2017. március 30., csütörtök

Két kicsi Goebbels

A diktatúrák mindig agymosásra épülnek. Ennek mestere a náciknál Goebbels volt. Módszereit demokraták nem alkalmazzák. Akik mégis, azok nem demokraták, egyszerű ez.



A goebbelsi agymosás lényege: zárd el a közösséget a külvilágtól, és bombázd egyoldalú információkkal. Annyival, amennyi csak a csövön kifér. Hazudj bátran, bármekkorát, ha máshonnan nem jut a közösség információhoz, úgyis előbb-utóbb elhiszi, amit az agyába akarsz vésni. A második világháború során Sztálingrád volt az igazi fordulópont. Onnantól a német hadsereg állandó visszavonulásra kényszerült, verték az oroszok rendesen, és folyamatosan. De még három évig tartott a világégés, mert a goebbelsi agymosás képes volt csatasorban tartani a teljesen kivérző német népet. Rugalmas elszakadás, arcvonalrövidítés, sündisznóállás: ilyesmi szómágiákkal fedték el az állandó veretést. És mivel más médiához nem jutottak, be is nyelték. Egészen addig, míg Berlin utcáira be nem gördültek a T-34-esek.


Az orbáni diktatúra Goebbelse Habony. Ami médiát csak lenyúltak, az mind folyamatos hazugságot sulykol, és nehogy a magyarok ellenkező hírekhez jussanak, a maradék, még független sajtót módszeren gyűrik maguk alá. Origo, Népszabadság, TV2, ésatöbbi. És a dolog működik, nagyrészt ezért van még mindig 2 milliónál több támogatója a Diktátornak. Az agymosás, a goebbelsi propaganda mindazzal ellentétes, amit demokráciának hívunk. Utóbbi ugyanis a szabad véleményen alapul, a gondolatok vitákban való ütköztetésén. A goebbelsi propaganda használója egyszerűen nem demokrata, nem kell ezt bonyolítani. És a Fideszen, és Habonyon kívül mindösszesen egy olyan párt, és egy olyan személy van, amelyik az agymosást tartja kommunikációs stratégiájának. Ez pedig a DK, és Gréczy Zsolt, a párt fősajtósa. Konkrét eseményen mutatom be működésüket.


Megjelent tegnap a Závecz Research - korábbi nevén: Szonda Ipsos - közvéleménykutatása. Ebben a legfontosabb elem, hogy Botkát négyszer annyian tartják alkalmasnak Orbán legyőzésére, mint Gyurcsányt. Ráadául megállapítja, hogy a DK támogatottsága nem változott. Na, ezt persze valahogy ki kell magyarázni a DK híveknek, mert a végén még ráébrednek a valóságra: Gyurcsány politikai pályája a végéhez közeledik. Mutatom először a HírTV Záveczel készített interjújának főképét, tessék (maga Závecz nyilatkozik):


Gondolom teccenek látni a főcímet alul: Botka négyszer támogatottabb Gyurcsánynál. Lássuk ennek grafikonját, szintén a HírTV-s interjúból:


Aztán tegyünk hozzá még valamit: ez pedig a Népszavában megjelent Závecz anyagból van:


Nakérem, hát ezek a tények. A kutatást elvégző Závecz felelősséggel kijelenti, hogy Botka négyszer esélyesebb Orbán legyőzésére, mint Gyurcsány, és azt is, hogy a DK támogatottsága nem változott. Ez az a pont, ahol Gréczynek azonnali agymosást kell alkalmaznia, és ebben a teljes pártvezérkar a szolgálatára van. Megjelenik Molnár Csaba ügyvezető alelnök falán egy poszt. Aztán ezt átveszi minden Fődékás, és osztják a fészbuk összes DK-s csoportjába. Mutatom a posztot:


A goebbelsi agymosás fontos alapeleme, hogy el kell zárni a közösséget minden más információtól. Ezért aztán a DK úgy szervezte meg netes jelenlétét, hogy közvetlenül Gréczyhez bekötve a csoportok adminisztrátorai felügyelik a helyes irányt. Minden ellenvéleményt törölnek, az azt közlőket azonnal kizárják. Nagyjából 30 ilyen csoportba gyűjtötték össze az összes pártszimpatizánst, és ide rakják be szünetmentesen az agymosó hazugsághalmazaikat, kiirtva minden valós információt. Miután Molnár Csaba ügyvezető alelnök faláról minden DK-s csoportba beosztották a hamis információt, jön az aduász: az Európa Kávézó nevű álcivil blog, amit maga Gréczy ír. Tessenek megnézni annak főcímét:


Igen, jól teccenek látni. Závecz kutatásának két legfontosabb eleme az volt: Botka négyszer erősebb jelölt Orbánnal szemben, mint Gyurcsány, és a DK támogatottsága nem változott. Mi lett ebből Gréczy, meg a DK-s vezérkar tolmácsolásában? Pont az ellenkezője. Német hadijelentést látunk. Gyurcsányt Botka szarráverte a valóságban, ennek DK-s magyarázata: valójában Gyurcsány a győztes. A DK pedig erősödött, mondja a párt agymosó apparátusa. Nettó hazugság? Tudatos hírhamisítás? Az hát. De mint mondtam, a DK tagjai a világtól elzártan, kontrollált fészbuk csoportokban vannak egybetartva, és CSAK ezeket az információkat kapják. Goebbels megnyalná a szája szélét. Annyira azért még Ő sem volt pofátlan, hogy Sztálingrádot győzelemnek nevezze. De Gréczy, meg a DK pártvezérkara nem Goebbels, hogy legyen némi önkontrollja. Ők bizony a csúfos bukást győzelemnek hazudják. Azt mondtam korábban, hogy Gréczy olyan, mint Goebbels? Bocs, tévedtem.

Rosszabb annál.


9 megjegyzés:

  1. A Feri mögötti Apró klán besértődik,és néhàny Jobbikosát majd jól rádküldi pofán verni..
    :)

    VálaszTörlés
  2. A ZR csak egyike a közvélemény kutatóknak. Mit mond a többi? Szerintem azt a DK sem teszi ki az ablakba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Publicus ennél is kevesebbre méri Őket, Mediánt várjuk.

      Törlés
  3. Gábor!
    De most komolyan: miért ér Neked ez a DK. vezetőstől, propagandistástól ennyi szót?
    Botka négyszeres szorzója a pártelitjével a nyakában messze kérdéses értékű.
    Beszédes a pártelitek viselkedését illetően, hogy a "NEM TUDJA" 35-ről 38%-ra növekedett.
    Pillanatnyilag ez utóbbi a valódi "teljesítmény" ellenzéki oldalon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg kell szabadítani a demokratákat a Fidesznyik mentalitástól.

      Törlés
  4. A biztos pártválasztók körében 6-ról 8%-ra nőtt a DK. Ez tény! Bármennyire is ütöd a DK-t, lényegében semmi hatása nincs és teljesen kontraproduktív. Ez a 8-10 %-nyi szavazó mindig ott lesz a DK mögött.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul, tudod. Csökkent a szavazási hajlandóság, ezért aztán UGYANANNYI szavazó számít látszólag többnek. Mintahogy azt Závecz a cikkben le is írja, és itt olvasható eredeti fényképen a blogban...

      Törlés
  5. Kedves Gábor! Szeretem olvasni az írásaidat. Mindig sikerül valami újat, valami érdekes megközelítést hozzátenned az összképhez. Köszönöm.

    VálaszTörlés