2015. március 4., szerda

Védett személyek

Tegnap hajnaltól tudjuk, hogy hivatalosan is diktatúra van Magyarországon és a Méltóságos Úr helyett a Védett Személy a használandó kifejezés a fölöttünk és a törvények fölött állókra. Tessenek gyorsan megtanulni, vagy különben elviszik a zsaruk.




Élőben, a Kossuth téren tapasztaltuk meg a már nem is tagadott diktatúra valóságát. 26-unkat vittek ki a Kossuthról a Készenléti Rendőrség emberei, aztán lebontották a sátrainkat, ami önmagában már nem újdonság, a törvénysértés vált törvénnyé az elmúlt hetekben. Ami viszont újdonság volt, az annyi: most már nem is hivatkoznak semmiféle diplomácia látogatásra, meg az annak szabályait rögzítő bécsi egyezményre, hanem csak pár órával a tüntetésünk oszlatása előtt fölhívnak Zsaruék, küldenek egy emailt, és jönnek bontani, meg eltakarítani minket. A kulcsszó, amit a fejünkbe próbálnak verni, a Védett Személy. Már meg sem mondják, kicsoda, csak benyögik, aztán húzzunk, mint a vadlibák, illetőleg visznek, szevasztok. Tessenek ezt a fogalmat jól megtanulni, mert innentől a Védett Személy bármerre megy, onnan a hozzánk hasonló egyszerű polgárt - bocs, alattvalót - simán elviszik, ne legyen útban. Nem fogom ezt túlirní, készült két rövid, a lényeget tökéletesen megmutató videó tegnap hajnalban a Kossuthon, berakom mindkettőt, aztán tessenek a saját szemükkel megnézni az új kor hajnalát.


Alkotmányos jogállamban persze sem a Köztársasági Elnök, sem a Miniszterelnök nem mindenható, pont ugyanúgy be kell tartania mások jogait, mint bármelyik állampolgárnak. Nem sétafikálhat bárhol, ahol akar, az alkotmányos alapjogokat nem írhatja fölül semilyen vezetői akarat. Egy jogerős gyülekezésre bárki csak akkor mehet be, ha annak céljával egyetért, különben onnan a zsaruknak kell eltávolítani, a mi tüntetésünk immár 7 hónapja az Orbán Rezsim ellen szól, tehát azt biz még a Főnarancsoknak is ki kell kerülniük. Pont úgy, mintha valakinek a magánlakásába akarnának bemenni: nem tehetik, mert a magántulajdon is alkotmányos alapjog, nem törhetik rá semelyikünkre az ajtót azért, mert a Védett Személynek épp arra jönni volt kedve. De hogy a helyzet abszurditását kristálytisztává tegyem: tegnap hajnaltól a Méltóságos Urak oda mennek, ahová akarnak, és akit nem akarnak ott látni, azt elviszik az útból a rendőrök. Magyarul: ha a magánlakásodba akar bemenni a Védett Személy, Kedves Olvasóm, akkor bemegy, és a biztonságára hivatkozva ki fognak vinni a saját otthonodból seperc alatt. Üdv a szép új világban.


Ja, mellesleg fölmerül a kérdés, hol van ilyenkor a parlamenti ellenzék, meg a média, nos erre könnyen tudok válaszolni. Bár Nekik kötelességük lenne védeni az alkotmányos alapelveket, dehát az lenne meglepő, ha egyszer tennének ilyesmit. De most konkrétan olyannyira megmutatták az igazi arcukat, hogy tettek is valamit: szépen a Narancsokkal karöltve kimentek a Kossuth szoborcsoport leleplezésére, tevékeny részt vállalva a gyülekezési jogunkat eltipró Rezsim nyílt diktatúrájának nyitóünnepségén. Összenőtt, ami összetartozik, minket hajnali háromkor eltakarítanak egy a sátrainktól kétszáz méterre lévő szoboravatás miatt, a "parlamenti ellenzék" meg a nappali melegedőnek használt díszes Bábszinházban együttszavaz a Rezsimmel, hogy Ők most kimennek szoboravatni. Szép gesztus, elvált a szar a májtól, ellenzék a Parlamentben nem található, ellenben kialakult az új kaszt, amelyiknek már mindent lehet, és ennek tegnaptól része minden parlamenti képviselő, már nem is titkolják, tettel igazolták, amit sejtettünk. Ha meg valaki nem érti, miért tesznek ilyet, akkor segítek: mert 2018-ban Ők szeretnének Védett Személlyé válni. Nem fogtok.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


13 megjegyzés:

  1. Tegnap az ülését megszakítva "parlament" kiment megünnepelni szart, amit csináltak, azt a kőtömböt, mert ha Kossuth nem kőből állna ott, Ő maga köpné szemen ezeket.
    Kimentek titokban, nagy hirtelen, és miattuk elbontották a tér egyetlen élő jelképét, a demokrácia utolsó oázisát. Ezennel, kijelenthetjük: megérkeztünk, immáron a nyílt diktatúra kapujába állunk.
    Jó reggelt Magyarország!

    VálaszTörlés
  2. Én annyit tennék hozzá,hogy a diktatura nem tegnaptól van.A diktatura már több éve jelen van Magyarországon.Csak akkor tudja meg az ember,ha vele történésén érzi a diktatura jelenét.Több személyes példával tudnám ezt jelezni.Egyet kiragadok a sok közül.Mivel én Orbán ellenes tevékenységemmel már 2012-ben a TEK látó terébe kerültem.Igaz ezt ki kelett érdemelni.Na de menjek tovább.Múlt év kora öszén Orbán egy csütörtököki napon a Nyíregyházi lakóság tájékoztatása nélkül 17 óra 30 perckor Nyíregyházára érkezett amit úttólag tudtam meg.Mivel ilyenkor a TEK-esk ki akarnak zárni minden veszélyt ami Orbán látógatását megzavarná,kerültem a TEK-esek áldozatává.Aznap délben a hétvági telkemről haza térve a Nyírgyházi Park űzletház átjáróján megyek át minden alkalommal.Na itt történt,hogy az átjáró túlsó oldalán,ahol lépcsők vannak történt meg velem,hogy a lépcső tetejéről egy hatalmas lökést éreztem és repültem több métert a levegőbe és estem el.Én eszméletemet vesztettem.Majd mikor a mentősők megjöttek akor tértem magamhoz.Ott a helyszínen rakták víssza a bokám a helyére ami kifordult.Ezt az eseményt a térfígyelő kamera rögzitette.Tehát ezt a gyílkosági merényletet túléltem.Másnap feljelentést tettem a rendőrségen ismeretlen személy ellen. Az előadónő jelezte,hogy vette a kamera és látni lehet ha távolból is ezt a két személyt hogy hátúról nagy erővel lelöknek.Na ezen a napon érkezett én számomra,meg lakóság számára is inkognitóba Orbán,amit útólag tudtam meg én is és a Nyíregyházi lakóság.A vízsgálat folyamán ,mert akor más előadó vette át az űgyemet,35 nap múlva telefonon behívtak.Ott már a kamera pont azt az egy métert nem látta,amit az előadó közölt velem.Útána is telefonon számkijelzés nélkül többször élet veszélyesen megfenyegettek,mit a Rendőrség víssza tudta elenőrizni,hogy ki telefonált.A rendőrség tudja,hogy kik voltak,vagyis kik álltak a gyílkossági mrénylet hátterébe.Igen a Rendőrség tudja,hogy ez meg ismétlödhet,mert vagy 5-6 hete közölték,hogy Rendőrségi védelem allatt állok.Azért mondom,hogy a díktatura nem tegnap hajnalban kezdödött el.

    VálaszTörlés
  3. Gábor!
    Te jobban tisztában vagy a jogi lehetőségekkel. Semmit nem lehet tenni ez ellen a vérlázító folyamatos jogtiprás ellen? Olyat, ami valamennyire hatékony is? Semmi nincs a kezünkben?

    VálaszTörlés
  4. Minden a mi kezünkben van, csak észre kellene venni. Gábor észrevette és jó néhány ember is észrevette s egyre több ember észreveszi......lassan MINDENKI észreveszi.... Aki nem veszi mégsem észre, az várja meg míg saját bőrén tapasztalja. De van még olyan aki ezt nem tapasztalta? /Nézzünk magunkba jó mélyen, ennyit kell csak tennünk./ ÉBRESZTŐ!

    VálaszTörlés
  5. Szégyen hogy 5. ször szétbontották az O.GY.M. SÁTRAIT mItképzel a Fidesz tényleg Magyarországon DIKTATURA VAN MIÉRT NEM SAJÁT MAGA ORBÁN SZEDI SZÉT A SÁTRAKAT MINT AHOGYAN TETTE Ő MAGA A KOSSUTH TÉREN ANNAK IDEJÉN MÉG CSAK BÜNTETÉST SEM KAPOTT MERT MENTELMI JOGA VAN SZÉGYELJE MAGÁT AZ EGÉSZ FIDESZ GARNITURA, HOGY ILYEN MOCSKOS POLITIKUSOKAT SZÜLTEK AZ ANYÁK.

    VálaszTörlés
  6. Eljátszottam egy kicsit a gondolattal. Micsoda ziccer helyzet lett volna, ha éppen azok a képviselők akadályozták volna meg a tüntetés feloszlatását, akik védelmére hivatkozva született a döntés. Vajon mit lépett volna a végrehajtó hatalom több tucat felmutatott képviselői igazolvánnyal szemben?

    VálaszTörlés
  7. VÉDETT,- védettebb,- legvédettebb személyek

    Évekkel ezelőtt történt. Nagy Navarro Balázsékkal szembeni rendőrségi fellépés kapcsán az éjszaka kellős közepén, hirtelen ott termett dr. Szabó Zoltán a DK részéről és a képviselői igazolványával védte Nagy Navarroékat.

    Akkor tudatosult bennem, hogy a képviselői igazolvány nem csak belépőül szolgál a parlamentben, hanem hatalmat is jelent, amit tőlem,- tőlünk választóktól kaptak. Akkor ott Szabó Zoltán nem Navarroékat védte, hanem a demokráciát. Annak csak hozadéka volt, hogy éppen Navarroékon keresztültette, mert nem ez volt a lényeg.

    Eljátszottam egy kicsit a gondolattal. Micsoda ziccer helyzet lett volna, ha éppen azok a képviselők akadályozták volna meg a tüntetés feloszlatását, akik védelmére hivatkozva született a döntés. Vajon mit lépett volna a végrehajtó hatalom több tucat felmutatott képviselői igazolvánnyal szemben?


    Ideje felébrednem! Ez ma Magyarországon elképzelhetetlen. A politikai kultúra olyan alacsony fokán állunk, ami hosszútávon kihatással lesz a jövőnkre. Itt, ebben az országban nagyon sokan, nagyon sok mindent képtelenek megérteni fent is és lent is.

    VálaszTörlés
  8. Szerintem bár én nem vagyok jogász ,csak érintem a jogot,nem lehet. Ez ugyanis nem most kezdődött ,hogy kezdjük átlépni a demokráciát és ,belépni egyy másik kapun a mi a diktatúra előszobája. Amikor Orbán Viktor ,előadta nagy filozófusként a Tusnádfürdői beszédet ,akkor kellett volna lépni nem kicsit óriásit ,és akkor kellett volna felállni a székekből ,és az utcán tiltakozni ,mindaz ellen,hogy mi nem akarunk Ázsiához tartozni ,mertmegvan a helyünk Európában. Ma már ezt a rendszert ami úgy megerősödött,hogy kőfejtő kalapáccsal sem lehetne szétverni ,csendes úton nem lehet megváltoztatni. Biztos sokan gondolják azt ,hogy vágóhídra küldeném az embereket,nem.Ezt a borzalmas rendszert márcsak forradalom útján lehet megváltoztatni.Ennek a hataloméhes embernek,anno már Havel és Popper Péter is megjósolta a jövőjét ,mi lesz ha ismét nyer. Nyert ,mi pedig hol nyelünk ,hol tiltakozunk,de igazi tömegbázis ami el tudná pusztítani Orbánt a TEKembereivel együtt nem képes kialakulni.Így pedig nem maradhat ,mivel az emberek egyszerűen megszokják a félelmet.Akkor lehetne igazi váltás ,ha a civil szervezetek képesek lennének és akarnának szorosan együttműködni a cél érdekében.Ez azonban még idáig nem sikerült ,hiába kérte az OGYM.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. attól tartok Éva, már nem is fog. Augusztus 8-án sokan azt hittük, hogy tömegek jönnek az utcára. Nem így történt. Most már valami rettenetes dolognak kell ahhoz történiie, hogy megmozduljon a nép.

      Törlés
  9. Maradjunk annyiban, a diktatúráról ellenzékben orvbánék hazudozva kampányoltak, hatalmon pedig bevezették.
    Tetteikben valóban Tuaregék esetében nyilvánult meg, amikor egy törvénytelen BM rendelettel felülírták az alkotmány gyülekezési jogra való részét. Nem véletlenül. A fidesz népszerűsége a tüntetéseken kezdett el lecsúszni.A tüntetéseknek gátat kell vetniük. Ezt úgy érhetik el, ha Tuaregék nem biztosítanak jogalapot a továbbiakban a tüntetések Kossuth téren való megtarthatóságának. Szabó Gáborékat onnan el kell takarítaniuk. ...és ha ezzel már rendben vannak, akkor jöhet a szólásszabadság nyirbálása.
    A korábbi blokád kapcsán már megtapasztalható volt. A fidesz-kdnp hatalom spionokat alkalmaz a szervezetekbe beépülve, kétoldalú hírközléseket (konkrétan mobiltelefon) hallgat le.
    Korábban fidesznyikek és jobbikosok gyalázták járatták le a riválisaikat, most az egyik ilyen gazember ellen tömegesen fellépők ellen kívánnak a saját fizetett trolljuknak bosszúállásához segédkezni. Sokat dumálnak itt a mű jobboldaliak a kettős mércéről. Ideje őket szembesíteni vele. Őket jellemzi eleitől fogva. Azt pedig szégyellem, hogy egy 150-200 fős tömeg sem tudott biztosításukra kivonulni. Azok eltakarítása már a világsajtóban is hírértékű lett volna. ...pedig ugye tudható volt ez előre.

    VálaszTörlés
  10. Azok az ellenzéki pártok, amelyeknek parlamenti képviselői már ötödik alkalommal nem ismerik és vállalják fel azon kötelességüket, hogy emberek egy csoportjának, a törvények és a bíróság által biztosított demonstrációs jogát, a hatósági önkénnyel szemben jelenlétükkel is megvédjék; vajon érdemesek-e a választók bizalmára?

    VálaszTörlés
  11. Láttam a videoban úgy vitték ki a Tuareget a sátorból a 4 fő markos készenléti zsaruk, mint a böllérek a levágott sertést. Lehet legalább Március 15-ig nem fogják engedni, hogy az OGYM-s sátrat felépítsék a Kossuth téren.

    VálaszTörlés
  12. Még tovább kell maradni OGYM sátrakat,mert kell harcolni Orbán hazudó,diktatúra ellen!!!!! De milelőbb 2016-ban kell azonnal leváltjani Orbánt!!!!

    VálaszTörlés