2015. január 9., péntek

Vigyázz, dől a fa!

Kínomban röhögök már, annyian cizellálgatják netszerte az Orbán utáni korszakot. Csaxólok, egyelőre az a helyzet, hogy Orbán Rezsimben élünk, és ha nem tudjuk záros határidőn belül eltakarítani és pedig nyomtalanul, akkor nem lesz Orbán utáni korszak.




Kérdezzenek már meg egy szobrászt a mélyen tisztelt konceptorok, hogy mi a dolgok sorrendje. Mert tudtommal az, hogy először kiválasztjuk a fát, aztán kidöntjük, láncfűrésszel, nem körömreszelővel, aztán akkor jön a nagybalta, meg a kisbalta, meg a véső, aztán hamár a körvonalak megvannak, akkor megy a csiszolás. Nemtom érthető voltam-é: a dolgoknak van egy természetes, minimálésszel belátható sorrendje, márha az ember a valóságban tevékenykedik, és azt sikerrel teszi. Többnyire a Nép is a létező szobrokat szokta megnézni, nem azokat, amik papíron jól mutatnak, csakhát soha nem kerülnek át a kettőből a három dimenzióba. Nem beszélve arról, hogy mellesleg van némi hamis társadalomkép is az ilyen majdegyszer típusú esszékben: istenments, hogy a jövőt tekintve valaki annyira meg akarja mondani a frankót, hogy közben elfelejti: azt majd a Nép eldönti, épp erre valók a szabad választások, ahol majd el lehet indulni, és megmérettetődni. Addig meg lehet gondolkodni a semmin, mert a fa, bár recsegve-ropogva, de biz erősen áll még, aztán lehet abba mindenféle körvonalakat beleálmodni, azok csak álmok maradnak.


A mi dolgunk a ma magyar valóságában nem az, hogy elképzeljük, mi lehetne majd Orbán után, hanem létrehozni az Orbán utáni helyzetet: magyarul megbuktatni, minél gyorsabban. Ha ez nem sikerül, akkor az összes most farigcsált tervecskét ki lehet dobni, mert nagyjából annyira reálisak, mintha a hobbitok megtervezik, mi lesz majd azután, ha átugrották a 3 méteres kerítést. Nem fogják átugrani, ezért aztán jobb, ha azzal foglalkoznak, hogy valahogy kitalálják az átmászás technikáját, mertha nem, akkor mind itt maradnak ezen az oldalon, de itt meg közelednek az orkok, kezitcsókolom. Minden egyes nap, amit Orbán Rezsimben töltünk, távolabb visz minket a demokráciától, Európától, a társadalmi igazságosság, a humánum elvétől és közelebb a keleti kényurak nyomorra alapozott látszatvalóságához. Ha rossz az irány, akkor nem a kormányt kell csavargatni balrajobbra, hanem rálépni a fékre teljes erővel, ellentétes irányba rohanó autóban nem szokás filozofálni, nemdebár. Szóval aki képes ezt az egyszerű dolgot megérteni, és fölsorakozni Orbán ellen, az máris kifejlesztett egy igen hasznos képességet: Józan Észnek hívják.


A dolgok normál menete a Józan Ész nevű varázslatot használva rémegyszerű: 1. Orbánbuktatás, 2. a 2010-es alkotmányos és választójogi helyzethez való visszatérés, 3. azok alapján fél évvel későbbre szabad választások kiírása, 4. a köztes időszakra konszenzusos átmeneti kormány fölállítása. Mindegyik lépés az előzőből következik, gondolom ez könnyen belátható, és az előzmény nélkül nem lesz utózmány, teccenek tudni, pont úgy, mint a szobrászéknál: a ki nem vágott fából sose lesz szobor. Szóval a távoli jövőt polírozgató honfitársaknak további jó munkát, ám fölöslegesen dolgoznak: ha marad Orbán, mert nem a lényegre koncentrálunk, akkor azért, ha meg sikerül beomlasztani a Narancsmaffiát, akkor meg majd a Nép a szabad választásokon eldönti, hogy mit akar, nemde. Az elkövetkező időszak reális feladata annyi: eltakarítani a diktatúrát, és fölállítani azt a játékszabályrendszert, ami garantálja, hogy mégegyszer senkiből ne lehessen félatyaúristen. A többit meg bátran bízzuk a Népre, márha demokraták vagyunk, mert valóban tisztességes és szabad választásokon egy ilyen Orbánéra után úgyis demokratákat fog választani.


Holnap este 6-kor a Kossuth téren, az Összefogás Napján ismertetni fogom azt a tervet, amivel záros határidőn belül az Orbán Rezsim eltakarítható. Azt is elmondom majd, hogy milyen módszerekkel lehet garantálni az alkotmányos és választójogi helyzet visszaállítását, és egy konszenzusos átmeneti kormány fölállítását. A holnapi tüntetés már a lényegről fog szólni, és a dolgok józan ésszel belátható logikus sorrendjéről. Nem tudom hányan leszünk, valahol ezer és 10 ezer között, de mivel nem tömbként, hanem egyes emberenként fogunk a továbbiakban a Kossuthon megjelenőkre támaszkodni, ezért aztán első lépésnek ennyien elegen is leszünk. A második lépcső februárban lesz, a Figyelmeztetés Napján, a harmadik, döntő lépést pedig március 15-én, az Ultimátum Napján fogjuk megtenni, mert addigra feszített ütemű és pontosan megtervezett melóval föl is építhető az Orbánbuktató Tömeg. Szóval koncentráljunk a lényegre, mertha nem, akkor a Narancsmaffia a nyakunkon marad, az meg nem jó egyikünknek sem, gondolom én. Január 10, holnap este 6, Kossuth tér, az Összefogás Napja. Gyertek, itt az idő.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


49 megjegyzés:

  1. Egyre jobban úgy látom, hogy a jelenlegi ellenzék az egész nagytakarítást ránk akarja testálni. Ők meg csak a tisza, kifestett lakásba szeretnének költözni. Hát ez nem fog menni. ( Még a baloldali vezetésű városokban, kerületekben sem mozdulnak, nem szerveznek sem tüntetést, sem utat a bpestiekhez való csatlakozáshoz." El a kezekkel a civilektől (?!)" Ugyan, ez csak ürügy! Igény pedig lenne rá. Ha rendbe jövök, nem fogok várni arra, míg a...jobb, ha nem folytatom. Összefogás? Igen, mi, Kossuth tériek, mi tudjuk mi az. ( Jó, ott sem mindenki. Olyanokra ott sincs szükség, akiknek a kommentjeik tükrözik, hogy az önfegyelem/önuralom területén lenne mit gyakorolniuk. :)) ) Remélem, sokan lesztek. Várom a beszédedet. A takarítás menetéről is szólni fogsz, gondolom. Veszélyes üzem a forradalom, ezt úgyis tudod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marika, eddig fordítva volt. A sok civil szerveződés között az OGYM volt talán az egyetlen (a kezdetben ők sem annyira), hogy nem kívánták a pártok részvételét, pedig hát tisztán csak civileket választó ember kevés ment el szavazni (legfeljebb az önkormányzati választáson). Takarítás csak közösen lehet és csak abban a formában, ahogy az leírta Tuareg. Amig a civil szervezetek közt is jól működik a megosztás (mondjuk direkt nem mennek a Kossuth tér felé, addig nehezen megvalósítható a 3. mondatod. Amúgy meg (pl szilveszterkor) a kint lévők gondolom kerületekből jöttek, mint pl én is és a velem lévők. Tudod Marika a háborúban is úgy működnek a dolgok, hogy az ellenséget legyőző, városait elfoglaló harckocsi és gépesített lövész csapatok előtt, a műszakiak az aknamezőkön átjárókat nyitnak, a tüzérek pedig megbontják az ellenség védelmi rendszerét.

      Törlés
    2. Marika Anikó Benkő2015. január 9. 5:36
      Egyre jobban úgy látom, hogy a jelenlegi ellenzék az egész nagytakarítást ránk akarja testálni."" Szóval az "ellenzék"(bár nem tudom értelmezni kilehet az)is csak akkor képes valamit csinálni ha sokan mellé állnak az harcuk is megfelelő támogatás nélkül olyan mint a civileké a Nagy Navarróéké az OGYM-é és mindenki másé eredménytelen!!!

      Törlés
    3. Benkő Marika Anikó, vagy fordítva. Nem tudom miről beszél. Magára senki nem testál semmit. A tiszta szobáról meg kár most beszélni. Meg kellene értenie, hogy jelenlegi hevületében semmire sem jut ebben az ezerszer megosztott társadalomban. Bárki is sétálna be az Orbánt követő berendezkedésbe, annak számolnia kell azzal, hogy az eddigi mutyik, haveri összefonódások többé nem ismételhetők meg. Finnyáskodhatunk egymásra, de vagy megbuktatjuk együtt Orbánt, vagy fogjuk be a pofánkat.

      Törlés
    4. Üdvözlök Mindenkit. az a szerény meglátásom, hogy akik egyszer már prostikká lettek a politikai játszmában, és hol ennek a szélnek, hol annak a szélnek tették szét a lábukat, illetve nyitották ki a bukszájukat, azoknak nem célszerű ismét lehetőséget biztosítani. Semmi garancia nincs rá, hogy kutyából szalonna lészen. és nagyon elnézést kérek minden kutyától, a hasonlatért.

      Törlés
  2. húúúúú,nem is tudtam,hogy tudok fejleszteni

    VálaszTörlés
  3. Jó reggelt, csúszik a pálya..............
    A takarításra visszatérve mi folyamatosan takarítunk augusztus 8-a óta. Több kisebb sikerrel.A végső nagytakarításhoz nem biztos, hogy elég az az pár ezer ember aki folyamatosan teszi a dolgát, hátszélben is.
    Ehhez országos szintű takarítási rend kellene. Napra, órára lebontva..........
    Látjuk hogy még sokan gondolkodnak, hogy mi lenne a helyes.......
    A sok kis takarítócégnek egy nagy tömbbe kell egyesülnie és lesöpörni az egész narancshordát a térképről. Akár vödröt is igénybe lehet venni.....
    Az első legfontosabb lépés 2015.január 10. 18 óra Kossuth tér....
    Én ott leszek és Te?
    Hajrá Demokraták! Hajrá Köztársaságiak!
    VIVÁT O.GY.M!

    VálaszTörlés
  4. Összefogás Napja január 10. Ott leszünk veletek Fehér kendőben, hogy vigyázzunk a vér nélküli változásra. Orbán takarodj, vidd az összes haverod!

    VálaszTörlés
  5. Gábor, csaxólok, hogy már csak téged olvaslak. :-) A többiek valahogy mintha egy másik dimenzióban élnének. A fás hasonlatod nagyon találó, én egy hsz-ben a házat hoztam fel példának, de a reakciókból rájöttem, ég és föld a különbség a gondolkodásunk között. Annyira elvontak, hogy az már szinte elmebaj. Tényleg, nem akarsz köv. miniszterelnök lenni? Jó emberismerő vagyok állítólag ;-)

    VálaszTörlés
  6. Még egy, ami szimpatikus: hogy kiírtad: bárkit szívesen láttok. Ha pártzászlóval, azzal, csak egy legyen a cél. A "Mátrix" oldal nem fogta fel, hogy ha a pártszimpatizánsokat elmarja, több millió embert lök el magától... Max. gratula toleranciához, elszántsághoz :-)

    VálaszTörlés
  7. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=323998491139420&set=a.113824012156870.1073741828.100005878152237&type=1&theater

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Loránd : Jó lenne, ha most már nyíltan és érthetően leírnád, hogy neked jó ez a rezsim, ami most van, vagy nem!

    VálaszTörlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lóri kedves, nem vagy bunkó, írogass csak nyugodtan, ugyanis ha a saját magad által nagyra becsült rendszertervezői képességed arra nem elég, hogy egy társadalmi nagyrendszer legfontosabb elemeit - lásd olvasók, alias: Nép - képtelen légy önmagad tevékenységével elérni, addig max hülyét csinálsz magadból, a visszhangtalan téziseiddel. :)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Lóri! Te már megint vagdalkozol, ráadásul pontatlanul fogalmazol. Valójában a "tömeg" nem csinált soha történelmet önmagától, azonban ha meg tudták nyerni valamely célért, akkor megmozdult.
      De kérlek egy Széchenyit, egy Kossuthot, Görgeyt ne nevezd félprofi manipulátoroknak - de mondhatnám Wahingtont, Cromwellt, vagy a franciákat 1789-ről. Az főleg irritáló, hogy a 48-as honvédeket vagy akár a függetlenségi háburú katonáit felheccelt ágyútöltelékként definiálod.

      Törlés
    4. góbé: Már megint neked van igazad!

      Törlés
    5. "A történelem arra tanít meg bennünket, hogy az emberiség semmit sem tanul a történelemből." (Albert Einstein)

      Törlés
    6. ...vagy legalábbis nem sokat. Vettem a maliciát, azért az meglep hogy nem lőttél vissza hitlerrel.

      Törlés
    7. Az olvasóknak jelzem, hogy Kedves Loránd saját maga törölte a hozzászólásait, nem moderáció történt :)

      Törlés
    8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    9. Mert még Vágó István (ex?)műsorvezetőnek is el kellett magyarázni...

      Törlés
    10. Akkor hivatalosan: én törlöm ezeket időről időre, mert valóban nincsenek a helyükön itt.
      (Ezt nem fogom)

      Törlés
  13. Nem "teccik"!Naránia urai értik!A " megélhetési ellenzék " érti!Az igazi DEMOKRATÁK értik!
    Csak pont azok nem értik már összezavartságukban,akiknek érteni kellene! A NÉPnek!Na, emiatt az
    egyszer /is alig/ használatos tüntetésszervezők - kimondom::önjelölt forradalmárnokok - vidám korszaka érkezett el!Nekik vidám,nekünk pedig megerősítés,hogy az OGYM végigmenjen az útján,a célig.Minden emberi,és technikai intrika leküzdésével!Tudjuk,sokan megértik a céljainkat!

    VálaszTörlés
  14. Szeretettel köszöntöm a "Mókus Örs" minden demokrata tagját. Állítólag szombaton már jobb idő lesz, ez is segíthet a tömegesedésben. Vannak örökzöld témák, melyekhez előszeretettel térünk állandóan vissza. A mindenható Isten tud-e akkora követ teremteni, amit már ő sem tud megemelni? A tyúk vagy a tojás? És a legkeményebb kérdés: "Lenni, vagy nem lenni?" És vannak, ugye a rendszertervezők, meg a kvantummechanika. Még a mesterséges intelligencia szóba sem került. Én azt mondom, ne írjuk elő a jegesmedvének, hogy mekkora szőrt növesszen. Döntsön a saját sorsáról, véleményéről mindenki, maga.Láthatjátok, hogy vannak olyan igehirdetők, akik ráérnek kis szellemi terméküket csiszolgatni, ha nem itt a földön, de a mennyországban majd a végére jutnak. Régi mondás: az ügy, ha győz, tanúskodik. Lépjünk tovább!
    "A dolgok normál menete a Józan Ész nevű varázslatot használva rémegyszerű: 1. Orbánbuktatás, 2. a 2010-es alkotmányos és választójogi helyzethez való visszatérés, 3. azok alapján fél évvel későbbre szabad választások kiírása, 4. a köztes időszakra konszenzusos átmeneti kormány fölállítása." Kérdésem az. hogy mikor kerül sor az alkotmányos garanciák beépítésére, hogyan, kik által? Enélkül ugyanis, bár a jelennél jobb helyzet jönne létre, de kezdenénk elölről a helyben járást. Ennél azért többet akar a nép, elege van az önjelölt prófétákból, fizetett pártfogókból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ligeti úr ! Elnézést hogy ismeretlenül megszólítom, Őn ugye nagyon tág látókörrel bíró ember, meg nem kevéssé szarkasztikus is ? :) De ha már a kvantummechanikát említi, azok a kis intelligens kvantumok tudják a dolgukat, pl. milyen hosszúak legyenek a jegesmedve szőrszálát alkotva. Az emberek esetében mint látjuk ez nem így működik. Az ember bár még a sz@r se füstöl, garanciát akar arra nézvést, hogy 1180 kcal hőt fog leadni.. :) Fát vágunk uram, igaz tudjuk szoborítunk belőle és a lelkünk képernyőjén már látjuk is milyet, de előbb vágunk, hogy nyomatékosítsak. Üdvözlöm szeretettel Búza Judit (whitemagica)

      Törlés
  15. megtervezem az életem.. megtervezem a világom.. a valóságban egyszerüen csak megszületek.. a világomhoz pedig alkalmazkodok.... vagy... megdöglök... Üdv Mókusok! Üdv mindenkinek aki nem csak a fejében építi a világát...

    VálaszTörlés
  16. Augjsztusban még eh volt a cselekvési terv:

    http://youtu.be/CKNaK7e32p8

    VálaszTörlés
  17. Decemberben meg ez:

    http://youtu.be/I6GyZGe3tsg

    VálaszTörlés
  18. Ligeti György:

    Garanciát az adja, hogy az Alkotmányt csak feles részvételű, kétharmados népszavazással lehet újjárírni, így államcsinyt a hatalmi elit nem követhet el. (Új alkotmány írása a hatályos törvények szerint sem volt törvényes)

    A mások garancia az Orbűnt buktató tömeg, amely már könnyen lesz mozgósítható, ha a parlamenti képviselők letérnének a demokratikus útról.

    VálaszTörlés
  19. Bölcselkedésnek itt, most nincs helye! Orbán takarodj szombat este! Azt holnapután kell csak tudnunk, hogy tovább mi legyen
    Hajrá, most rajtunk a sor!

    VálaszTörlés
  20. Kovács Péter:Ismerem a garancia feltételét, egyet értek vele. A gond az, és a kérdésem erre vonatkozik: a 89-es alkotmányban ez nincs benne, sem az alaptörvényben. Ha a cél a jelenlegi szakaszban a 2010-es helyzethez való visszatérés, hogyan lesz ebből garancia? Ha a kérdést nem válaszoljuk meg, az attól még létezik.

    VálaszTörlés
  21. Amiről kiderült, hogy súlyosan hiányzik a 89-es Alkotmányból (mint garanciális elem!!) azt azonnal pótolni kell.. Erről akár népszavazást is lehet kiírni, ami dönthet.. (Bár már ott tartanánk!!)

    VálaszTörlés
  22. Legközelebb Gábor közöld ezekkel a szájforradalmárokkal, hogyha már letettek az asztalra valamit, utána osszák az észt!Aki nem tudja: TANÍTJA!!!!

    VálaszTörlés
  23. Mindegyik azt hiszi magáról, hogy nála van "A Bölcsek Köve" De dumálással meg álbölcsességekkel nem megyünk semmire!Olyan mintha körömollóval vágnák a füvet a kertben!

    VálaszTörlés
  24. Persz kritizálni a legkönnyebb! Kiváncsi lennék, hogy a sok bölcs muffti végigcsinálná azt amit Te?

    VálaszTörlés
  25. Sziasztok.
    Szóval, szerintem az nem megy, hogy ne jelenjenek meg a pártok sem a szimpadon, sem a tüntetők között, de delegálják az embereiket, minél többet, utána meg azt mondjuk, hogy az egész balhét ránk akarják hagyni. Szerencsétlenek így nem tudják hogy mit csináljanak. Szóval, vagy nem kellenek, de akkor ne sírjunk utánuk, vagy igen - nekem ez a véleményem - akkor meg kérjük őket, hogy tegyenek meg mindent, nem átadva természetesen a "vezetést" és a kezdeményezést.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A holnapi tüntetés nyitott minden politikai jelkép használatára, kivétel a Jobbik és a Fidesz, eleve így is lett meghirdetve, pártok, zászlóstul, molinókkal, bármivel: szívesen látjuk őket.

      Törlés
    2. Korrekt. Holnap teljes figyelemmel és lélekben veletek és amúgy teszem, amit csak tehetek !

      Törlés
  26. ... kevés, ennél több kell ... a tömeg otthon netezik... várja a fejleményt, meg kell mozgatni őket
    feladatokat kell kitűzni a tüntetésen ... adjanak ötleteket pl gyűjtődobozba... mi lenne a számára elfogadható kreatív civil ellenállás... polgári engedetlenség.. tárgyszerűen mit vállalna be -ötletek
    majd publikálni megszavaztatni..
    -ugyanitt meg kell hirdetni milyen gazdasági témákban keressen a szervezet- szakértőket
    kérdéseikre ... szakértői kérdő köröket- kell szervezni.-
    hirdetni- találkozási lehetőségeket és bejelenteni, ha megalakult ...

    ezeket nem tudja a netről elintézni... ott akar lenni
    +meg kell említeni... h adjanak minél többen szállást, a vidéki rokonoknak a kov tüntetés során

    .. jah amúgy a pártok zászlóval ...tán + 100 embert tudnak hozni ... pártkatonák nem léteznek

    a tüntetésen kell h vmi mindig történjen .. ha más nem meg kell énekeltetni pl eu himnusz szövegének kiosztásával... tüntetési zászlót... terveztetni .. legjobb tüntető táblákat megszavaztatni -felolvasni ... kommunikálni ....
    hagyni kell őket skandálni.. vonulás jó + gyűjt
    megkéri a dudálókat a skandálást nem elnyomni ,mert az nem tud elterjedni... a tömegen
    kb dióhéjban

    VálaszTörlés
  27. Az otthon netező tömeg számára és mindenkinek elérhető az e-demokrácia által felkínált lehetőség amelyhez a 42 közösség E-demokrácia gépe nyújthat alapot.

    http://negyvenkettoorg.wix.com/negyvenketto#!e-demokrcia-gp/cxfs

    VálaszTörlés
  28. Hát ez picit gyengére sikeredett..ebből max. Tavaszi Szellő lesz.. :)

    VálaszTörlés