2016. október 8., szombat

Sok(k)

Nem az a sokk, hogy Orbán győzelemként ünnepli a vereségét, hanem az, hogy ezen tömegek képesek még mindig meglepődni.




A farkas, az ragadozó. Húst eszik. Füvet-lombot-frisshajtást meg nem eszik. Mert ragadozó. Olyan, amilyen. Orbán egy Geci, az Őt legjobban ismerő exspanja jelentette ki róla, akkor is elhihetnénk, ha magunk ezt nem tapasztaltuk volna elégszer. Ja, mellesleg Diktátor. A Gecit nem kell elmagyaráznom, de a Diktátort láthatóan újra meg újra. A Diktátor az farkas, teccikérteni. Húst eszik. Növényt nem. Van bárki, aki komolyan gondolta, hogy Orbán föláll majd a színpadra a népszavazás estéjén és bejelenti, hogy vesztett? Naugye.


Azokról az eszement vágyálmokról meg, hogy majd lemond, inkább szót se ejtsünk, ne csináljunk magunkból nagyobb hülyét, mint ami elengedhetetlen. Tessenek ízlelgetni a szót: Diktátor. Az van, amit Ő akar. Mindig az van, mert Diktátor. És egészen addig az lesz, amíg Diktátor. Nemtom, valamiért egy egész Nép él tudathasadásban. Mondja, hogy Diktátor, de nem érti meg. Ha megértené, amit mond, akkor nem lepődne meg minden egyes újabb diktatórikus lépésen. De meglepődik, tehát nem érti.


Van egy kedvenc példám, mondani is szoktam, mikor az emberekkel beszélgetek a sátorban, országjárás közben. Tölgyfa. A tölgyfa, az mindig, minden ágán hullámos szélű leveleket növeszt, és makkot terem. Nem terem se őszibarackot, se görögdinnyét, se krumplit. Csak makkot. Mondom: mindig, minden ágán. Aztán vagy felfogja végre egy népnyi természetjáró, hogy a tölgyfa az ilyen, vagy áganként újra fölfedezi, hogy ez a gally is makkot terem, meg az is, vajon mindegyik? Igen, mindegyik. Mert tölgyfa, és az összes ága ugyanabból a törzsből nő ki, csókolom.


Ne tessenek tovább önbecsapni, hiú ábrándokat kergetni. Minél tovább hergelik ugyanis önmagukat hiú ábrándokkal, annál később jön össze a szükséges erő a Diktátor legyűréséhez. Ne tessenek újra meg újra meglepődni ugyanazon, fel kéne nőni a feladathoz. Ennek első lépése: tudomásul venni végre a valóságot. Azt, hogy Orbán Diktátor. Tehát mindent megtehet, és meg is tesz. Szarik arra, hogy mások mit várnak el Tőle, ne csináljunk tehát úgy, mintha volna bármi hatásunk Rá azzal, hogy felszólítjuk, követeljük, elvárjuk, miegymás szóvirágok.


A ragadozó az csak az erőből ért. Ha nem lesz erőnk, akkor leszarja, mit akarunk. Erőt meg csak utcán lehet felmutatni. Roppantmód unalmasak a kisstílű, 2018-as választásokra kacsingató megélhetési szólamok. Olyan fölénnyel fogja nyerni azokat Orbán, mint még soha. Ha le akarjuk győzni, akkor meg kell tudnunk mozdítani mindazokat, akiket épp otthontartani akart a bojkott-kampány. A mozgás az élet mondá a görög bölcselet, a kamuzás, hitegetés, fontoskodó majomkodás meg nem az.


Diktátort forradalommal lehet legyűrni, sehogy máshogy. Parlamenti bábszínházi, bérellenzéki díszletszerepléssel nem. Közleményekkel sem. A Nép otthontartásával sem. Csak forradalommal. Ha lehet, békéssel, megvan ennek az útja, de csak akkor járható, ha rálépünk. Mindenkinek rég azon kéne dolgozni, hogyan lehet utcára vinni a lustálkodó magyarokat, ehhez képest pótcselekvések tömege uralja az ellenzéki média minden formáját. Ebből elég. Tessenek jönni, szervezkedni, segíteni a szervezkedésben, mert máshogy nem lehet legyőzni a Diktátort. Aki nem jön, az meg marad.

Diktatúrában.

6 megjegyzés:

  1. Az összefüggés egyszerű mint a faék..
    Azok akitől változást, a változtatás várjuk túl jól élnek ahhoz,hogy bármilyen radikális változtatásba belemenjenek.
    Változást, változtatást csak a munkásoktól, a fiataloktól várhatunk, de Ők a lábukkal szavaznak,inkább el mennek ebből a posványból.
    Jelenleg nincs ami itt tartsa őket, nincs aki megszólítsa, megszervezze őket. Ha ez így marad, ennek nemzeti tragédia lesz a vége!

    VálaszTörlés
  2. És, hogy a Diktátor újabb átverése is sikeres lesz, mind az EU mind a hazai közönség irányába; annak itt a levezetése.

    http://www.atv.hu/videok/video-20161007-nagy-boldizsar-lattmann-tamas-es-banai-karoly

    Ezért aztán tényleg nem a tölgyfa tulajdonságát, sokkal inkább a láncfürész beszerzési és kezelési módját kéne tanulmányozni.
    Tudtommal a Pasa parkban vagy az Országház utcában (az Anjou bástya felőli végén) még lehetne "flesmobni".

    VálaszTörlés
  3. Világ állampolgárai!
    Globálisan szinten több tízmillióan már ébren vagyunk!
    Ha készen állsz a változásra akkor csatlakozz hozzánk.
    Mi vagyunk az antibiotikum a betegségek gyógyítására.
    A humanitárius központ az emberiség számára.
    #Anonymous
    https://www.youtube.com/watch?v=5X-_PtqyEDM

    VálaszTörlés
  4. Hihetetlenül értelmes írás. Végre valaki világosan lát és ezt érthető módon szeretné a társadalmunk tudomására hozni. Csak attól tartok, hogy itt már sokkal népszerbűbb a fecebook-on pletykálni, egymást hergelni, szidni, kioktatni, mint tenni valamit érdemben. Na ebben az egyben Orbán roppan sikeres politikát folytat.

    VálaszTörlés
  5. Milyen erőt kell mutatni?
    Az, hogy teszemazt 150 000 civil ember sétál az utcán megszervezetlenül, avval az egyetlen céllal, hogy elsétáljon A-ból B-be, majd hazamenjen, az nem erő, hanem kiszolgáltatottság. Majd jönnek a fizetett felhergelők, puskát/csúzlit adnak a felhergelni sikerült 3 embernek, majd VISSZAlőnek rájuk, és újra itt van '56.
    Ha van egy hivatásosokból álló MINIMUM 1000 fős bandád, akik betanítanak 50 000 önkéntest, hogy hogyan viselkedjenek AZ UTCÁN akció közben, és vezetik is őket mindvégig AZ UTCÁN akció közben, akkor van esélyed.
    És akkor is lehetnek civil áldozatok a hozzájuk csapódott nem beavatottak közül.

    Más:"Orbán egy Geci, az Őt legjobban ismerő exspanja jelentette ki róla, akkor is elhihetnénk, ha magunk ezt nem tapasztaltuk volna elégszer."

    Nem oylan régen cikkeztél arról, hogyan veri szét Rudiúr a társaságokat.
    ennek az az alapja, hogy ELHISZED, amit más mond a másikról. Hát még mit kell tapasztalj ahhoz, hogy megtanuld, CSAK BEMONDÁSRA NEM HISZÜNK EL SENKINEK SEMMIT??!
    Csak ha magunk is tapasztaljuk ugyanazt.

    VálaszTörlés