2014. április 20., vasárnap

Így vesztettük el a Nyolckert - UTÓIRAT

Az eddigi részekben olyan eseményeket mutattam meg, melyek baloldali szavazók ezreinek elvesztéséhez vezettek. Már ennyi is elég lett volna ahhoz, hogy az MSZP kiüsse magát az ősbaloldali kerületben, de Komássy Ákos nem bízta a véletlenre a dolgot.



Az általa elszabotált tüntetési felszólalás után a Közte és köztem levő együttműködés elhalt. A Kocsis Máté által vezetett képviselőtestületi ülések visszatértek a régi kerékvágásba: ellenzék hiányában ismét szabad kézzel rabolhatta szét a kerületet. Komássy megkapta árulásáért cserébe hőn áhított semmittevő politikai pozícióját Kocsistól, a havi 250 ezer forintnyi tanácsadósággal folytathatta ingyenélését. Én azonban nem adtam föl, és ezzel a kerület politizáló közvéleménye is tisztában volt. Erőm elég volt arra, hogy még egy Kocsis-elleni tüntetést megszervezzek, melyre az akkor már igencsak téli időjárás ellenére 150-en azért eljöttek.

De ennél lényegesebb volt, hogy sokan a kerületből úgy gondolták: ha Kocsist el akarják távolítani a székéből, akkor legalább van kihez fordulniuk: hozzám, hamár a kerületi MSZP a Vérnarancsok szervilis partnerévé vált. A csendes Fidesz-ellenesség egyik kulcsfontosságú eseménye 2013 februárjában történt: a postaládámban találtam egy pendriveot. Betéve a gépbe kiderült: azon 31 videofelvétel van. A felvételek mindegyikén tiltott megfigyeléseket lehetett látni. Nem a rendőrségi térfigyelőből, hanem kézikamerából származtak, melynek még eredete is nyilvánvaló volt: a korábban általam kialakított Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat kézikamerájával készültek. Mint korábban mondtam, lemondásom után annak élére egykori vezető rendőrtiszteket állított Kocsis, elsődleges céljuk a dolgozók megfélemlítése, az utánam való nyomozgatás volt.


Ezek az exrendőr vezetők a Szolgálat kameráit tiltott megfigyelésekre kezdték használni. Egy Kocsishoz közel álló kerületi tanítónő lakásából rejtetten a Mátyás téren mozgó embereket figyelték meg. A felvételeken látszott, hogy azoknak nem rendészeti célja volt, fölösleges is lett volna, ugyanis a kerület szíve, a Mátyás tér tele van rendőrségi térfigyelő kamerákkal. A rejtett megfigyeléseknek egyetlen célja volt: követni azon emberek mozgását, akikről köztudott volt, hogy velem működnek együtt civil szervezetem keretein belül. Célzott politikai megfigyelés volt, semmi más. Csapatomban sok roma volt, Egyesületem szóvivője, Zsiga Ottó pedig a kerület jelentős hallgatottságú rádiójának, a Rigó Rádiónak volt a főszerkesztője. Ő a Mátyás téren lakott, a felvételeken többségén az Ő és családja mozgását figyelték, kivel találkozik, hol, ésatöbbi.

Az indíték nyilvánvaló volt: földeríteni a kapcsolati hálómat, hogy a szokásos módszerrel: fenyegetéssel, megvásárlással leválasszák rólam a szövetségeseimet. Nos, gondolom nem kell mondanom, hogy ez mekkora Ügy. A Parlament Rendészeti Bizottsága Elnökének kerületében végeznek tiltott megfigyeléseket politikai céllal: ebből némi utánajárással bizony országos pofon is származhat a Fidesz számára. Ennek megfelelően az Ügy földerítésébe bevontam két újságírót, egyet a STOP.hu internetes portáltól, egyet pedig az írott HVG-től. Pár héten belül minden tényanyagot a háttérben összegyűjtöttünk, a két újságíró meg is írta lapjaikban a felvezető cikkeket.


Számunkra a megfigyeltek személyéből, és a kamerázások bujkáló, rejtett módjából nyilvánvaló volt, hogy azok politikai célúak voltak, de ezt be is kellett bizonyítanunk. Attól még, hogy Kocsis Máté érdekében álltak ezek a ténykedések, a nyilvánosság erejével meg kellett mutatnunk, hogy nem kivizsgálni, hanem inkább eltussolni akarja a történetet. Van egyetlen becsületes és aktív önkormányzati képviselője a kerületi MSZP-nek Szili Balázs. Vele összehangolt akcióba kezdtünk, hogy Kocsist az ügyhöz tudjuk kapcsolni. A szereposztás a következő volt: én blogomon elkezdem nyilvánosságra hozni a felvételeket a hozzá kapcsolódó magyarázatokkal együtt, teszek egy közérdekű bejelentést az ügyről Kocsis Máténak, így dokumentálttá válik, hogy a megfigyelésekről tudomással bír.

Ha a polgármester nincs benne a buliban, akkor ugye nyilvánvaló, hogy saját érdeke és kötelessége is az Ügy kivizsgálása és a tiltott megfigyelést végző önkormányzati vezetők eltávolítása. Ha azonban benne van, magyarul az Ő engedélyével, sőt ami valószínűbb, az Ő megrendelésére készültek a felvételek, akkor mindent megtesz majd a botrány eltussolása érdekében. Társtettesi szerepét pedig a legegyszerűbb módon úgy lehetett bebizonyítani, ha Szili Balázs képviselői jogával élve tesz a Testületnek egy indítványt vizsgálóbizottság létrehozására. Ha a vizsgálóbizottságot a Kocsis vezette Fideszes többség elutasítja, azonnal nyilvánvalóvá válik bűnrészességük, és rájuk lehet húzni a vizeslepedőt: országos Üggyé tehető a tiltott megfigyelés.


Szili Balázs csak egyetlen hibát követett el: óvásom ellenére bevette társelőterjesztőnek Komássy Ákost is. Jeleztem Neki, hogy ebből baj lehet, mert Komássy már Kocsis zsebében van, de naivitásában nem hallgatott a tanácsomra, így végül a vizsgálóbizottság fölállításáról szóló előterjesztés kettejük neve alatt ment be a képviselőtestületi ülésre.  Mivel józan ésszel arra lehetett fölkészülni, hogy Kocsisék nem fogák megszavazni a bizottság fölállítását, ezért rá is készültünk a botrány azonnali kirobbantására. Bementem magam is az ülésre, és velem  jött be a STOP.hu újságírója, hogy a helyszínről tudósítson, és a megfigyeltek képviseletében a Rigó Rádió szerkesztői is bejöttek. Kocsis meglátva engem a teremben, és felismerve a velem együtt érkezőket gyakorlatilag azonnali pánikreakciót adott: a szokásos leszegett fej, a monitor mögé bújás, és az azonnal kivörösödő fülek, és szederjes arc.

Szóval berendeztük a díszletet, nagy durranás készült. El is jutottunk az előterjesztésig, Szili Balázs megtartotta a bevezető szónoklatot, majd Kocsis elkezdett tekeregni. Mellébeszélés, el tudja képzelni a Kedves Olvasó, gondolom országos szóvivői szerepében látta és hallotta már eleget hazudozni az Ifjú Vérnarancsot. És ekkor Komássy Ákos szót kért. Fölállt és elmondta, hogy akkor Ő ezt az előterjesztést most visszavonja. Nem hittünk a szemünknek és fülünknek. Kocsis azonnal reagált, nyilvánvaló volt, hogy egy előre leegyeztetett forgatókönyvet látunk, melyet Kocsis és Komássy együtt terveztek meg. Sajnos ezt Komássy megtehette, ugyanis óvásom ellenére a valódi előterjesztő, Szili Balázs bevette társelőterjesztőnek. Szóval Kocsis reakciója ennyi volt: köszöni Komássy Ákosnak a konstruktív hozzáállást, cserébe Ő pedig ezügyben akkor rendőrségi följelentést tesz a megfigyelések ügyében.


Jó trükk, ügyes húzás. Nyilvánvaló, hogyha az Ügy kimegy a politika látóteréből, akkor el fog halni. A rendőrség szépen addig jegeli az ügyet, míg az el nem évül, aligha fog Kocsis Máté Főfideszes Rendészeti Bizottsági Elnök ellen akárcsak egy lépést is tenni. Szóval Komássy megtette az egyetlen szívességet, amivel Kocsist a slamasztikából ki lehetett húzni: visszavonta a vizsgálóbizottsági előterjesztést, így arról nem kellett szavazni, pedig látható volt, hogy egy szavazáson a Fideszesek nemmel szavaztak volna. És ha Ők elszabotálják a vizsgálóbizottság fölállítását, akkor egyértelművé, bizonyítottá válik a tiltott megfigyelésekben való bűnrészességük, és már indulhat is az országos sajtóban és politikában az Ellenzék összehangolt támadása.

Komássy lépésére a STOP.hu újságírója lecsukta a laptopját, és annyit mondott: innentől nincs ügy. Mondott még mást is Komássyra, csakúgy, mint a megfigyeltek képviseletében jelenlévő Rigó Rádió szerkesztők. Fölálltunk és kijöttünk a teremből, nem volt miért ott maradni. Hát így. A harmadik olyan alkalom volt egy éven belül, mikor Kocsist és a Fideszeseket a szőnyeg szélére lehetett volna állítani, bebizonyítva, hogy hatalomgyakorlásuk nem a kerület, hanem kizárólag önmaguk érdekeit szolgálja. És mindhárom alkalommal Komássy Ákos, a kerületi MSZP Elnöke sietett Kocsis Máté megmentésére.


Van még ezenkívül sok más Ügy is, de nem akarok könyvet írni Komássyról. Kollaboráns magatartása ellehetetlenített minden ellenzéki akciót, szavazók ezreit távolította el az MSZP-től. Ezek a szavazók a saját bőrükön tapasztalták meg, hogy a kerületi MSZP nem ellenzéki szervezet, hanem a Fidesz fizetett tagozata. Csak még annyit: a kerületi szocialista párt azóta is részt vesz a közbeszerzési bizottsági munkában, ugyanakkora létszámmal és aktivitással, mint a Fidesz. Tetszettek hallani a Nyolckerből bármi negatívat az elmúlt másfél évben a közbeszerzésekről? Pedig sokmilliárd forint lett kiosztva a szokásos Vérnarancs háttérvállalkozóknak látványberuházásokra, rettenetes túlárazásokkal. De az MSZP-t ez nem zavarja, társtettesként működnek együtt a Nagy Kerületi Közbeszerzési Mutyiban.

Ha azt gondolná valaki, hogy Komássy-t árulásaiért és a Nyolcker Fidesz számára történő átjátszásáért bármi retorzió érte az MSZP helyi, vagy akár országos szervezetéből, az súlyosan téved. Mindezen kollaborációi közben továbbra is a kerületi MSZP elnöke, sőt időközben az önkormányzati választásokra polgármester-jelöltté is megválasztották. És nagy hangon hirdeti, hogy várhatóan Ő lesz majd a minden ellenzéki párt által támogatott közös jelölt. Igen, ezt állítja, és ebbe az általa fölvázolt fölállásba beleérti a Demokratikus Koalíciót is. Sajnos szólnak arról háttérinformációk, hogy nem teljesen alaptalanul mond ilyeneket. Nem ártana a DK részéről kicsit utánanézni, nehogy egy Kocsis Ügynököt sikerüljön közös jelöltként megtámogatni. Hát így vesztettük el a Nyolckert, és hoztuk létre a Narancsok kétharmados győzelmét.

Kösz Komássy Ákos, kösz MSZP, szép munka volt.


10 megjegyzés:

  1. sverde: "Szóval Kocsis reakciója ennyi volt:.." : Hibátlan megy ez ;)

    VálaszTörlés
  2. Gabi, a helyi DK elnökkel is ilyen jó a viszonyod mint a Komássyval? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A helyi DK elnök nem volt még életében olyan helyzetben hogy szavazók ezreit tüntesse el a baloldalról és odaadja a kerületet Kocsisnak. Egyszerű és régi elven működöm: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Eszerint alakítom a "viszonyaimat"...

      Törlés
  3. sverde: aki keres, talál.. ;) https://www.youtube.com/watch?v=uXJIyTnfBZ4

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sverde: http://www.jozsefvaros.hu/tu_dokumentumok/3054_20130313_ideiglenes_bizottsag_jvsz.pdf

      Keresném az ominózus "Hibátlan megy ez" mondatot is a youtube-on, de nem találom. Aki tud lécci segítsen.

      Törlés
    2. Törölték, nem véletlenül...

      Törlés
  4. Tényleg letörölték!
    Itt volt:
    http://www.mszp8.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6849

    VálaszTörlés
  5. Csodálkozás egy szál se. Bacher Iván (nyugosztalja) írta le, az öregek megrontották a fiatalokat is.
    Ez van.

    VálaszTörlés
  6. Még egy pillér ami alátámasztja nem vagytok egyedül ezzel a jelenséggel Józsefvárosba.
    / "Egy tévhitet el kell oszlatnunk:...... " Bekezdéstől" /

    "Nem is szólva arról, hogy a szocialista párt koncepcióját főképpen a bizottsági helyek elosztása, a pozíciók kiharcolása jellemzi, semmint egy átfogó, a város jövőjét alapvetően jellemző munka elkészítése."

    http://www.igaziferencvaros.com/kezdlap.html

    VálaszTörlés