2014. április 9., szerda

Segíts, ne büntess! - Nyílt levél a csalódott szavazónak

Kedves Barátom, aki velem együtt a Kormányváltásra szavaztál vasárnap, és velem együtt vagy csalódott és dühös, hogy nem sikerült: kérlek, ne állj bosszút azokon, akik legalább megpróbálták Orbánt elűzni.

 



Tudom, hogy legszívesebben elmennél az országból, hogy valakin ki szeretnéd tölteni a tehetetlen dühöt, amit a Felcsúti győzelemittas vigyora mindannyiunkból kiváltott. Látom sokaktól sokfelé azt, hogy na ennyi volt, soha többé politikával nem is akarnak foglalkozni, inkább elbújnak, és elzárkóznak közügyeinktől. De kérlek ne tedd. Nem az Élet ért véget, és az olyan szervezett politikai bűnözés amit az Orbánbanda csinál, már csak Afrikában életképes de ott sem mindenhol. A Vérnarancsok bukásra vannak ítélve, mert a környezetünk és a történelem nem hajlandó visszafordulni senki miatt.

Szükségünk van Rád, ne add föl, kérlek. Nem tudtuk meghatározni vasárnap az Országunk következő négyévének útját, de ha most okosak és bátrak vagyunk, meghatározhatjuk azt, hogy négy nehéz év után mi történjen majd a Jövő Magyar Köztársaságában. Nagyon fontos esemény következik májusban: az Európai Uniós választás. És ennek kapcsán megmutathatod, hogy kikkel is képzeled el a Jövőnket. Itt most nem Kormányváltás lesz, itt most pontosan kijelölheted a szavazatoddal, hogy kit szeretnél Orbán legyőzőjeként látni 2018-ban. Demokratikus Koalíció, Együtt, MSZP, Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy. Meg fogjuk majd beszélni nemsokára, hogy egyekapcsolódva ez a három valós erő miért is nem nyerhetett, de most nem akarok még ilyen frontot megnyitni.


Befolyásolni csak egy dologban szeretnélek: hogy ne add föl. Ha Te elmész most külföldre, akkor odaadod az Országunkat a Felcsúti Bandájának. Ha hátat fordítasz a közéletnek, ha elrejtőzöl csalódásod és fájdalmad falai mögé, azzal is csak azt segíted, hogy a becstelen brigantik triumfáljanak. Vissza kell venni tőlük az Országunkat, és az Nélküled nem sikerülhet.

A májusi Európai Uniós választás látszólag arról szól, hogy kik képviseljenek bennünket Európában, de valójában ennél jóval nagyobb a tétje: Rajtad múlik, hogy kit jelölsz ki a következő négy év Ellenzéki vezetőjének. Neked kell irányt mutatnod a Szavazatoddal, hogy Kiben és melyik Ellenzéki erőben látod az eltökéltséget Orbán ámokfutásának lelassítására és végül megállítására. Az elmúlt négy évet ismered, és ismered az elmúlt két hónapot is.


Nekünk harcos, utcán is tömeget mozgatni képes Ellenzéket kell építenünk. Ki kell jelölnünk, hogy milyen szerepet szánunk a vezető politikusoknak ebben. Gondold végig, ki mit tett az elmúlt négy évben azért, hogy Orbánt megállítsuk, és ki mit tett az elmúlt két hónapban az Ellenzék mozgósításáért. Mert most azt látod, azt látjuk, hogy kevesen voltunk, de azért ha nem lett volna az elmúlt két hónap, akkorbiz még sokkal kevesebben lettünk volna.

Az Európai Uniós választáson már nem a mostani vasárnap nagy ellenzéki tömbjére kell szavaznod, hanem arra, hogy kinek mekkora szerepet szánsz a következő négy évben. Kiben látsz erőt arra, hogy négyévnyi eltökélt harccal az utcáról korlátozza Orbánék teljhatalmát majd pedig legkésőbb 2018-ban, de ha lehet minél korábban a Vérnarancsokat a szemétdombra küldje. Rajtad múlik, hogy kijelöld az Orbánékkal szemben vívandó harc Vezéralakját. Gyurcsány, Mesterházy, Bajnai, Demokratikus Koalíció, MSZP, Együtt. A semmiből nem lehet hirtelen szervezett ellenzéki erőt leakasztani, és nem is biztos hogy kell. Újra kell szervezni az Ellenzéket, és Neked kell arról most a szavazatoddal véleményt mondani, hogy kivel, kikkel és hogyan. Kérlek, ne gubózz be, ne büntess.

Segíts.


11 megjegyzés:

  1. Nem adom fel, sőt, egyre keményebben fogom bírálni Orbán rezsijét!

    VálaszTörlés
  2. Csak a DK bízom bennük, nem ők voltak a hibásak szerintem! :)

    VálaszTörlés
  3. Nincs szebb, mint szembepisilni a széllel. Hajrá, kormányváltók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs kétségem, hogy Te mindig a könnyű úton jársz...

      Törlés
  4. Könyörgöm akasszuk fel a diktátort.

    VálaszTörlés
  5. Számomra Bokrosék (Modern Magyarország Mozgalom) is vonzó alternatíva. Nem mindenható adat, de mégis: a facebook-on 60ezer lájkjuk van, szemben mondjuk a Liberálisok (Fodor pártja) nyolcezrével. (PM 39ezer.)
    Az EP-lájkok nagyon fontosak, de az érem másik oldalát is meg kéne ismerni: ki, hány embert, mennyire taszít el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bokrosék nálam is rendben vannak, Ők számomra a második számú prioritás.

      Törlés
    2. A probléma persze nagyon hasonló: Bokrosról ugyanúgy elképzelhető, hogy komoly taszítóerő. Egy időben a liberális mellett a legfontosabb szitokszó volt a Bokros-csomag.
      Imponáló az Orbán-team kommunikációs tank-szakértelme. Válogathatunk a szemkilövetős, a megszorítós és a libás között.
      Vagy maradunk a szerintem reménytelenül arctalan szociknál (merthogy baloldalnak nem látszanak, máshol meg mindenütt van markánsabb és hitelesebb opció).

      Törlés
    3. A libás lemez már nagyon recseg,erről (bírósági) papír is van.Friss,(eddig) makulátlan pártszövetség komoly gazdasági tudásbázissal a hátuk mögött (Haza és haladás). Van 1 év kormányzati tapasztalat is egy elég meredek időszakban.Továbbá Bajnai - hátralépésével - politikai tőkét is kovácsolt magának.Mögé kéne felsorakozni, mindenkinek a megfelelő szereposztásban,és vele kéne elkezdeni az orbántalanítást.(Csak 1 mezítlábas szavazó vagyok,aki nem lát be a politikai paraván mögé.)

      magzat

      Törlés
  6. mindenkivel le kell ülni, a lehető leghamarabb - lehetőleg minél több szakértő és minél kevesebb politikus legyen köztük - és tárgyalni kell. ha nem lesz konszenzus, mindenki megy a levesbe.

    VálaszTörlés