2017. március 10., péntek

Orbánűzés két felvonásban

Én egylépcsőben akartam Orbánt elkergetni, de nem ment. Hát akkor más utat kell keresni. Mert Orbán nem maradhat örökké.




Néha bolsevikok is tudtak jókat mondani. Mint például Lenin. Ami nem megy, azt ne erőltessük. Igaz. Nem is erőltetem. Két éven át kidolgoztam, kidolgoztuk a belünket is, hogy a Népet utcára vigyük, szép priuszt is összeszedtünk közben, gyakrabban jártunk rendőrségre, meg bíróságra, mint más a boltba. De a Nép nem jött. Hát, van ilyen. Máshová ment, de nem rendszerváltó szándékkal, így aztán volt is tömeg, meg nem is. Én meg úgy vagyok vele: ha valamiről biztosan tudom, hogy az nem lehetséges, akkor nem erőltetem. Lásd Lenin örökbecsűjét. Egylépcsőben, hirtelen földindulással az Orbán Rezsim nem eltakarítható, a Nép erre nincs felkészülve, csattintgathatjuk a szikrát, ha nincs gyújtós, nemde.


Hát ilyenkor érdemes leülni, és elgondolkodni, hogy ami egyik úton a gyakorlatban lehetetlennek bizonyult, arra nincs-e más megoldás. Jelentem: van. Nem én fogom megoldani, de az egy dolog. Atommag se vagyok, de azért a világban egészen sok energiát termelnek tőlem tökfüggetlen atomreaktorok. A közügyek pedig nem tartoznak a hiúsági kérdések közé. Mármint normális, és valóban alapvető változást akaró ellenzékiek számára. Nem az a lényeg, hogy nekem sikerüljön, hanem az, hogy sikerüljön, mindegy kinek. És akkor a megoldásról. Az biztos, hogy egy Diktatúrát választással megbuktatni nem lehet, nem fejtem ki jobban, miért, ezerszer megtettem. Azt bizony utcán kell. Ahhoz meg tömeg kell. A tömeghez meg olyan politikai erő, amelyik képes országosan sokszázezer embert utcára vinni.


Van ma ilyen? Nincs. Létre kell tehát hozni. Hogyan lehet? Tuajdonképpen egyszerű, csak el kell hozzá fogadni a mai magyar valóság visszataszító működési mechanizmusát tényként. Ez pedig annyi: aki nincs a Parlamentben, az nem létezik. Nem kap sajtót, nem mérik a közvéleménykutatók, izmozhatsz a neten persze, de az a lakosság töredékéhez jut csak el. Paradoxon: ahhoz, hogy Orbánt utcán elkergesd, be kell kerülnöd a Parlamentbe. Ha ott naggyá és erőssé válsz, akkor képes leszel megmozgatni hatalmas tömegeket utcán. Utálom, hogy ez van, de attól még ez van. És ezt nem Orbán alakította így ki, hanem a demokrata oldal saját maga. Egyszerűen akkor vesznek csak tudomást a politikai létről, ha benn vagy, vagy épp esélyesnek tűnsz a bekerülésre.


Magam nem lépek erre az útra, erkölcsi alapom nem engedi. De elfogadom, ha mások ezt teszik, mindaddig, amíg valós céljuk nem a székben üldögélő alkukötögetés, hanem a megerősödés, hogy aztán utcán váltsanak rendszert. És itt jön az be, amit sokan megkérdeztek tőlem az utóbbi napokban. Miért támogatom a Momentumot? Hát ezért. Mert bennük látom azt a friss erőt, amelyik bekerülve a Parlamentbe, azt erőforrásként fogja használni, hogy utcára vigye az embereket. Mondjuk úgy: nem célnak, hanem eszköznek tekinti a parlamenti széket. És erre bizony csak olyan alakulatnak van esélye, akik mozgalomként, utcán kezdték, és megmutatták: tömegeket képesek megmozdítani. Merthát megtették, nemde. Úgyhogy én bizony támogatom Őket.

Orbánűzésig.


10 megjegyzés:

  1. Magam nem lépek erre az útra, erkölcsi alapom nem engedi. De elfogadom, ha mások ezt teszik, mindaddig, amíg valós céljuk nem a székben üldögélő alkukötögetés, hanem a megerősödés, hogy aztán utcán váltsanak rendszert. És itt jön az be, amit sokan megkérdeztek tőlem az utóbbi napokban. Miért támogatom a Momentumot? Hát ezért. Mert bennük látom azt a friss erőt, amelyik bekerülve a Parlamentbe, azt erőforrásként fogja használni, hogy utcára vigye az embereket. Mondjuk úgy: nem célnak, hanem eszköznek tekinti a parlamenti széket. És erre bizony csak olyan alakulatnak van esélye, akik mozgalomként, utcán kezdték, és megmutatták: tömegeket képesek megmozdítani. Merthát megtették, nemde. Úgyhogy én bizony támogatom Őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem akarsz hozzáfűzni valamit, mert ez itt puszta idézet a cikkből? :)

      Törlés
  2. http://www.echotv.hu/video/119243/Majtenyi_Laszlo_Nem_fognak_megvalasztani https://www.youtube.com/watch?v=DBhBcQJMFYg&feature=share

    VálaszTörlés
  3. Az a baj szerintem a Momentum fellépésével, hogy Ők egyből akarják az egász parlamentet leváltani. Ez így nem fog menni!!! Először a kormányváltást kell végrehajtani, amihez az egész ellenzékre szükség van!! Még a Jobbikra és a DK-ra is!!Legalább 2/3 kell, mert egyébként a bebetonozott fidesznyikeket nem lehet eltávolítani!! Majd a következő, vagy egy esetleges új választáson lehet az erőviszonyok szerint újraosztani a mandátumokat!! Persze mindehhez normális, nem HATALOMVÁGYÓ politikusok közötti megegyezések szükségesek!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Előbb oda kell érni a hídhoz, hogy átmenjünk rajta.

      Törlés
    2. De akik át akarnak menni, azoknak már előre össze kell fogni, mert nagyon sokan jönnek szemben, akik ezt meg akarják akadályozni!!!

      Törlés
    3. Szerintem is csak ez (tiso2017. március 10. 10:17) a célravezető út, mert ellenzéki 2/3 híján a MOMO a parlamentbe beülve a Habony-Orbán gépezettel + a punnyadt "ellenzékkel" fogja magát szembe találni és téved aki azt reméli, hogy bentről kifelé játszva rendszert válthat.
      Az életükért, a szabadlábon maradásukért harcolni képes, gátlás és morál nélküli figurákkal a nyerés esélyével megküzdeni, a 2018-as TELJES együttműködés az utolsó békés alkalom.
      Ha '18-ban beveszik magukat a várba, még erőszakos "utcai" megoldás sem jöhet szóba a hatalomváltás érdekében.
      Nem kéne altatni és álltatni.

      Törlés
  4. Félek a parlamenti miliő fertőző. Az LMP sem úgy indult, mint ami lett belőle. valamint lehetsz te a tűz csiholója, ha folyton nyakon öntik a pislákoló lángocskát. Talán majd egyszer még hirtelenebb vagy erősebb láng jön, sosem tudni. Előfordulhat, hogy a fidesz nagyon benéz valamit vagy nem sikerül a lejárató kampányuk. Most gőz erővel dolgoznak a MOMO ellen és mégis hallatják a hangjukat Fekete-Győr és csapata.

    VálaszTörlés
  5. Orbánék pont az általad írt módon kezdték és folytatták és ott vannak a hatalmon! Nem akarlak bántani, bántanak elegen. De pár párhuzamot fel elevenítek.
    Főiskolás, koleszes banda volt.
    Utcai mozgolódásokkal kezdték.
    Az idősek azt mondták: Itt ez a friss erő, telve energiával, változást akarnak, szavazzuk be a parlamentbe őket.
    Alig 5% felett be is jutottak és megkezdték hangosan a mindenféle reform ötleteikkel bombázni a képviselőházat és a sajtót.
    A többit mindenki tudja.
    Legbelül Ők csak egy idézetet ismertek!
    "A háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz, pénz"
    Raimondo Montecuccoli
    Mint látjuk, meg is szerezték!

    VálaszTörlés