2017. április 7., péntek

Talpra, Magyar!

Itt az idő. Most vagy soha. De ezt már Petőfi megírta. Úgyhogy inkább saját stílusomban folytatom.




Vasárnap délután mindenki, aki él és mozog, legyen a Lánchíd budai hídfőjénél 17 órakor. Vagy a CEU-tüntetések szervezői megfogadták korábbi tanácsomat, vagy maguktól is ugyanarra jutottak, de tény: nem várják meg, míg Áder eldönti: aláír-e, vagy sem. Így kell ezt csinálni. Maguk a szervezők is írják, hogy az csak a gyülekezési helyszín, és onnan menet lesz. Ez is helyes. Egy mozgó tömeghez, ha nem Battonyáig sétál, hogy mindenki kidőljön a fáradtságtól, rengetegen csatlakoznak menet közben.


És a Clark Ádám tér remek helyszín. Közel a Parlament, közel a Sándor Palota - Áder irodája -, ott a Lánchíd, az Alagút, meg a Várkert Bazár, meg minden, ami kell. Most nem is akarok ötleteket adni, a lehetőségek korlátlanok, ha a Tömeg hatalmas lesz, és minden esély megvan, hogy az legyen, akkor április 9-e történelmi dátummá válhat. Szóval most aztán tényleg MINDENKI emelje föl a popsiját, akár Budapesten, akár vidéken, mert ennél jobb lehetőség Orbánék pofánveréséhez nem lesz.


Mivel már kedden is, magát liberálisnak, meg sajtónak mondó valami azzal foglalkozott, hogy én provokátornak megyek a tüntetésekre, ezért közlöm: SOHA nem avatkozom nem általam szervezett tüntetések menetébe. Egyetlen példa volt, a Ligetben, de ott is csak azért, mert megkezdődött az oszlatás, és egy gyorsan bejelentett flashmobbal, meg az ott levő 1500 tüntető leültetésével azt meg tudtam akadályozni. Nem rombolni megyek mások munkáját, hanem azért, hogy válságos esetben, ha tudok segítsek.


És egyébként ezt ajánlom mindenkinek. A Tömeg azé, aki utcára képes vinni. És akié a felelősség, azé az irányítás joga is. A hétvégére, és a Clark Ádám térre tervezett tüntetés időpontja és helyszíne egyaránt kiváló, megbízhatunk a szervezők képességeiben. És aki odafigyel, hogy mi is a tematika, az láthatja: keményedett a hangnem. Nem is kicsit. A tüntetés címében szabad gondolat, szabad ország, na, ez már valami. Szóval magam részéről ott leszek, csapatom ott lesz, és most MINDEN OLVASÓMTÓL azt kérem:

Gyere velünk!


4 megjegyzés:

  1. Megyünk! Vagy történelmet csinálunk, vagy egy folyamat nagyon fontos pontjához érkezünk. Az Országon most a hangsúly, áttolódott és nem csak az oktatás szabadsága a cél, hanem minden demokratikus jog. Nem tűrjük a rabigát. A Himnusz gyönyörű, de mutassuk meg, hogy a nem bús siránkozás jellemez bennünket, hanem a tettvágy! Főleg hogy most "tenfiad" tör a nemzetünkre.

    VálaszTörlés
  2. Ajánlom:Konrád György levelét /Orbánnak/

    VálaszTörlés
  3. MOST MÁR BÁRMI ÁRON VÉGET KELL VETNI A KORRUPT CSALÓK TEVÉKENYSÉGÉNEK ! ! !
    MEG KELL PRÓBÁLNI BÉKÉSEN (ami nem fog sikerülni, úgy érzem!) HA NEM,.........!

    VálaszTörlés
  4. Hej,daliás idők..
    Amikor "elsült" a '22 centis' "hajóágyú"..
    :)

    VálaszTörlés