2016. október 26., szerda

Gyurcsányozás?

Próbálom megérteni, mit is jelent, amit a Feri mondott a Blahán: aki gyurcsányozik, az Orbánnal van. Nem sikerült eddig, de talán majd most.




Gyurcsányozás. Ez valami olyasmi lehet, hogy rosszat írni Gyurcsányról. Na, eddig valszeg oké. Csak itt most kicsit elakadtam. Erősen relatív ugyanis, hogy mi a jó és mi a rossz. Mert mondjuk megírom Róla, hogy kábé 190 centi magas. Meg azt, hogy szemüveges. És semmi többet, CSAK ezt. Most már akkor gyurcsányoztam, vagy még nem? Merthát lehetne magasabb is, vannak akik óriásnak látják, az Ő szemükben biztos gyurcsányozásnak minősül, ha kicsinyítem a Zemberüket mindössze 190 centinyire. Pedighát tényleg akkora, na, mosmicsináljak. Meghát ugyanazok, akik óriásnak látják, biztos szemüvegességének ténymegállapítását is sértőnek látják, hisz Ők tudják: éleslátó, messzenéző a Feri, dehogyis van Nekije szüksége okulárra.


Aztán akkor megint nem tudom, mi is a gyurcsányozás. Merthát mint tecciklátni, pusztán tényeket rögzítettem, közismerteket, közelfogadottakat, kézzelfoghatóakat, szemmel láthatóakat. De onnan, ahonnan azok nézik, akik szerint Gyurcsány a tisztán látó óriás, onnan nézve ez már gyurcsányozás. Vagy épp leírom: Gyurcsány Őszödön igazat mondott. Hopp. Most kicsit beakadás van, mert hát mégse tekinthető gyurcsányozásnak, ha valaki jóváhagyja, amit a Feri maga mondott. Aztán azt is leírom: épp az a baj, hogy Gyurcsány igazat mondott Őszödön. Ugyanis azt mondta el, és részletezte remek szónokiassággal, hogy két éven át Miniszterelnökként éjt nappallá téve hazudott, hogy választást nyerjen. Namost az gyurcsányozás, ha Őt idézem?


És az vajon mi, ha leírom: mielőtt bejutott a Parlamentbe 2014-ben, tök az ellenkezőjét mondta mindenben, mint azóta? Merthát sajnos igaz: kollaboránsnak nevezte azokat, akik parlamenti mandátumokat megtartva résztvesznek a diktatúra demokratikus díszletének fenntartásában. Meg azt is mondta, hogy utcára kell menni, mert az önkényuralmat csak onnan, a Nép fölhorgasztásával lehet megdönteni. Ja, meg olyat is mondott, mikor a pártját összehozta, hogy azt azért kell, mert az MSZP már része a rendszernek, és azzal szemben kell létrehozni alternatívát. Gyurcsányozás vajon, ha ezeket a tényeket leírom? Vagy csak az gyurcsányozás, ha emlékeztetek rá: parlamenti székfoglalása óta semmiben sem azt követi, mint amit önmaga korábban mondott, és írt elő programként másoknak?


Folytathatnám persze. Mondjuk azzal, hogy Ferink minden közvéleménykutatónál a legelutasítottabb közszereplő, meg azzal, hogy pártja támogatottsága az elmúlt két évben jottányit sem változott. Ezek ismétcsak szigorú tények. Vagy épp gyurcsányozások, ha onnan nézzük, ahonnan Ő szeretné. Upsz. Most, hogy leírtam ezt a mondatot, megvilágosodtam: gyurcsányozás az, ha valaki Vele kapcsolatban leírja a Neki nem tetsző tényeket. Csakhát ez olyan orbános dolog, nemde. Egy a tábor, egy a zászló, a haza nem lehet ellenzékben, ilyesmi. Tod Feri, Churchillnek azt javasolták a világháború idején, hogy szűkítse biztonsági okokból a sajtószabadságot. Erre Ő megvonta a vállát, és annyit mondott: oké, de akkor miért is harcolunk? Naja, Ő Churchill volt, Te meg a Gyurcsány vagy.

Mecsoda különbség.


15 megjegyzés:

  1. Gyurcsány már így vonult be jelenkori történelmünkbe.Ő az ügyeletes mumus, aki megtörte az omertát, és magányos hősként beismerte, hogy politikai célból - hazudott.Ez feltétlenül kiemeli őt a kortársai közül, pláne a folyamatosan hazudozó és az országot kifosztó Orbán Viktorhoz képest.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ember, aki egyszer igazat mondott. Igazi hős :)

      Törlés
    2. Egész jó jellemzése a Miferinknak..
      Azert azt még kellett volna-hogy ha elmeorvos megvizsgálhatná-a rácsoságyban ébredne másnap..
      Agyilag zokni.Is.Születésileg és genetikailag.

      Törlés
  2. Feri tudja mit beszél! Orbán Feri nélkül nem tartana itt! Feri az ország mumusa!Amíg van orbán, addig lesz Feri is! De, fordítva is igaz!

    VálaszTörlés
  3. Gyurcsányozás, ahogy én látom: amikor a mostani nomenklatúrának felteszel egy kényes kérdést, (amit már régen meg kellet volna oldani), nem a feltett kérdésre válaszol, hanem elkezd mellé beszélni és az 'elmúltnyócévet', meg a Gyurcsány akkori hülyeségeit emlegeti, vagyis - éredmi válaszok helyett Csurcsány felemlegetése.
    Ami meg a 'Orbán hatalomban maradásáért azok a felelősek, és azok lesznek 2018 után is, akik megnyerhető választások ígéretével tartják altatásban a Népet, ahelyett, hogy utcára vinnék' kérdést illeti - a kettő nem zárja ki egymást, sőt akár erősítheti is. Ha az összefogás nem a pártok összefogása a választásra,(hogy azután folytatódhasson az székek osztogatása), hanem egy össznépi koalíció, egy mindeki által elfogadott miniszterelnök jelöltel és ügyvivő kormány igéretével, akkor talán nem kell 'vérnek folyni'...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fából vaskarika ezekkel a szereplőkkel, sztem Te is tudod.

      Törlés
  4. Ha Chilében bejött, talán itt is működhet...
    Nem zárhatod ki a 'leszepelteket' sem, hagyni kell őket küzdeni, de találni kell új, hiteles arcokat is, akik képesek átvenni stafétabotot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egyedi, chilei eset minden tekintetben gyökeresen más helyzet volt, még csak hasonlóság sincs. A leszerepelteket pedig nem én fogom kizárni, hanem a 2018-as választási eredményük. Tán az újabb rettenetes bukta elég lesz ahhoz, hogy a Nép tömegesen rájöjjön: megint átbacták. De ha nem, akkor megy tovább az Orbánrezsim.

      Törlés
  5. Szerinte: először az embernek, el kell dönteni magában, mit akar?!
    A "kákán" is csomót keres, vagy az adott helyzet: (Orbánéra)ámokfutásán, akar változtatni?!
    Minden ennek van alárendelve!!!!
    A többi: magánügy!!!!

    VálaszTörlés
  6. Ez milyen nevetséges! Te nem a bizonytalan 42%-ra hajtasz? Mennyé' má bmeg és szed össze őket! A DK 3%-t ekézed? Akarsz még beszélni RÓLA?! :D

    VálaszTörlés
  7. Nagy marha vagy Touareg.Amit itt felsoroltál, próbáld ki, egyre sem fog megsértődni Gyurcsány. No, de pedig éppen azt akarnád, hogy megsértődjön! Hát ez most nem sikerült, öregem.

    VálaszTörlés
  8. A probléma az, hogy van három kategória: eladható, becsületes, hozzáértő, a mai politikai elit vezetői ebből 2-t teljesítenek, a többi politikus max 1-et, aki eladható és hozzáértő, az olyan, mint Orbán, a létező legnagyobb politikai hozzáértéssel törvényesíti a lenyúlásokat és a fideszesek bálványozzák, de nem becsületes, egy vidéki polgármester lehet hozzáértő és becsületes, de miniszterelnökként nem eladható, mert nincs hipnotikus ereje és/vagy nem vezéregyéniség a kellő mértékben és/vagy nem akar korpa közé keveredni, mi marad tehát? becsületes és eladható, de töketlen vagy eladható és profi, de becstelen vagy becsületes és hozzáértő, de max a helyettes államtitkár helyettese lesz belőle vagy az se

    VálaszTörlés
  9. Remélem valaki elolvassa!
    Nem Gyurcsány vagy Orbán a fő probléma. A problema maga a rendszer.
    Volt egy hatalom átmentés amit akkor neveltetésünknek köszönhetően nem vettünk észre. (Antal mint az MDF miniszterelnök jelöltje lett a miniszterelnök, miközben ezer szál és az anyatej kötötte a Kisgazda Párthoz)
    A nép hamar megelégelte az "új rendszert" és nosztalgikus módon a Horn kormánynak szavazott bizalmat. Csakhogy Horn Meggyesyvel együtt előkészítője volt a hatalom átmentésnek.
    A Bokros csomag lehetőséget adott a 80-as években nyugaton kitanítatott megbízható kádergyerekeknek, hogy kipróbálják magukat mint a hatalom gyakorlói.(1-ső Orbán kormány)
    Mivel üres zsebbel az iskolapadból kerültek parlamentbe ezért politikai tőkéjüket egyből anyagi tőkévé próbálták változtatni. Következmény a Meggyesy kormány!
    Innét már gondolom mindenki emlékszik a Gyurcsány féle pucsra, majd a Bajnai féle hetalom mentésre.
    Két adalék a történéseihez:
    A kárpótlási jegyek szervezett begyűjtése: Az Agrobank 150%-on tőrzsrészvényt bocsájtott ki, ami soha nem került a Tőzsdére, csődöt jelentett, megszűnt az igazgató Oszkó Péter, aki nem a börtönbe, hanem a későbbiekben a pénzügyminiszteri bársonyszékbe került.
    A következő: Bajnai Gordon feltűnése a közéletben: Nyilvános szerepléseit Fenyő János oldalán kezdte és ő volt a VICO birodalom felszámolója.
    Ha valaki így végig tekinti az elmult éveket, veszi a fáradságot és utána néz dolgoknak a netten, könnyen beláthatja:
    Nem a személyek a fő problémák, hanem a rendszer és maga az ember(aki azhelyet tenne magáért, mástól várja a megoldást)!

    VálaszTörlés