2015. március 15., vasárnap

Kövér László azt üzente...

Ezek a Narancsok aztán értenek az időzítéshez. Szilveszterkor Gulyás Gergely Fideszkáder akart szigorítani a gyülekezési törvényen, abból aztán visszaléptek, de most, Március 15. kapcsán, maga Kövér "Köteles" Laca vonyította bele világfájdalmát az éterbe Kossuth téri állandó tüntetésünkkel kapcsolatban.




Lássuk először is az ominózus Kövérbüfizést, a pénteki PestiSrácok-ból.

PestiSrácok: A gyönyörűen helyrehozott Parlamentet és a Kossuth teret szedett-vetett sátrak csúfítják. Meddig lesz még a gyülekezési jog szerves velejárója a belvárosi vadkempingezéshez való jog?

Kövér László: Egészen addig, amíg az Országgyűlés – segítendő az e téren olykor teljesen érthetetlen bírói gyakorlatot – nem pontosítja, hogy mi tartozik a szabad gyülekezési jog körébe. Természetesen bárki tüntethessen és gyülekezhessen, de, hogy lehetséges az önkormányzat közterületfoglalási engedélye nélkül itt – ahogyan fogalmaztak – vadkempingezni? Szerintem a hatályos jogszabályok sem adnak erre lehetőséget, de sajnos a bírói döntések többsége ezt az álláspontomat nem osztja. A gyülekezési törvény nem ad engedélyt az élethosszig tartó sátorozásra, a magánszféra súlyos megsértésére, például politikusok családjának megfélemlítésére, és a mindenféle köztéri vándorcirkusz felállítására. Igaz, hogy végre született már egy-két előre mutató döntés is, de jó lenne, ha a parlamenti pártok egyet tudnának érteni abban, hogy ami ma a megújult, közpénzek milliárdjaiból megszépült, évi félmillió turistát vonzó Kossuth téren, mint a Nemzet Főterén zajlik, annak semmi köze a gyülekezési és véleménynyilvánítási szabadsághoz – az pusztán e joggal való rút visszaélés.


Khmmm. Püfff. Vagy inkább büff, abból is a kolbásszagú formában. Na, Te Főgyökér, akkor most segítek Neked, aki valaha jogot végzett, hogy eligazodj a törvények között. Persze, ha emlékeznél akárcsak egy percre is tanulmányaidra, akkor erre nem lenne szükség, dehát Spicli Haveroddal már azt is elfelejtettétek rég, hogy valaha demokratának hazudtátok Magatokat. Szóval a közterületfoglalás meg a gyülekezés az két különböző dolog: az előző nem alkotmányos alapjog, nem politikai célra irányul, többnyire valami nyíltszíni gazdasági tevékenységet jelent, ezért aztán pénzt kérhet érte az állam, de olyan alacsony szintű jogról van szó, amit helyi önkormányzatok hatáskörébe lehet adni. A gyülekezés, Kötelespajtás, az meg ugyanolyan súlyú, mint a szabad véleménnyilvánítás, a magántulajdon, egyszóval: alkotmányos alapjog, kétharmados törvényben, kizárólag ingyenesen, merthát a demokráciában az állam kötelessége - volna - az alapjogok érvényesülését biztosítani. Ha ezt az alapvető különbséget eleve nem érted, akkor a többitől, amit ebből kihoztál, inkább tekintsünk is el, mert még a végén fölmerül, hogy már Te is el szoktad kísérni a Főnöködet Grazba.


Bár van benne épp két dolog, ami figyelemreméltó, az első: "végre született már egy-két előre mutató döntés is". Nocsak. Az egykét előremutató döntés, az konkrétan ötszöri éjjeli rendőrattakot jelent a gyakorlatban a Kossuth téri sátraink ellen, meg 26-unk elvitelét. KövérLaca szerint a TEK, meg a Készenléti Rendőrség parancsnokainak ilyetén döntései ELŐREMUTATÓAK. Hát ja, nagyjából úgy, mint Rákosi Elvtárs előremutató jobbkeze a később ledöntött szobrokon: arra van a Diktatúra. Ha valakinek még eddig sem esett le a tantusz, akkor itt az újabb TÉNY: a Parlament Elnöke, az Ország harmadik Narancsnyik Őfőméltósága az alkotmányos alapjogokat nettó rendőri erőszakkal eltipró cselekedeteket tartja előremutatónak. Hahóóóó! Mit szeretnétek még bizonyítéknak, T. Hivatalos Ellenzék? Esetleg ha mindehhez még fölállítják a Narancsok a bárminek nevezett Munkásőrséget, azt már észreveszitek majd? Merthát bűzlik ez a dolog rendesen, és itt van a másik meglepő elem a Köteles dumájában: "parlamenti pártok egyet tudnának érteni...".


Nagy levegő, kis szünet, kifúj. Csak kérdem: ha az elmúlt 5, Kossuth téri gyülekezésünket ért éjjeli rendőrattakra érkezett volna BÁRMI reakció a Parlamenti Ellenzéktől, akkor vajon mondhatna ilyet a Főnarancs? Bízhatna abban, hogy szövetségesekre lel a gyülekezési jog eltiprásában a parlamenti pártok részéről? Egy frászt. Azért mondhat ilyet, mert ehhez bátorítást kapott. Nem állítom, hogy a háttérben ezt már le is zsírozták, bár láttunk már karón varjút, illetve hogy pontos legyek, mostanában a Parlamenti Ellenzék részéről már csak karón látunk varjút. De a semmittevés, a rendőrattakok elsunnyogása, szó-, és tettek nélkül hagyása BŰN magukat demokratáknak minősítők részéről. Ugyanis mint az ismét kézzelfoghatóan megnyilvánult: ez FÖLBÁTORÍTJA a Diktatúra építőit, és ebben Csendestársként bűnrészesek mindazok, akik hallgatnak, mikor üvölteniük kéne. Ja egyébként a KötelesLaca nyilatkozata pénteki, épp bőven lett volna idő a Parlamenti Ellenzék részéről kiadni pár elhatárolódó sajtónyilatkozatot, mást úgy sem csinálnak, a napi ötdarabos kötelező penzumba épp bele is férhetett volna egy ilyen. De nem fért.


Na, oszt akkor lássuk, mi itt a teendő. Azt már megtanultuk, hogy csak saját magunkra számíthatunk, a kérdés már csak annyi, kik is azok a sajátmagunk. Sajátmagunknak a mai naptól, 2015. Március 15-től azokat nevezem, akik valóban hajlandóak is TENNI a hazaáruló Orbán Rezsim ellen. Akik nem hallgatnak, amikor szólni kell, nem bujdokolnak, amikor ki kell állni, nem színházat játszanak, mikor a Valóság orrbagyűr. Sajátmagunkat úgy hívom: Cselekvő Demokraták. Nem sétafika, nem médiahakni, nem sajtónyilatkozat, mert azt a KötelesLacák leszarják, és Ők vannak Hatalmon, csaxólok. Nem 2018-ra kacsingatás, nem reménykedő struccpolitika a Jobbik előretörése ellen, nem Népaltatás, vagy Népáltatás, kinek melyik tetszik. Vagy inkább nemtetszik. A Népet föl kell ébreszteni, mert fölébreszthető, és csak aktív cselekvéssel, ellenállással, példamutatással, bátorsággal lehet ezt megtenni. Ma, Március 15-én elválik a szar a májtól. Akik valóban nekivágnak az Orbán Rezsim minél rövidebb időn belüli eltávolításának, azokkal kétszer is találkozni fogunk. Először a Nemzeti Múzeumnál mutatjuk meg a Felcsúti Spiclinek, mit is gondolnának Róla a Márciusi Ifjak manapság. Találkozó 10 órakor az Astoriánál a Burger King előtt. Este 7-kor pedig találkozunk a Kossuth Téren, ahol élőben kezdünk bele a következő hónapok fokozódó polgári engedetlenségének megszervezésébe. Várunk minden CSELEKVŐ DEMOKRATÁT!

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


12 megjegyzés:

  1. Még harcoljunk Orbán-rezsim ellen !!!! Ma este ott leszek a Kossuth téren!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Aki ma nem jön el a Kossuth térre tüntetni, elveszti minden jogát arra, hogy panaszkodjon!

    VálaszTörlés
  3. Ez az az éles szem és nyelv amitől az ellenzéki elit irtózik.
    E tény sokkal több mint sajnálatos, ez tragédia!

    VálaszTörlés
  4. lacajka, ti anno összefoshattátok a Kossuth teret? Le kellene állni végre.

    VálaszTörlés
  5. Jó úton jár az OGYM, ha már a Házelnök is kitér az "ottlétre", akkor nagyon piszkálja a csőrüket a látvány. Gondolom, már meg hányták vetették magukba, elölről, meg hátulról is, hogy mit is "lehetne" tenni annak érdekében, hogy a Hagyó Tünde által vezérelt Bíróság az Ő szájuk íze szerint döntsön.

    VálaszTörlés
  6. Szép DEMOKRATIKUS MÁRCIUS 15-I napot kívánok!
    Igen harcolni kell addig amíg lehet, meg kell mutatni ezeknek ott bent, hogy a parlamenten kívül is van élet, csak egy kicsit rosszabb mint ott bent.
    Fel kell ébreszteni a zembereket, mosolyra megtanítva. Hitet és tisztességet mutatva!
    Hajrá Ébredő DEMOKRATÁK!
    Hajrá Ébredő Magyarország!
    Mutassuk meg, hogy méltóak vagyunk 1848. március 15-i fiatalok eszméire!!

    VálaszTörlés
  7. Aki nem jön 1/2 11-re a Múzeum kertbe szembesíteni a diktátort a közvéleménnyel, az este békésen meglehet sajátjai között.

    VálaszTörlés
  8. https://www.youtube.com/watch?v=CkeVEdyEi-c

    VálaszTörlés
  9. Az első rész lezajlott.. Azt hiszem, hogy estére már lesz is hatása.. nem százezer. de az utóbbiaknál sztem népesebb gyülekezettel.. mert tényleg kezd elválni a szar a májtól.. ezzel már túl vagyunk a vég kezdeténél.. minimum egy lépéssel.. talán kettővel.. ha TE IS RÉSZTVESZEL, talán hárommal.. készülődhetsz..

    VálaszTörlés
  10. Azt várom az ellenzéktől, hogy árnyékkormányt állítson ki, amelyben részt vesznek politikusok bármely ellenzéki pártból, anélkül, hogy a pártjuk kötné őket. Készülnének arra, hogy a Debreceni Ideiglenes Kormányhoz hasonlóan átvegyék a kormányt, amikor a fidesz-kormány a tömegnyomásra lemond. A háttérben a DEKA, 42, és hasonló think tank-ek programjavaslatokat készítenének, elsősorban a szükséges választási törvény- és alkotmányváltoztatásra vonatkozólag, másodsorban a legégetőbb kérdéseket (nyomorgók, egészségügy, oktatás) illetően. Azután jöhet a rendkívüli választás.

    VálaszTörlés
  11. A népszavazási kezdeményezésről az a véleményem, hogy pótcselekvés.

    VálaszTörlés
  12. a tüntetésen este ,ott volt az az olasz riporter is akit délelőtti "ünnepségen " kioktattak vegzáltak

    http://444.hu/2015/03/15/fideszes-asszonykorus-meg-senkit-nem-rakott-jobban-helyre-mint-ezt-a-szerencsetlen-olasz-ujsagirot/
    megkérdezte szerintem támogatja ez a kormány a kultúrát

    VálaszTörlés