2018. május 29., kedd

Fasz, nem banán

A múltat megszépíti az emlékezés. De azt nem gondoltam, hogy meg is édesíti. Pedig de, nagyonis. Tessenek nézni ezt a tegnap általam KIZÁRÓLAG független demokrata csoportokba fölrakott közvéleménykutatást.


Naugye teccenek már érteni a címet. Azt, hogy a ruszkik 1956 eltiprása után a Kádár nevű bolsevikot nevezték ki helytartónak - lefordítom: a fasz, amit letoltak a nép torkán -, a magát demokratának nevezők többsége úgy próbálja megélni, mintha banánt kapott volna a szájacskájába. Hát, épp betömhették volna azzal a szádat, kedves agyhalott, de biz az csak fasz volt. De legalább neked ízlett, az is valami.

Kevés annál egyértelműbb dolog van, minthogy egy orosz tankokkal megteremtett és megszilárdított, sokszáz embert kivégző, tízezreket bebörtönző, és internáló proletárdiktatúra Hruscsov által kinevezett helytartója diktátor volt. Persze, ismerem én már elég jól az átlagmagyar mélyostobaságát, úgyhogy tulképp nem is vártam el, mikor föltettem a szavazást, hogy tömegesen beírják a diktátort. De az még engem is meglepett, hogy a válaszadók többsége a moszkovita tömeggyilkost demokratának tartja. Pedig de. Igaz, ha nem én magam raktam volna föl a kérdést oda, ahová, sosem hinném el az eredményét.

De kénytelen vagyok. A magukat demokratának vallók nagyobb része minimum ugyanolyan éjsötét, mint Orbán rajongói. Azt spec nem értem, hogy a kádárfanok innentől hogy diktátorozhatják a Felcsútit. Merthát a tény, mondom TÉNY az, hogy Kádár idején politikai ellenzék nem létezhetett, szabad sajtó, és gyülekezés dettó, egy jelölt indulhatott bármilyen választáson, és arra mindenkinek szavaznia kelett, az állam a saját polgárait vasfüggöny mögé börtönözte, és hatalmas besúgóhálózattal figyeltette meg. Ehhez képest ma Orbán maga a szabadságszobor. Lehet, hogy egy idő múlva majd fölzárkózik Kádár mögé az emberi és politikai szabadságjogok teljes eltiprásában, de addig azért még sokat kell dolgoznia.

Aszongya a műdemokrata átlagzombi, hogy azér szereti a moszkovita tömeggyilkost, mert Neki, mármint a zombinak, meg a családjának jobb volt. Oszt mihez képest, agyhalott? Ausztriához, vagy Németországhoz, mondjuk? Ugyehogy nem. Csak a többi bolsevik diktatúrával lehet összehasonlítani. Hát, ahhoz képest tényleg jobb volt. Mintahogy jobb merőkanál helyett kiskanállal enni a szart. De hogy még meg is szeresd, az azért túlzás. 1990-ben még azért tudták a népek, hogy a létező szocializmus egy szürke, jövőtlen, és embertelen rendszer. Akkor a komcsi utódpárt, az MSZP 7 százalékot kapott. De azóta eltelt 28 év, és a zemberek láthatóan nem megokosodtak, hanem elhülyültek.

Az lehet, hogy Orbán egy geci, és kirabolja az országot. Az is igaz, hogy diktatúra felé tart. Ám ez nem teszi meg nem történtté az azt megelőző hosszú évtizedeket. Amikről még a csődbemenésük után közvetlenül saját magad is tudtad, hogy diktatúra volt. Ezért nem szavaztál a posztkomcsi utódpártra. Akkor még tudtad, hogy Kádár volt a fasz, amit letoltak a torkodon. Aztán ahogy teltek az évek, és te képtelen voltál felnőni az intellektuális feladathoz, hogy önálló gondolkodásba és életbe kezdj, ami sajnos szükséges egy demokrácia létrejöttéhez és fenntartásához, rájöttél, hogy jobb neked a langymeleg szar. Mert ott nincs verseny, küzdés, lehet gyáván sunnyogva lógni az állam tőgyén. Így aztán szépen meggyőzted magad, hogy amit a szádba adtak, az banán volt. Nem, nem az volt.

Az bizony fasz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése