2017. március 2., csütörtök

Esemény előtti keserű pirula

Hétvégén kongresszust tart a DK. Kellenek időnként demokratikusnak látszó események még egy szektában is. De valami közbejött...




Tegnap este jelentette be a fészbukon Szarvas Koppány Bendegúz, a DK kezdetektől legismertebb Ifjú Arca, ifjúsági szervezetének alapítója, majd éveken át elnöke, hogy kilép a DK-ból. Előtte még írt egy cikket a blogján, hogy elindul egy elnökségi posztért, mondván: nincsenek fiatalok a DK-ban. Neki elhihetjük ezt, nemde, csak tudja, mint a DK fiataljainak meghatározó arca. Aztán valami történt a háttérben. Mondjuk olyasmi, mint ami anno Bauer Tamással. Jött a Varjú nevű, és lebeszélte ilyen szándékáról. A DK-féle demokrácia nem terjed odáig, hogy valaki csakúgy fogja magát, aztán jelölteti egy választható pozícióra. Majd a Feri megmondja, hogy ki választható és ki nem, a KISZ KB-ban is jól működött a szisztéma 3 évtizede, és hát a DK jelen vezetése hiánytalanul onnan érkezett, nemdebár.


Szóval Táblás Józsi nem kis vihart kavart kilépése után itt a következő. Ebből persze következik, hogy maradtak még ép erkölcsi érzékű emberek a Gyurcsányszektában. Ha meg a konkrét fészbukposztot nézegeti a Zember, látja, mennyien teszik hozzá: Ők is megtették már korábban, vagy épp erre készülnek. Hiába no, még a gumigerincűeknél is van olyan fokú meghajlás, aminél már szakad a porc, törik a csont. Egy párt, amelyik megújulást hirdetett a többiek gyakorlatával szemben, rosszabbá vált időközben az általa kritizáltaknál. Kifelé a parlamentből, de mindenki, mondá a Feri - jó régen -, aztán 2014-ben gyorsan beült, aztán amikor végre megint kiült, akkor is csak annyira, hogy azért a megélhetési pártapparátusnak jusson az évi százmilliós pártfinanszírozásból.


Ez a párt az, amelyik mindenben a Fidesz módszereit másolja. Kamublogokat működtet a Fidesztől a parlamenti mandátumok megtartásáért cserébe kapott pártfinanszírozásból, pardon: Júdáspénzből. A Nyugati Fény, meg az Európa Kávézó nevű valamit, amik egyetlen célja a valódi ellenzékiek karaktergyilkolászása, még Bauer Tamás is konkrétan szennyblognak nevezte. Pedighát Ő meglehetősen toleráns még mindig az elvtelenség Kékszektájával szemben. Amelyik szintén a Fidesztől átvett módon fanatikus nyugdíjascsapatot üzemeltet a nettérben, akik a Gréczy nevű, meg sameszai parancsára rohangálnak leföl, és gyalázzák azt, aki tényszerű kritikát fogalmaz meg. Nincs különbség a Fidesz vérnyuggerei és a DK hasonlói között, tán egy van mégis: a Fidesznyikek pénzért hülyék, a DK-sok meg magánszorgalomból.


Nem volt a "rendszerváltás"-nak nevezett valami óta kártékonyabb alakulat a demokrata oldalon. Stratégiájuk nagyjából annyi: addig fűrészelni minden ellenzéki erőt, hogy végül Ők látszódjanak a legnagyobbnak. Választhattak volna persze demokratához illő utat is: mondjuk verseny, aztán aki túlnövi a másikat, az lesz az első. De nem ezt választották. Azt választották, hogy Orbánnak a lehető legnagyobb szívességet megtéve minden ellenzéki erőt gyalulnak, mondhatni: méretre vágják, és a vakok között a félszemű a király elve alapján ha sikerrel járnak, akkor Ők lesznek a legnagyobb. Ezzel persze élen járnak az Orbán elleni harc meghekkelésében, dehát pár parlamenti székért a DK-ban minden eladó.


Mellesleg a kongresszusuk még el sem kezdődött, de máris közhírré tették a Zeredményt: Gyurcsányt a tagság 98%-a újra megválasztotta elnöknek, lesz az még 100 is, ha már csak a Fecó, meg a Gréczy, meg a Varjú marad, amire jó az esély. Meg még mellesleg: nyílt eseményben hívják a fészbuk közönségét a kongresszusra, merthát elég visszanézni a korábbi hasonló műbalhék fényképeit, hogy látszódjpon: a tagság a már egyre kisebb termeket sem tudja megtölteni, ha meg nincs már hús, akkor jöhetnek az állományjavító szójadarabkák. A maradék DK-fanatikusoknak pedig annyit: most nyugodtan anyázhattok, de ne felejtsétek: azok is ezt tették, akik mostanra kiléptek, és belátták, hogy igazam volt mindenben a valaha volt legkárosabb demokrata oldali képződménnyel kapcsolatban.

Na pussz.

6 megjegyzés:

  1. Csoda lett volna, ha egy ilyen "adalék-ázalékkal" nem jöttek volna elő!

    VálaszTörlés
  2. Ismét előkerültél Gábor ? No persze rögtön a DK gyalázásával ,annyira átlátszó amit csinálsz .Számomra az utóbbi évek legnagyobb csalódása Te voltál.Millió egy téma lett volna amiért szólhatnál de nem ,a Gyurcsány fóbiád az egeket verdesi ,szánalmas !

    VálaszTörlés
  3. Valahogy nem tudok meglepődni a DK reagálásain, mióta leforgatták a kerítés határ átlépési vígjátékukat!
    http://www.blikk.hu/aktualis/politika/gyurcsany-szabalytalanul-atlepte-a-hatart-es-a-menekultekkel-setalt/072bj9c

    VálaszTörlés
  4. Azt mondom, hogy nem a DK, vagy bármelyik párt az ellenfél, hanem a Fidesz.
    Az ilyen írások, csak az Orbán rendszerrel szembeni feszültséget vezetik le és elmarad az igazi ellenállás.
    Van közel 4 millió választópolgár, akik rendszeresen távolmaradnak a szavazásoknál, na azokat kéne megmozdítani és az urnák elé vinni. Akinek ez sikerül, na az nyeri a választást, vagy marad örökre a Fidesz!

    VálaszTörlés
  5. Az Orbán Rezsim megdöntéséhez vezető úton az első lépés az lesz, mikor a DK kiesik a Parlamentből, és az ellenzéki oldalra telepített trójai faló összeomlik.

    VálaszTörlés