2014. április 11., péntek

A mi kutyánk kölyke

Mikor Kocsis Máté Főfidesznyik ügyeit teregetem, nagy a tapsvihar. Mikor az LMP mutyijait hozom nyilvánosságra, ugyanez a helyzet. Ha Lázárról, Pintérről írok: dettó. Aztán amikor saját oldali politikussal teszem ezt, elkezdődik a hümmögés. Pedig nincs olyan, hogy fideszes korrupció, meg olyan sincs, hogy ellenzéki korrupció. Csak korrupció van, és amíg mindkét oldalon van, újra el fogjuk veszteni a választást.

 



Magyarországon a Nép politikától való elfordulásának legfontosabb oka a mindenre kiterjedő, hierarchikusan szervezett és fönntartott korrupciós hálózat, és ezt nem a Fidesz találta föl. A miniszterektől a parlamenti képviselőkön és polgármestereken át a legkisebb falu helyi képviselőjéig mindenki lop. A kivételek pedig ritkák, és a lenyúlás mérhetetlen tömegében elveszik a hangjuk. Amíg a Nép könnyen megvonhatja a vállát, és kijelentheti: a politikus az, aki lopcsalhazudik, addig Orbán leválthatatlan marad. Az Ő legfőbb fegyvere az emberek passzivitásának erősítése, hogy kétmilliónyi szavazója mindig elég legyen a győzelemhez. És amíg a saját oldalunk létező mocskát nem föltárni, hanem elrejteni akarjuk, addig a Nép nem fogja leváltani, mert nincs miért és nincs kire.

Én is tudom, hogy a Fidesz tízszer annyit rabol, mint a Mieink, sőt az egész államot ennek szolgálatába állította. Csakhogy az átlagembert nem érdeklik a nagyságrendi különbségek: Neki a milliós lopás és a 100 milliós ugyanaz a kategória: lopás és kész. Jegyzem meg, igaza is van. A Fideszt akkor fogjuk legyőzni, ha a választó érzékelni fog egy alapvető különbséget a Vérnarancsok és Köztünk: Ők lopnak és hazudnak, Mi meg nem. Most buktuk el súlyosan az Orbánnal szembeni harcot, de máris vannak olyanok, akik fölvetik: miért foglalkozom az MSZP-s Komássy, vagy épp Fodor Gábor Ügyeivel. Ilyesmi érveket kapok sokfelé: miért a Mi oldalunkkkal foglalkozom, ez most nem időszerű, nézzünk előre, ésatöbbi.


Mégegyszer elmondom: nem azért vesztettünk, mert a Fidesz lop, hanem azért, mert Mi is. Ha ezt majd mindenki a demokratikus oldalon fölfogja, és aszerint is cselekszik, akkor nyerni fogunk. És pont most a vereség után, és négyévvel a következő előtt kell belekezdeni a saját lopcsalhazudik rendszerünk kíméletlen fölszámolásába. Ha a kutyatenyésztők tudják azt, hogy a vérvonal csak akkor marad egészséges, ha a hosszabb távon életképtelen kölyköket nem tenyésztik tovább, akkor tán nekünk, politikusoknak is föl kéne ezt fogni. A Mi kutyánk kölyke egy beteg mentalitás, ami megfertőzi a társadalmat, és esélyt ad olyan maffiák hatalomra kerülésére, mint az Orbánbanda. Ha saját tevékenységünkkel táptalajt adunk a Népnek, hogy sommás ítéletet hozhasson a politika egészéről, akkor az ügyesebb tolvajok és hazudozók fognak hatalomra kerülni.

Kikutatom és megírom én a Fidesz szemétkosarában talált bűzlő holmikat is, régebbi olvasóim pontosan tudják ezt. De a demokratikus oldal szempontjából ezek kevésbé lényeges írások. Ki kell alakítanunk négy év alatt az őszinte és becsületes politikai ellenzéket, hogy 2018-ra minőségi különbség legyen Orbán és Köztünk. Hogy az átlagember fejéből sikerüljön eltüntetnünk azt az ideát, hogy a politikus az a pöcegödör mozgás és beszédképes formája. És ebben nem lehet kompromisszum. A sorainkban mindenki, aki elrejti a hazudozás és lopás bármilyen  formáját, az rosszat tesz az ellenzéknek, és ezzel az Országunknak.


A politika persze csoportos foglalkozás, sok ember bonyolult kapcsolódásokkal, közös élményekkel és érzésvilággal. A bennünk élő érzelmi lény hajlamos megbocsátóbb lenni a bajtárs elkurvulásával szemben: félrenéz, és ha kell, akár segít is szőnyeg alá söpörni a létező mutyit. Tudom miről beszélek, tapasztaltam eleget. És bár harcoltam ez ellen minden elérhető eszközzel, sokszor sikerrel, de bizony beletörött a bicskám gyakran. Ugye tetszenek ismerni ezt a közmondást: növeli, ki elfödi a bajt. Ne tegyék, ne tegyétek, kérem. Ne tűrjétek meg a Komássykat, a Fodorokat, a Fidesznyikekkel együtt boltoló megélhetésieket. Mert ha ezt teszitek, akkor valójában a Fidesz malmára hajtjátok a vizet, és ugyan megvéditek a cimborátokat, de közben eláruljátok az Országotokat.

Nincs pardon, senkinek és semikor. Ha vissza akarjuk venni a Magyar Köztársaságot a Felcsútiéktól, akkor erkölcsileg kell először föléjük kerekednünk. Hazugságok eltűrésével, a mutyiktól való félrenézéssel, szőnyegalásöprésekkel pedig ez nem sikerülhet. Van négy évünk, hogy kitaszítsuk a sorainkból mindazokat, akik képtelenek becsületesen és őszintén politizálni. A mégoly kedves kölyköt is kíméletlenül ki kell dobnunk ha férges, mert az egyéni kegyelem a Közösség erejét gyengíti. Arra gondolj Kedves Olvasóm, mikor a sajátjaink közötti szennyesbe beleütközöl, hogy a Te felmentő ítéleted egy Orbán maradását támogató cselekvés. Ha ezt megérted és elfogadod, és mindenki, aki el akarja űzni a Vérnarancsokat megérti és elfogadja, akkor nyerni fogunk, különben meg veszteni. Aki a demokraták soraiból lopcsalhazudik, az nem jó ember, kárt okoz Nekünk és az Országunknak.

Nem maradhat többé a mi kutyánk kölyke.


10 megjegyzés:

  1. 1848 április 19-én ezt írta Petőfi a naplójába:

    "Republicanus vagyok testestül-lelkestül, az voltam, mióta eszmélek, az leszek végső lehelletemig. Ezen tántoríthatatlanságom, mely soha egy pillanatig sem rendült meg, ez adja ifjú kezembe a koldusbotot, mit évekig hordoztam, s ez adta most férfi kezembe az önbecsülés pálmáját. Azon időben, midőn a lelkeket vették és jó drágán fizették, mikor egy alázatos görnyedés megalapított jövendő volt, én messze kerültem a vásárt, és senki előtt még csak fejemet sem billentettem, hanem álltam egyenes fővel s fáztam és éheztem. Lehetnek ékesebb, nagyobbszerű lantok és tollak, mint az enyém, de szeplőtlenebbek nincsenek, mert soha lantomnak egy hangját, tollamnak egy vonását sem adtam bérbe senkinek; énekeltem és írtam azt, mire lelkem istene ösztönzött, lelkem istene pedig a szabadság.
    Az utókor mondhatja rólam, hogy rossz poéta voltam, de azt is fogja mondani, hogy szigorú erkölcsű ember valék, a mi egy szóval annyi, mint republicanus, mert a republicanusnak nem az a főjelszava hogy „le a királlyal”, hanem „a tiszta erkölcs!” Nem a széttört korona, hanem a megvesztegethetlen jellem, szilárd becsületesség a respublica alapja ... e nélkül ostromolhatjátok a trónt, mint a titánok az eget, s le fognak benneteket mennykövezni, ezzel pedig leparittyázzátok a monarchiát mind Dávid Góliátot!"

    Üdvözlettel:
    Mozigépész

    VálaszTörlés
  2. És aki csak tűrte, az maradhat?
    Mert ha nem, nem marad senki, aki valaha a hatalom közelében volt :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Morálfilozófiailag tökéletes fölvetés, nem meglepő módon :))) Gyakorlatban működésképtelen, ugyanis túl széles spektrumot tenne egyérdekűvé, az meg inkább konzerváló, mintsem változtató összhatással bírna.

      Törlés
  3. Gábor én csak félig értek veled egyet!
    Abban igen, hogy lopósoknak árulóknak nincs helye a demokratikus közösségben!
    ...de az elintézés módjában szokásodhoz híven megint tévedsz! Nem úgy kell vaklakit eltávolítani, hogy nyilvános vitákkal szennyes kiteregetéssel saját magunk ellen adunk témát a hírtvének és mno-nak! A rossz vérvonalú kutyákat se a lakótelep közepén nyílvánosan ütik agyon, hanem a környezet meg se tudja, hogy voltak egyátalán kölykök!
    A Fidesz pont abban nagyon erős, hogy vitáikat belül rendezik le, kifelé összezárnak.
    Ha valakiről kiderül valami terhelő akkor tényleg nem kell mentegetni, ki kell rakni, de nem kell közbe muníciót adni az ellenfélnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyakorlati tapasztalatom, hogy a háttérben nem törtémniik semmi, csak külső nyomásgykosrlással. És csak nyugodtan lője szét felőlem bármelyik sajtó, akár a Vérnarancs a korruptat, mert megérdemli. Magam részéről a mit kéne tekintetben venni dolgokat lezártam, mert kontraproduktívak, ha annak idején nem hallgatok a Fodorral kapcsolatban a kérésre, most nincs Fodor ügy, mert nincs Fodor. A tisztulás közérdek, minden más ehhez képest pedig parciális é-rdek, és én az előzőt képviselem.

      Törlés
  4. Kicsit utópisztikus a gondolat, hogy egy köztársaságot morális váteszek vezessék..ugyan már! Redballal értek egyet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A demokrácia is annak idején utópia volt. Most meg a civilizált világban alapelv.

      Törlés
  5. sverde: Hát én meg nem értek egyet Redball-lal.. meg Veled sem! A hit, becsület, moralitás ma csak váteszek kiváltsága lehet? A bal oldal NEM EGY(SÉG)! Ezt pont a választásokból láthattuk. Fodor pl. egymaga mint parlamentbe jutott képviselő önmagával zárjon össze? Igenis szelektálódjon ki a megvesztegethető, tehetségtelen, megélhetési, szajhalelkű politikus!

    VálaszTörlés
  6. Aztán amikor saját oldali politikussal teszem ezt, elkezdődik a hümmögés."


    ismerős helyzet :(

    VálaszTörlés
  7. Ha lesz is itt megtisztulás, akkor csak egy hosszú folyamat, generációváltás eredménye lehet. Egy velejéig korrupt társadalom nem képes egyik pillanatról a másikra megerőszakolni önmagát. Sok esetben fentről kényszerítik ránk a tisztességtelenséget. Pl. hálapénz adómentesen, adócsalás (mert éhen halsz).
    Nagyfokú, mesterséges zsarolási potenciál ez az állam részéről, hogy bűnösnek érezd magad és ezáltal uralma alá vonjon.
    Természetesen , ez nem maradhat így örökre...

    VálaszTörlés