2014. május 29., csütörtök

Fotel, csipsz, kokakóla

Na, Mesterházy lemondott, eddig se volt rossz a műsor, de innentől aztán klanya kis teleregény indul, hátradőlök és élvezem. A Nyolckerben 12 éven át dolgoztam velük együtt, többnyire szövetségben, és végignéztem, sok esetben megpróbáltam megakadályozni a leromlásukat, nagyjából annyi hatással, mint amennyit a C Vitamin fejt ki egy hajassejtes leukémiára.




Bölcsészlelkemnek - nem az egész az, nyugi - sokkal jobban tetszik egy drámai végkifejlet, mint egy se íze se bűze verzió. És ezt legalább most megadják Szegfűék, mégiscsak más a fílingje, ha lőporfüstös fegyverropogás után ürül ki a csatatér, mintha egyszerűen levonulnak a maradék hadak a térképről. A következő hónapok azonban pusztán dramaturgiai szempontból lesznek érdekesek, mert a végkifejlet évek óta látható. Nagyjából 2 éve írok a Szocialistákról politikai elemzéseket, tényfeltárásokat, ilyesmit, és fullra pont az zajlik most, amit jóelőre és újra és újra előre jeleztem. Itt van egy a sok közül, tessenek megnézni a cikk időpontját...


2013.01.25. 08:42tuholepblog

134. Szocik

Címkék: mszp ellenzék józsefváros komássy ákos kocsis máté JóVáros

08.jpgNa, csúnyarossz fiú leszek. Persze ez nem újdonság, merthát a trendi pártpolitikusok között mindig is fekete bárány voltam - saját expártomban is -, de azért jobb szólni előre.

Felgyülemlett bennem az elmúlt hetekben némi mondanivaló. Csakhát mivel annak egy része az MSZP helyi csapatát illeti, vártam. Nem akartam saját honlapjukra túlzott kritikai élű írásokat föltenni, mert annyira azért mégsem vagyok csúnyarossz fiú.

Meghát, ellentétben Mátékával, meg a Fidesznyik Bandájával, a szocik nem ellenség. Csak már nem is szövetségesek. Bár, ha egy kicsit visszaidézem az elmúlt hónapok történéseit, tán egy percig sem voltak azok. Már aszerint, amit én a szövetségről gondolok. Kiállunk egymásért, vállvetve harcolunk, közös kockázatokat vállalunk, na és persze nyilvánosan is fölvállaljuk egymást.

Na, ezt így elolvasva, hát ebből semmi sem így történt.

Nembaj, megpróbáltam, megpróbáltuk, a lelkiismeretem tiszta. Múlt év májusa óta - 9 hónap, pont egy szülésnyi idő - türelmesen vártam, hátha legalább saját pártjukon belül képesek pár dolgot eldönteni. Alapvető dolgokat.
szoci2012_testuleti2.jpg
Például olyasmiket, hogy mit is akarnak a kerülettel csinálni. Ugyanis a polirtika elvileg erről szólna, nemdebár. Nem a négyévenkénti választásról, hanem arról a négy évről, ami két választás között van. Annak a tartalma a politika maga. A választás témája csak annyi: ki kerül hatalomra, kinek lesz lehetősége szándékait tettekre váltani. Csakhát ahhoz nem árt tudni, mi is a szándék, mert amíg az nincs, garancia tettekre sincs.

Szóval kilenc hónapja nem tudják, mit akarnak. Csak túlélnek, de legalább most - határidőszabásom következtében - ki is mondták. Aszongyák az Ákos - új látogatók miatt: Komássy Ákos MSZP elnök - szájával: majd valamikor tavasszal csinálnak valami programot, majd valamikor szeretnének összetoborozni valami ellenzéki összefogást, meg különben is: 2014-ben lesz a választás.

Hát jó. Ha nem érzik úgy, hogy a kerület bajban van, és minél előbb cselekszünk, annál jobb, akkor nem érzik. A Város Népe érzi, majd a szocik is rájönnek. Legkésőbb 2014-ben.

Felpofozták már magukat párszor az önkormányzati választásokon - erről majd külön és részletesen is írok, mert tanulságos, hajjaj, de még mennyire - dehát az Ákos fiatal még: biztos úgy gondolják, akik most a semmittevésre kényszerítik, hogy ráér még választásokon jól szerepelni. Végülis a helyi szocialistáknál erősebb a választási vereségek hagyománya, mint a győzelmeké, de mint mondtam, erről majd kifejtőset nemsokára írok.

Szóval a Kedves Szocialistáknak nem céljuk Mátéka megbuktatása. Szóval szerintük nem annyira rossz a kerület helyzete, hogy amiatt kemény ellenzéki akciók sorozatával el kéne hajtani a székéből a Hátsóajtós Kisvitézt.

Tudomásul vettem. Tudomásul vettük. Nem mondom, van némi harag a JóVáros Egyesület köreiben irántuk, dehát ez van.

Következmény persze többféle lesz. Legelőször is kénytelen leszek foglalkozni innentől a szocik tevékenységével is. Eddig nagyrészt nyeltem, vártam, tűrtem, mert komolyan úgy gondoltam, hogy kiforrják magukat. Nem forrják. nem forrnak egyáltalán, inkább valami langymeleg csodavárásban élnek.

Éshát mivel a Város Legnagyobb Botrányában fognak tevőlegesen résztvenni - 3,8 milliárd közpénz közbeszerzési elköltése Fidesznyik cégeknek, nulla józsefvárosi munkahelyterem- téssel - ezért aztán mostantól kapni fognak eleget.

Jobb is így. Magunkra maradtunk. Mi, Józsefvárosiak.
szabogabor 2013-01-25


Aztán itt van mégegy szintén jó régről...


2013.02.09. 15:16tuholepblog

146. Áll a bál

Címkék: választás mszp józsefváros

06.jpgA Szociknál. Bátorkodom velük kapcsolatban tabukat feszegetni, oly történéseket fölhozni, amiket szívesen elfelejtenének, illetve tevőlegesen kiirtottak a szervezet hagyományai közül. Épp most csúnya fiú vagyok, merthogy belerondítok belső és körkörös hallgatási fogadalmukba.

Pedig megmondtam előre: a szövetségeseimre maximálisan tekintettel vagyok, de rajtuk kívül senkire. Kilenc hónapja volt a kerületi szociknak arra, hogy eldöntsék: szövetségeseim-e. Eldöntötték.

Oké. Volt már ilyen, nem is egyszer. Mindannyiszor befürödtek. Épp erről szólnak a régi, tabudöntögető történetek. Hogy tanuljanak belőlük.

Nos, vagy tanulnak, vagy nem. Az Ő dolguk. Megszívatták már annyiszor magukat, hogy eggyel több vagy kevesebb igazából nem számít. Nem voltak hajlandók egy olyan megállapodást megkötni, ami összesen két pontból állt:

1. Cél Kocsis Máté mielőbbi megbuktatása.
2. Elsődleges cél a munkahelyteremtés.

Nos, ha ezt nem hajlandók elfogadni, az nagy ciki. Ugyanis Ők itten az ellenzék legnagyobb pártja volnának, meg még baloldaliak is. Nem fölvállalni ezt a két célt: nagyon gáz, és ennek persze aztán következményei vannak és lesznek. Közelednek a választások. Addig egyensúlyozgatnak saját magukon belül, teljesen lebéklyózva, mozgásképtelenné téve önmagukat, amíg már senkit nem fog érdekelni, hogy vajon mit csinálnak Ők ott belül.

Bíznak a szegfűben. Csakhát már a szegfű sem a régi. Ez a szegfű már feleakkora nincs, mint volt annak idején. Marha kevés lesz a győzelemhez.

Vitákat robbantok ki a szocialista párton belül. Hogy legalább vitatkozzanak, mert már azt sem mernek. Söpörnek mindent a szőnyeg alá, és hát az ilyesminek meg az szokott a következménye lenni, hogy egyszerre ömlik ki a sok összehordott cuccos, és általában akkor, mikor az a legkevésbé jó. Ha nem megy szép szóval, szövetségben, akkor már módszerrel kell megvédeni őket saját maguktól. Kénytelenek megmozdulni, végre csinálni valami ellenzékit, meg baloldalit, mert különben még a saját szavazóik sem Őket fogják választani.

Teher alatt nő a pálma, Srácok. Tudom, hogy nagy teher vagyok. Nem baj, biztosítom Nektek a lehetőséget, hogy Pálmafává nőjetek...
szabogabor 2013-02-09


Ezeket két dolog miatt rakom most föl korábbi blogomról. Egyrészt azoknak, akik abban a téveszmében élnek egy ideje, hogy bennem nem a gyakorlat tapasztalatából adódik az MSZP elleni kritikalánc, itt van pár kordokumentum. Másrészt meg a sok okostojás, aki most majd utólag megmondja, amit előre nem, azért kicsit szerényebben tegye ezt, mert valóban van pár ember aki évek óta mondja és mondja bele a vakvilágba, de azok nem újsütetű utólag megmondók ám. 

Nem fogom túlírni, nincs mit: tökmindegy, hogy épp ki lesz a feje a halott testnek. Ez a párt egészében züllött le morálisan, intellektuálisan, és ami most jön, azt úgy hívják: a Selejt Bosszúja. Magatoknak csináltátok Szocik, nem hallgattatok senkire, hát akkor most egyétek meg mindazt, amit összekotyvasztottatok.

Jó étvágyat hozzá.



20 megjegyzés:

  1. Hallottátok a tegnap TÉT adását az ATV-ben? Hát rendesen eltemették az MSZP-t.
    Békesi: Beérett az a kontraszelekció, amely lényegében Horn Gyula távozásával erősödött fel. Rendkívül gyenge középszerű karrieristák kerültek az MSZP pozícióiba. (tisztelet a nagyon ritka kivételnek) Ezt nem lehet büntetlenül nagyon sokáig vinni. Épeszű mondanivalója az MSZP-nek a magyar társadalomnak nincs.
    Lényegében az mszp hátteréből teljesen kiürült minden féle szellemi háttér. A holdudvarba sincs.
    http://www.atv.hu/videok/video-20140529-a-tet-1-resz-2014-05-28
    http://www.atv.hu/videok/video-20140529-a-tet-2-resz-2014-05-28

    VálaszTörlés
  2. Az MSZP-vel kapcsolatban mindig is az zavart, hogy nem lehetett tudni, hogy voltaképp kiket is képviselnek. A FIDESZ legalább kimondta, hogy hol a polgárokat, hol az embereket, hol a középosztályt, hol nemzetet képviselik, noha tudjuk, hogy valójában csak saját pártos (sőt a szűken vett brancs) érdekei vezényli őket. Az MSZP viszont csak annyit tudott mondani, hogy "minden mást, csak FIDESZ-t, meg Orbánt ne". Érthető, hogy csak a FIDESZ komplementereként tudták magukat definiálni. Orbán komplementere is csak ártani tud. Ezért a csalódottság és a közömbösség a választók részéről.

    VálaszTörlés
  3. Gábor!
    Elfelejted, hogy nekünk már nem az mszp hanem a fidesz az ellenfél! Őket kell legyőzni! Sajnos amíg a demokratikus ellenzék egymással viaskodik, ők csak röhögnek rajtunk és valójában ők nézik a műsort a fotelből csipsszel+kólával a kezében! :( Egyszerűen fogalmam sincs, hogy a Vezért hogy fogjuk lenyomni 4 év múlva. Attól tartok Gyurcsány ehhez kevés lesz. Majd megint teleplakátolják 4 év múlva az országot, hogy Gyurcsány így...Gyurcsány úgy... és megint 2/3-od szerez a narancshorda. De ne így legyen!
    De ami a legfontosabb! Nekünk nem az mszp-vel hanem a fidesszel kell foglalkozni, mert nekik pont a megosztott ellenzék a céljuk!

    Üdv a szomszédból, Ferencvárosból!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gábor kerületében a Komássy féle banda igenis ELLENFÉL!

      Törlés
    2. A fityesz legyen a fő ellenfél én meg azt mondom! Nem akarom, hogy örökre a nyakunkon maradjon az orbán banda! Most vagy 48 éves, még van néhány évtizedem vissza úgy gondolom, szeretném leélni diktatúra nélkül. Itthon.

      Törlés
    3. Kormányváltásra reális esély utoljára 2012 közepén volt, amikor az MSZP népszerűségben utolérte a Fideszt, Mesterházy pedig sokkal népszerűbb volt Orbánnál. Az ellenzék hanyatlása ekkor kezdődött, Bajnai érkezésével. Onnantól lefelé vezetett az út.

      Mostanra Mesterházyt sikerült megbuktatni. Ezzel teljesült a Fidesz stratégiai célja, hiszen a Fidesz érdeke az, hogy a baloldal ne omoljon össze (mert akkor valami ismeretlen új ellenfél keletkezhetne a kialakult politikai vákuumban), de ne is tudjon tömegmozgalommá erősödni, hanem a középpárt szintjén maradjon. Ez a NER: középen erős Fidesz, balra és jobbra ellenzéki középpártok.

      Gyurcsány tökéletesen alkalmas egy 10-20%-os párt vezetésére, többre nem. Vagyis ideális ellenzék a Fidesznek. A Fidesz így mindent meg fog tenni érte, pl. hisztérikusan mocskolni fogja, hogy kiváltsa a balosokból a "ha ennyire támadják, biztos félnek tőle" reflexet.

      Léteznek ugyanis politikai reflexek. Pl. a baloldalon hisznek ebben a "ha ennyire támadják, biztos félnek tőle" nevű okosságban. A Fidesznek csak annyi a dolga, hogy kiválassza a legalkalmatlanabb vezetőt a baloldal élére, és addig mocskolja, támadja, amíg az összes balos be nem sorol mögé.

      Ilyen technikákkal (és egy tucatnyi másikkal) irányítja a Fidesz kézi vezérléssel a baloldalt évek óta. Különösen az "értelmiség" egy részét könnyű irányítani: nekik egy önálló gondolatuk sincs, ellenben minden provokációnak és terelésnek felülnek.

      Törlés
    4. Igaza van névtelennek, megtörtént a lemondás mással kellene foglalkozni. De ha nem birsz ezen túl lenni, akkor elemez ezt
      http://mandiner.hu/cikk/20140529_gyurcsany_botka_paktum_buktatta_meg_mesterhazyt

      Majd hozd koherenciába ezt
      http://dkp.hu/article_display/-/asset_publisher/c3KpwxagqL2V/content/az-mszp-jusson-tul-a-valsagan-/10339;jsessionid=E484BD13EFD95EF1BF69EA7A321E05D1
      A végkövetkeztetést rád bízom, ahogy látom ahhoz értesz

      Törlés
    5. Te is érzelmi kérdést csinálsz abból, ami nem az. Ha foglalkoztatok volna időben a Komássy félékkel ahelyett, hogy éveken keresztül csendes beleegyezéssel tűrtétek a kollaborációját, akkor nem jutitt volna az MSZP idáig. Nem az én írásaim miatt zuhantok, hanem a Nép kollektív ítélete miatt.

      Törlés
  4. A Fideszt mindaddig nem fogjuk tudni legyőzni, ameddig egy kollaboráns párt van a saját sorainkban. Tanulni kéne a történelemből. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gáborom, száll már le a földre. Remélem nem azt kaptad feladatul, hogy ezen az oldalon folytass harcot. Jelzem volt mentorod, most kezdett újabb harcba ellenetek is, tehát jobbraátot kellene csinálnod, mert onnan jön az ellenfél
      http://mandiner.hu/cikk/20140529_fidesz_gyurcsany_es_bajnai_is_mondjon_le?fb_action_ids=753981044646319&fb_action_types=og.recommends

      Törlés
    2. A mentorság fordított volt, Kocsist meg már Bíróság elé viszem, úgyhogy pont azt csinálom, amit szoci parlamenti képviselők is megtehettek volna, vagy helyi nacsalnyikok, ha nem vették volna meg őket kilóra. :)

      Törlés
  5. láthatóan egy új baloldal alakul.
    lesz 4 évük a megújulásra.
    és a fidesz tud valami újat mutatni majd? semmit. hisz folytatják...
    szóval én bizakodóan nézek a jövőbe :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fidesz már túl van a csúcson. Nem véletlen merült fel az, hogy legyen köztársasági elnök Orbán Viktor, ha a lejtmenet elindul.
      Az elébb nézte valaki az ATV-t? Szanyi Tibi furán nyilatkozott az ATV-ről... :-)

      Törlés
  6. Tudod Gábor kétszer, aztán még egyszer elolvastam, mert úgy gondoltam, hogy csak találok valamit, amiben vitatkozhatok veled kicsit. Nem megy:( Az idetett régi cikkekre emlékszem, mert én már a "fáraót" is olvastam, csak nem voltam a fb-on a JóVáros tagja.
    Én szomorú vagyok különben a történtek miatt, mert ezzel egyértelműsödött, hogy egyszerűen a közeljövőben nincs aki elzavarja Orbánékat oda, ahová valók. Jó a DK, most jó! Remélem jó is marad persze, de el kell ismerni, hogy kevesek vagyunk a váltáshoz, mint Mackó sajtban a brummogás:( Nem csak a DK, de az egész ún. bal oldal, valahogy, valamiért nem hiszek benne, hogy az Együtt nagyon meg tud erősödni. Én már azt se bánnám, csak látnám menetelni ezt a kormányt elfelé...! Elmúltam bőven hatvan, nekem már itt sok jót nem várhatok, esetleg, ha tényleg megélem a százat, amit sokszor viccesen szoktam mondani: ha még meg lesz az Önkorm. jutalma, abból valakivel a kocsmába egy kerekes széken eltolatom magam, s berúgunk belőle...Persze akkor már lehet, hogy felest se adnának a pézért.
    Szóval nagyon szomorú vagyok...

    VálaszTörlés
  7. Azért érdekes ez a beillesztett rész!
    Neked valaki vagy a szövetségesed vagy az ellenséged?!?! Átmenet nincs?
    Ez a két mondat meg túl általános!
    "Cél Kocsis Máté mielőbbi megbuktatása.
    Elsődleges cél a munkahelyteremtés."

    Ezel egyetértő ember van pár ezer, de ennyi még nem elég a szövettséghez!

    Olyan ez mintha odamennél egy lányhoz és megkérdeznéd, hogy szereti-e a rántotthúst és szokott-e reggel fogat mosni és ha igennel válaszol már mindjárt meg is akarod szexuálni és jól megvered, ha nem!
    Nekem ez a hozzáállás nagyon nem kóser!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Újabb névtelen helyiszoci, szia.

      Törlés
    2. Szerintem félreértettél! Nem a nevemet és a pártállásomat kérdeztem!
      A kérdés ez volt:
      Neked valaki vagy a szövetségesed vagy az ellenséged?!?! Átmenet nincs?

      Törlés
    3. Az engem többszörösen eláruló szövetségesem, aki ráadásul az ellenségem fizetett szolgájává válik, az az ellenségem. Örülök hogy segíthettem.

      Törlés
    4. OK! Ezt értem, de akkor miért volt az nagy ciki, hogy ezt a két mondatot elfogadják-e vagy nem? Ha jól látom nem a két mondattal volt a bajuk hanem veled!

      Törlés