2015. április 23., csütörtök

Politikai vadkemping

Mindenki azt mond magáról, amit akar, az meg egy dolog, hogy abból a Nép mit hisz el. Bátran feltüntetheti magát hegymászónak bárki, amíg vissza nem riad a helyi szánkódombtól, mert tériszonya van, és mínuszban megfázik.




Ha a társadalom igazságba, őszinteségbe és tisztességbe vetett hitét vissza akarjuk állítani, akkor a politikának ezt önmagán kell kezdenie. Olyan példát kell mutatni, amelyik követhető, mert akik megmutatják, azok valóban úgy is cselekszenek, ahogy beszélnek. Aki a célját komolyan gondolja, az azért kockázatot, konfliktust, kényelmetlenséget is vállal, aki meg ezt nem teszi meg, arról gyorsan kiderül, hogy kamuzik. És annál gyorsabban derül ki, minél inkább van összehasonlítási alap: ha valakik meg is teszik, amit mondanak, mások meg csak locsifecsiznek, akkor hosszabb távon nyilvánvaló, melyik az őszinte és melyik a kamuverzió. Nagyjából ide vezethető vissza, miért is kaptunk a kezdetektől teljes ellenszelet az elvileg potenciális szövetségeseinktől: a parlamenti "ellenzéktől", és a hozzájuk ezer szálon kötődő médiaértelmiségtől. Érdekes volt megtapasztalni napról napra, hogyha mi valamit csinálunk, akkor az lehet nagyjából bármi, nem hírértékű, de annak a tizede, ha "jóváhagyott" emberkék művelik, akkor azonnal címlapsztori. Blogom olvasói sok ilyennel találkozhattak, nincs már jelentősége, ugorjunk.


Egy szervezet erejét igazából az mutatja meg, mit tud kezdeni a válságaival. Két ilyen válságunk volt: az első december végével kezdődött, mikor a Gulyás Gergely nevű Narancsszócső bejelentette, hogy úgy módosítják a gyülekezési törvényt, hogy az OGYM ne maradhasson tovább a Kossuth téren a nonstop tüntetésével. Erre még volt valamiféle "ellenzéki" reakció, de azt utólag, az azóta lezajlott események ismeretében bátran minősíthetjük a szokásos lufieregetésnek. Gulyás Gergely ugyanis megadta az alaphangot, az "ellenzék" súlyos némasága pedig lehetővé tette az Orbánbanda rendőri szárnyának, hogy megkezdjék ellenünk a folyamatos éjszakai akciókat. Ötször oszlatták föl jogerős gyülekezésünket, ötször nem volt ehhez mondanivalója a parlamentereknek, saját bőrünkön kellett megtapasztalnunk, hogy akik magukat ellenzéknek hirdetik, valós szituban nem azok. Ez volt az első válság: tudomásul venni, hogy akikben bíztunk, elárultak bennünket, és ami még rosszabb: azokat az alapelveket, amiknek a képviseletére a parlamentbe választottuk Őket. Túléltük, megemésztettük, ha egyedül kell elhajtanunk Orbánt, és megállítani a Jobbikot, akkor azt fogjuk tenni, más út nem maradt.


A második ilyen válságunk a Fővárosi Törvényszék döntése volt, amivel nem engedélyezte május 1-től tüntetésünk folytatását. Ugyanaz a bíróság, ugyanazon érvek, mind a BRFK, mind a mi részünkről, és amiben ötször nekünk adtak igazat, hatodszor már nem. Megtalálták végre a megfelelő Narancsbírót, a csalódás számunkra abban állt, hogy a demokrácia utolsó bástyája: a Bíróság is összeomlott. Meg persze annyi, hogy ehhez ismét nem volt mondanivalója a parlamenti "ellenzéknek", de ezen korábban túlestünk, igazából már nem is vártunk Tőlük semmit. A válságok arra jók, hogy végig kell gondolni az alapoktól újra mindent, és épp ezt tettük. Belemehettünk volna az ocsmány jogászkodással szemben egy hasonló játékba, írtam is korábban a módszert, és a Téren maradhattunk volna. De nem, mi egyenes emberek vagyunk, nem keverünk-kavarunk, hanem a szükségből erényt kovácsolunk. Akik már próbáltak egy állandó, hosszú hónapokon át tartó tüntetést fönntartani, pláne télvíz idején, azok tudják: nem 3 emberes meló, és akik azt csinálják, azok különleges emberek.


A Kossuth tér kialakított egy olyan csapatot, amelyiknek nincs párja a demokrata oldalon. Tudomásul vettük, hogy attól a pillanattól konkurensnek tartanak minket, amikortól vagyunk, pedig nem voltunk azok. És ha perpillanat egyenes úton nem maradhatunk a Kossuthon, akkor megyünk máshová. De nem Budapesten. Egy stratégia csak akkor lehet sikeres, ha a létező valóságot tekinti alapnak, és nem vágyálmokat. Valaha azt gondoltuk, hogy a parlamenti "ellenzék" alapkérdésekben mellénk áll, és a médiájuk szintén. Most már tudjuk, hogy nem, akkor pedig ebből indulunk ki. Agyonhallgatni lehet minket, kivétel, ha fizikai valónkban megyünk az emberek közé. Budapesten már viszonylag sokan ismernek minket, de vidéken még nem, erre jó volt a teljes médiazárlat. Hát akkor megyünk vidékre, egyszerű ez, nemdebár. Április 29-én pártot alapítunk a Kossuthon, 30-án kora délutánra lebontjuk a sátrainkat, visszaadjuk a Teret diktátoréknak, és megkezdjük a vidéki "turnét". Tele van Narancsország Fidesznyik polgármesteri hivatalokkal, azok előtt remek főterek vannak, mi meg szépen odatelepülünk, bele az arcukba, szokás szerint.


Egy hétre, nem kell több: kezdőnap, építés, megnyitó, aztán egy hét toborzás, pár ezren biztos bele fognak ütközni a sátrunkba, mert ami Budapesten is feltűnő, az vidéken még inkább. És elmondjuk, kik vagyunk, mik vagyunk, mit tettünk eddig, hogyan és miért, és mit akarunk tenni a továbbiakban. És ehhez lesz olyan erkölcsi muníciónk, ami másnak ebben az országban nincs: 9 hónap a Kossuthon, full ellenszélben, rendőri zaklatással, agyonhallgatva. Hát, lesz meglepetés. Ilyen is, olyan is, lesznek ütközetek is, a Narancsok nyilván vidéken is idegrohamot kapnak, ha "elrondítjuk" az aktuális közterüket, csakhát mi ilyen harcokban edződtünk. Az igazi meglepetés pedig azok arcán lesz, akik demokraták, és eddig nem hallottak rólunk. A Kossuthon is gyakori élmény volt, sok újabb Mozgalmár így került hozzánk, vidéken aligha lesz másképp, sőt. És bizony elmondjuk, hogy miért is nem hallhattak rólunk: igen a T. Parlamenti Ellenzék és haveri sajtója tudatosan döntött úgy, hogy mi nem létezünk. Hát pedig nagyon is, és erre májustól egyre több helyen fognak emberek rájönni.


Egy hét vidéki városi főtér, egy hét pihi, tapasztalatösszegzés, az új aktivisták helyi szervezetté formálása, aztán újabb helyszín. Mivel a potenciális forradalom lehűtésével a műellenzék 2018-ig stabilizálta Orbánék helyzetét, ezért aztán sokkal több időnk van, mint ami szükséges lenne, hogy felépítsük az Ország tettekben is ellenzéki demokrata pártját. Lehet persze abban is hinni, hogy ez egy egyszemélyes műsor: Szabó, meg pár nyugdíjas, de a valóság egészen más, és elég ha az Ország erre az idők folyamán rájön. Vannak olyan emberek, nem kis számban a Mozgalomban, akik helyből hitelesebbek, mint az összes létező Műellenzéki caklipakli. És egyre inkább előtérbe is fogjuk helyezni Őket, egyre kevesebb lesz a Szabó és egyre több az Új Arc. Ezzel persze a karaktergyilkolászás lehetőségét is lezárjuk, bár az értő szemek már fölfedezték, hogy nagyjából a rendőrtámadások megkezdése óta egycsapásra leállt a Tuaregmocskolás, minden térfélen. Rájöttek, hogy a negatív hír is hír, minél jobban gyilkolnak, annál ismertebb leszek, rajtam keresztül pedig az OGYM, így aztán inkább a teljes némaságot választották. Na, hosszú lesz, majd szombaton folytatom, addig meg, mint mindig:

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


40 megjegyzés:

  1. És kilovaglunk Tuareggel, vissza visszük a demokráciát az ország legkisebb részébe is és hosszú távra megalapozzuk az ország négyötödének helyi hírekkel való ellátását,s ezt a munkát szakmai útmutatás mellett a vidéken kialakuló mozgalmunk aktivistái végzik majd. Ez hosszú távú tevékenység,amely eredményeként kialakulhat egy várható demokratikus fordulat után stabil,a sajtószabadságot mindenhova elvivő hírhálózat,amely megtöri az aránytalan, és Orwell-i rendszer szerinti hírgyárak túlhatalmát..

    VálaszTörlés
  2. Mi bivalybasznádi keményen dolgozó kisemberek vártuk a "logoszt",a pártprogramot,smihez tömegesen csatlakozhatunk,amikor a "camping" Bivalybasznádon is megjelenik.Ahogy a Domina kérdezné,mit akartok tenni oktatás,egészségügy,stb stb.És nem kaptuk meg!!Amit kaptunk,hogy a Zsuzskáékkal kúlönleges emberek vagytok,és ettől megrémültünk,mert a kommunisták mondták nagukat annak.Ugye,nem vagytok azok?A továbbiakban ekézed a többi demokratákokat,ami jogos,és teljesen megérdemlik,sőt Simicskától idézve gecik is.Innen fogjuk folytatni,addig is "freedom Angela Davis",és freedom Csáki Judit,akit ki akarnak rekeszteni a fasisztákok valami mejegyezhetetlen szinházi túróból,amiben csak a választott nép fia lehet!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legalapvetőbb dolgokat sem tartják be a jelenlegi parlamenti pártok, de te már részletkérdésekbe akarsz bonyolódni.
      Józan paraszti ésszel azt is be kellene látnod, hogy már akkor előrébb lenne az ország, ha nem Simicska-Puch tengelyről, meg egyéb (köz)pénzszivattyúktól kellene szenvednünk.
      Elég volt már abból, hogy ha valaki végre tenni próbál valamit, akkor csak a köpködést és lesajnálást kapja az arcába.

      Törlés
    2. Elméletileg igazad van.De.Te sem gondolod komolyan,hogy egy hétig naponta fel lehet mászni a furgonra,és az kiabàlni,hogy mindenki(!) tolvaj és geci (ami egyébkènt igaz!) Csak ő nem,meg a dks Noszticius Judit.Szóval ez kevés igy,és ami rosszabb,ez a Zsobbik pályája,és ebben ők a leghitelesebbek..A Szabó okos fiú (különben kibaszták volna a fogorvosiról a 2.félèvben)-hát minderre gondolnia kell.Bivalybasznádon a demokracißzás nem jó hívószó,mert vsgy nem értik-vagy félreértik,smi még rosszabb.(pl hogy a mentőst büntetlebül pofánbaszhatják az élősdi cigányok a nagy demokraciában,bezzeg a kommunistàk alatt és/vagy Horthy alatt nem.És aki demokraciázik,több jogot akar az élősdi cigányoknak,ami skandalum..) Szóval kell valamit mondani,amit nem könnyű,és mindenki érti..

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Na, gyövök kicsit ide ótáskodni, csak nem bírok magammal. A demokráciával, (mint jelszóval, és egyébként is,) nem az a legnagyobb baj, hogy a cigányok nem dolgoznak, vagy hogy nincs fincsi halálbüntetés, és bűnözők elkanászodnak, vagy hogy az egész csak a világuralomra törő zsidók rafinériája, hogy csak a legáltalánosabb sztereotípiákat említsem. A legnagyobb baj az véle, hogy ez Magyarországon egyet jelent a korrupció állami szintre emelésével, a szociális ellátó rendszer szétverésével, a kizsákmányolás brutálissá fokozásával,és az elprivatizált állami vagyon, csekély 240 milliárd dollár büntetlen külföldre talicskázásával.
      És ez a minden hájjal megkent, dúsgazdag elit, amely leuralt államapparátust, rendvédelmi szerveket, igazságszolgáltatást, adóhivatalt, majd a nadrágjába tojik, és bambán tűrni fogja, hogy elvegyék tőle a hatalmat, ha elindul egy alulról szerveződő népmozgalom? Most van ellenszél, amíg még marginálisnak mondható az egész?
      Most még úgy lehet, megelégszenek Tuareg baszogatásával, de amíg felfüggesztettet lebegtetnek, addig csak egy szoftos kis lélektani játszma, lejáratásnak megteszi, az energia, az idegrendszer szétforgácsolására is kiváló. de ha itt beindulna bármi is, vajh megállnának itt?
      Lelkes nagymamik, akik az unokákért, meg a gyermekekért harcoltok, és majd a végsőkig kitartatok, lehet, nem ártana, addig, míg lehetőség van rá, letétetni a lurkókkal a nyelvvizsgát, és azt cca 300 ezret is bespájzolni/ kopoltyú számukra, amivel végszükség esetén dobbantani lehet, mikor hős mami azt veszi észre, megélhetési forrásai hirtelen elapadnak, és párhuzamosan mindenféle hivataloknak véle akad problémája. Tovább nem lesz tanácsos kiszállni autójokból sem, ha arról le találna esni menet közben a plakátragasztáshoz használt létra. No, az lesz csak a politikai vadkemping…, de ha van gumicsizma, az tényleg jó, hiba egy szál se akkor

      Törlés
    5. Rendben.De mit akarsz mondani?Mi legyen a Szabó Gábor programja,amivel mágnesként magához vonja a demokratàkok szavazókat,és amitől megnedvesedik (még!) a jólkinéző, szereleméhes,de parlagon hagyott(!) mamik bugyija?Ebben segíts.Nyugdíj,egèszsègügy,oktatás..

      Törlés
    6. Első tippem az inkontinencia, de a nedvesedés ösztönző tényezők megvitatásának talán egy másik blogon lenne helye, nem ? Mindenesetre, ha egyszer az életben én is helyzetbe jutnék, első programpontom lenne, csakis nőkből álló, rögtönítélő bíróságok felállítása, ahol legszigorúbban szankcionálnának minden férfi sovén, és szexista megnyilvánulást! A többin gondolkodom, lehet, profilfotó-csere után még közzé is teszem, mire jutottam---Mit akarok mondani? Én eddig is pont azt mondtam, amit akartam, hisz ez a tiszta szándokú, őszinte emberek gyülekezőhelye; no manipuláció, no megbúvó akarat. Próbálom a hely szellemét erősíteni magam is :)

      Törlés
    7. Csókolom a kezed.Nagyon szigorú vagy.Semmi sexizmus.(Bár attól még lehetsz jólkinéző,valamire vàgyó nagyi.A politikában gyakori.)Ha van kedved a Szabó Gábor rendezvényein csápolni,gyere.Itt a helyed..

      Törlés
    8. Remek ötlet! Nyomoriparágra telepítsünk forradalomturizmust! Mondja még valaki, hogy Orbániában nincs demokrácia! Akinek az Egészséges Fejbőr, vagy a Kárpátia nem bejövős, az csápolhat Tuaregre is. Hogy én mire vágynék? Értelmes, emberi párbeszédre. És hogy hol a helyem? Egyre tisztábban látom, hogy a fiaim mellett, Közép-Angliában. Nagyon elhatároztam, rendíthetetlen leszek, de mosmá erősen rezeg… a léc. Téziseim kifejtése ezúttal elmarad. Torkomra forr a dalom, ebben a miliőben :(

      Törlés
    9. És mint költőnő miből fogsz megélni a ködös Albionban?A szocsegélyt mát nem adjàk friss külországinak,enni meg ugye kell..

      Törlés
    10. Ez kissé megint offtopic megjegyzés, de egye kutya, ha tulaj tűri még; meg fox lepődni, de munkából. Ott ugyanis VAN lehetőség rá. Mi eddig se vettünk igénybe kummányi fontot se,holott évente kitermeltünk egy új rajtolót, gyakorlott kivándorlók vagyunk. Továbbá köszönöm az aggodalmad, a friss infót, s a te reklámtevékenységed is,(költőnő) bár itthon sem ebből éltem, node Cv-t sem fogok mellékelni, pedig szinte kínálja magát ez a felület,- mivel lehetne még összemaszatolni ?

      Törlés
    11. Rendben.De mit tudsz ott pézér csinálni?(What do You do?)

      Törlés
  3. ... és lőn a NAGY/magyar/zoltánpéter valóság! aki, mint tudjuk már végigjárta ezt az utat, de megcsömörlött vala, kitől már családja is elfordult vala, macsakhugyos foteljéből fingik egyet-egyet a Kossuth tér felé, miszerint dögöljönamásteheneis, ... meg különbenis komcsi mind aki valamit is kezd a diktátum ellen ... szánalmas ... van még lejjebb nzp? ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bírálatom építő jellegű,és szigorúan pedagógiai célzatú.Kurvára tudom,hogy a keményen dolgozó kisemberek nem olvassák,legfeljebb írják bizonyos történelmi helyzetben,amint már velem is megtörtént.Szóval várom,hogy az "ideiglenes vezetőség" mivel áll elő..

      Törlés
  4. Kedves NZP. Iszom szavait. A ház felújítását, bár nem vagyok építész, az alapokkal kellene kezdeni. Hiába csinosítom a tetőt, hiába mázolom az ablakkereteket és hiába csinálom meg a kapubejárót, ha az ala vizes és penészes. Csak a rothadás megállítása után lehet a felső szerkezettel is foglalkozni. De akkorra már az elhallgathatatlanok közé kerülünk. És igen, a lógó nyelvű terepforradalmárok is elkezdhetik a kevésbé izzadságos munkájukat...Akkorra már a szövetségesek is meg lesznek...Na igen, ellenszélben kell pisilni, de nyugi, van rajtunk gumicsizma...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon bizakodó vagy a szövetségeseket illetően.A Szabó Gábor jól látja,hogy a többi "demokratikus gengszter"ellenérdekelt a konkurrenciában-és vidéken (Bivalybasznàdon) a maszopot meg a Zsobbikot kivéve (néhàny gyurcsányista sejtet leszàmítva) nincsenek is.A maszopos régi kádereket meg a fideszisták ügyesen beillesztették a korrupcios láncba,igy azok nem ugatnak,csak morognak..(amint a kutya a neki vetett koncon..)Szóval nem könnyű az ujsütetű "demokratákok" dolga,és a zsobbikosok is lesz,ahol kellemetlenkedni fognak,erejüket mutatandó a híveiknek.Szóval nehéz ügy lesz ez a furgonozàs-és a blogon mégis győzelmekként kell majd előadni,a hozzàm hasonló keményen dolgozó kisembereket elkàpràsztatandó..

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Nyomjad Gábor! Bánom is én párt vagy mozgalomként. Ébresszétek fel a vidéket, adjatok reményt, hogy vannak a fővárosban akik értik a nyelvüket, gondjaikat a Jobbikon kívül (vagy akár mellett) is.
    Ahogy a diákok, a nővérek a Wallenberg iskolások (utóbbiak mellesleg mindkét csoportot szimbolizálják) arculköpése elleni felháborodásnak, úgy a fővárosiak és a vidékiek szívatása elleni megmozdulásoknak is össze kéne végre érnie.
    Jön a jó idő, lehet tartósan utcán lenni. A tömegnek ereje, súlya van és ez az egyetlen békés lehetőség arra, hogy az al- és főkolomposok, vidéken élő képviselők megijedjenek, sandán nézzenek egymásra, orvul egymásnak essenek és az "időben átálló" esélyre számíthasson, hogy megússza népharagot. Mert van köztük ilyen sunyi alak, csak nyomás alatt kell tartani a láthatóan zavarodott maffiát.
    Mindenki látja:ki a jelenlegi állapotokért a felelős, mert ez a tuggyukki akarta hogy a zerőtér centruma ő legyen és most még talán a dicsőség az övé, de a balhé is az övé lesz.
    A társai ebben is segítségére lesznek.

    VálaszTörlés
  7. Szép estét Nektek is!
    Fáradságos lesz a vidéki turnénk, de meg lesz az eredménye. NZP-nek üzenem, hogy vannak a mozgalomban: Julcsik, Sárák, Ilonák is nem csak Zsuzskákból áll. Mi végig ott fogunk lenni és ki tartunk addig amíg el nem érjük a célunkat. Lehet sokat kell várjunk, de mi a gyerekeinkért, unokáinkért, sőt Dédunokánkért harcolunk.
    Addig is Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsuzska!Azért téged szoktalak említeni,mert szép a neved!Biztos vagyok benne,hogy klassz csaj vagy,és irigylem a Szabót,hogy a szimpàtiádat bitorolja!(a kis szőkét is hogy lerendezte..)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. NZP! Szerintem azért az értékelendő, hogy Tuareg a kitűzött célt hozzá igazította a valós lehetőségekhez. Már rájött, hogy vadkempinggel nem lehet orbánt kergetni!
    Arra viszont tényleg jó, hogy akár 100 szorosára növeli vidéken a népszerűségét, így akár 0,0001%-ról felmehet akár 0,01%-ra is, ami nem is olyan rossz, hiszen sokan erre is képtelenek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyjából ez a helyzet,Névtelen.A keményen dolgozó kisemberek általában utálják a pártokat.Az a jellemző,hogy az pártozik,aki igy úgy ebből él,illetve továbbra is részt akar venni a korrupciós láncban,vagy oda (vállalkozoként) vissza akar kerülni.+az érdemtelenül fideszalkalmazottak egy része.Lelkes aktivista -Bivalybasznàbon-már egy sincs.A Szabó Gábor Budapesten is 40 aktivistát talált,nagyrészt túlmozgásos dksokat,illetve "valamire mèg vàgyó" parlagon hagyott,fiatalos nagyikat.Slussz.A későbbi csalódást elkerülendő próbálom "valóság testvérünkkel" szembesíteni..

      Törlés
  10. Gábor, úgy mégis: miért szavaznék rátok, miért támogatnálak titeket, ha nem gondoljátok komolyan és nem indultok választáson? Jelen pillanatban a MoMa az a szervezet, akikre - ha indulnak - szavazni fogok, mert ugye ti nem csináltok segget a szátokból, nem legitimáljátok ezt a rendszert, így választáson se indultok.

    De - akkor minek a párt? És mi van, ha tényleg nő a szervezetetek és tényleg alakultok valahová? Akkor mégis indultok? Mert nekem ez az egész nem világos.

    Kamupártként meg végképp ne akarjatok 100 milliókat keresni, mert az meg a gusztustalanság netovábbja lenne. Bocs, ha értetlennek tűnök, de nem tiszta, hogy minek a párt, ha nem képviseltek - hivatalosan, választásokon, Parlamentben - senkit és semmit? Nem azért van a párt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tán olvasd el a keddi blogot, államtól meg egy fillért nem kérünk és nem fogadunk el. Amikről velünk kapcsolatban írsz, azok nem mi vagyunk.

      Törlés
    2. Hát pedig el kéne. Kérni is meg fogadni is. Ha valóban komoly a szándék. Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen. A minőséget meg kell fizetni, kérdés, a Tietek az lesz-e? Alamizsnát csak a magatehetetlennek szoktak adni. Annak, aki magától bármire is képtelen. Az a pénz azon adófizető állampolgárok adóforintjaiból is származik, akit elvileg képviselni, és fotel-tespedtségükből felállítani óhajtotok. Hja, hogy akkor az más felelősség? Vállalni kéne? Nagy dilemma… :D

      Törlés
    3. Értem, ha nem kell állami lóvé, akkor felelőtlenek vagyunk, ha meg fölvennénk, akkor bizniszpárt. Hehe. Van rajtunk sapka.

      Törlés
    4. Meg szemellenző is.

      Törlés
  11. Hányat kell aludni 2015. április 29-ig? Nagyon várom ezt a napot. Remélem fordulópontot fog jelenteni az életemben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Öt nap, és elindul a Vándorcirkusz.....

      Törlés
    2. Le a kalappal, ha ez a roadshow ilyen egyszerűen megvalósul!
      Budapesten kicsit egyszerűbb volt a szolgálat beosztása, itt ugyanis aki leadta a szolgálatot az hazament fürdeni és aludni a saját ágyában.
      Más városban is meg kell szervezni az őrraj pihenőjét. Egy tuareg persze el van egy szerelésben télen nyáron fürdés nélkül, de Zsuzskának meg nyuszikának biztos lesz igénye napi egy fürdésre és az alváshoz ágyikóra!
      A szálláson kívül a kaja is töblet költség és plusz szervezés.
      Szóval ez a vándorcirkusz nem csak kényelmetlenebb de jóval költségesebb is mint a fix helyszínü budapesti táborozás.

      Törlés
    3. Kösz az őszinte aggodalmat, megoldjuk.

      Törlés
  12. -------"---(Tuareg)
    2015. április 23., csütörtök

    Politikai vadkemping
    Mindenki azt mond magáról, amit akar, az meg egy dolog, hogy abból a Nép mit hisz el. Bátran feltüntetheti magát hegymászónak bárki, amíg vissza nem riad a helyi szánkódombtól,"------------------------------------------A domb aljáig sem jutottatok el....Még öt nap, meg egy kicsi...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Téged az első szélroham hazafújt volna Bélus, tudod a Gazdid 167 fát vágatott ki, így aztán a Kossuth szélcsatorna lett, a Dunáról néha 100 km-es széllökések jönnek. Nem Neked való. :)

      Törlés
    2. Gabrisom! Nem a szélcsatornával van ott a baj, hanem a bolond lyukkal, az abból fúvó széllel....., azzal van a gond, meg a sátraitokkal.. Induljatok Gabrisom, akár korábban is mint kötelező lenne, könyörüljetek az arra járókon....vár a vidék....Legalább megtapasztalják a fővárosi demokraták erőszakosságát ők is. Tanulságos lesz mindkét félnek....

      Törlés
  13. Gábor! Te nagyon igazi hős vagy!!!! :)

    VálaszTörlés