Tőlünk, a NÉP-től, - elsősorban a szegénytől, a betegtől és a melóstól - eddig is csak elvett.. azaz úgysem RÁNK költötte a milliárdokat...

      Törlés
    5. Az összes embargó-szerű intézkedésnek az az értelme, igen, pontosan az, hogy a NÉP, az Istenadta megértse, a mégoly tisztességes (hehe-hihi) választásokon felemelt és helyzetbe hozott vezetőik nem viselkednek nemzetközi mércével mérten korrektül sem a 'nemzettköz'zel, sem a NÉPpel. Ha az az Istenadta oly ostoba, és/vagy félreinformált, hogy újraválasztja a vezetőjét (diktátorát), akkor majd beleverik az orrát a saját nyomorának súlyosbításával. És akkor majd legközelebb okosabban választ egy nemzetközi mércével is megfelelőbbet. Így jártunk. Ezt még be kell nyelni a gyógyulás érdekében.

      Törlés
  3. szuper,de annyira sötét,hogy szerintem ezt sem fogja fel mire megy ki a játék.......egyébként túl egyszerű lenne, ha úgy járna mint Welsz....feleljen azért amiket művelt,,,,nem mint ha sajnálnám

    VálaszTörlés
  4. heltai Zsuzsanna2014. április 29. 8:48

    Ennyire nem vagyok optimista. Pontosabban: ha 4 év alatt /!!!!/ nem vették észre a főokosok az EU-ban, h mindig ugyanabba a néhány zsebbe folyik be a pénzük, és nem megfelelő felhasználással,akkor tartok tőle, h most sem látják teljes valójában mi zajlik itt! Ilyen választási manipulációs törvény mellett továbbra is elég lesz 2 millió félhülye vagy kedvezményezett aki beszavazza ezeket. Ennyi. És úgy tünik, mekkora támogatottságuk van meg még demokrácia hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, az a 2 millió valójában 3,3 millió! Fidesz+Jobbik+kis pártok. Kb. ennyien kinyilvánították, hogy NEM akarják az európai Magyarországot! Ennyi emberről lehet tudni, a többi meg nem szavazott! Ez a helyzet, ne áltassuk magunkat! Nyugodtan mondhatjuk, hogy a 8 millió választó legalább fele szerint "okés" az etno-biznisz, vagy ahogy ők mondják, a "nemzeti érzelmű" pártok jól képviselik az érdekeiket!

      Törlés
    2. Nézzük! szavazóképes 6.9 millió ember 46%-a ment szavazni, AZ 3 millió174 ezer+ ennek 69%-a szavazott a rendszer fennmaradására az 2 millió 171.430. szavazó!!! Na nagyokos mennyi az annyi? Tehát ennyi ember akarata érvényesül a 9 millió 460 ezer körüli ember életén, e tiedén és az enyémen is!!! Míg a komfortzóna fontosabb mindennél addig ezek tőlem és tőled, sok mindenkitől annyit oroznak el, amennyit csak akranak, s eddig az EU forrásokkal is ezt tették. Ezen keresztül az egész ország azon része issza meg a levét, aki nem Orbán hűbérese. Abben mások mint a Szocik, hogy ők bevalloták hogy loptak, csaltak, s Orbán meg harcol a mi pénzünk ellopásával! Ezért nem megy senki tüntetni ezt a csűrhét elzavarni. A kényelem miatt.

      Törlés
  5. Az ilyen írás el sem jut a címzetthez. (y)

    VálaszTörlés
  6. Nálam jobban senki nem veti meg, de sajnos azt hiszem az idő nem fogja igazolni a cikk szerzőjét, amit nagyon nagyon szomorúan veszek tudomásul. Adja az élet, hogy ne legyen igazam.

    VálaszTörlés
  7. Egyetértek a többi hozzászólóval, be kell valljam elég bátor ember vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tény ,már nincs itt olyan szólásszabadság,hogy félsz nélkül lehetne a véleményünket publikálni,de mindig is voltak emberek akik bevállalták a legkeményebb következményeket is.Kívánom maradjanak is ilyenek,mert ez jelzi NINCS MÉG MINDEN ELVESZVE !

      Törlés
    2. Nagyon találó írás, csak kár,hogy a címzetthez és környezetéhez nem jut el.

      Törlés
  8. Nagyon szellemes, köszönjük Gábor!

    VálaszTörlés
  9. Kemény írás, de tényszerű ! Gratulálok hozzá! Még annyit, több ilyen írás kellene, másoktól is!

    VálaszTörlés
  10. De, járjon úgy...

    VálaszTörlés
  11. Az Orbán család a 7000 milliárdjával nem igen aggódik már emiatt, hogy nincs pénz, akiknek aggódnia kell azok mi vagyunk, mert függünk a kormányunk döntéseitől és pénzétől. Veszélyben a az anyagi biztonságunk, ez két év múlva körül-belül igen felszítja, majd a nép haragját és az indulatok elszabadulnak majd. Cselekedni kell, hogy ha elkerülni nem is, de mérsékelni lehessen a bekövetkező pénzügyi és életszínvonalon bekövetkező katasztrófát. Kell valaki a népből, aki mögé egy emberként felsorakozhatunk, aki megtaníthat minket halászni és nem csak halat ad. Aki megtanítja, hogyan legyünk az életünkben pozitív, kockázatvállaló, anyagilag független emberek, akik nem azért tanulnak, hogy biztos állást kapjanak, hanem azért, hogy bármikor bármely körülmények között meg legyen az ő és családjuk pénze, anyagilag függetlenek és szabadok legyenek. A mostani rendszer csak munkásokat nevel, akik az uralkodó kormánypártokat és köreiket gazdagítják, a munkásnak nem kell gondolkodnia csak dolgozni az utasítások szerint. A havi kiadásaira minimál konccal szúrják ki a szemét, de ebből nem tud megtakarítani senki a későbbi nyugdíja mellé, mert nem is tanították meg nekik hogyan kell, elég volt, ha többé kevésbé tudnak írni, olvasni, számolni. Minek a gondolkozás, majd fent gondolkodnak helyettük. Ezen most már változtatni kell, mind a nemzet érdekében, mind az emberekében. Bátran a kockázatot vállalva, mert az mindig van, ki kell állni és igazat kimondani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na erre nem válaszolok!!! korlátolt

      Törlés
    2. Eddig két ilyen vezető volt - Bokros Lajos és Gyurcsány Ferenc - mindkettő nevét szitokszóként sulykolták a zemberek fejébe és a gazdasági racionalitás irányába mutató intézkedéseiket látványos népszavazással, vagy anélkül, de sürgősen megsemmisítették.

      Törlés
  12. Istenem, mekkora egy IQ-s írás. :(

    VálaszTörlés
  13. sverde: vajon ennek a befagyasztásnak lehet köze a Putyin féle kölcsönhöz? :-o

    VálaszTörlés
  14. Nagyon jó ez a levél, csak hát szerintem nincs itt semmi gond az uniós pénzekkel.
    Ez a kasszakulcsos trükk is csak a pávatánc része. Most az Unio futja a saját kűrjét.
    Épp úgy mint a médiatörvénnyel, az alaptörvénnyel, a bírókat érintő törvénnyel, stb. is történt, a fijjug szépen kitalálnak valami látszat intézkedést, "oszt jónapot".

    VálaszTörlés
  15. Mindenkinek olyan főnöke van amit megérdemel. A magyarok Orbánt érdemlik meg, mert szolgalelkűek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez a nép mindig is ,,félázsiai" volt, ahogy a főnök mondta...

      Törlés
  16. Jobbikos kommentet töröltem. Libázzatok máshol, szarháziak.

    VálaszTörlés
  17. Gratulálok! Ismét egy remek - okos és szellemes - írás.

    VálaszTörlés
  18. Gábor ! ,,Irigylem" az írásaidat... gratula...

    VálaszTörlés