2014. április 9., szerda

Kevesebb hülyeséget, ha kérhetem

Szóval most épp elvesztettünk egy választást, gondolom többségünk észrevette, úgyhogy nem kéne kapkodni ész nélkül, mert csak hülyét csinálunk magunkból. Értem én, sőt teszek is érte, hogy ne a depresszió uralkodjon el, de a pozitív hozzáállás nem azonos a géprombolással.

 



Csak úgy sorjáznak az idiotizmusok. Kezdem a Fodorral, aki jól bejelentette, hogy induljon mindenki szépen együtt az EP választáson, mintha nem épp most vesztettünk volna, mint Kormányváltás. Merthogy akkor majd megelőzzük a Jobbikot. Gáborom Drága, ez kamu. Elnéztelek Téged a Vereség Éjszakáján, tudod Te voltál az egyetlen aki csaknem vidámkodott, és rögtön sikerült a megszokott hülyeséget hoznod, miszerint mekkora dicsőség ez a Liberális Pártnak. Nem, Gáborom, én mint jó sok ideig SZDSZ-es, aki még akkor is kampányt vezetett és harcolt, mikor már Te leléceltél, szóval én mondom Neked, hogy továbbra sincs olyan, hogy Liberális Párt. Van az Andris, meg a Misi, meg az Anett, meg Jucus, oszt ennyi. Aki nem értené, ezek valódi nevek, és nagyjából tényleg ennyien is vannak

Szóval Gáborom, ne vidd túlzásba. Szépen csendben üljél be a DK frakcióba, ajándékba kaptál a Feritől egy parlamenti helyet, háláld meg, aztán állj le ezzel a "Liberális Párt milyen klassz" szöveggel, mert kamu. Akiket csak liberálisokat ismerek, azok közül egyse azért szavazott a Kormányváltásra, mert Te ott voltál, sőt vannak olyanok, akik annak ellenére szavaztak, hogy Te is ott voltál. A Kuncze az húzóerő, a Bauer Tamás is, de Te nem, úgyhogy ne döngesd a melled, mert nincs miért. És főleg ne próbálkozz már megint valakinek a hátára fölmászni. Ügyesen csinálod, ebből élsz, de tudod most Európai Uniós választás lesz, tulajdonképpen tét nélkül, ami kiválóan alkalmas arra, hogy megmutassa, melyik politikai erő mennyit is ér valójában.


Merthát köttetett itt egy alku februárban az akkori erőviszonyoknak megfelelően. Ezért dominált az MSZP, ezért lett alulreprezentálva a DK, meg az Együtt, ezért van az, hogy most egyiknek sincs frakciója, és egyáltalán Te, Gábor képbe jöhettél. Ne vidd túlzásba, nem javaslom a riszálást, ülj be oda, ahonnan a mandátumodat kaptad. Az meg nem a Liberális Párt, hanem a DK. És méresd meg szépen Magad az EP választáson egyedül. Ha összeszeded a 20 ezer ajánlást és elérsz egy mérhető eredményt májusban, akkor majd leszel önmagad jogán is Valaki. Mert addig nem vagy más, mint egy potyautas. Úgyhogy dolgozz, harcolj, mutasd meg, hogy valóban képviselsz pár embert a saját szűk csapatodon kívül.

A másik remek ötlet meg a Szocialistáktól pottyant be. Szerintük ugyanolyan összefogás kéne az önkormányzati választásra, mint a parlamentire. Nem, nem kéne. Ugyanis mégegyszer mondom: ez az összefogás épp most szenvedett súlyos vereséget. És a mondás úgy szól, hogy győztes csapaton ne változtass, nem pedig úgy, hogy vereség után köss mindenkivel hosszútávú szerződést. Az Országot pár évre elvesztettük, ehhez képest az önkormányzatok azért nem olyan lényegesek. Ráadásul ha valami véletlen folytán nyernénk a legtöbb helyen, akkor a Fidesz percek alatt úgy módosítaná az önkormányzati törvényt, hogy megszűnnének az önkormányzatok.


Nem, itt most a kártyák újraosztása szükséges, nem a korábbi lapok továbbkoptatása. Mindenki szépen kampányoljon az Európai Uniós választásokra, ne akarjon se közös listát, se önkormányzati megállapodásokat, se közös Holdtúrát. Majd az eredmények ismeretében el lehet gondolkodni azon, hogy milyen stratégiát kell kialakítani az új erőviszonyok alapján Orbán elűzéséhez. Szóval ne tessenek most ügyeskedni, konzerválni azt, ami épp most bukott meg. Újat kell csinálni, ahhoz pedig épp itt a remek alkalom. Európai Uniós választásnak hívják, tessenek azzal foglalkozni.

És megmérettetni.


20 megjegyzés:

  1. Nagyjából-egészéből egyetértek a leírtakkal. Még ennyit tennék hozzá:

    http://arokkantisember.blog.hu/2014/04/09/az_esz_megall_es_visszanez

    VálaszTörlés
  2. minden szava igaz,pont így látom,igaz én már a választásra készülve,az egyesülés előtt írtam naponta,hogy a DK külön induljon!!!Nade,én csak egy porszem vagyok!

    VálaszTörlés
  3. Megint egy szíven szerinti blog! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  4. Nem vagy porszem, előbb-utóbb meghallgatja a DK vezetése a kritikát!

    VálaszTörlés
  5. Mintha macskát láttam volna...(csörike)

    VálaszTörlés
  6. Az ország egynegyede szavazott.....Ebből lett kétharmad.

    Ezt, törvényesen, törvényekkel kierőszakolt hatalomátmentésnek hívják, nem pedig szabad demokratikus választásnak. .
    Az ország egynegyede döntötte el, hogy teljhatalmat kapjon valaki, akire az ország háromnegyed része nem adta szavazatát....

    27% = 2/3-ad.....

    Mutasson valaki egy matek könyvet a Fidesz forgatókönyvén kívül, ahol ez a képlet helyes.....

    Fery

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel még nem is lenne akkora baj!Csakhogy:
      2/3=100%
      Ez még Einsteinnek is fejtörést okozott volna.Sajnos '90 óta ez senkit nem érdekelt,pedig ez a legfontosabb fék.

      magzat

      Törlés
  7. Igazad van de Fodor Gábor ha akarna sem ülhetne be a DK frakcióba , mert az új törvény szerint ott csak DK- sok ülhetnek és sajnos ők csak négyen vannak és nem lehet frakciójuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudok olyan új törvényről, amely egy pártbeliek közös frakciótagságát kötné ki - és nagy valószínűséggel nincs is ilyen. Új fejlemény viszont, hogy derék Fodor Gáborunk "visszautasította a DK felkérését". Mindeközben a DK cáfolta, hogy ilyesmi - mármint Fodor felkérése - megtörtént volna. Ez ugyanis nem egy keringő lesz, hanem parlamenti munka, és Gyurcsány Ferenc csak "mostanában" tervezi, hogy leüljön a szövetséges pártok vezetőivel egyeztetni.

      Úgyhogy azt nem tudni, Fodor mit utasított vissza, de alighanem előkelőbbnek érezte így megfogalmazni, hogy nem akar beülni a DK-frakcióba - amely viszont ennek hiányában nem jöhet létre.

      Hogy Fodor helyét az összefogásban Gyurcsány külön kérésére biztosították? Istenkém, tudjuk, hogy a memória véges, a politikai cinizmus pedig végtelen.

      Törlés
    2. Valóban nincs ilyen törvény,,,,,?


      Törlés
    3. http://mno.hu/parlamenti_valasztas_2014/nem-alakithat-frakciot-a-dk-es-az-egyutt-pm-1220481

      A Köztársasági vagyok ....... csoportban posztolták.

      Törlés
    4. "Az új házszabály szerint az ellenzéki összefogás kisebb pártjai úgy sem alakíthatnak önálló frakciót, hogy a szövetség más tagjainak csatlakozását elfogadják – közölte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közjogi Intézetének adjunktusa szerdán az MTI megkeresésére.
      Vértesy László úgy indokolt, hogy az új parlament megalakulásának napján hatályba lépő házszabály szerint országgyűlési képviselőcsoport alakítására a választáson országos pártlistát állító és mandátumot szerző, ugyanazon párthoz tartozó képviselők jogosultak; frakciót legalább öt képviselő hozhat létre."

      Törlés
  8. Immár második vagy harmadik blogod, amelyikkel csaknem szó szerint egyetértek. Pedig ilyesmi elég ritka, többnyire csak a saját írásaim esetében fordul elő... :)

    VálaszTörlés
  9. Legyen csak listás szavazás!

    VálaszTörlés
  10. Akkor csak jobbikosok és fideszesek lesznek a EU parlamentben magyar részről...

    VálaszTörlés
  11. Örülök, hogy egyezik a véleményünk. Én már akkor a fejemet fogtam, amikor kiderült, hogy mégis lesz ÖSSZEFOGÁS! Éreztem, hogy az MSZP-vel nem fog menni! Az emberek nem szeretik a diktátumokat, már pedig az MSZP és Bajnai pártja is indokolatlanul hihetetlen erőszakkal viseltettek a feltételeket illetően. Szerintem a DK önálló pártként sokkal jobb eredményt érhetett volna el mint így megtűrve.

    VálaszTörlés
  12. Ez mi?? http://444.hu/2014/04/09/gyurcsanynak-es-bajnainak-sem-lehet-sajat-frakcioja/

    VálaszTörlés
  13. Szerintem is elveszett a "közös"-ben a DK. Gyurcsány Ferenc volt az egyetlen aki igazán mozgósítani tudott. Bajnai Gordon alkalmasabb lett volna miniszterelnök jelöltnek. Mesterházynak az a mondata, hogy meg sem fordult a fejében a lemondás MINDENT elárult a jelleméről. Mondjuk ki: nem volt jó választás az Ő személye.

    VálaszTörlés
  14. Miért lett eltávolítva a "A gyurcsányahibás - a Gyurcsányfóbia háttere" cikk ?
    Eddig azt hittem, hittük hogy szólásszabadság van ....
    Eddig azt hittük hogy szabad országban élünk ....
    Eddig azt hittük hogy demokrácia van még Magyarországon....
    Bár tudom - tévedni emberi dolog ....

    VálaszTörlés