2016. október 11., kedd

Hülyeszámlálás

Először valami barátságosabb címet akartam adni. Aztán rájöttem: néven kell nevezni akkor is a dolgokat, ha az pillanatnyilag sértő lehet.




Kezdetnek tisztázzunk egy fogalmat. A BOJKOTT azt jelenti: valamivel szemben lehúzom a rolót, azzal minden kapcsolatot megszakítok, ha úgy tetszik: elhatárolom magam tőle. Ez a Parlament esetében annyit jelent: visszaadom a mandátumot, visszavonom Orbán Alaptörvényére letett eskümet, nem veszek föl sem képviselői fizetést, sem pártfinanszírozást, lemondok a mentelmi jogomról, nem hitelesítem tovább demokráciának képviselőségemmel a Diktatúrát. EZ A BOJKOTT. Amit Gyurcsányék bejelentettek, az meg NEM BOJKOTT. Hogy micsoda akkor? Nemtudom. Lehet mondjuk kisbicikli, vagy csüngőhasú malacka, mert ezekhez épp annyi köze van, mint a bojkotthoz. Leginkább mégis a szimpla hazugság, megtévesztés, parasztvakítás a megfelelő fogalom a SEMMIRE, amit görcsösen próbálnak valamiként eladni.


Áldozatot hozni a Rezsim elleni harcban, az annyit jelent: lemondok valamiről, ami értékes. Nos, tényszerűen miről is mondanak le Gyurcsányék? Semmiről. Részei továbbbra is Rendszernek, onnan kapják a fizut, a pártfinanszírozást, a mentelmi jog biztonságát, az összes Alaptörvényes jutalmat azért, hogy képviselőségükkel továbbra is demokráciának hazudják a Diktatúrát. Tudatosan összemaszatolt, elbonyolított ügyekben mindig hatásos, ha a legegyszerűbb kérdést tesszük föl, és arra várjuk a választ. Ez a kérdés esetünkben ennyi: képviselők-e a Diktatúra Parlamentjében a DK-sok? IGEN. És itt a pont, a többi a rizsa, meg a bojkott szó jelentésének kiüresítésére, megváltoztatására tett kísérlet.


És akkor vissza a címre: hülyeszámlálás. Bár kétségkívül a demokrata oldal valaha volt legkártékonyabb figurája Gyurcsány - kaotikusra szétcseszett kormányzása idézte elő Orbán kétharmadát, és mindent, ami azóta abból előbújt -, de egyvalamit el kell ismerni: légypapírnak tökéletes. Erős mágnesként vonzza magához a baloldal Orbánistáit, így azok más helyeken kevésbé tudnak zavart kelteni. Az Orbánista fogalma megintcsak egyszerű: nincsenek elvei, csak a Vezér iránti feltétlen, imádatig felturbózott kutyahűség. Ha a Vezér épp liberális, akkor Ő is az, ha épp balos, akkor Ő is, ha jobbos, akkor meg dettó. Mindegy, hányszor és hogyan keveredik tökéletes önellentmondásba a Vezér, hányszor hazudik ordas méretűt: az Orbánista, az kitart, istenít, kimagyaráz. Mert hisz. Nem gondolkodik, nem mérlegel, nincs hozzá biológiai apparátusa. HISZ. A Vezérben. Orbánistái pedig nemcsak Orbánnak vannak, a maradékot Gyurcsány köti egybe, hálisten.


Értelmes ember tudja, mi a bojkott, így azt is, hogy Gyurcsányék már megint parasztvakítanak. Számára, ekként számunkra a következő csak a kérdés: miért teszi? A válasz roppant egyszerű. A Népszabadság kinyírása miatt puskaporos kicsit a levegő, meg közeledik október 23. is, ilyenkor meg aztán a Rezsimnek és kollaboránsainak van egy feladata: lehűteni a kedélyeket, legalább addig a szintig, hogy semmi komoly veszély ne fenyegethesse a fennálló rendet. Kell valami figyelemelterelés, ha épp nincs kéznél ilyen Orbánnak, akkor megteszi Neki ezt a szívességet a Bérellenzéke. Meghát itt vannak ezek a Kétfarkú Kutyák is, még a végén valamelyik közvéleménykutató megméri Őket, és kiderül: előrébb tartanak máris, mint a DK. Hát ennyit erről. A süllyesztőbe ívelő lassú haldoklás közben lesz még pár végrángása a Gyurcsányistáknak, aztán szépen majd elhalnak.

A Rezsimjükkel együtt.


12 megjegyzés:

  1. Nagyon jó írás!
    Tökéletesen leírja a Gyurcsányi kártételeket, de legjobban ez az Orbánista (Gyurcsányista) lét, állapot, elmebaj, vagy minek nevezzem, tetszett a legjobban!

    VálaszTörlés
  2. Gábor És Ha leveszed a Gyurcsányszemellenződet, akkor is így látod a lépésüket? Úgy veszem észre, nem látod tisztán mi a következménye ennek a lépésnek. Ugyan én sem vagyok biztos benne, hogy a többi párt is követi őket de tegyükfel így lessz, abban az esetben kormnyzóképtelenné vállik a fideszkdmp s kénytelenek az lesznek, vagy előrehozott vállasztásra, vagy csonka házat visz, ami, mint azt te is tudod alaptörvényellenes! Abban az esetben az alkotmánybíróságnak kell feloszlatásra felszólítani a parlamentet. De tegyük fel nem vesznek tudomást róla, akkor viszont a fentiek okán tárgyalásképtelenné vállik az EU ban, így legfeljebb elvegetálnak, érdemi munka nélkül a ciklus végéig, viszont így automatikusan elzáródnak a péncsapok is! orbánt viszot csupán arra utazik. Azt meg verd ki a fejedből, hogy a képviselők akik válalják ezt a lépést nem gondoltak arra, hogy nem kapják meg a képviselői fizetésüket. A többi pártban mennyit nyom a latba de a Dkban egy sincs aki ne válalná! Mindenkinek megvan a saját szakmája-hivatása. Viszont ha csak azt a lehetőséget válalják "csak" hogy csupán bojkottkén nem járak be, akkor is ellehetetlenítik az érdemi kormányzást, viszont ahoz valóban az kell, hogy legalább a képviselők egyharmada ugyan ezt teszi, akkor sem lessz meg a lehetőség egyetlen tövégy érvénybeléptetésének!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvass utána a megfelelő jogszabályokban, sajnos ugyanis komplett hülyeség, amit leírtál :)

      Törlés
  3. Na itt ebbol az irasbol is kiderul, mennyire lehet csavarni a szavakat. Gyurcsanyra sok szart lehet mondani, de hogy kartekony lett volna? Az egyetlen politikus, aki eleteben nem vett fel fizetest a parlamentbol, sot, vagyonanak felet elvitte a politika, szemben masokeval, akik megszedik magukat belole. O volt az egyetlen, aki bar beismerte, hogy hazudtak, de nem volt hajlando tovabb ahhoz a szarhoz asszisztalni, es elhatarozta, hogy nem ok, hanem a masik 10 millio ember szamit, es tenni akart az orszaggal valami nagyot(oszodi beszedebol ez vilagosan lejott). Persze a sok barom abbol a beszedbol csak arra lett figyelmes, hogy hazudtak(konyorgom, van politikus akirol ez nem mondhato el..????)...De akkor is, kartekonynak nevezni az egyetlen politikust aki jot akar tenni az orszaggal, kicsit vakmero kijelentes. A politika alapbol magaban hordozza a korrupciot, tenni ellene nem lehet, a vilagon mindenhol, kivetel nelkul korrupt a politika, de a merteke azert nem mind1, mennyit csopogtetnek vissza az embereknek, es ebben is, ha valaki vegre az elfogultsag mentesen probal nezni, rajon, hogy gyurcsany messze a legkevesebbet artotta az orszagnak a "rendszervaltas" ota. Persze, voltak szarsagai, de az elodeitol meg utodaitol az eltorpul, es orban alatt megtapasztalhatta mindenki, hogy ehhez kepest gyurcsany idejeben kanaan volt, es hogy nem is olyan sokat hazudott...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép dolog a HIT. Csak a politikában kártékony, mint látszik...

      Törlés
  4. Nem látod a fától az erdőt. Tedd félre az utálatodat és gondolkozz. Köszi

    VálaszTörlés
  5. Persze hogy szeretnék újra demokráciát!Ám ehhez szükség van az álbaloldal szavazóira is! Vessetek a mókusok elé, ha nem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eleve rossz vágányon vagy, ha szavazással gondolsz eltakarítani egy Diktatúrát.

      Törlés
    2. Olvasom a hozzászólásokat és elvagyok keseredve. Azt gondoltam, hogy aki ilyen blogokat olvas az kicsit tájékozottabb, jobban látja, hogy mi folyik a magyar közéletben.
      Itt nincs jobb és bal oldal. A politikai elit az MSZMP megbízható kádergyerekinek összesége. (a 80-as években nyugati és USA egyetemeken tanulva lettek felkészítve a hatalomgyakorlásra)
      Amíg a hatalom képes ilyen sötétben tartani a társadalmat és a társadalomban sem fogalmazódik meg változás iránti igény, semmi jóra nem számíthatunk!

      Törlés
    3. Gyurcsány hívőknek!
      Gyurcsány az Apró politikai tökét forintositota, majd az így szerzett vagyont részben visszaforgatva politikai népszerűségét növelte. ( Gyurcsány 1-ső felesége Apró Antal lánya, Apró Piroska)

      Törlés
  6. Utolsó előtti hozzászólásában Ön a tájékozottság hiányát említi.Akkor nézzen utána, ki volt Apró Piroska! Ön szerint Dobrev Klárának ki az édesanyja?

    VálaszTörlés