2014. június 29., vasárnap

Velem vagy nélkülem

Mind a sajtóhírek, mind párhuzamos források szerint zajlik az ellenzéki pártok egyeztetése az önkormányzati választásokról. Teszek most nyilvánosan egy ajánlatot a Demokratikus Koalíciónak, hogy mit tudok hozzátenni sikerességéhez a Nyolckerben.



Nemrég egy összefoglaló írásban már válaszoltam "jóakaróimnak", akik azzal gyanúsítanak, hogy bloggerkedésem csak Nyolckeres polgármesterré válásom eszköze. Pontosan rögzítettem, hogy mely esetekben indulok polgármesterjelöltként, és mely esetekben nem. Tisztáztam azt is, hogy nem "zsarolom" a DK-t: ha engem támogat, mint független polgármesterjelöltet, annak örülni fogok, és hozok egy meglepetés-eredményt, ha meg bárki mást, akkor sem fogok sem ellenük elindulni, sem a rendelkezésemre álló eszközöket - köztük nyilván a legerősebbet, a Tuareg Blogot - érdekeik ellen egy percre sem fölhasználni. Nem küldtem ezügyben háttérüzeneteket, nem alkalmaztam az informális háttérpolitika játszmázásainak eszköztárát, még csak nem is védekeztem a színfalak mögött zajló lejáratásokkal szemben. Egyenes ember vagyok, ha kellett kevertem-kavartam magam is a politikában, de ebbe a játékba most nem kívánok, és nem is fogok beszállni. Teszek egy nyilvános ajánlatot, és aztán a többit rábízom a Demokratikus Koalíció döntéshozóira.

A Nyolckerben a javaslatom az, hogy ne működjetek együtt más párttal, hanem induljatok el önállóan, és támogassatok engem, mint független polgármesterjelöltet. Kocsis Mátét most ősszel még nem lehet megverni, korábbi tényfeltárásaimból ismeritek ennek okait: az MSZP látszatellenzéki politizálása a ballib szavazók jelentős részét olyannyira elkedvetlenítette, hogy kevés az idő újramozgósításukra. Velük összefognotok velem vagy nélkülem egyaránt a DK hitelességének gyengüléséhez vezetne, ami a Fidesz legyőzésének időpontját még távolabbra csúsztatná. Az Együtt még csak-csak, de azt gondolom, hogy egy Szabó-DK páros tud ugyanolyan eredményt produkálni, mint egy Együtt-DK, ez pedig jóval 20% fölötti eredményt jelent. Ésha az ellenzék meghatározó, egyértelműen legerősebb erejeként kerülünk be az önkormányzatba, ott bizony Kocsisék számára pokoljárás lesz minden nap.


Nem mese az, hogy Kocsis Máté egyetlen embertől retteg: tőlem, mint ahogy az sem mese, hogy tudom, mivel lehet megmozdítani a Nyolcker Népét, és meg is tudom mozdítani. És amit ellenzékből mi tenni tudnánk, az viharos gyorsasággal megingatná a kerületi Narancsuralmat. Ha annak idején az MSZP kitart mellettem, sikerült volna kikényszerítenünk egy időközi polgármesterválasztást, mert van az a pszichológiai határ, aminek elérése Kocsist lemondásra, és az államigazgatás országos szintjére való bemenekülésre kényszeríti. Percekre voltunk ettől mikor a civil tömegtüntetést megszerveztem, rosszkor jött a Szegfűk árulása, de ugyanaz a helyzet bármikor könnyen újra előidézhető megbízható partnerrel együttműködve. Hamistanúzási ügyével ráadásul Kocsis már fogva van, abból kimenekülni még Narancsállamban sem tud, mert pótmagánváddal Bíróság elé vihető. Olyannyira egyértelmű a helyzet, hogy csak idő kérdése, mikor mondja ki a másodfokú bíróság a verdiktet, ami azonnal új polgármester-választás kiírásával jár. És nagyjából 2016 közepére ott lehetünk, mint domináns ellenzéki erő, és az akkori választást már megnyerhetjük, és meg is nyerjük.


Tudom, hogy mik a Nyolcker problémái, azt is tudom, hogy kell azokat megoldani, a kerület lakói pedig tudják, hogy meg is tudom ezt tenni, ugyanis élőben, terepen már ezt cselekvő módon bizonyítottam be. A Nyolcker egyetlen problémával bír, ez pedig a rettenetes munkanélküliség. Nincs cigányprobléma, nem is volt, megélhetési válság van, ami természetesen a legalacsonyabb életszínvonalú réteget érinti leginkább. Józsefvárosban munkahelyeket kell teremteni, és gyorsan vissza tudjuk szorítani a rapidan fölívelő drogkereskedelmet és prostitúciót a járulékos egyéb bűnözési formákkal együtt. És a munkahelyteremtéshez semilyen csodára nincs szükség, de még egy fillér állami támogatásra sem: a kerület költségvetése és ingatlanvagyona jól hasznosítva lehetőséget ad évenként 1000 új munkahely megteremtésére, ezzel pedig a problémák fertőző gyökere kihúzásra kerül. Három döntő lépésre van mindösszesen szükség, a többi már csak ezekre épül.


Az első tennivaló az összes közbeszerzés leállítása, és a létező kiszerződések fölmondása. Az mind mutyi, kivétel nélkül és kizárólag külső Narancsvállalkozások feltőkésítésére szolgál Szegfűszövetségben. Nulla kerületi munkahelyet teremt, a látványberuházásokon helyiek még nyomokban sem kapnak munkát, Kocsis terve ugyanis a lakosságcsere, nem az itt élők fölemelése. A második lépcső az 1700 üres üzlethelyiség mobilizálása: addig a pontig kell csökkenteni a bérleti díjakat, hogy mindbe vállalkozás kerüljön, és adó-, és bérleti díj kedvezményeket adni a helyi munkarő alkalmazása esetén. A harmadik pont a saját intézményekkel megvalósított beruházásokra és működésre való átállás, melyek hosszabb távon olyan önjáró "vállalkozásokként" üzemelhetnek, hogy érdemes legyen megbízni azokat más kerületekben is beruházási, fenntartási, üzemeltetési munkákkal. Bármiféle kormányzati segéderő nélkül, pusztán a törvények által garantált költségvetési kereteken belül évi 2 milliárd forint az a minimumösszeg, ami azonnal kivehető a közbeszerzési mutyiból és ezen önjáró, helyi munkaerőre támaszkodó intézmények beindítására fölhasználható.


Terjedelmi korlátok miatt ezek a legfontosabb és azonnali tennivalók a Nyolckerben, és csak akkor van értelme elvenni a Narancsoktól a kerületet, ha ezt meg is valósítjuk. Pusztán cégérátfestés semmit nem oldana meg, és ezekben a kérdésekben nem is kötök, mert nem is köthető kompromisszum. Viszont konzekvens megvalósításuk a Nyolckert zuhanóból emelkedő Várossá teszi, és "melléktermékként" ismétlődő választási győzelmek szoclib bázisává. Ráadásul ellenzékben is akcionista módon képviselhető ez a program, ugyanis Kocsisék pártszerű lekötelezettségei újabb és újabb látványberuházásokhoz vezetnek, melyek minél számosabbak, annál aktívabban vonhatjuk be a kerület népét a kisemmizésük elleni tiltakozásba. És bár mint mondtam, Kocsis most ősszel még leválthatatlan, de részben jogi, részben fenti politikán alapuló aktív eszközökkel 2016-ra nyertes helyzet hozható létre, és a Várost elvehetjük Tőlük, és onnantól meg is tarthatjuk.


Nos, röviden ennyi az ajánlatom. Ha a DK velem jön, akkor 2016-ra már váltásképes állapotba jutunk, bármiféle szövetségi kényszer, és tartalmi kompromisszum nélkül. Mind Blogom, mind önmagam hitelessége megköveteli, hogy független maradjak, ez egyébként szavazatmaximalizálás szempontjából is előnyös, de ha megállapodunk a kerület tennivalóit illetően, akkor azt fogom képviselni, és semmi mást, és amit a személyem be tud hozni szavazótömegben, az végsősoron a DK-t fogja gazdagítani bármely típusú választáson. Országos politikai ambícióm nincs, nem is volt, nem is lesz, arra polgármesterként sem fogok bejelentkezni, viszont segíteni tudom egy a kerületben fölépítendő DK pártpolitikus bármikori parlamenti választási győzelmét. Ajánlatom elfogadása esetén sikerre ítéltetünk, el nem fogadásának pedig nincs jelentősége DK iránti szimpátiám szempontjából: az Országnak szüksége van a DK-ra, ezért támogatom, nem azért, hogy segítsen polgármesterré válnom.

Ajánlatomat megtettem.


18 megjegyzés:

  1. Ez egy vizsgahelyzet (nem csak) a DK számára. Kíváncsi vagyok, hogy valamennyi érdekelt meglátja-e benne a lehetőséget

    VálaszTörlés
  2. Jó reggelt Gábor! Ez megint egy korrekt mindenre kiterjedő írás. Amit felajánlsz az korrekt és sikerre vihető. Remélem az érintettekhez is el jut ez az írás. Gratula :)

    VálaszTörlés
  3. Csak abban az esetben tudja a DK ezt elfogadni, ha a többi demokratokusnak mondható párt, nekik adja a jelölt állítás jpgát.

    VálaszTörlés
  4. http://mszp.hu/video/az_mszp_kozos_baloldali_jeloltek_inditasat_javasolja_budapesten

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az MSZP magából indul ki és oda is akar megérkezni. Szerintük ők az origó, pedig ez nincs így.
      A vezetésükkel nem lehet sok szavazót mobilizálni.

      Törlés
  5. Nem lepődtem meg, ez a cikk a korrekt következménye a megelőzőnek.
    A harc kemény lesz, nem csak a fidesszel!!! A legnagyobb problémára Mészáros Laci utalt.
    Minden körülmények között , amit lehet, mi megteszünk!!!
    Hajrá Gábor!!!

    VálaszTörlés
  6. Nekem az a csendes kis véleményem, hogy egy olyan ajánlattal, ami arról szól: maradjunk még 5 évig ellenzékben (ugyanis a következő önk. választás 2019-ben lesz), , szóval nem túl sok lelkes szavazót találsz meg.
    Ha Kocsisnak tényleg van valami a füle mögött, nem kellett volna mostanig se várni. Értem, nem sikerült korábbra hozni. De akkor miért higgyek abban, hogy majd most sikerülni fog?
    Közös indulás kecsegtetőbb. Kedves Gábor! Tedd meg ajánltod az MSZP-nek, az Együtt-nek és a Liberálisoknak is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Andrea én a Nyolcker általam meglehetősen ismert tényei alapján írtam, amit. Vágyakozni pont úgy lehet, mint tavasszal, pont olyan, illetve helyben még rosszabb eredménnyel. Kocsis létét meg ne rajtam kérd számon, hanem azokon a műellenzékieken, akik az eltávolítását megakadályozták. Ajánlatom pedig ez, ami, és semmi más. :)

      Törlés
  7. http://nol.hu/belfold/szegeden-megegyeztek-egymassal-1470953

    VálaszTörlés
  8. Nem tudom mi történt, de eltünt a megjegyzésem ? Ráadásul már a nevem is megváltozott!

    VálaszTörlés
  9. http://nol.hu/belfold/szegeden-megegyeztek-egymassal-1470953

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  11. Ezt írod: "Kocsisék számára pokoljárás lesz minden nap."
    Ha te a polgármesterjelölt leszel és biztos vagy abban, hogy ősszel nem lehet megnyerni akkor mitől lesz pokol a Kocsisék élete?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy erős, jól szervezett ellenzék pokollá tudja tenni a regnálók életét!
      Ez már bizonyított tény Orbánék ellenzéki idejéből...

      Törlés
  12. Azt tudom, de ha külön indulnak a pártok akkor az max 1 listás képviselőt jelent majd.
    Azért kérdeztem mert olyan érzésem volt a post olvasása után mintha Tuareg akarná ezt a poklot okozni, csak nem látom hogyan!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pl. úgy ha a pártok el- és felismernék miszerint valaki készen áll és jelentkezett a posztra. Csak támogatni kell nem pedig keresgélni.

      Törlés