2018. május 9., szerda

Családi kör




Nagy dáridó lehetett tegnap este Gulyás Balázséknál. Anyuka, Gurmai Zita újra parlamenti képviselő lett, jó kenyér az, mégha Orbán kezéből kapja, akkor is. Fiacskája is teljesítette a neki adott feladatot: egy hónap alatt lazán szétverte az utcai ellenállást. A korábbi semmiről sem szóló, sétáltatós tüntikék kellően lefárasztották a népet, így aztán mára alig maradt tüntető. Százezer, ötvenezer, tízezer, szép kis algoritmus, nevezzük talán Gulyás-képletnek. És ezzel ennyi a nekibuzdulásnak, kezdődhetnek a dolgos hétköznapok.


Máshol is volt ok az ünneplésre. A netadó idején Gulyás Balázs egyedül lohasztotta le sikeresen a kedélyeket, mostanra azonban méltó társa is akadt. Homonnay Gergelynek hívják, bulvárújságíró, celeblélekkel, himalájányi nárcizmussal, és Gyurcsányimádattal. Ők ketten, Balázs barátjával nyerő páros, ezt el kell ismerni. Ilyen gátlástalan profizmussal falnak vezetni jószándékú, és változtatni akaró emberek tízezreit, komoly tehetségre utal. Volt-nincs tömeg, Feri hálás lesz ezért, neki meg Orbán, jó kis táplálkozási lánc ez, mindig jut pár jutifalatka.


Na, nincs itt mit ragozni. Valamiért a népünk képtelen átlátni a rezsim szövevényét. Tudja ugyan, hogy mindent átfertőz a korrupció, és nem áll meg a párthatároknál, de a gyakorlatban képtelen beazonosítani Orbán ellenzéki oldalon dolgozó csicskáit. Ahogy látom netszerte, az elmúlt hetekben folyamatosan írt cikkeimnek volt hatása, már saját tüntetésük csoportjában is a zöm elhajtja a kollaboráns tüntipárost a búsba. Csakhogy későn. A nép már kedveszegetten otthon dekkol, és ez jóideig most így is marad. Változás akkor lesz, ha a kollaboráció, az árulás nyilvánvaló jeleit maguktól ismerik föl, nem nekem kell megírni újra, meg újra.


Tessenek gyanakodni. Ha valaki, aki magát ellenzékinek nevezi beül biodíszletnek a Rezsim parlamentjébe, az bizony Orbán csicskája. Ha valaki az utcán az ő megbízottjukként a tömeget csitítja és vezeti távoli célpontokra, az bizony Orbán csicskája. Ha bármilyen vitában ezeket megpróbálja valaki mentegetni, az bizony Orbán csicskája. És még akkor is az, ha egyébként a barátod, vagy ismerősöd. A diktatúrák komoly hálózatokat építenek besúgókból, ellenzékinek álcázott közszereplőkből. Mindig. Mindenhol. Nálunk is. Tessenek időben felismerni őket.

Vagy még Orbán ükonokája is uralkodni fog felettünk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése