2015. április 17., péntek

Orvosi szemmel

Nyolc évig gyógyítottam a SOTE Gyermekfogászati Klinikáján, van némi tapasztalatom, mi az alapvető különbség a jó meg a rossz orvos között. Röviden: a rossz a tüneteket enyhíti, a jó meg megkeresi az okot és meggyógyítja.




Hadd mondjak rá egy példát kezdésnek: góckeresés. Valakinek elkezd hullani a haja, gyakran megfázik, rendszeresen prosztata, vagy petefészek gyulladása lesz, időnként csak úgy minden nélkül belázasodik. Ilyenkor a háziorvos, ha lelkiismeretes, elküldi góckeresésre egy fogászati rendelőbe a pácienst, ha meg tojik rá, és inkább a minél több csúszópénzre hajt, akkor meg egyenként írogatja föl a kenőcsöket, meg lázcsillapítókat. Utóbbi magatartást úgy hívják: kezelés, a góckeresős, megtalálós, eltávolítós dolgot meg úgy: gyógyítás. Akiket hozzám a jó orvosok beküldtek, hogy nézzem már meg, nem lapul-e valamelyik foggyökéren egy góc, ami csendben gyengíti a szervezetet és újrafertőzi mindenfelé, azok többségénél ott is volt. Fog eltávolítva, gyökércsúcs környéke rendesen kitakarítva, és lőn csoda: elmúlt a hajhullás kenőcs nélkül, elmaradtak a lázrohamok lázcsillapító nélkül, és urológushoz, meg nőgyógyászhoz se kellett járni többé vastag borítékokkal a semmiért. Szóval az a helyzet, hogyha valaminek tudjuk az okát, akkor azt kell megszüntetni, és akkor nem kell látszattevékenységekbe menekülni.


Politikus vagyok, meg mostanra újságíró is - lehet hörögni bátran, de azt hívják így, aki abból él, hogy ír, mert el is olvassák -, és nincs más dolgom, mint addig elmondani a Jobbik tapolcai győzelmében testet öltött magyar betegség okait, míg elégséges számban föl nem fogják, hogy sikerüljön meggyógyítani. Mert ellentétben az orvosi székkel, egyedül nem megy: a társadalmi kórt csak széles egyetértés alapján lehet beazonosítani, megérteni, aztán jöhet a terápia. Tessenek megérteni: a Jobbik csak egy tünet, ha egyébként lenne a demokratikus oldalon hiteles politikai erő, akkor a Fidesz elvándorolt szavazói nem a széljobbhoz érkeznének. Ha visszagondolunk egy kicsit a Jobbik első sikerére, a 2009-es EP választásra, ott törtek át először, és a közvéleménykutatások, szociológia kutatások egyértelműen megmutatták: hirtelen felgyarapodott szavazói zöme korábban MSZP szavazó volt. Magyarországon a baloldal, jobboldal értékvilága rendkívül zavaros, európai értelemben véve a mai pártok egyike sem azonosítható be ilyen megközelítéssel. Nem is fárasztják ezzel magukat a szavazók, oda mennek, ahol tetterőt és hitelességet látnak.


Horn Gyula időszakában az MSZP hiteles volt és tetterős, aztán jött a 2002 utáni éra, és mindkettő érték kiüresedett. Nem egyik napról a másikra, a társadalom tudati változásai lassan történnek, épp ezért nehéz egy már épp beálló, kikristályosodó közvélekedést megváltoztatni. Most olvastam egy felmérést, azt kutatták, hogy a Népünk vajon szélsőségesnek gondolja-e a Jobbikot. Jelentem, többségük nem, és ettől a pillanattól kezdve az Ország nagyobb veszélyben van, mint Orbán alatt. Természetesen a Jobbik szélsőséges, de ha megpróbáljuk megérteni a Néplelket, akkor rá kell jönnünk: önbecsapás folyik. Annyira rühellik már Orbánékat, hogy mindenképpen változást akarnak, és a jelen közvélemény számára is látható politikai kínálatából tetterőt és hitelességet csak a Vonáéknál látnak. Ezért aztán szépen meggyőzik magukat a Népek, hogy nem is nácik, lám a Vona is megmondta, hogy dehogyis, meg még kiskutyát, meg őzikét is simogatott, de aranyos. Teccenek érteni: inkább választanak nácikat, saját magukat becsapva, minthogy a jelen látható parlamenti "ellenzékére" szavazzanak.


Aztán innentől ne kérdezzen meg két dolgot tőlem többé senki. Előszöris: miért is foglalkozom a jelen demokratikus "ellenzékével" annyit? Hát ezért, Tesókáim, mert az Ő teljes alkalmatlanságuk az oka a Jobbik előretörésének, és ha maradnak, és továbbra is megakadályozzák, hogy tetterős és hiteles politikai erők eljussanak a közvéleményhetz, akkor itt 2018-ban elsöprő Jobbik triumfálás lesz. A második többé nem fölteendő kérdés: miért ilyen hülyék a Zemberek, hogy a Jobbikra szavaznak? Nem kéremszépen, pont annyira hülyék, vagy nemhülyék, mint ezeknek a kérdéseknek a feltevői. Éppúgy önbecsapnak, mint azok, akiknek annyi a mondanivalója az érdemi és tárgyszerű kritikáimra, hogy nebáncsam a Zellenzéket. A jelen parlamenti "ellenzékének" hívői szintén önbecsapnak: látni vélnek értelmezhető politikai tetteket ott, ahol nincsenek, röviden: pont annyira nem a valóságot látják, mint a Jobbikra szavazó társaik. Úgyhogy ha azok hülyék, akkor emezek is, ha meg azok sem, akkor Ti sem, na így tessenek birkázni, mert ez erősen kétélű fegyver ám. Ha nem fogjátok föl, Kedves Maradék Ellenzéki Demokrata Szavazók, hogy a pártjaitokra rajtatok kívül már senki nem vevő, akkor majd megkapjátok arcba a Jobbikot. Azt meg nem kéne, nemdebár...

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


77 megjegyzés:

  1. a kezdeményezőkész értelmesebbje már külföldön van. Az idióták meg többségben vannak... ne feledjük, ez egy sajátos ország, 30 % körüli funkcionális analfabétával. Őstermelő bulgárkertész ismerősöm, aki életében nem fizetett egy Ft adót sem, most millióra pontosan nem tudná megmondani mennyi pénze van, a napokban oktatott arról, h őt mennyire zavarja a szomszéd kutyájának ugatása és milyen szépen helyretette a Family Frost kocsijának a vezetőjét, h előtte vasárnaponként kapcsolja ki a hangszóróját, mert akkor ő majd szépen a jegyzőhöz fog fordulni és majd jól megbüntetik a 60 éves sofőrt, aki nem talált más munkát magának, és Debrecen környékéről jár a főváros agglomerációjába árut teríteni. Ez is Magyarország.

    VálaszTörlés
  2. A diagnózis helyes Doktor Úr!
    A birkának legelő, az embernek cél kell!.
    Örülök, hogy az embereket választottad.
    Számíthatsz rám.

    VálaszTörlés
  3. Kell még egy kis idő mire az emberek szívesen fordulnak A Fogorvoshoz.
    De majd előbb-utóbb rájönnek.
    Csak nehogy késő legyen és április 30 után is legyen rendelés, ha nem is a Kossuth téren!

    VálaszTörlés
  4. Persze,mielőbb megerősíteni,harcolni,söprölni a Fidesz-KDNP- Jobbik ellen!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon szerintjunk,hogy kell megszüntelni a Fidesz-t, KDNP-t és Jobbikot!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Na akkor most el lehet dönteni kedves pállott seggű fotel forradalmár értelmiség, hogy mit akartok? A jobbik jövőtlen ámokfutását, vagy egy értelmes élet lehetőségét?

    VálaszTörlés
  6. Úgy látszik a jobbik valódi arca külföldről jobban látszik.
    Az Élet menetén Ronald Lauder figyelmeztetett a szélső jobb veszélyeire (6:30)

    http://youtu.be/GxVJlByi5oo

    VálaszTörlés
  7. Általában egyetértek A Tuareg-írásokkal, most sincs ez másképp. De azért fel kell vetnem egy kérdést "az Ő teljes alkalmatlanságuk"-kal kapcsolatban. Az alkalmatlanság tudatosság kérdése? Ha én alkalmatlan vagyok - mondjuk hosszútávfutásra például lábhiány miatt - akkor, ha nem akarok alkalmatlan lenni, akkor nem leszek az? Tehát lehet ostorozni az alkalmatlanokat, valószínűleg jogosan is, de ettől még nem lesznek alkalmasak. És nem is tudnak azokká válni, még akkor sem, ha ezen cikkek hatására magukba néznek, és kimondják, hogy "Én alkalmatlan vagyok." (Na jó, ez mondjuk kizárt, de feltételezni lehet.) Tehát doktor úr, a diagnózis a tünetek alapján helyesnek látszik, de mi a gyógymód? Mitől, mikor, hogyan lesz alkalmas a demokratikus "ellenzék"? És mi dönti el, hogy alkalmas? A szavazók? Ha a szavazók által jelzett eredmény, akkor az elmúlt évek tapasztalatai alapján baj van, mert ők alkalmatlanokat találtak alkalmasnak már minimum kétszer....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha a nem kérdezett betegtoló megszólalhat:
      A demokratikus ellenzék a demokratikusan gondolkodó, öntudatos polgárok közegéből lesz. S ha lesz, alkalmas lesz.
      A diagnózis az öntudatra ébredésben segíthet.
      Nekem a homeopátiás gyógyítás jutott eszembe bár lehet, hogy csúnyán melléfogtam.

      Törlés
    2. A meggyőzőtt szavazók legközelebb alkalmatlannak találják majd azokat, akiket alkalmasnak hittek.
      A gyógymódot úgy hívják SZABAD választás tisztességes választási törvények mentén,
      a gyógymód meg a meggyőzés ereje a terepen.
      Tuaregnek nem elég a bloggokban szűk olvasókörben terjeszteni elemzéseit, Ki kell menni a terepre (többet) és oktatni kell a szervezet kemény magját, hoiy hatásosan tudjanak érvelni

      Törlés
    3. Szerintem a politikusok alkalmatlanságát az a párt bizonyítja amelyikben vannak. Az MSZP, DK leírta magát. Csak a legelkötelezetebb szocialisták szavaznak rájuk.(még vannak elegen ahhoz hogy a párt vezetői megéljenek, sajnos). Marad az LMP, Együtt, PM...meg akik még lesznek 18-ig. Ezért is hülyeség amit Gyurcsány erőltet a 16-ra előrehozott választás. Talán azt hiszi addigra csak ők tudnak megfelelő támogatást szerezni? Nagyon elgaloppírozza magát. Az mszp-sektől már többen nem pártolnak át hozzá.

      Törlés
  8. Szép napot Mindenkinek!
    A blogban leírtak hűen tükrözik a mai magyar valóságot. Jelen pillanatban csak tüneti kezelések folynak. Odavetnek egy-két jól hangzó mondatot a Népnek és azok gyorsan el is hiszik. A gyökereknél meg tovább folyik a tudatos mérgezés.
    A feltárt bajokat, nem a szönyeg alá kellene söpörni, hanem nyíltan meg keresni az okokat.
    Amíg a látszat ígéretekkel eltakarják addig nem lesz itt változás. 2018 jövőképe meg egyenesen rémisztő.
    Hajrá Köztársaság!

    VálaszTörlés
  9. Ügyes írás.De A "termèszet" nem ismer ugrásokat (mint Dirac "deltája").Csak analóg fejlődési folyamatok léteznek,magyarul :végig kell menni az úton.És ennek része a Zsobbik felemelése,megismerése és ejtése.Miután nem "rendes" nemzetiszoc párt,hanem egy szilovikik által kreált "pincérruhás"gárdás hamisítvàny-az ébredés gyors lesz.Addig lehet kéremszépen rettegni..

    VálaszTörlés
  10. Demokrácia? Demokratikus ellenzék? Hazugság!
    A magyar nemzetnek nincs szüksége pártokra. Tuareg-féle pártra sem! A pártrendszer a nemzetek halála! Nyomában csak erkölcsi, gazdasági, és szellemi pusztulás jár, mint azt az elmúlt néhány száz év mutatta. A pártrendszerre annak a globális pénzügyi hatalomnak van szüksége, amelynek a pénz az istene.

    Egy valódi néphatalomban nincsenek pártok. A képviselők - akiket nem listákról, hanem maguk közül választanak - azokat képviselik, akik megbízták őket, és bármikor visszahívhatók a kormánnyal együtt. Így aztán senkinek sincs parlamenti többsége, nem lehet ámokfutást végezni. A hatalom kettős gyakorlása az irányító, és a végrehajtó hatalom szétválasztásával pedig nem csak a diktatúra kialakulását, de az idegen érdekek érvényesülését is meg lehet akadályozni.

    Na, ki meri állítani, hogy nem ez a magyar emberek érdeke?
    Vajon érdeke-e ez bármelyik pártnak?
    Érdeke-e ez Tuaregnek?

    Ha igen, akkor miért nem ilyet akar? Miért beszél itt bal, meg jobb oldalról, meg pártokról?
    Ha nem, akkor talán el kellene gondolkozni azon, hogy mit is akar ez az ember?
    HATALMAT!

    VálaszTörlés
  11. Szerintetek ez a jobbik megváltozik (megváltozott) négy év óta??

    http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/nem-ragalmazas-nacinak-nevezni-a-jobbikot.html

    VálaszTörlés
  12. Felháborodva szeretném megjegyezni, hogy ez az írás egy ostoba, magát tovább nem képző, pályaelhagyó, az ENKK nyilvánosan is megtekinthető honlapján az Oftex továbbképzési portál számára is ismeretlen, szakvizsgával sem rendelkező volt fogorvostól származik. Az összehasonlítás orvosszakmailag megkérdőjelezhető, a többi kollégával szemben etikátlan. Létezik definitív (megoldott, befejezettnek tekinthető), palliatív (áthidaló), adjuváns (kiegészítő, támogató), tüneti (a pontos diagnózis megállapításáig a panaszokat enyhítő) és oki terápia. MINDEN orvos esküjéhez híven ez alapján keresi a gyógyító megoldást. Nem a BORÍTÉKÉRT! Mivel az orvos-beteg kapcsolat abszolút a bizalomra épül, egy ilyen ostoba, magát fényező, a góckutatást, mint alapellátás szintjén zajló diagnosztikát hamisan beállító beírás alapjaiban áshatja alá ezt. Dr. Szabó Gábor! Mindenki Magából indul ki!! Pfujj.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ..ezt pedig már csak zárójelben jegyezném meg.. (mert mind tudjuk "a kutya ugat, a karaván halad") ..Gallium-szcintigráfia..1970-es évektől elérhető, gyulladásos gócok és ismeretlen eredetű lázas állapotok diagnosztikájában arany-standard vizsgálat. Ta-daaam! Jó leszel Te már csak politiKUSSnak..

      Törlés
    2. Arany bogaram, szerintem tök jó, hogy kiegészítetted orvos szakmai szempontból. Ez az írás azonban nem az orvosokról szól, hanem az úgynevezett ellenzéki pártokról. Lehet, hogy az orvoslás szempontjából nem volt jó a leegyszerűsített hasonlat, ettől még igaz lehet a pártok vonatkozásában.
      :-D

      Törlés
  13. sverde, ne lépd át a határt ennél jobban. Akkor voltam egyetemi oktató-kutató, amikor Te megjelentél nálam frissen fölvett medikaként egy patrónus oldalán, hogy vegyelek föl a koleszba, mert a másikba nem vettek föl. Ha ezen az úton akarsz tovább menni, az marha rögös lesz. Állj le.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Részemről rendben. De Te is tartsd tiszteletben azokat, akik a pályán maradtak. Orvos szájából borítékot , mint ellátást katalizáló erőt emlegetni etikátlan. Lehet, hogy nem sokan olvasnak közülük, de bizalmat megrendítő azoknak, akik épp ellátásra szorulnak tőlük. Részemről OFF.

      Törlés
    2. Ne hagyd abba.Végül is jobbítani szeretnéd a Szabót,nem rombolni.Gondolom a koleszba is segített bejutni,és csak reméljük,hogy a kiszolgáltatottsàgoddal nem sikerült a mohó disznónak visszaélni.(magyarul:nem k@rt meg..)Az orvosos példabeszédeid is remekek,úgyhogy ne legyél off..

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Nem alkut kötöttünk sverde, hanem figyelmeztettelek: vége a személyre szabott játszmádnak. Ha folytatod, visszaütök. Nem általában, hanem oly személyesen, mint Te gyakorlod. Érthető voltam?

      Törlés
    5. sverde!
      Honnan ez az "Orvos szájából borítékot" duma?
      ...."emlegetni etikátlan".... és elfogadni?
      Ja és: szőke-e vagy?

      Törlés
    6. Nem vették fel a Tömőbe meg a Rezsőbe se???

      Törlés
    7. Csak úgy elárulom, hogy a legótvarabb koli a Selye ahol a mi Tuaregünk volt nagyvezír....

      Törlés
    8. Én egy másik egyetemre jártam, de ott az oktató-kutatók nem végeztek ilyen pitiáner feladatot, hogy eldöntsék kit lehet felvenni egy kollégiumba! A kollégium vezetőjének nem volt igazi felsőfokú végzettsége csak foximaxija!
      Egy valódi oktató-kutatónak semmi köze a kollégiumhoz.

      Törlés
    9. NagyZoltánPéter....de, megkurt@ :)

      Törlés
    10. A szemétláda..(Természetesen engem jobban megilletett volna.A szőke haj a gyengém..)

      Törlés
    11. Kurva kicsik a szobák abban a Selyében.

      Törlés
    12. A kicsi szoba nem akadàly a bűnt elkövetni..

      Törlés
    13. Zolipeti, látom te is olyan vén kecske vagy aki megnyalná a sót.

      Törlés
    14. Hát igen.Mindig szerettem nyalni a sót-és a mi időnkben a buziság még nem volt divat.A szőke kolleginát sohasem fenyegettem volna utánna..És valszeg jó emlékként emlékezne.

      Törlés
    15. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    16. Hát igen. Minden sót nyaló kecske, azt gondolja utólag, hogy jól nyaló kecske:)))
      Akkor inkább legyen valaki divatbuzi:))

      Törlés
    17. Lady.Jól kúrni dicsőség..Figyelni kell a másikra.És nem pofánverni,mint a Damu Roland..

      Törlés
    18. Lady.Jól kúrni dicsőség..Figyelni kell a másikra.És nem pofánverni,mint a Damu Roland..

      Törlés
    19. Szegény NZP. Minden Jobbikfan ilyen nyálcsorgató lúzer, mint Te? Csak nem azért masíroztok, mert életetekben nem kaptatok nőt?

      Törlés
    20. Nem vagyok jobbikfan..Volt szadeszos,amint te..

      Törlés
    21. Nem vagyok jobbikfan..Volt szadeszos,amint te..

      Törlés
    22. NZP.! Jól kúrni nem dicsőség:) Nem jól kúrni pedig nem szégyen:)Viszont rosszul kúrni dicsőségnek beállítani, no azt időnként nem is árt pofán verdesni:)))

      Törlés
    23. Szerintem nincs köztúnk vita.Törekedni kell a jó kúrásra-ami attól jó,ha a másiknak is jó..A többi porhintés.

      Törlés
  14. Utolsó beírás. Igen. Szőke. Ne fenyegess! Aljas és undorító. Lehúzhatjuk egymásról a vizeslepedőt, tekintve, hogy Neked már nincs mit veszítened. Nekem szerencsére van. Végeztem Veled. Szevasz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ui.: Nemóvatos! Soha, senkitől nem fogadtam el borítékot!! Ha ismernél, tudnád. Szánalmas vagy.

      Törlés
    2. Én viszont tiszta lelkiismerettel el fogom fogadni a borítékot. :)

      Törlés
    3. sverde!
      Ja, ha közben ennyire konkrét lettél, akkor üdvözöllek mint szabályt erősítő kivételt!

      Törlés
    4. erre mondják, hogy akinek van inge, a sajátját hordja.:)
      ettől még, ami etikátlan, akkor is az marad, ha nem beszélünk róla.

      Törlés
  15. Kedces s.!Ne hagyd itt a fórumot,amit percenkènt 4000-en olvasnak. A Szabó Gábortól csúnya,hogy fenyegetett-ez olyan szadeszes fogorvosos.Mivel tudna ártani neked?Érzéstelenítés nélkül betömné a fogad?Már nem áll rá a keze-túl régóta "politikus".Te vagy itt a fény az éjszakában,egy szép szőke nő (aki még nemrég medika volt,tehát nem unatkozós nagyi),no meg aki nem szerelmes a mi "forradalmár" barátunkba..Szóval kitartás(!)..

    VálaszTörlés
  16. Azért az orvosi részéhez lenne egy-két szavam. 10 éve küszködök izületi gyulladásokkal. Végig szedtem az összes létező gyógyszert és táplálék kiegészítőt, voltam fürdőkön, fizikoterápiás kezelésen. Semmit nem javult. Soha senki nem kérdezte mi a helyzet a fogaimmal? Bégül önszántamból eldöntöttem, hogy kiszedetem a félig kinőtt bölcsességfogaimat. Ez volt januárban...azóta javulok. A mai orvoslás szervet gyógyít, nem embert.

    VálaszTörlés
  17. Ez a "visszaütök" nem kicsit durva!! Ha valaki komolyan politikai babérokra tör akkor egy kicsit jobban kéne tűrni a kritikát! Ekkora paréj kijelentést még Orbán se tett soha pedig az tényleg egy tuskó csávó.

    VálaszTörlés
  18. Okos írás.Csak egy észrevétel.Megtévesztő és hízelgő,ha "ellenzéknek" minősítik az MSZP,LMP,DK,Liberálisok( fodor gábor ) képviselőit.Nekem más fogalmaim vannak az ellenzékiségről.Mondjuk inkább azt,hony nem kormánypárti csendestársak.

    VálaszTörlés
  19. Gábor most tökéletes az önellentmondásod, vagy manipulálsz!
    A jobbikot tetterősnek és hitelesnek titulálod. Rendben ! Igaz!
    És nem szólsz egy szót sem, hogy miért is?!

    Van hite. Le mernéd írni, hogy mi a hite?
    Ez a hit adja a tetterőt. Le mernéd írni, hogy miért?

    ""MI, A MAGYAR NEMZET TAGJAI, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért, kinyilvánítjuk az alábbiakat:

    Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette.

    Büszkék vagyunk az országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre.

    Büszkék vagyunk a magyar emberek nagyszerű szellemi alkotásaira.

    Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította közös értékeit.

    Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét. Becsüljük országunk különböző vallási hagyományait.

    Ígérjük, hogy megőrizzük az elmúlt évszázad viharaiban részekre szakadt nemzetünk szellemi és lelki egységét. Kinyilvánítjuk, hogy a velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők.""
    Ez az alaptörvény részlete:
    tudod-e miért ebben a megfogalmazásban van a jobbik ereje?

    Ezért aztán amíg ez nem válik világossá, addig nincs ellenszer sem.
    Egyetlen ellenzéki párt sem tud üzeneteket küldeni, mert a köz nem fogadó arra.
    Az összes "idegenszívű" az összes üzenetével a kukába kerül, amelyet Te csak erősítesz, ha elfeded a gócot!
    És azt teszed!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ottilia! Tuareg nem elfelejti a "gócot", ő maga is egy "góc" a többi ellenzékinek magukat mondók között. Szabó úr az elmúlt hónapokban csak kárt okozott az ellenzékiségnek.

      Törlés
  20. @Ottilia Marton Az egész írás arról,szól,milyen katasztrófa lenne,ha 2018-ban a Jobbik hatalomra jutna.A jobbik tettereje sajnos vitathatatlan,a "hitelesség" az megtévesztés,mimikri. Az közös "bűn",hogy a másként gondolkodók nem tudnak ekkora tetterőt felmutatni.Talán túl sokat lamentálunk. Jön az árvíz és azon vitatkozunk,milyen mély.Talán szerencsésebb lett volna idézőjelbe tenni a hitet, de a lényeg átjön.Alaposan félreértetted az írást.

    VálaszTörlés
  21. Még 12 nap, és végre felszabadul a tér....Hála Istennek !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És kezdődik az országos túra a sátrakkal, városról városra, és októüber 1-én visszatérés a Térre... Kicsit korán örülsz, Bélus... ;)

      Törlés
    2. "És elkezdődik az országos túra......" Ha Neked Gábris nem volt elég a fővárosi érdektelenség,akkor csak kísérletezz az egész országban. Vidéken lehet, nagyobb közönséged lesz, mert arra felé kevesebb a hőzöngő önjelölt vezér , meg fognak csodálni, mint a sátorcirkuszban a vidámságot vivő bohócot. Nem kellettetek a Kossuth téren senkinek, csak bosszúságot okoztál az arra járóknak. A vidék talán megértőbb lesz veled....vagy kikerülnek.

      Törlés
    3. Panaszkodik a fidesznyik, hogy pénzbe kerül a jogállam eltiprása. Na, ez már aztán a medúza idegrendszeri nívója...

      Törlés
    4. Bélus,te gyárilag vagy ilyen birka,vagy képezted magad?

      Törlés
  22. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  23. És a Zsuzskáé szponzorálják,vagy a Soros?

    VálaszTörlés
  24. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Mozgalom önnfenntartó, nemtom föltűnt-e 9 hónap alatt, de kis pénzből is kijönnek azok, akik nem azért csinálják...

      Törlés
    2. Lehet, hogy a "Mozgalom" önfenntartó, de a veletek foglalkozó bíróságot, rendőrséget, az oda és vissza költöztetőket mi fizetjük a közösből. Lenne annak a pénznek jobb helye is annál, hogy a Te ingyen sátorozásodat, a beteges cezeromán hadviselésedet felügyeljék. Neked nem országjárásra kellene indulnod, hanem világgá. Nem szégyenültél meg még eléggé?

      Törlés
    3. Bélus,ha már ennyire aggódsz a közös pénz iránt kérdezd már meg,mi értelme van a milliárdos ún. nemzeti konzultációra.Eddig egy esetben sem volt a ki..tt kormányod hitelesen bemutatni,vajon visszament-e annyi válasz,mint amit hazudtak.Ergo olyan eredményt hoznak ki,amilyet akarnak.Netto pénzkidobás! Az ilyen birkáknak meg különösen.Ha orbán neked a telefonkönyvet olvasná fel,te akkor is csápolnál.

      Törlés
  25. Az országjárás drágabb.Te is tudod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy frászt drágább. Kistehereautóba benzin, hetenként kétszer, 400 kilométer. Egy hétre visszük a sátrat, föllítjuk, aztán egy hét múlva mlebontjuk és visszük tovább, a terepen meg a közben levő héten megy az aktivitás. És már tél sincs, fűteni sem kell. Sátrunk van, hangosításunk van, csapat szuper, más nem kell.

      Törlés
  26. EZ az aktív politikai cselekvés. Olyan, ami sok embert megmozgat, elgondolkodtat. Ráadásul a célok világosak, közérthetőek, és olyanok, amik az emberek számára valós problémák megoldására igyekszik megoldást keresni. Pontosan ez az, amire szüksége van ma az embereknek: olyan politikai erőre, ami az ő gondjaik megoldását EGYÜTT velük akarja, nem kirekesztve őket a cselekvésből.Olyanra, aki KÍVÁNCSI a véleményükre, és számít rájuk. El lehet gondolkodni a többieknek, hogy erre miért pont a jobbik jött rá, hogy ezzel miért pont a jobbik képes a táborát növelni? Mert NEM zárt ajtók mögötti párt berkeken belüli ötletelésre van ma szükség. Meg nem is az ezredik olyan tüntetésre, ami konkrét cél nélkül csakis újabb kinyilatkoztatást szolgál, s ami után szépen mindenki hazamegy, és ... a helyzet marad változatlan.
    Mikor ébrednek már fel, és kezdenek el TÉNYLEG aktívan, cselekvően politizálni a demokratikus erők? Mikor lesz végre ezen az oldalon is mindenki számár közérthető, VALÓS és sokakat érintő problémák MEGOLDÁSÁT célzó cselekvési terv? Mikor látják már be, hogy hangzatos hitvallások, és elvi állásfoglalások MELLET KONKRÉT tervre is szükség van. SŐT! ARRA van szükség elsősorban, olyanra, melynek lehet alapja a hitvallás, de nem helyettesítheti, válthatja ki azt.
    Pár napja volt a Holokauszt emléknapja. Mikor veszítek észre, MOST is Holokauszt van! Haladunk a teljes pusztulás felé: pusztul a remény, a hit, az öntudat. És fizikailag is pusztulnak a magyarok a szegénység, a iszonyatos közegészségügy, a kibírhatatlan lelki nyomás miatt. Csak az elmúlt három hétben 3 velem pontosan egyidős közeli ismerősöm halt meg. Lassan már olyan nyomás nehezedik az emberek nagyobb hányadára ebben az országban, ami miatt bármibe, bárkibe kapaszkodnak, aki csak halvány kiutat is mutat. Nem fognak azon gondolkodni, hogy hazugság, vagy félrevezetés-e. Mert amikor a lét a tét, akkor nincs helye, nincs ereje a filozófiának. Hát nem értitek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ----"Mikor lesz végre ezen az oldalon is mindenki számár közérthető, VALÓS és sokakat érintő problémák MEGOLDÁSÁT célzó cselekvési terv?"---------Talán emlékszik kedves Margó, az elmúlt évben volt három választás. Az induló pártok részletes választási programot adtak közre.A választópolgárok azokat elolvashatták, értékelhették, és a szerint voksolhattak. A választópolgároknak a legrövidebb program nyerte el a tetszését, a "Folytatjuk", így aztán folytatják. Tetszettek volna élni a demokrácia nyújtotta lehetőséggel..... Nem tetszettek, most meg tetszenek tüntetni, blokádolni, meg sátoros tábort felverni a Parlament előtt. Meg országot járni kis teherautóval...micsoda hasztalan hőbörgés ez! Egyáltalán van igényük a demokráciára? Nem úgy tűnik!--------( A holokauszt idekeverése már nagyon erőltetett volt kedves Margó)

      Törlés
    2. A választásokról és azok tisztaságáról ne beszéljünk bélus,mert neked az magas.Viszont azt még te is megérted,hogy ez a rezsim választásokon nem leváltható.És nem azért,mert akkora lenne a népszerűsége,hanem mert egyfolytában átírják a szabályokat.Legközelebb már 10%-os eredménnyel is kétharmada lesz ennek a rablópártnak és a szemforgató,farizeus álkeresztényeinek.Te valami fizetett troll vagy?Hogy fizet az ilyesmi?

      Törlés
  27. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés