2015. december 22., kedd

2015 - A Patkány Éve

Volt ilyen című kultfilm, persze nem ezzel az évszámmal, de az most mindegy. Fogadni mernék, hogy nem is kell behelyettesítenem senki nevével a címet, mert úgyis érti mindenki. Aki meg nem, az nem szívott eleget az Óévben.




Ilyenkor Karácsony, Szilveszter tájékán három dolga van a Zembernek. Végiggondolni az eltelt évet, terveket szőni a következőre, meg persze ez az az időszak, amikor mindenki mindenkit szeret, ha meg mégsem, akkor kisnyúl. Én például most sem szeretem jobban a Patkányt - najó, a Felcsúti Geciről van szó -, dehát Simicskás jelzővel nem volt kultfilm, na. Szóval akkor kezdjük tán a visszatekintéssel, aztán majd a következő blogban a jövő időszakkal folytköv. Szóval szar egy év volt ez. Lehetne szépíteni, de az nem én vagyok, bocs. Nem személyesen nekem volt szar, hanem minden európai gondolkodású demokratának. Ugyanis 2015 arról lesz majd híres, hogy minden előző évi problémájuk dacára az Orbán Rezsim konszolidálta a hatalmát. Magyarul: azt tesz, amit akar, erősebbek, mint valaha. 2014 végén a netadóval kezdődő tüntetéssorozat adott némi reményt, de el lett baltázva nagyjából minden, ami elbaltázható volt. A Nép ráunt a kétórás hazamenős tüncikézésekre, és a baj annyi, hogy ezt Orbánék is pontosan tudják. Így aztán szépen, nem is oly komótos tempóban mindent sikerült ezévben lenyomniuk a torkunkon, amit csak akartak. Bármit, ami épp eszükbe jutott, és kreativitásuk a rablólovagizmusban végtelen.


Merő felebaráti szeretetből kezdjük azért a jóhírekkel. Megvolt. Nincsenek jóhírek. Sem az EU nem tudta lenyomni a Patkányt, sem a szavazótáborát nem vesztette el, a Nép kábé annyira van forradalmi hangulatban, mint 1957 május 1-én Kádár dísztribünje előtt. Kap azért Orbán kisebb találatokat, de az semennyire sem a magukat demokrata ellenzékinek nevezők sikere: Simicska az egyetlen, aki egyáltalán fejfájást képes okozni, azt is csak néha. Vannak persze önbecsapásra, struccpolitikára hajlamos emberek, akik azt hiszik: van olyan politikus, akitől tart Orbán. Haha. Van a frászt. Fasorban nincs senki, legföljebb erős önhipnózisban, és történelmi múltba révedő nosztalgiázásban lehet konkurenst fölmutatni. A Fidesz mostanra TÉNYSZERŰEN visszanyerte minden előző év végén elvesztett szavazóját, a magát ellenzéknek nevező parlamenti melegedőteam meg sikeresen tovább vesztette maradék szimpatizánsait. Nem hiszem, hogy van rajtunk kívül olyan ország, ahol ilyen szar kormányzás mellett a látható ellenzék képtelen erősödni. Ehhez Ők kellenek, vannak is. Még, közös szerencsétlenségünkre.


Orbán lassan felmorzsol minden ellenállást. Kiket közvetlenül - megveszi, megfélemlíti, ilyesmi - kiket meg közvetve, különböző pártszínekbe öltöztetett kollaboránsain keresztül. Az ellenállás jelentéktelen, a hozzánk hasonló terepen is bármit bevállaló aktivizmusnak még nincs tömegtámogatása. Nagyrészt azért, mert a parlamenti "ellenzék" mindent megtesz a valódi ellenzék eltüntetésére, kapcsolati hálója arra elég, hogy az országos médiában agyonhallgattasson minket, Orbán ellen persze ugyanez a háttérhaveri kör már édeskevés. Dehát az év folyamán fehéren-feketén elég alkalommal kiderült, hogy nem is akarnak semmi komolyat csinálni a Rezsimmel: jó ez a langymeleg, párthatárokon átívelő közös dagonya mindegyiknek. Megy a pótcselekvés ezerrel, műfeljelentések naponta, tudván, hogy Polték úgyis elfektetik, segélyegyletesdi, sajtótájékoztató, Orbán távozásra felszólítása kétnaponta, valamelyik emberének lemondásra ösztökélése naponta. Ez persze pont ugyanaz a játszma, amit Orbán játszik: cirkusz, színház, népbutítás, Orbán kormányosat játszik, a Műellenzék meg ellenzékeset. Olyannyira nem veszik persze komolyan, hogy néha előbuggyan a rég felpúposodott szőnyeg alól a lópata, mint láttuk a DK NAV-szavazásánál.


Orbán hatalmát NEM saját zsenialitása - bár kiváló tömegmanipulátor, azt ne tagadjuk - hanem a látható ellenzék kollaboráns semmitakaró semmittevése, és a valódi ellenzék láthatatlansága stabilizálja. Azért ebből következik ám valami jó is: ha egyszercsak látnak majd alternatívát a Zemberek, akkor a Rezsim gyorsan meginog. Visszagondolva a cikk elejére, mikor azt írtam: nincsenek jóhírek. Mégiscsak van egy, és épp ez: Orbán uralkodásának hossza nem rajta múlik, hanem azon, hogy sikerül-e láthatóvá tenni a valódi ellenzéket. Meg azon, hogy a Nép mennyi idő elteltével látja át, hogy ami magát annak nevezi, az csak parlamenti biodíszlet, aminek egyetlen valós célja van: az igazi ellenzék létrejöttének megakadályozása. De erről majd a következő cikkben, a 2016-ről szólóban részletesen. Most elég annyi: az időnek megvan az a jó szokása, hogy telik, a tapasztalatoknak meg az, hogy akkor is gyűlnek, ha azt sokan nem szeretnék. Ahogy egyre szarabb lesz a Nép nagyobb részének lelkileg, fizikailag itt élni, előbb-utóbb rájön, hogy a Műellenzék semilyen valós Orbánbuktatási tevékenységet nem végez. Aztán akkor körülnéz. És mikor ezt elég tömegesen elkezdi megtenni, akkor kezdődik az Orbán Korszak haláltusája.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok! 


6 megjegyzés:

  1. Ezért a Kádár dísztribünpéldáért kár volt, és nemcsak azért mert teljesen más a történelmi szituáció, hanem azért, mert a magyar nép sem akkor, és a mostani rendszerváltáskor sem vágyott vissza a múltba. Ebbe a klerikális, feudalista államba, amit a rendszerváltás után létrehozott ez a 19, 48, 45, 56 tiszta gondolatait meggyalázó magyar politikai elit.
    A nép ellenségei bármennyire is törekednek összezavarni a fejekbe ezeknek a sorsfordulóknak az igazságát, nem fog sikerülni. Nem a tanácsköztársaság 133 napja, még csak nem is a kádári Magyarország évei vésődnek be rossz emlékként az emberek szívébe, hanem pontosan ez a rendszer. 89, a nép vagyonának a szétlopásának az emblematikus éve lesz, a több millió munkanélküli, elszegényedő éve, a magyar mezőgazdaság és ipar szétverésének éve lesz.
    Jó lenne, ha legalább azok megértenék ezt az összefüggést, akik támadják a jelenlegi rezsimet, hogy 57 május elsején azért vonultak fel Kádár dísztribünje előtt, mert a hátuk közepének sem kellett Mindszenty üzenete, a Horthysta klerikális bátyámuram Magyarországa, pontosan ugyanolyan, mint amilyet most tákolnak össze a múlton lovagoló és Magyarország jövőt megölő, élősködő siserehad.

    Igen, igazad van Tuareg 57 májusával kapcsolatban, csak pontosan fordított előjellel, ahhoz hogy kitöröljük, 89 gyalázatos hazugságait 57 májusa kell!
    A többivel egyetértünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Miklós nevezetű elvtársam, soraidat nagy öröm volt olvasni, :) hát nem én vagyok a zegyedüli ezen a földgolyón, aki ezeket így gondolja ? De éppen így! Pillanatra megmelegítetted jégbe zárt szívemet

      Törlés
  2. A Patkány éve még mindig tart. És meddig tart még a Polip éve?
    http://nol.hu/gazdasag/beigazolodott-a-legsotetebb-gyanu-a-quaestor-vezerrel-szemben-1581115?frommobile=1
    Az egész bagázst fel kell számolni.. "Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi), miért szakította félbe 2011-ben a kormány több tagja, de Fellegi Tamás, az MFB feletti tulajdonosi jogokat gyakorló gazdasági miniszter, Navracsics Tibor, a Kehit felügyelő közigazgatási és igazságügyi miniszter bizonyosan tudta, hogy valami nincs rendben a Quaestor körül. Valószínűtlennek tűnik az is, hogy a Győrhöz még ma is ezer szállal kötődő Szijjártó Péter jelenlegi külgazdasági és külügyminiszter fülébe mindezekből semmi nem jutott el? Ibolya Tibor fővárosi főügyész sajtónyilatkozataiban azt jelentette be, hogy az ügyészség 160 milliárd forintnyi Quaestor-vagyont zároltatott, Tarsolyt az őrizetbe vétele után csak alig több mint egymilliárdos károkozással gyanúsították meg."
    Az MNB Matolcsyja sem érezte, hogy az ellenőrzést tovább kellene folytatni.
    A könyvvizsgálók sem vettek észre semmit? A polipnak 8 karja van, de itt sokkal többen vannak ebben az ügyben. A karokat le kell vágni, és még akkor is a három szívvel rendelkező törzset kell megsemmisíteni,, harcképtelenné tenni.

    VálaszTörlés
  3. Mindenben van "igazság", de kérdés mit tegyünk vele? A szekér halad tovább, igaza van Bokros úrnak, de azért semmi nem változik, minden halad tovább!! ( Bokros úr legújabb tanulmányának ismertetését hallgattam)Lassan kiürül az ország!!

    VálaszTörlés
  4. Kedves "Bloggazduram" (Öcsém) és Olvtársak!

    Leegyen a 2016-os év a Patkányirtók éve!
    Ezt kívánva, legyen Boldog Karácsonyotok és Eredményes Új Évünk!

    Barátsággal: nemó...

    VálaszTörlés
  5. Én csak békés ünnepeket és egy szebb jövőt kívánok mindenkinek!

    VálaszTörlés