2016. október 6., csütörtök

Tények ideje

Megvártam, míg mindenki kiörömködi magát a semmin. Ideje mostmár a népszavazás tényeinek. Fájdalmasak, előre szólok. Vágyálmokat kergetők lapozzanak tovább.




Nem volt könnyű megállni, hogy ne reagáljak blogban a többoldalú őrületre, ami a népszavazást követte. Orbánék vereséget győzelemnek hirdető szokásos szarságára is lehetett volna mondani eztazt, meg a parlamenti bérellenzék hasonló idiotizmusára is. De nem tettem. Türelmesen megvártam, míg mindenki kiengedi a feszejt, a turbóérzelem ugyanis nem kedvez a valóság megértésének. Az okosabbja mostanra lehiggadt, képes szembenézni a tényekkel, a hülyébbje meg úgysem olvas Tuareget. Nosza, lássuk az igazságot népszavazás ügyben. Elsőre fölrakok egymás alá négy grafikont, tessék:





Ezek itt az 1989 óta tartott népszavazások végeredményei. Mint látható, a négyből mindössze egyetlenegyszer volt magasabb a részvétel 50 %-nál, akkor is csak ippeghogy. Az volt a Fidesznyik "szociális" népszavazás, vizitdíjjal, meg egyéb hasonló csontdemagóg nyalánkságokkal. De az összes többinél éppúgy 50 % alatt maradt a részvétel - pedig volt köztük egy EU-ba belépős is - mint most. Az a helyzet, hogy hazánkfiai jóval kisebb arányban mennek ÖNMAGUKTÓL népszavazásra, mint választásokra. Teccenek érteni, remélem: minden bojkottálós kampány NÉLKÜL sem szokott több lenni a részvétel az 50 %-nál.


Most ez a részvételi adat 43 % volt, ennek egyrésze érvénytelen, így jött ki, hogy a lakosság 40 %-a szavazott érvényesen. Volt egyébként már ennél rosszabb részvételi arány is, de legyünk megengedőek: volt azért némi hatása a bojkottálós kampánynak. Nagyjából a várhatóhoz képest 6-8 %-nyi szavazót sikerült otthontartani. Ismétlem: 6-8 %-nyi szavazót tartott otthon az egész bojkottálós kampány. Még egyszer, másképp, hogy mindenki megértse: mindenféle bojkott-kampány nélkül is otthonmaradt volna a Nép nagyjából 50 %-a, az otthonmarasztaló kampány ehhez adott hozzá további 6-8 %-ot,


Ezzel együtt természetesen VOLT értelme. Ezen az otthonmarasztalt 6-8 %-on múlt ugyanis, hogy BIZTOSAN nem lett érvényes az Orbáni Kamunépszavazás. Akik mostanában azzal melldöngetnek, hogy miattuk maradt otthon az ország, azok szimplán hazudnak. Az ország fele azért maradt otthon, mert amúgyis MINDIG otthonmarad MINDEN népszavazáson. A többi 6-8 % az, akit valóban sikerült otthontartania a bojkottal kampányolóknak. Higgyük el, amit a parlamenti bérellenzék mond: akik otthonmaradtak, az Ő kampányuk miatt maradtak otthon. Rendben, a valósan a kampány miatt otthonmaradt 6-8 % miattatok maradt otthon. Mert mint sokadszor mondom: a többi nem, azok SOHA nem mennek népszavazni.


6-8 %-nyi szavazó otthontartására volt elég az egybesült parlamenti bérellenzék bojkottkampánya. És most van, aki közülük már 2018-as választásokra készülne, merthát mily remek eredményt is ért el. A fájdalmas tény ellenben az: SEMMI nem változott a pártok támogatottságában. Támogatóként hivatkozni olyan tömegre, amelyik egyébként sem ment volna el, mert SOHA nem teszi: szimpla hazugság, egyszerű túlélési játszma. Választásokon nem az nyer, akinek a hívei otthonmaradnak, csaxólok. hanem az, akié elmennek. És a szomorú valóság az, hogy Orbán 3 millió fölötti vele egyetértőt tudott urnához vinni, míg a bérellenzék mindössze 6-8 %-nyi honpolgárra volt képes bármiféle hatást gyakorolni.


Ebből egy 2018-as választásra nagyobb bukta várható, mint volt a 2014-es. Már a tények alapján, a VALÓSÁGBAN. A szűk, megélhetési pártfanatikuskörben mehet tovább az önhipnózis, de a gondolkodni képes demokratáknak ajánlom, szembesüljenek a TÉNYEKKEL. Orbán vesztett, mert nem tudta akaratát maradéktalanul átvinni, ez pedig ÚJ fejlemény. De a parlamenti bérellenzék pont ugyanolyan nulla, mint volt, összesített szimpatizáns-számánál jóval kevesebbre volt valójában hatással. A Kétfarkú Kutyák az egyetlenek, akik valósan sikert könyvelhetnek el: a korábbi népszavazásokon alig volt a fülkében érvénytelenül leadott szavazott, most meg 3 %-nyi. Ez az Ő hatásuk, megjelentek tehát a pártlistán, javallom is a közvéleménykutatóknak a mérésüket, lehet, meglepetés lesz.


Orbánt választáson nem lehet leváltani. Orbánt akkor lehet legyőzni, ha az otthonmaradókat sikerül megmozdítani. Ehhez olyan Ügy kell, amire megmozdulnak. Vagy egy húsbavágó témájú ellenzéki indítású népszavazás, vagy forradalom. De parlamenti választás, pláne ezzel a bennmelegedő bérellenzékkel: kiütéses vereség. Biztosabb és súlyosabb, mint volt 2014-ben. Nakérem, ennyit a TÉNYEKRŐL. Fölraktam képeken a különböző közvéleménykutatók szeptemberi adatait. Tessenek ízlelgetni, azok mutatják meg, ki mennyi embert tudna MEGMOZDÍTANI éles helyzetben. Mert az amúgyis otthonülők továbbültetéséből nem lesz Rezsimváltás. Ahhoz bizony mozogni kell. És a Népet is megmozgatni.

UTCÁN.


16 megjegyzés:

  1. sajnos ez valóban így van...
    csak a nemek száma gyanúsan sok...
    de, ez köszönhető a szegény emberek zsarolhatóságának....
    itt a "bársonyos" forradalom nem söpri el a mocskot, csak a tűz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ellen kampány ellenére is voltak olyanok aki nem az acsarkodásra, hanem a valóságra figyeltek.Vigyázó szemüket Párizsra vetették a ahol egy zsidó étteremben öltek meg embereket. Látták a tv ben a megvert kamionost , Hallottak a megerőszakolt miskolci lányról és meghallgatták Szörényi Lászlót aki Németországban jól lát mindent https://www.youtube.com/watch?v=qfORQdmuT28&feature=share és még vannak olyanok is aki nem az ország elpusztítására mondtak igent https://www.youtube.com/watch?v=qfORQdmuT28&feature=share

      Törlés
  2. A közöny és a megosztottság vezet ide. Persze a mostani "népszavazás" kérdésfeltevése is olyan volt, hogy valaki vagy nemmel szavazott és ezzel támogatta a kormányt, vagy igennel és akkor hazaárulónak, belső ellenségnek és még ki tudja minek érezhette magát.

    VálaszTörlés
  3. Jól látható, hogy az "ellezék" miért a lustaságra kampányolt az aktív érvénytelen szavazat leadása helyett.
    Ha mást is örömködnek most, azért a valódi erejüket talán sejtik.
    Csak hát valamiből (jól)élni is kell.
    Kíváncsi inkább arra vagyok, hogy a Jobbik hogyan él a zsarolási potenciáljával, a magát zsarolhatóvá ügyeskedő Orbánnal szemben.
    Kéri-e az alaptörvény módosítás támogatásáért cserébe a külföldön dolgozók levél szavazását + Rogán, Vajna, Habony vezetőszáron + .....

    VálaszTörlés
  4. Tuareg vág az agyad mint a beretva, és ez kis hazánkban nem túl jó pedigré. :) Nem is lehetsz politikai elemző, még csak Kálmán Olgikához sem kapsz meghívót...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Váááág??? Annyi esze van mint egy tyúknak!
      Pont amit leírt 8% az amiért piszkosul meg kellett dolgozniuk az ellenzéki pártoknak! Ilyen feneketlen pénztárcával rendelkező kormányzati kommunikációval szemben, szükség volt arra a munkára, hogy érvénytelen legyen a népszavazás.
      Ha Tuareg nem az a "még a kutyát se érdekli" kategória lenne akkor az ilyen idióta írásokkal nagyon sokat ártana az ellenzéknek azaz segítené a Fideszt! Sokan mondják, hogy Tuareg a Fidesz kottájából játszik, de én azt gondolom, hogy csak szimplán buta!

      Törlés
    2. Mi sem mutatja jobban pártod szánalmasságát, mint saját néven fölvállalni nem mert blogjaitok - Nyugati Fény, Európa Kávézó -, és esetedben is megmutatkozó álnéven írt kommenthalmaitok a net különböző helyein. Ha az ember közszereplést vállal, mint Te, Simon György, a Nyolcker mindenben Kocsissal kollaboráló DK-s önkormányzati képviselője, akkor ahhoz szükséges némi bátoraság, meg egyenesség.

      Törlés
  5. A NEM szavazatok száma a kistelepülésen élők megfélemlítéséből jött össze. Budapesten még sohasem volt ennyire kevés a szavazók száma. Érdemes odafigyelni a Kétfarkú kutyapártra. Ötletesek, fiatalok, humorosak, civilek. Párttá alakulnak, de az emberek ÍGY IS TÁMOGATNI FOGJÁK.

    VálaszTörlés
  6. Hogy a nemek száma miért ennyi, szerintem tudjuk!

    VálaszTörlés
  7. Hogy a NEM-ek száma miért ennyi, tisztában vagyunk vele! Ha nem csinálunk forradalmat még a meg nem született unokáim is a fidesz igájában szenvednek! 5 millió ember nem értett egyet, ők a célpont, közül kell a többséget elérnünk!

    VálaszTörlés
  8. A népszavazások érvényességi küszöbét kell eltörölni.

    VálaszTörlés
  9. Miért jó, ha sok ember kint áll az utcán?
    Szerintem hülyeség. Jó a feelingje, meg minden, de ennyi.
    (Ha nem lőnek a tömegbe és/vagy nem fegyverzik fel a tömeget, mint 56-ban.)

    VálaszTörlés
  10. Ez megintcsak nemigaz rengeteg ismerősöm szavazott nemmel. Olyanok akik a büdös életben nem fognak Orbánra szavazni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aki nemmel szavazott, az Orbánra szavazott. Pont. Az eredmény szempontjából teljesen mindegy, miért: azért, mert tettestárs, vagy, mert fanatikus hívő, vagy, mert becsapták, vagy, mert megfélemlítették. Azt 2018-ban is rá fogják tudni venni, hogy Orbánra adja le voksát – hacsak addig nem történik valami nagy változás…

      Törlés
  11. Az emberek félnek a migránsoktól ezt használta ki Orbán,a haza 'Önjelölt Messiása'













    VálaszTörlés
  12. Az "otthon marasztalt" 6-8%-ot (soha senki nem fogja tudni, hogy ez a szám korrekt-e)tessék összevetni azzal a horror összeggel, amit a kormány egyoldalú tájékoztatásra költött. Vajon mi lett volna az eredmény ha kiegyensúlyozott tájékoztatást kapnak a választók.

    VálaszTörlés