2015. április 30., csütörtök

Lett új a NAP alatt!

Tegnapi Kossuth téri pártalapításunk hangulata és szellemisége alapján most írhatnám meg életem egyik legütősebb blogját. De be kell valljam, hullafáradt vagyok, 5 napja adatozom, jogászkodunk, jegyzőkönyvezünk, így a mostani egy rövid, tényszerű valami lesz, holnap majd pótolom egy igazival.
















Öt perce fejeztem be utolsó iratunk hitelesítését, ahogy a blogot fölrakom, indulok is bíróságozni, az meg senkinek sem lenne jó, ha egy sokunk számára életreszóló élményt úgy írnék meg, hogy az emberi nyelv helyett záradék, engedményezés, kötelezettség, meg ilyesmik ugranak be. Elmondtam, elmondtuk az elmúlt hetekben, hogy miért, és mire is alapítunk pártot, ám egy dolgot titkoltunk: a pártunk nevét és szimbólumát. A Kossuth téri alapítók persze tegnap óta már tudják, de mindaddig titokban tartják, amíg ez a blog el nem oszlatja a titkot. És akkor most eloszlatja. Pártunk neve: Nincs Alku Párt. A kezdőbetűket összeolvasva: NAP. Innentől érthető a cím is: lett új a NAP alatt. Minden további helyett álljon itt immár elfogadott, Alapszabályba megváltoztathatatlanul kőbevésett küldetésünk, nem hiszem, hogy van ma Magyarországon rajtunk kívül politikai erő, amelyik ilyen vállalásokat merne egyszer s mindenkorra megtenni.


"II. Küldetés (Pártalkotmány)

6. A párt célja a magyar politika alapvető erkölcsi normákhoz való visszatérítése, a társadalom további szétesésének megállítása érdekében.

7. A párt a demokratikus jogállam, és az európai értékek helyreállításáért küzd, ennek részeként a hatalmi ágak teljes szétválasztását, a mindent átható politikai befolyás felszámolását tűzi ki elérendő célként.

8.  Szövetséget csak olyan magánszemélyekkel és szervezetekkel köt, melyek mind erkölcsi, mind politikai alapértékek tekintetében ugyanezen elveket vallják, ezeket a gyakorlatban is, megalkuvásmentesen képviselik.

9. A párt résztvesz az országos választási folyamatokban, ám elnyert mandátumait kizárólag akkor veszi át, ha alapelveit többségi támogatással tudja maradéktalanul érvényre juttatni.

10. A párt saját szervezetén belül is meghirdetett demokratikus elveinek megfelelően jár el: a jelöltkiválasztásban a helyi szervezetek és azok egymás közötti megállapodásai döntenek, az országos központ e folyamatokban semmilyen szerepet nem játszik.

11. A Pártalkotmány az Alapszabály nem megváltoztatható része."


Elindultunk.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


28 megjegyzés:

  1. Ragyogó. Már csak azt nem értem, miért a Parlament feletti éjszakai csillagos égbolton világît a NAP. Cseréld le a dekorost. ;)

    VálaszTörlés
  2. Szép jó reggelt !
    Elindultunk és tesszük a dolgunkat. A Parlament felett nem az éjszakai csillagos ég volt világit, hanem az EU zászlóját lengeti a szél....... és közben világit a NAP !

    VálaszTörlés
  3. Anonyim ! Ezt nem érted? Hisz világos mint a NAP ! 😊

    VálaszTörlés
  4. Jézus.Én a Rogánok és futsalosok kelyében szanaszét szaladnék.Mint a vadmalac.Mit érezhet az Elsimon,amikor a feslett erkölcseivel ma is "belenyúla közösbe".Nincs alku.(Nincs kegyelem).
    Ügyes.
    (By Kohn bácsi.)
    Mi itt Jászkarafaszán (és Bivalybasznádin) várjuk a folytatást.(Kik a meghatàrozó arcok stb)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na látod. Megszületett. :D :D
      http://rlv.zcache.com.au/keep_calm_and_nap_dummy-rbd2247e1a3e640329765f80ffb06e818_8byvd_8byvr_324.jpg

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Miért nincs nyoma a nemzetközi sajtótájékoztatónak?Miért nem liheg (ott) Paul Lendvai és Csálsz Gáti?Mester Ákos és a Magyar Narancs kolumnás cikkét is hiányolom.A Klubrádió is sumàkol."Demokraták! Ébresztő! Megjelent az Új Erő,és a nép (az istenadta) iformációhiányban leledz..

      Törlés
    4. Zsuzska melyiken lesz? Tudja valaki? Jászkarafaszán, vagy Bivajbasznádon, mert én csak ott várakozok...

      Törlés
    5. A Zsuzskát nagyon csípjük.És irigyeljük a Szabó Gábortól.Megművelnénk,mint a Bálint gazda a kiskertet..

      Törlés
  5. Gratulálok,kár,hogy nem tudtam ott lenni tegnap!!!

    VálaszTörlés
  6. Sajnos én se tudtam elmenni! Nagyon sajnálom, mert ahogy elnézem a képeket, mérföldkő volt ez a hazai Stand Up Comedy történelmében!
    ...és még a részvénypiac se omlot össze a párt megalakulásának hírére!

    VálaszTörlés
  7. Sok sikert és szerencsét kívánok az új pártnak ...

    VálaszTörlés
  8. Hol dolgozik? Nem értem. Hol? A NAPnál vagyok fűtő. A NAPnál? Igen. Jól érti.

    VálaszTörlés
  9. Demokratákok! Mikor vitathatjuk már az új párt téziseit?(oktatás,egészségügy,sajtószabadság(!),und so weiter..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. NagyZoltanPeter
      Már régóta nem kommentelek ide semmit. Most is csak azért írok pár sort, hogy eláruljam neked, vagyunk jópáran már, akik a hozzászólásaid miatt járunk ide! :-D Remek humorod van! Joe-nak, Che Guevara-nak, Anonym-nak detto. De a dobogós Te vagy! Tetszik, hogy jóindulatúan teszed! (Komisszár meg sajna,eltűnt!) :(( Ám, vannak új arcok is! Egyet nem értek. Honnan a fenéből szedték, hogy te rasszista vagy? Nem jöttem rá. Azt írtad, kifogtál régebben egy-két nem rendes izraelitát és picit antiszemita lettél... egy ideig. Oké!( Ha hozzám betörnének romák pl. egy ideig biztos picit romaellenes lennék magam is. Amíg a mérgem tartana. Oszt' elfelejteném.) Azt hiszem, ez természetes. Visszatérve. Örülök az amnesztiátoknak! Itt a tavasz, illatozzatok csak Ti, a véleményszabadság virágai! ( Van blogod? Ha igen, hol? Ott is ilyen vidámak vagytok, gondolom. )

      Törlés
    2. Köszönöm a jóindulatod.Sok mindenre rájöttél.Valóban."Rendszervàlto" voltam.A naív,jóindulatú fajtaból.Aztán-talan emiatt-kaptam a pofàmra rendesen.Cserébe hihetetlen tapasztalatok és nagy titkok tudója.Igen,kifogtam "gyűlöletzsidókat"-akik,miutan nem tudtak eszköznek hasznàlni-kicsinyt tönkretettek.De -mindezek ellenére-feldolgoztam-és idegen tőlem a gyülölet.Ezzel a majom ,nagyarcu "Tuareggel" is tapintatosan bànok..Viszont az irónia belefér-pedagógiai okokból.A dolgai tele vannak "magas labdával".,talán segítek neki(is),ha tükröt tartok elé..És ha mindeközben néha nevetünk- az bem baj.Csókolom a kezed..Ismeretlenül is.

      Törlés
    3. Blogom nincs.Ha cserélnél velem eszmét,írj.Megtisztelnél.(nagyzoltanpeter@citromail.hu)

      Törlés
    4. NZP
      Köszönöm. Majd jelentkezem. Üdv! :-)

      Törlés
    5. Nem tűntem el :) Csak mostanánan untat Tuareg ovis világmegváltó szövege.

      Törlés
    6. Nem tűntem el :) Csak mostanánan untat Tuareg ovis világmegváltó szövege.

      Törlés
  10. Az új párt téziseit a blogban lehet olvasni és itt lehet vitatni... Világos, mint a nap...(na jó ez most egy kicsit szájbarágós volt...)

    VálaszTörlés
  11. Megjegyzés... és most boldog vagy ? Blog! Szóval.... megjegyezném, hogy sok sikert és minden világos legyen, mint a NAP! Ami elmult az van és ami van az lesz! Kioldjuk a detonátort !? :)

    VálaszTörlés