2015. április 21., kedd

Jókai bableves, avagy demokrata alapvetés

Kábé egy hónapja folynak április 29-i pártalapításunk vitái a Téren, a neten, meg mindenütt. A múlt szombati, immáron negyedik stratégiai megbeszélésen jóváhagyták az alapítótársak, hogy közös akaratként írjam meg alaptéziseinket. Íme.




Ja, hogy miért a címben a Jókai bableves? Eccerű. Amit mi akarunk tenni, és fogunk is, az nem hamburger, nem pizza, nem gyros, nem pita, aki azt szeretne, az utca túloldalán kapható, dögivel, mi Jókai bablevest adunk, és csak azt. A vitákban ugyanis rendszeresen előfordulnak olyan érvelések, amik a már létező pártok erkölcsiségére, elvszerűségére próbálnak terelni bennünket, csakhát ahol nincs, ott ne keresd. Ha volna a létező pártoknak ilyesmijük, akkor Orbán már nem lenne, és nekünk sem kéne párttá alakulnunk, meg persze a Jobbik sem törné épp ránk a közéleti ajtót. Nem vagyunk karácsonyfa, nem fogjuk engedni, hogy ránk aggassák a máshonnan hozott megkopott díszeket, pont azok vagyunk és leszünk, akik és amik, és nem valami egészen más. Szóval Jókai bablevi, nem pedig múlandó telítettségérzést okozó gyorséttermi táp, bocsi. És akkor lássuk, mi van a levesben.


Először is. Azt a problémát fogjuk orvosolni, ami a legfontosabb, mert az összes többinek az alapja. Ez pedig a magyar politika elkurvulása, kiüresedése, teljes erkölcsi és elvi nihilbe süllyedése. A fogalmak már rég elvesztették eredeti jelentésüket, hát akkor mi visszaadjuk azokat: a becsület, tisztesség, őszinteség, bátorság nem relatív dolgok, hogy így is, meg úgy is lehessen értelmezni bármelyiket. Nem. Ezek valaha jelentettek valamit, és ha nem állítjuk helyre mindazt, amit jelentettek, és azt a társadalmi közmorált, amelyikben ezek a fő értékek, akkor megy tovább az Országunk rothadása. A politika erősen meghatározza a közgondolkodást, amit a politikus mond és cselexik, az mintát ad a Népnek, ugyanis látszik, amit művel, celebbé válik, akár akar, akár nem. Tehát ha a politikus szakmaszerűen mellébeszél, lopcsalhazudik, akkor a Nép is fölmenti magát az alapértékek betartása alól: ha Neki lehet, akkor nekem is, gondolja joggal.


Tehát a politika erkölcsét és elviségét kell helyreállítanunk, és akkor majd a társadalom is fölébred. A Blinszki - asszem így írják - nevű FőDéKástól sikerült olyannak elhangzania egy korrupció-ellenes tüntetésen, hogy ja, mind lopott, de nem mind ugyanannyit. Bravó. Vonzó kilátások, azért kéne rájuk szavazni, mert Ők kevesebbet lopnak. Hát mi meg azt gondoljuk, hogy nem kötelező lopni semennyit. Elég jól fizetik a politikusokat ahhoz képest, hogy lopniuk kelljen, úgyhogy maradjunk inkább abban: nem lopsz, wazze. Nem is hazudsz, nem is beszélsz mellé. Nem háttérmutyizol, nem sunnyogsz, nem lapítasz, őszinte vagy, tisztességes, mert ha az vagy, akkor majd a társadalom is a Te értékvilágodra fogja formálni magát. Ne csodálkozzunk, hogy az adócsalók országa lettünk, ha a legnagyobb rablók a politikai elit tagjai. Úgyhogy a pártunk az Ország erkölcsi és elvi alapjainak helyrerakását vállalja, és mindazokra szövetségesként tekint, akik ugyanezt akarják, mindazokra pedig leküzdendő ellenfélként, akik relativizálnak, mert roppant káros a tevékenységük a társadalom közérzületére és közgondolkodására.


Nem hazudsz, nem csalsz, nem lopsz, eccerű ez, csakhát tenni is kell a dolgokat, nem csak beszélni róla két mutyi között. Mikor csak a másik lopása a téma, de a sajátomat meg elrejtem, akkor népbutítok: épp a sajátok kezét kell először asztalhoz szögezni, ha elindul a kondér felé sutyiban, aztán akkor majd rendezhetem a többiekét is. Hát jelenleg ez pont nem így van: mindegyik parlamenti párt a másik lopását szemlézi, a sajátját meg elrejti, kösz, na ebből nem kérünk, mert ez moha és zúzmó, de nem szálfa az erdő közepén, az biztos. Minket nem érdekel, hogy ki minek mondja magát, az érdekel, hogy mit tesz a valóságban. Totál érdektelen, hogy valakik ellenzéki demokratáknak hazudják-e magukat, miközben a gyakorlatban az alkotmányos alapértékekért pont annyira nem állnak ki, mint a Fideszek. Mindenkit el kell hajtani a rákba, aki az erkölcsi alapelveket puszta szóvirágként használja, amelyek álarca mögött folytatja a csendestársi mutyizást.


Ma nem az az elsődleges probléma, hogy épp mennyi az ÁFA, vagy hogy baloldali, vagy jobboldali-e a kormány. Utóbbiban akkora a zűrzavar, hogy amúgyis lazán ugorhatunk, de a lényeg: ma a demokratikus jogállam visszaállítása a feladat, és mindhárom értékrend európai formájának helyrehozása. Mind a jobb-, mind a balodali, és a liberális alapeszmék is agyon lettek verve. Sem a humanitás, sem a magántulajdon, sem a szabadságjogok nem maradtak meg, tehát nem baloldali és nem jobboldali a teendők tömkelege, hanem MINDEGYIK. Demokraták az autokraták ellen, becsületesek a becstelenek ellen, emberek az uralkodó kaszt ellen. A mi feladatunk a társadalom erkölcsiségének, elvszerűségének helyreállítása, és ennek megfelelő törvényi rendszer kialakítása, és kőbevésése. Aztán ha olyan keretrendszert sikerül létrehozni, amiben sem morális, sem jogi szempontból nem bocsánatos bűn a lopcsalhazudás, akkor majd a szakpolitikai kérdéseket is lehet rendezni.


Ez már azonban nem a mi dolgunk. A mi dolgunk az, hogy kialakítsuk a játékszabályokat, és aztán helyzetbe hozzuk azokat az embereket, akik a lehető legjobb megoldásokat találják az egyes ágazati szakpolitikákban. Bokros, Magyar György, Szöllősiné, Majtényi, Kolláth, meg még rengetegen ebben a mostani országban, a jelen politikában a rohadt életbe nem lehet miniszter, mert kell a hely a párthaveroknak, az alkalmasság nem szempont. Hát nálunk meg csak az lesz a szempont. Ráadásul ideje is lesz megint szétválasztani a hatalmi ágakat, mint valódi demokráciákban szokás. A parlament törvényeket hoz, a kormány kormányoz, az igazságszolgáltatás igazságot és nem jogot szolgáltat, a közmédia pedig bátran beletojhat az éppen hatalmon lévők arcába, mert független. Ki kell szedni mindenünnen a politikai befolyást, ahol annak demokráciában semmi helye. Meg kell szüntetni a spanozást, a haverok pozíciókba juttatását, a sajátjaink mutyijainak elnézését és elrejtését.


Vagy sikerül visszaadnunk az emberek politikába vetett hitét, vagy a Jobbik jön. Aki szerint van más alternatíva, az bátran tegye aszerint, egyen hamburgert, pizzát, meg ami jólesik, aztán majd felébreszti a valóság Vona képében, szokás szerint későn. Elindulunk a parlamenti választáson, hogy nyerjünk. A Fidesznyik választási szisztéma totál igazságtalan, de egy dologban tökéletes: kis fölénnyel is lehet kétharmadot nyerni, aminek birtokában lazán vissza lehet állítani az alkotmányosságot. Nem is hiszem, hogy így hagyják, mert Ők is tudják, ha másé a többség épp csak egy kicsit, akkor abból kétharmad lesz könnyen, és nem Nekik. Szóval elindulunk a választásokon, azért hogy nyerjünk, ámha nem sikerül, és akár a Jobbik, akár a Fidesz képében újra önkényuralom lesz a többségi akarat, akkor NEM vesszük át a mandátumainkat, diktatúrában ugyanis az ellenzék nem ül a parlamentben legitimációs fügefalevélként. Ha vesztünk, maradunk az utcán, és addig folytatjuk a munkát, amíg el nem sikerül magyarázni az Ország többségének, hogy erkölcsi és elvi megújulásra van szükség, vagy mindig jöhet egy újabb Orbán. Csütörtökön a "hogyan" kérdéseivel folytatom...

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!

89 megjegyzés:

  1. Most lett kész? Aranyos, a jókai bableves is fincsi, de ily késői-korai órán megfekszi az ember pociját.én csak a jóságos, és nevelhető népet nem találom továbbra sem sehol :) a derék szakit, aki szakít rossz szokásaival, miután meglátta a televízilóban, hogy egyetlen politikus sem lop mán, bűnbánóan kiforgatja munkásnadrágja zsebeit, és mindent visszapakol az esztergapadra :) viva republic, szembe fordulni (így szúrnak belém)

    VálaszTörlés
  2. Azzal most nem tölteném az időt, hogy Katalin nyilvánvaló idióta megjegyzését, már hogy a nevelhető nép nem található, fel sem veszem. A Nép már döntött azzal, hogy éppen nem megy el szavazni és a választás eredménye éppen attól függ, hogy a hívők kertjében mekkora a fű, kell-e azt nyírni, vagy sem. Nekem manapság nem a fotelban ülve jönnek a gondolataim és nem a hintőpor biztonságából (amit fenék pállás ellen használunk), jönnek a gondolataim, hanem kimegyek a Kossuth térre és megkérdezem azokat az embereket, akik hajlandóak értelmesen elbeszélgetni a helyzetről. Vannak olyanok, akik odajönnek az Erődhöz és köszönés nélkül köpködnek, ordibálnak. Vannak olyanok, akik meleg kézfogással mosolyogva gratulálnak és vannak olyanok, akik gondolkodva vitatkoznak. Én őket szeretem a legjobban. Tegnap fél órát sikerült egy festmény restaurátorral beszélgetnem. 1929-ben született az úr és következetes fidess szavazó volt. Eddig. Nem győzködtük egymást, mert a fidess majmok úrizálása, a 300 ezres táska, a nyílt és csöppet sem titkolt lopás miatt látszott rajta, hogy komoly válságban volt. Hitt valamiben és elvették a hitét. Szomorú volt, mert azt gondolta, hogy a lehetőséggel élni fog a fidess és rendbe teszi az országot. Na ez ugye nem sikerült nekik, sőt. Amikor mondtam neki, hgy mit akarunk, azt mondta, hogy nem nagyon hisz benne, mert az emberek nem olyanok...Szerintem DE! A másik komoly beszélgető társ azt kérte, hogy mutassak egyetlen becsületes politikust, de név szerint. Erre azt mondtam Neki, nézzen engem, bemutatkoztam , vagy nézze Janó barátomat, vagy Karcsit, akik a sátorban voltak. Megakadt neki a lemez, nem tudott rá mit mondani... Hát ilyen egyszerű. Tisztességes, egyszerű emberek politizálására van szükség, a tisztesség és becsület mezején. Erre vágynak az emberek. A fidesshívők pedig csak védjék a hitüket, majd a független ügyészség igazságot fog szolgáltatni, pártsemlegesen. Mert úgy még nem volt, hogy valahogyan ne legyen, akkor meg kezdjünk neki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ááá, reggeli fél nyolckor befutott josephus spillericus forradalmaricus, a lógó nyelvű terepmunkás , hogy engemet kapásból leidiótázzon, és ügyet se vessék rám, majd hosszas mégisde során elmagyarázza nekem, a népnek,
      hogy milyen a nép, mert ő istenuccse látott belőlük néhány jól kifejlett, combos példányt legutóbbi bevetésekor … gratulálok, kedves tuareg, remek aktivistáid vannak, ha a legelső szimpatizánst, aki hajlandó hajnali háromkor! figyelmet, időt, gesztust áldozni a kiáltványod elolvasására ilyen „fogadtatásban” részesítik! - mint írtam is volt, így szúrnak belém…
      amúgy kíváncsi lennék rá, hogy viharsarki, 20 ezres, erősen jobbos kisvárosomban, honnan e sorokat rovom,rajtam kívül még hány ilyen mintanyulat lehetne összegereblyézni, képzeld el, te spillericus, nekem elég csak az ablakot kinyitni, és máris dől be a finom, testszagú népzaj, itt krákog, bazmegozva szereli autóját, nyírja füvét, rakja közmunkában, az istenadta, a járdalapot oda, hol egyébként a madár se jár …
      vélem, a szombaton becsörtető villanyóraleolvasóm is e nép oszlopos tagja volt, aki két percen belül kifejté nékem bizalmasan politikai téziseit, mit is tenne, ha lenne ő kerála magyarországnak, bár okosabb ám annál, hogy az akarjon lenni , nos, első lépésben, betiltaná az ÖSSZES politikai pártot örök időkre, másrészt a létező összes zsidót és cigányt kiirtaná,(az egyik célcsoport nem dógozik, a másik meg leuralni készül világot,) és csak azt sajnálja, hogy hitler elbaszta, mivel nem állta még a sarat legalább további 1 évig…
      de hagyjuk is a mintavételezést, habár a leírt megnyilvánulás e vidéken igencsak tipikus, és alapul vehető, közelítsünk a statisztika oldalárul. münk most vagymuk 9,5 milliónyin, ebbül szavazásra jogosult 8 millió.
      1 milliót már beszervezett az elmúlt 10 évben a jobbik, kiépített netes hálózatával, élvezhető szubkulturális megnyilvánulásaival, – ők komplett életformát, fílinget kínálnak, nem véletlen, hogy a legnépszerűbbek az ifjak körében.
      a fideszről már lekopott a szimpatizáns réteg, mostanra, az a 2 millió, - a tényleges érdekkör, és minden pereputtyai -,stabilnak vehetők.
      a másik stabil, 1 milliós gárdán,- zömében idősebb generáció -, a felaprózódott „balos” pártok osztoznak, ők se nagyon fognak engedni élethazugsággá lett, jó két évtizedes „nyugatos” tündérmeséjükből, és mesemondóikhoz is ragaszkodnak.
      a következő, és politikailag érhetően inaktív réteg az 1 milliónyi, külföldön munkavállaló, akikhez, az egyelőre még itthon maradt, és kintről eltartott családtagokat is hozzászámolva, igazán impozáns számot kapunk, nevesítsük e számot 2,5 millióban. ezek (ők) konszolidált,és értelmes EGYÉNI céljaik megvalósításával foglalatoskodnak, ha valami érdekli őket ebből az egész kavarásból, az kb annyi; maradjanak nyitva a határok.
      további fél-fél millát számolhatunk a totálisan inaktívakra, úgymint,
      igen, a cigányság zöme,
      a nagybetegek, és aggok klubjára,
      valamint a nem cigány származású, de életvitelében hasonlatosokra; képzetlenek, szenvedélybetegek, mélynyomorban élők előnyben!
      és akkor még nem szóltam az innen -onnan lemorzsolódott, már meglévő törpe pártokban landoltakról.
      ám azért kedves spillericus, szívből örvendek a kossuthtérenértelmeskérdéseketfeltevőbudapestiilletékességűmuzeumirestaurátorodnak.
      sok hasonlókat kívánva, maradok tisztelettel.
      (csak, ha lehet kérnem, a mindezek dacára mégis itt fel-feltünedezőeket ne az azonnali negligáció,(NZP), a pofánverés (A), és leidiótázás (NKE), fogadja má, mer így igazán nehéz lesz azt a parlamenti küszöböt átlépni, amit aztán, igaz, úgy sem lépnétek át.)

      Törlés
    2. Te is tudod, hogy egy blog kommentfalán csihipuhi van, gondolom Joe trollnak nézett, van ugyanis itt pár azért. ;) Most már tudja, hogy nem vagy az.

      Törlés
    3. Kedves Katalin, azért az sem árt, ha visszaolvassa azokat a sorokat, amit ír. Nekem nem a feltétlen öröm és nem a minden lehetséges módon demokrata jött le belőle. Nekem megtisztelő kedves Katalin, hogy ennyire finoman kifigurázta azt a közel 43 évet, amit vidéki városokban letöltve, igazi emberekkel beszélve és vitatkozva töltöttem. A "ááá, reggeli fél nyolckor befutott josephus spillericus forradalmaricus, a lógó nyelvű terepmunkás" kifejezést még magának che guevarának is visszautasítanám, ha most leszállna az égből". Az emberi kicsinység ekkora nagyságával eddig nem találkoztam és képzeld el Katalinka, hogy nem te vagy az egyetlen viharsarki forradalmár, bár nekem nincs sok ismerősöm arrafelé, csak egy teljes repülőklub. Nekem is van szerencsém elég sok marhát hallgatni, a mosogatógép szerelőtől a szakrális magyar királyság főpapján át a libázó nyugdíjasig. Senkinek nem egyszerű a demokrata oldalon és attól, hogy a nevelhetetlen nép meghatározást simán idiótaságnak tartom, nem jelenti azt, hogy Katalinkát is idiótának tartom. Egy kicsit azért a nevemmel való szórakozást nem tartom viccesnek, de az lehet, hogy csak ízlés kérdése. A végkövetkeztetésből kb annyit értettem, hogy csak nyugodtan nyaljam be a hülyeségeket, a hozzászólókat ne bíráljam és amúgy meg semmi értelme a munkánknak, mert az emberek elfogytak, akik ránk szavaznának. Hát erre mondtam, hogy akkor irány a Duna és merőlegesen gyalog átkelek rajta. A magam nevében köszönöm a kioktatást, köszönöm, hogy megtudhattam, a Viharsarokban pusztán a villanyóra leolvasó a nyitott ablak miatt nagyobbak a forradalmárok és a toltálisan felesleges munkámat ne folytassam lelkesen. Hát nem túl szépek a kilátásaim...

      Törlés
    4. nos hát, olybá tűnik, Joe bácsi nem szereti, ha visszanyal a fagylalt, ellenben kedvvel, és lelkesen projektál,
      ebből kifolyólag sztem nem nekem kellene visszaolvasni, amit írtam, én azt úgyis megteszem, mikor írásképileg rendezem szövegemet .
      segítek.
      nem állítottam, nem határoztam meg, hogy nevelhető nép nincs,
      azt írtam, én továbbra sem találom. ebben tkp. konkrétan még az sincs benne, hogy különösebben keresném.
      sehol nem állítok olyat, hogy forradalmár lennék,
      és főleg nem, hogy minden lehetséges módon demokrata.
      ha kedve úgy tatja, önsanyargatásképpen még írja le x-szer önmagáról, hogy lógó nyelvű terepmunkás,
      de kérem, mellőze a propagandát, és nevemet – ha még szükségét érzi a továbbiakban is emlegetni-, szíveskedjék a „viharsarki forradalmár” kontextusából kiragadottan kezelni.
      én csak annyit próbáltam kifejezésre juttatni, hogy szűkebb pátriámban, ily kései órán nem tipikus tevékenységi adott témakörben vizsgálódásokat folytatni,
      de motivációimat illetően a sajátjait szíveskedjék ne énreám kivetíteni, nem hiszek ugyanis abban, hogy itt békés úton rendszerváltást lehetne elérni,
      abban pedig főleg nem hiszek, hogy a hatalmától megfosztott elitet demokratikus úton kordában lehetne tartani, vagy a nagyon is szükséges, a tulajdonviszonyokat érintő korrekciót végre lehetne hajtani.
      valaki itt mintha azt írta volna, hogy nincsen triviális megoldás, sztem az illető is valami ilyesmire célozhatott – talán.
      sőt, tovább megyek! én az Ön demokratikus hajlandóságában is kételkedem;
      ez a vérmes népnevelési hajlandóság, ahogyan az embereket szelektálja, derék, engedelmesen értelmes kérdéseket feltevő, nevelhető példányokra, illetve,
      ahogy nyilatkozik a nem szájíze szerint megnyilvánulókról; „Nekem is van szerencsém elég sok marhát hallgatni”,
      vagy említhetem még a vélem kapcsolatos elsődleges attitűdjét; no, itt ez a kis újonc, szőkepicsa- nyomi, ezt kapásból hazavágom, mielőtt az öntömjénes kűröm lefutnám…
      ezek számomra intő jelek, melyek a látens, - illetve nem tudatos-, ideológiai alapon diktatórikus hajlandósága irányába mutatnak.
      továbbá, nem oktattam ki Önt, nem vontam le végkövetkeztetéseket, és főleg nem bocsátkoztam, melyikünk a nagyobb forradalmár-című verbális bunyóba. a személyesen tapasztalt közhangulatról ejtettem néhány szót, illetve , kutatván a „tömegbázist,” próbáltam felvázolni egy lehetségesnek tartott társadalmi szerkezetet. nem készültem csihipuhira, a felmerülő gondolataim mondtam el.
      hogy Ön mit nyal be, és látja-e értelmét munkájának, annak ideális esetben az Ön szívének belső kamrájában kellene eldőlnie, remélem, rendelkezik kellően izmos belső kontrollal, és nem fújja el minden szél, még az én esetleges szkepticizmusom sem. sőt, még az a vihar sem fújná el, minek szelét saját maga veti el.
      végezetül; eme félmondatát nem igazán tudom értelmezni; „a Viharsarokban pusztán a villanyóra leolvasó a nyitott ablak miatt nagyobbak a forradalmárok”- mintha erős felindulásában elfelejtette volna vesszőjét megfelelő helyre helyezni, kedves Joe.
      talán vegyen mély levegőt, kicsit relaxáljon.

      Törlés
  3. Bolond lyukból bolond szél fúj. Főleg úgy, hogy épp most mér ki rá az ügyészség felfüggesztett börtönt közpénzek sikkasztásáért. Azt már csak az elbutított, megvezetett fanok érdekében remélem, hogy a közügyektől is eltiltják mellékbüntetésként legalább 10 évre, hogy a politika is megtisztuljon az ilyen kalandoroktól. Szőllősiné akkor mégsem lopott laptopot? Büntetett előélettel, jókai bablevessel összepecsételt erkölcsi bizonyítvánnyal is lehet pártot alapítani? Hát még képviselőnek lenni? Milyen messzire kell ehhez haknizni a platós autóval, hogy Bivalybasznádon, ahol a keményen dolgozó kisemberek köpnek az ilyenre mégis elhiggyék?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezen még csiszolj, kisküldönc, az ügyészség senkire sem mér ki semmit, bár szeretne. Tudod, a bíróság az, ahol kimérnek dolgokat. Ha ennyire vagy tisztában a világ dolgaival, akkor szerintem kevesebbet írj, többet olvass...

      Törlés
    2. Számít ez? Már ami a végeredményt illeti.

      Törlés
    3. Te már tudod a végeredményt? Nocsak...

      Törlés
    4. te névtelen, te közpénzek elsikkasztásával példálózol? nem kéne először a saját szemetekből kivenni a gerendát? tudjuk, a karaktergyilkolászásban nagymesterek vagytok, az elmehunyttá változtatottak mennek a hamelni patkányfogó vezéretek után, de csak szólok, még vannak olyan bírák, akik nem a hazug ügyészek vezetésére hagyatkozva vezetik a koncepciós pereket, hanem a tényeket nézik. A ti közügyeiteket ma a Mészáros Lőrinc-félék képviselik, de ez nem lesz ám így mindig.

      Törlés
    5. Maradjunk a tényeknél. Az ügy folyik, a tanúk nem mernek odamenni. Az ügyészség próbálkozik, a bíróság pedig majd dönt. A pártot nem egy ember alakítja, hanem az ilyen lógó nyelvű terepmunkások is, akik nem átallják a tisztességet követelni a politikába. Éppen ezért szépen a jobb kezének mutató ujját tegye kedves névtelen az ajkaira keresztbe és a másik kezével meg fogja be a szemét. Van vigasz: ha a kedves vezető fenekéből majd kikerül az orra, megérezheti a szabad levegő illatát. Már ha életében egyszer is érzett olyat...

      Törlés
  4. A szöveget jónak tartom, a kritikusok megint elsiklanak a lényeg mellett. Arról van itt szó, hogy húsz év után valakik (civilek) el is vállalják a közélet reformját, dacolva a várható ellenszéllel, nem csak fanyalogva, távol maradva bírálgatják.

    A kételkedők kedvéért kiemelem: "... ha nem sikerül, és akár a Jobbik, akár a Fidesz képében újra önkényuralom lesz a többségi akarat, akkor NEM vesszük át a mandátumainkat..." Nekem ennyi elég, sok sikert kívánok és várom a folytatást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A problémáim: a jelen, fideszes törvények alapján akarják megméretni magukat - és ezzel legitimálni a rendszert...?! Ugyanúgy legitimálják... És ha az ellenzék kerül többségbe, akkor is: feltéve, hogy kétharmadosan győz az ellenzék és elfogadják a mandátumukat: ERRE az alaptörvény-masszára esküsznek fel - ismét legitimálva azt!

      Plusz, ami irritált a bejegyzésben, az a naivitás. Lopás nélkül? Bah! MINDEN ország politikusai lopnak, és éppen annyit, amennyit az adott törvényi keret enged! Ha olyan törvényi keretük lenne, mint nekünk, akkor ugyanennyit lopnának!

      Azt hiszem, Gábornak már elég öregnek kellene lennie ahhoz, hogy ezt lássa, de ha nem látja, akkor KOMOLYAN nézze meg az Igenis, Miniszter Úr illetve Igenis, Miniszterelnök Úr, illetve a Drót című sorozatokat! Utóbbiból ajánlott a 4-5. évad áttanulmányozása, hogy a naivitást hogy törik be a tények és a rendszer.

      Még egy kérdés, Gáborhoz: mitől vagy OLYAN biztos benne, hogy mondjuk akár egy MSZP-DK kétharmados kormányzás esetén féket kötnek magukra és normális, kemény törvényeket alkotnak? Jómagam nem vagyok ebben oly' biztos...

      Törlés
    2. Utsó kérdésedre már magadtam korábban a választ: egyáltalán nem bízom benne, sőt, ezért alapítunk pártot. ;)

      Törlés
  5. Lám-lám! Ekézni jól megtanultunk, csak a tényekkel állunk hadilábon.

    Először is tény, hogy súlyos jellembeli hiba, ha valaki nem vállalva arcát, nevét
    erősen elfogult véleményt alkot.Másrészt a neve nincs senkiházi - ez vélemény, de tény is -- pejoratív mód bivalybasznádozik és pozitív jelzőnek veszi a keményen dolgozó kisemberek kifejezést.

    Másodszor is megfontolandó tény, hogy a hatalom gyakorlóinak jelentős hányada szakmailag felkészületlen, erkölcsileg erősen kifogásolható magatartást tanúsító kétes egzisztencia.

    Harmadszor az anonimitásba menekülsz, mert félsz, hogy valaki jól pofán vág.azért az apró különbségért ami a fanok és a szolidárisak között van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nocsak, két hozzászólás, és már a pofán vágásnál tartunk. Hogyan is politizáltok Ti? Így lenne az ellenzéketekkel is? Kíváncsi lennék mennyi adóforint folyt be tőletek a kilenc hónapja tartó Kossuth téri tüntetésetek során. Ki volna alkalmas közületek bármire is a pofán vágáson kívül? Ez meg itt egy blog. A hozzászólók személyét a net-etikett szerint tilos számon kérni. Még ennyit sem tudsz.

      Törlés
    2. Nem kéredezte senki, hogy ki vagy. Egyszerűen csak megállapítottuk, hogy egy gyáva troll, ennyi. :)

      Törlés
    3. Nocsak, tán az számít, ki ir, nem az, mit?!

      Törlés
    4. A trollok ritkáűn írnak értelmes gondolatokat, a kettő összefügg... Ki miyen célllal jön, az meg is határozza a látókörét. ;)

      Törlés
  6. Űgyes kis szöveg,Gábor.1990 ben mint Tölgyessy egyik embere,magam is hasonlókat mondtam (és hittem!) .Puritán időszak volt,a Cinegét szoktuk emlegetni,akinek a katonák építették a házát,ahova a puritán Kádár sem ment el..A kommunisták is megálltak a lopásban családiház nyaraló kockalada szinten,mert egymást is feljelentgették..Boldog békeidők.
    Hogy "jófiúként" loptál e-nem tudjuk.Akkor már mindenki lopott mindent,H.Szabó János mellett ELMENNI is két év felfüggesztettet ért,ahogy a kollágák mondták viccesen.Az APVRTben.(őt nevezte később Hagyó a "tartótisztjének",ami nagyjából már a te időszakodban volt.)
    Ha ezzel a szöveggel kiállsz (a furgonnal) Bivajbasznádon,és lenyomod a keményen dolgozó kisembereknek-elképzelheted,a Fidesz pénzen élő (és túlélő) "médiások" mit fogmak belőle "alkotni".Csaxólok.Azt már írtam,hogy a demokráciát követelő hölgykoszorús ordítás miért és mennyire nem hatékony.(amellett ugye a hölgyeid melletted a féleszű Feribe is szerelmesek,és EBBEN a kontextusban ő is csak egy geci tolvaj.(Fittelina,Nomentana,Szalai utca,Motim,stb))
    Emellett vele még egy probléma van tegnaptól:Előlépett Orbán kihívójaként(!) maga a Klára,EUs legitimációval,mint ELLENŐR:A Domina műsorában csak úgy ragyogott,ha a felcsuti az összes következményt vállalva nem bojkottálja,a "futsalosai"szanaszét fognak szaladni..A "szépasszony" mosolya mögött ragyogott a felsőbbrendű faji gőg,aki tudja,nem akárkik segítették a "projekthez",ami Orbánnak porig alázó lehet-és az idősebb és fiatalabb "tudjukkik" sajtóbéli csürhe a tenyeréből fog enni+ a Simicska féle sajtó is az ő hangjukat próbálgatja..
    Szóval ha politikus akarnál lenni,a furgonos TELJESEN REMÉNYTELEN faszkodás helyett le kellene tenni a "poncichteres" sapkádat,felvenni a szadeszos fogorvosost,ajánlót keresni a Heislernél,és munkára jelentkezni..(Gondold meg-a fogatört oroszlán Bokrost meg Szöllősinét akarod vezetőnek ajánlani,akik egy nyugdijjasklubba valók-mert ők még felvállaltak téged..Szóval gáz.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is vagy célcsoport. :)

      Törlés
    2. Vedd észre a "voltszadeszos" végtelen jóindulatomat..

      Törlés
    3. Az ajánlat világos: szóval, hagyd itt ezt plebejus, levitézlett népséget és állj be a sorba, mert ez a politika...
      Természetesen én nem akceptálom az ilyesféle politikai praktikusságokat, ezért is vagyok pártszűz a rendszerváltás óta, az is igaz, hogy jelenesetben nem is az én bőrömről van szó, leginkább..

      Törlés
    4. NZP: Katalinka a viharsarki forradalmár már kikérte magának, amit most ide írnék. A pártot a legelemibb szabályok alapján is minnimum tíz ember fogja alapítani, abban benne lesznek azok a lógó "lógó nyelvű terepforradalmárok" is Ha jól értettem kdves NZP, akkor ezek szerint bárminemű forradalmárkodás, napláne még lógó nyelvvel is teljesen felesleges, mert a lapok le vannak osztva. Ezt hitte Kádár elvtárs is, oszt mi lett belőle. Van még tisztességes ügyészjelölt és van -lesz még tisztességes bíróság. És igen, média is lesz politika mentes és objektív, mert annak lenni kell. Ez idealista megközelítés? Legyen!

      Törlés
  7. ..azt mondom ezek a tüntetések míg külön-külön történnek addig orbán , nyugodtan alszik,ha lesz majd egy 1956 os tüntető tömeg -akkor megrengett a föld a majd millió ember lépte nyomán- akkor orbán,s bandája hanyatt homlok menekül(de elkapjuk),,most elaprózzuk az erőnk ,kell egy tökös magyar aki összefogja a NÉP et ,ha megtaláljuk akkor Szabadság ,Demokrácia lesz Magyarországon..addig a nyomor még folytatódik ..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ember,hol élsz..A keményen dolgozó kisembereink Európa leg individualistább népe-csesznek összefogni.Morognak,de beállnak a sorba.Irgyek egymásra is.Nem fognak a Szabó Gábor mögött százezren naponta masírozni..

      Törlés
    2. Mondod Te, NZP. Ha meg nem épp ettől fosnál, akkor nem kéne itt irkálnod. Minimállogikát kérek ;)

      Törlés
    3. Egyszerű.Kb26(!) éve gondoltam (és tettem) hasonlóan,amivel te most kisérletezel.Végigjártam az utat.Megszerezvén az összes tapasztalatot és csalódást.BELÁTVÁN,hogy nem volt esélyem.Téged csak a csalódástól szeretnélek megkímélni.Nincsen triviális megoldás..

      Törlés
    4. Az a Te utad volt. Nem ismerem, nem ismerjük, nem biztos, hogy a tézisek hibás volta miatt lettél sikertelen. Finom voltam? ;)

      Törlés
    5. Finom voltál.Azért emlékezz a szavamra.Nincsen triviális megoldás.Illetve ha van-attól sokan visszarettennének,a reákent történelemhmisító izé miatt..

      Törlés
    6. Te föladtad, és a föladás prófétája akarsz lenni. Tudod a poncichterek meg SOHA nem adják föl. ;)

      Törlés
    7. Ebben lehet,igazad van.Feladtam.(nem volt más értelmes választás akkor.)Viszont a rendszert kiismertem.Az a tudás ma is hasznos.

      Törlés
    8. A rendszert kiismerni és az ismereteket hasznosítani az nem véletlenül azoknak sikerül, akiknek állandóan beszorul az orra valamilyen résbe? Mert szerintem senkit nem ment fel a kiismerők közül, hogy kevesebbet lop, mint a kedves vezető...Ja és a "lógó nyelvú terepmunkások" sem adják fel...

      Törlés
  8. Gábor!
    Te éles politikai szemmel, jól látsz (kutatsz gócot), de --szvsz-- türelmetlenül előre szaladsz. Eddig mindig vissza tudtál térni, de ez koptat.
    A pártrendszer a mai Magyarországon egy mocsár.
    Biztos, hogy Te pákász vagy, aki ismeri a zsombékokon át vezető utat?
    Félek, hogy nagy tömeget csak a mocsarat megkerülve lehet átvezetni a túlpartra.
    Inkább gyalogoljunk tisztán, egymásra ügyelve egy kicsit többet, mint az iszappal birkózva, társakat vesztve, küzdjünk a túlélésért.
    Mert ha jól értem: Fidesz, Jobbik (F.+J.) győzelem esetén maradunk az utcán és elvégezzük azt a munkát, amit ha elvégeztünk volna akkor nem kellene az utcán maradni.
    Nem 22-es csapdája ez?
    Mozgalomként talán nagyobb érdeklődésre számíthat a vidéki terepmunka is, és a párttá alakulás az utolsó pillanatban lehet egy érthető kényszermegoldás.
    Most még nem az.
    (bocs a többesszám 1. személyért)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tapasztalatunk az utolsó időkban már az volt, hogy nem tudunk választ adni azoknak, akik megkérdezik, jó, de kire szavazzunk, ha Orbán nem lesz. Mióta van válaszunk sokkal könnyebb, és meglepőek a reakciók. ;) Az emberek egyszerre rühellik a pártokat, de mégiscsak azt veszik komolyan, akik pártosodnak. Hát erre csak egy megoldás van: olyan pártot csinálni, amit nem fognak rühellni. :D

      Törlés
    2. Az idejét firtattam, ezzel együtt hajrá! ;)
      Üdv: nemo

      Törlés
    3. Tovább nem lehetett húzni ;)

      Törlés
    4. JA, ja!
      Ha tovább húzod, oda a lehetősék politikai motivációként fektüntetni a köztörvényes bűnökért kirótt dutyit.
      Így meg van esély politikai üldözöttként eladni magad :DDD

      Törlés
    5. Ez a jó ember soha nem lesz politikai üldözött, mert a politika nem foglalkozik vele. Sem a politika, sem az emberek..... Ami őt üldözi, az az intelligencia és a józan belátás totális hiánya. Ezek üldözik vissza nap mint nap a sátrába, tudomást sem véve arról, hogy csak egy teher, jobb esetben látványosság ott a jobb sorsra érdemes téren. Még kilenc napig....

      Törlés
    6. A "lógó nyelvű terepmunkás" tapasztalata, hogy a politikában ismeretlen fogalomként kezelik a tisztességes politikust. Csak mutatni kell kettőt és rendben van a dolog. Kedves Varga Béla: kiábrándítom, kilenc nap múlva nem befejeződik a dolog, hanem elkezdődik. Ezt garantálja az egyik "lógó nyelvű terepmunkás"...

      Törlés
  9. ..nemóvatos ,ha az ellenzék így állna ahhoz,hogy bár nyomorban az ország s napról napra rosszabb ,de szerinted ráérünk ,s orbán s bandája lábbal tiporja tovább a Demokráciánk ..sajnos sok ilyen ember van e hazában mint te(Pató Pál úr) ezért tart itt az ország ..szégyelld magad..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még szerencse, hogy a megszólított értette az intelmemet.
      Géza! Ha Te nem az nem baj;)

      Törlés
  10. Nekem tetszik az elképzelés, csak az nem világos, miből akarjátok az egészet finanszírozni. Nyilván az állam csak a minimálisan előírt összeget fogja adni, esetleg a háromharmad közben el is törli a parlamenten kívüli pártok támogatását (ha még egyáltalán létezik ilyen).
    Különösen arra az esetre gondolok, ha a párt nem nyeri meg a választásokat (jelenleg azért ez a legvalószínűbb), és nem ül be a parlamentbe: miből fognak megélni a résztvevők?

    Vagy most megint beletrafáltam egy későbbi poszt témájába? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kérünk az államtól semmit, kamu, hogy a pártoknak rettenetes mennyiségű pénzre van szüksége. Inkább csak hivatkozási alap a korrupcióra. ;)

      Törlés
    2. Ja, a résztvevők meg most is élnek valamiből, aki csak a fizetésért jönne, az máshová mehet. ;)

      Törlés
    3. Lehet, hogy minden párttagodat a nyugger rajongók fognak kitartani mint téged?
      Bár ez is egy megoldás, minek is tagadnánk.
      (karácsonyra kérj tőluk egy új göncöt magadnak, mert ez már nagyon penetráns, amit most éjjel nappal viselsz...-) )

      Törlés
    4. Che: a nyuggerek nevében kikérem a nyuggerezést, ezt nettó parasztságnak tartottam már a fidess szájából is. A megélhetést meg mindenki keresi...

      Törlés
  11. Igen, de gondolom az a cél, hogy a résztvevők számát lényegesen bővítsétek, hiszen szvsz nagyobb szervezőgárdára és infrastruktúrára lesz szükség.
    OK, ti tudjátok, elfogadom, amit mondasz, csak működjön!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyobb csapat nagyobb merítés, ahonnan a kisösszegű magánadományok érkezhetnek. Akik nálunk vannak, tudják, hogy nem kapni, hanem adni kell, elkötelezettségből jönnek. A Mozgalom is ahogy növekedett, nem vesztette el az önfenntartó erejét, szerves építkezéssel az anyagi egyensúly is tartható.

      Törlés
    2. De a csütörtöki, szervezési, kommunikációs feladatokat leíró blogból télleg kiderül majd, hogyan gondoljuk az utat. ;)

      Törlés
    3. "Nagyobb csapat, nagyobb merítés." Gyönyörű mondat. Magyarázni sem kell.

      Törlés
    4. Nem bizony. Rajtad kívül mindneki érti, mit jelent.

      Törlés
    5. Most már én is. Ami engem illet, akkor már inkább a gyorskaja, azt legalább én fizetem, nem mások rakják össze a bablevesbe valót. És az szerencsére a világon mindenhol ugyanolyan. Nem okoz csalódást. Ha már a címet nézzük.

      Törlés
    6. A merítés statisztikai fogalom, butuskám, a mintavétel nagyságát jelenti egy populáción belül. Mondtam már, többet olvass, kevesebbet írj ;)

      Törlés
    7. Úgy látom,nem nagyon bízol a Szabó Gábor "mozgalmában"..

      Törlés
    8. Ez nem bizalom kérdése. Én a Bivalybasznádi keményen dolgozó kisemberekben hiszek. Akik befizetik az adójukat, elmennek szavazni, szeretik a családjukat, hisznek a munka értékében, nem lenyúlásra játszanak, és azt isznak-esznek, amit prédikálnak.

      Törlés
    9. Nos,bennem az egyik bivalybasznádi keményen dolgozó kisembert találtad..Egyetértek veled.

      Törlés
    10. Vannak olyanok, akik nagyon jól megértik egymást. NPP és névtelen1990 valszeg ugyanott veszik fel a fizetésüket, a keményen dolgozó kisemberek kifizetőhelyén. Jól egymásra találtak az urak, de miért pont itt cseszik el a keményen dolgozó idejüket?

      Törlés
    11. Ez a perverziónk! :)

      Törlés
    12. Tèvedsz,Piller.Ingyen,erkölcsi okokból tanítunk.

      Törlés
    13. Taníts mester, taníts. Csak ne a feladást, meg a tehetségtelen szervezkedés árnyoldalait. Valami előrevivő ötlet? Már mondtam, hogy szívesen látlak egy beszélgetésre, de sietni kell, már csak nyolc nap...

      Törlés
  12. Úgy tűnik összejöttünk Bivajbasznádról... DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bivajbasznádon igen sokan élnek....ezért is állják körül Szabó urat olyan kevesen ,amikor bekapcsolja a hangosítását, és belefog az aznapi szózatába....

      Törlés
  13. Annyit minden esetre megtudtunk Szabótól, hogy az új pártban a lenyúlást "merítés"nek fogják nevezni... :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Zsuzskáéktól már csak csókot tud szerezni,amilyük volt,már odaadták "kávécigire"..Újbelépő meg nemigen van-vidéken-Bivalybasznádon-elhalássza őket a Zsobbik..

      Törlés
  14. Trollocskáim, a valódi keményen dolgozó kisemberek nem anonim nickeken hazudoznak és mocskolódnak blogokban, nemde. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha már a "merítést" mint statisztikai fogalmat, ( statisztikában is használt fogalmat) megismertetted a néppel, talán , mert olyan okoska vagy,és rendkívül olvasott, akkor a "troll" fogalmával is illene foglalkoznod egy keveset, mert oktalanul húzod rá azokra is , akiket nem illet. A "troll" célja a "beszélgetés" akadályozása, lehetetlenné tétele. Akik nem ezt teszik, hanem csak leírják a véleményüket, még akkor is, ha azzal ellent is mondanak a téma szerzőjének ( Tuareg vezér) végtelen bölcsességéből fakadó kinyilatkoztatásával, az nem "troll", hanem "hozzászóló" .

      Törlés
    2. Akkor Béla, most tisztázzuk. Vannak a hozzászólók, akik a témához próbálnak meg pro-kontra tényeket és észérveket leírni azzal a szándékkal, hogy a vitapartner nézetét, véleményét támogassák, vagy cáfolják. Aztán vannak még azok az intelligensen trollnak nevezett pszichomaszturbátorok, aki mások anyázásából merítenek erőt és azt gondolják, hogy a pukiport, ami a szájukból kijön, lehet véleménynek számítani. Melyik kategóriába sorolja magát?

      Törlés
    3. Kedves Piller! Ahhoz, hogy kérésedre magamat besoroljam, az általad szűkre szabott lehetőségekhez hozzátennék egy további kategóriát. Azt, amibe azok tartoznak, akiket felháborít egy ember militarista cezaromán magatartása, az erőszakossága, a mindenki mást ledegradáló gondolkozásmódja . Na ide tartozom én is. --------Még 8 nap......

      Törlés
    4. Kedves Bálám, akkor tényleg a pszichomazochista szól belőled, üss mester üsss! A Te általad említett kategóriában lévők mit keresnek itt?

      Törlés
    5. Nagyon megtetszett Neked a "pszichomazochista" kifejezés, de hidd el, rám nem illik. Azért nem, mert Szabó úr ( Tuareg Vezér, Erőd Kapitány) rám semmilyen hatással nincs. Ami bosszant, az a téren felvert sátortábora, a kirakott asztalai, székei, az ott tartott zsúrjai.Ha másutt tartaná a forradalmát, akkor egy sort sem írnék az oldalára.Az erőszakossága, a demokráciával való arcátlan visszaélése ami leíratja velem a sorokat. Ha végre becsomagol, biztosan nem megyek utána....mert nem érdekel a katonásdija.----Még egy hét...

      Törlés
  15. Ebben van igazad,Gábor.De esetemben ne feledd a jóindulatot,a pozitív pedagógiai célt(!)-és legfeljebb egy kis irónia az,amivel a "bajszodat húzgálom"-ami ugye bele kell hogy férjen a véleményszabadságba..A többi "bivalybasznádi" is hasonló.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint látod, bele is fér. Mikor már 10 nick volt ugyanattól a három embertől és teleírták egymásnak dobálva a labdát a falamat, akkor egy időre beleléptem a buliba és kiütöttem a kommentelést. Mint látod, visszaállítottam, egyensúlyosan nem zavarnak a trollok. :)

      Törlés
    2. Nekem is csak kettő van. De az egyiket nem használom. :D Már nem él. Jujjdekishisztis! Kemény munkaóráim közt vedd megtiszteltetésnek, hogy ide nézek be. Majd, ha már trollokra se fussa... :D Addig keep smiling!

      Törlés
  16. Ezért korrektnek tartalak.Nekem nincs más nickem.(a mandineren igen.Nézegesd meg,miket irkálnak ott a "bloggerek".Nem mindegyik Grál lovag,bizony akad köztük,akiket a Simicska gecinek nevezne..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem Neked van több, de a tiltás akkor általános volt. Két hét, azóta egyensúly van.

      Törlés
  17. Rászoktam a "faladra".Egy pasas a percenként 4000ből.Valaha (kicsit) megélve hasonlót-még a net előtti időkből-ahol unatkozó,jólkinéző(!) nagyik ugyanúgy voltak..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem percenként, óránként, a troll kamuzott, de nem gondoltam rá válaszolni :D

      Törlés
  18. Még kilenc nap és végre felszabadul a tér.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne örüljön Béla: nem vége lesz a dolognak, elkezdődik!

      Törlés
  19. Az óránkénti a hihetőbb.Egyébkènt amiket itt irkàltam-a tényrésze szigorúan igaz.Sajnos,ma már a szavak elvesztették a jelentősségüket,egyfajta "fehér zajt" képezvén a pol.kommunikációban,mintegy elfedvén a lényeget-újabban a lényeg hiànyát(is) màr.Elektronikai hasonlattal màr (a kom.csatornában) több a zaj,mint a jel.Nem tudom (vagy nem merem) elképzelni,mindez mikor ér el egy "lokális szélsőértéket",amikor divat lesz újra értelmesen viselkedni.Nyilván nem holnap.Meglàtjuk.

    VálaszTörlés
  20. Gábor, az óvodás gyerekembem nincs ekkora naivitás, mint az íràsodban.Totálisan elvesztetted a kapcsolatot a valósággal...a zavaros szociólógiai következtetéseidről nem is beszélve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár, hogy kinevelted belőle. Becsület, őszinteség, ez csak ott naivitás, ahol nem értik, és nem gyakorolják.

      Törlés
  21. Nagyon szerintjunk,hogy persze, még kell legyőzni a Fideszt-KDNP-t és Jobbikot !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  22. Gábor! Tudjunk,hogy Fidesz-KDNP és Jobbik mindig akarja tovább diktatúrával fogalkoznak !!!!!! :( :(

    VálaszTörlés