2015. december 9., szerda

Csak egy kérdés

Ami így szól: hogyan takarítsuk el az Orbán Rezsimet? A többi ugyanis púder. Amíg a Diktátor uralkodik, hatalomgyakorlásának jellege mindent átitat: erőszak, embertelenség, korrupcióhegyek. Lássuk, mit tehetünk.




Azt tapasztalom élőben is, neten is, hogy a Zemberek azt hiszik: a politika az valami tökmás dolog, mint általában az életük. Más erkölcsök, más elvek, más szabályok. Pedighát NEM. Ugyanúgy emberek hozták létre ezt a dolgot, mint bármi mást, és ha jól csinálják, semmiben nem különbözik attól, ahogy egy tanár, mérnök, vagy épp esztergályos teszi a dolgát. Nem kötelező a hazudozás, a lopás, az erkölcsök és elvek kiüresítése. A csapda ebben annyi: ha elfogadjuk a politika mindentől eltérő voltát, máris magunk fölé emeltük mindazokat, akik azt művelik. Onnantól pedig puszta ízlés és akarat kérdése, hogy egy politikus mikor gondolja úgy: elég a demokrácia bonyolult játszadozásából, egyszerűbb és jövedelmezőbb számára az önkény. Nem menőzésből írok állandóan az elvek és erkölcsök helyreállításának fontosságáról. Éppúgy, ahogy nem verjük át a hozzánk közelállókat - lehetőleg senkit, de a magyar ugaron vagyunk -, nem hazudjuk tele az arcát, és nem raboljuk ki, éppúgy nem szükséges, hogy elfogadjuk: a magyar politikusok meg épp ezt teszik. És józan ésszel elfogadhatatlan a kettős mérce: miért is kéne többet megengednünk azoknak, akiket a mi képviseletünkre választottunk, mint saját magunknak? Ugyehogy ugye.


No, de vissza az alapkérdésre. Demokráciában egyszerű a válasz: választásokon. Aki szerint ez itt ma demokrácia, az még nem szívott eleget. De persze van itt mégegy kérdés. Milyen választásokon? Olyanokon, mint a Horthy, vagy Kádár Rendszerben, NEM lehet Hatalmat leváltani, egyszerűen nem úgy van felépítve a rendszer. Csak az aktuális törvénybe foglalt trükkök mások, de a cél és végeredmény tökugyanaz: látszólagos legitimáció megszerzése a Diktátornak, lehet lobogtatni a hatalmas részvételi és megerősítési arányokat, lám a Nép támogatja. A 2014-es választások finomabb trükköket alkalmaztak, mint Kádárék anno. A választási szabályok is eléggé lejtettek egyirányba, de igazából a korlátlan médiauralom vezetett az előre látható végeredményhez. Pedig 2014-ben még nem volt olyan gátlástalan feudalizmus, mint ami mostanra kialakult, és mégis: ott még egy valódi ellenzéknek sem lett volna esélye. Azt teccenek gondolni, hogy 2018-ban majd tisztább választások lesznek? Miért is? Orbán ma azt csinál az Országgal, amit csak jólesik. Egy frászt fog demokráciát helyreállítani, ha már ráérzett a teljhatalom ízére, és láthatóan marhára élvezi.


Nincs 2018-ra demokratikus opció. Ha lesznek választások, azok kádári jellegűek lesznek: előre borítékolható az eredmény, pont úgy fogják a törvényeket módosítani - megtehetik, mindennap gyakorolják - hogy MINDENKÉPP nyerjenek. Ha addig valahonnan felnő egy valódi ellenzék, akkor keményebb szabályok lesznek, megelőzendő a bajt, ha meg marad a mostani, akkor még csak változtatni sem kell: amilyen tempóban fogy a szavazótáboruk, 2018-ra tánha bejutnak a parlamentbe biodíszletnek. Orbánék csak a KÉNYSZERBŐL értenek. Egy ilyen volt: a netadós fellángolás. Sok ember volt az utcán, hangosak voltak, vissza is vonultak azonnal Vérnarancsék. És van ma olyan erő, amelyik képes lenne Őket tiszta választások kiírására és végrehajtására rávenni? Van egy frászt. Az EU tán bepróbálkozhatna, de tele van a tökük velünk. Mi a frásznak is foglalkozzon egy 500 milliós közössség egy olyan törpe alkotóelemével, mint mi? Olyanok vagyunk számukra, mint az ablakon berepült lódarázs. A jobb lelkű ember kihajtja a szobából, a türelmetlenebb meg fogja a papucsot, oszt agyoncsapja, szevasz. Csak a hülye hagyja, hogy megcsípje, az EU meg nem hülye. Egyszóval NINCS sem belső, sem külső erő, amelyik Orbánékat szabad választások megtartására képes kényszeríteni.


Ha valami csoda folytán a Nép egyszercsak fölhorgad - van erre esély, ha nem is a közeljövőben -, akkor az kikényszerítheti. Igenám, de ha a Nép végre megmozdul, akkor minek is tárgyaljon Orbánékkal szabad választásokról? A Diktátort elűzni kell, nem megengedni Neki, hogy a kezében begyűjtött gazdasági és médiafölényt választásokon használja azok ellen, akiktől azt összerabolta. Teccenek érteni: az az Erő, ami kikényszeríthetne szabad választásokat, az elég arra is, hogy azokat Orbánék nélkül tartsuk meg. Nem választási listákon a helyük, hanem rácsok mögött. Najó, de mindebből aztán következik valami? De még mennyire. Ha az egyetlen lehetséges út a Rezsim megdöntésére az utca Népharaggal megtöltve, akkor mindenkinek, aki valóban ellenzéki, ezen kell dolgoznia. Ébreszteni kell a Népet, mozgósítani, utcára vinni, nem pedig altatni, vagy inkább áltatni. Nem kellenek a süket dumák a szuperbékés megoldásokról, ismerős ugye: csak nehogy egy csepp vér is folyjon. Má bocs, de még focimeccsen is folyik, az utcán, forradalmi helyzetben meg minimum elcsattan egykét pofon. Az ilyen sumák szövegek csak arra jók, hogy hitegessék a hívőket: lesz csoda, elmúlik a Rezsim, mert választásokon majd le lesz váltva.


A VALÓSÁG ellenben az, hogy a Diktátort UTCÁN lehet eltakarítani, sehogy máshogy. Ha a Nép azt látná, hogy a látható ellenzék eltökélt, és mer kockázatot vállalni, mellé állna. Ehelyett azt látja, hogy a parlamentben úriemberkednek, nyomogatják a gombot, csevegnek, párórás tüncikét tartanak, aztán visszaücsiznek. És joggal gondolja: ha azok, akik azt állítják magukról, hogy Ők volnának az ellenzék, SEMMIT nem mernek bevállalni, akkor az egyedi polgár minek is vállalná. Neki ugyanis nincs mentelmi joga, nincs stabil és magas fizetése jóidőre garantáltan, és kapcsolati tőkéje sincs, ami a szívességekért cserébe - közbeszerzés -, megvédi az egzisztenciális retorziótól. Választásokra készülni, méregetni a szimpátiaszázalékokat persze lehet - már akinek az a perverziója, hogy az elfogyót növekvőnek mutassa. De ilyen alapon lehet struccokat is tenyészteni, vagy madárcsicsergést fölvenni hajnalban az erdőben: pont annyi hatása van az Orbán Rezsim ellen. SEMMI. Akik azzal hitegetnek, hogy mily szép lesz az élet az Orbán Rezsim után, azokhoz csak egy kérdésem van: hogy jutsz el odáig? És ha erre nem tud válaszolni, akkor biz hazug, és kiszolgálja, nem pedig aláássa a Diktatúrát. Orbán vagy Népharag.

Ennyi a kérdés.


16 megjegyzés:

  1. Ennyi a kérdés, s nem is kevés.
    ... Én dolgozni akarok. Elegendő
    harc, hogy a multat be kell vallani.
    A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,
    egymást ölelik lágy hullámai.
    A harcot, amelyet őseink vivtak,
    békévé oldja az emlékezés
    s rendezni végre közös dolgainkat,
    ez a mi munkánk; és nem is kevés. (József Attila)

    VálaszTörlés
  2. Ennyi! ÉS ezért nem kedvelnek téged sumák körökben, mert kimondod az igazat. Nincs mire várni vagy eltakarítjuk ezt a rabló bandát, vagy beállunk mi is sunnyogni, hátha csurran, cseppen nekünk is valami morzsa abból, amit a néptől elszednek adó, vagy korábban megtermelt értékből.
    A nép számára így vált füsté az elmúlt hatvan év felhalmozott vagyona, és így vándorolt át, a közvagyont eltulajdonító milliárdosok zsebébe.
    Ez az ő demokráciájuk, és ami nyomorunk!
    Hát ez az igazság, amitől félnek igazán, ez az, az utálat részükről, ami feléd, felénk irányul, amikor erről beszélünk.

    VálaszTörlés
  3. Nincs más út orbánnal szemben, csak ez!

    VálaszTörlés
  4. Ráadásul egy darabig egyáltalán nem lesz szép az élet a rezsim eltakarítása után sem: majdnem olyan mértékű helyreállítás és újjáépítés kell, hogy kövesse, mint a második világháború után!

    VálaszTörlés
  5. ..a Magyar -Nép évszázadokon keresztül harcolt a Függetlenségéért,a Szabadságáért végül is sikeresen mert még itt vagyunk,soha nem tűrte az elnyomást,ezért mindig megvívta a csatáit az önkény ellen,soha nem volt "nyúl"ha a Hazájáról volt szó,legutóbb az 1956-os Forradalomban bizonyította nem kér a rabságból,a diktatúrából(rákosi),elzavarta,megsemmisítette ezeket a gazembereket,most megint ott tartunk ,hogy egy kis réteg akarja uralni Magyarországot,orbán s bandája,sajnos már 5.éve kiskirályként "uralkodik " a NÉP -en,s ez a generáció csak tűr,nyomorog s nem tesz semmit,őseink forognak sírjukban ,mert utódaik "gyáva emberek"kik magukért sem állnak ki ,nem a Hazáért a Szabadságért a Demokráciáért !!van egy NÉP a Románok,erdélyi Magyarok kik elsöpörték causescu diktátort és bandáját, azóta ,ha próbálkozik valaki diktátorként,korrupt emberként vezetni Romániát ,a NÉP azonnal az utcán van s elzavarja mint legutóbb viktor pontát ,ott soha sem lesz többé diktátor,csak NÉP akarat,,Ők tőlünk tanulták a Demokráciát Ők harcolnak is érte,,Mi Magyarok meg várjuk ,hogy valaki segít ebben,,Barátaim !! Vegyétek tudomásul csak magunkra számíthatunk s nekünk kell kiharcolni a Demokráciát a Szabadságot ,!!ne szégyelljük kövessük a románok példáját ne engedjük ,hogy Magyarország a diktatúra ,a korrupció országa legyen!!

    VálaszTörlés
  6. és hol van a hallgatag többség? ennyi fél-elemben él a nép?Aki fél csak afél elméjét, éspedig a bal elméjét használja, és ott az egó uralkodik.A jobbik fele a sziv és az értelem alszik...

    VálaszTörlés
  7. ...Előre hát, mind aki bátor, a Néppel tűzön vízen át! Én benne vagyok, nekem már nincs veszteni valóm, de kellene aki Vezet!

    VálaszTörlés
  8. A ballibák puccsot akarnak, mivel nincs támogatottságuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A puccsot a csüngőhasú szervezte 2006-ban.
      Most a felcsútit eltakarítani kell, mint egy kupac ürüléket - nem puccsolni.

      Törlés
    2. 2006-ban hatalomra jutott Orbán? Ez nekem új.

      Törlés
  9. Sajnos, ehhez ELLENZÉK KELL.
    Az meg nincs.
    Még a láthatáron sem, pedig ma már látni kellene a köv. választáson jelentős szerepet játszó erő(ke)t. De ilyen - NINCS.

    Marad minden a régiben.
    Ennek a vége meg (ne legyen igazam) egy polgárháborús éhséglázadás lesz. De nem most, csak majd 8-10 év múlva.... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos fél a nép.én is. Félek a polgárháborútól is. Amikor egy lajkért embereket rabosítanak,akkor hogy merjenek emberek az utcára menni. Én sem fizikailag,sem lelkileg nem vagyok erre alkalmas. Hittem,hogy a szavazófülkében bátrak lesznek az emberek,de erre az történt,hogy el sem mentek,akkor hogy várjuk,hogy ezrek,százezrek menjenek utcára? A fiatalságnak,mint 56-ban kellene ébredni,de ők a könnyebb,és biztonságosabb utat választják,elmennek külföldre. Őszintén mondom,még elitélni sem tudom őket. Csak lennék fiatalabb,én sem lennék már itt!!!

      Törlés
    2. ..az ifjúságnak kellett volna először rendet teremteni,elzavarni orbánt s bandáját mint 56-ban tette ifjúság majd mehettek volna világot látni tudván itthon Demokrácia van,nem tudom kitől félnek ,56 ban az ÁVH -s legények minden utcasarkon ott voltak ,de mikor meglátták a tömeget kb6-700 eres ,talán millióan ,hanyatt homlok menekültek sokuk öngyilkos lett fára akasztották maguk,sokuk a Dunába ölte magát, miután a tömegbe lőttek a Nemzetőrség szedte össze ezeket a gazembereket s a NÉP bírósága kivégeztette a ganéjokat ..megérdemelték mert aki a saját honfitársára lő az gazember s megérdemli a halált minden koron !!

      Törlés
  10. Nincs idő annyit várni, mert minden plusz nap tovább növeli országunk leszakadását - minden téren. Óriási munka lesz helyrehozni a 2010 óta okozott károkat.

    VálaszTörlés
  11. Vessetek és bocsássatok meg, de én most két helyre ugyanazt írom be:
    Egymás után olvastalak Benneteket (Teve és Tuareg) és mindketten a lényegről, a megérthetőről, a teendőről írtok.
    Mindkettőtöket féltelek függönyök mögött leselkedő sunyi hatalomtól, és tisztellek a szókimondásotok miatt (is).
    Jó lenne ha ezek a gondolatok az ellenzéki fórumokon keresztül szélesedő körben terjedve, irányt mutatnának és reményt nyújtanának a NER-től szenvedőknek.
    Egyébként meg úgy érzem, hogy a hatalom pofátlansága lassan belepi az országot és mindenki számára világossá tehető lesz.
    Megteremtve ezáltal a gondolataitok táptalaját.
    Köszönettel: nemó

    VálaszTörlés