2018. május 24., csütörtök

Konszolidáció



Teccenek tudni, így hívják, ha egy rendszer stabilizálódik. Mint most épp Orbáné teszi. Mehet a hiszti, de ez a tény. Vágyakozni lehet, hogy aranykék lovon - micsoda képzavar - eljön értünk Európa királyfi, és megment a sárkánytól, de nem fog. Szarik ránk, és pont annyira hülyének néz minket, amennyire mi azok vagyunk. Még beszólni sem igazán tud a Viktornak, max cöcög egy kicsit, hogy lopják a lóvét. De nem bachat oda, mert nincs hozzá ökle.

Ezt ugyanis csak egy esetben tehetné meg: ha arra hivatkozhatna, hogy megszűnt nálunk a demokrácia. De nem szűnt meg. Már hogy is szűnt volna meg, ha egyszer van működő és teljes létszámú parlamentünk, nemde. Esetleg még hivatkozhatna arra, hogy választási csalás történt. De azt sem teheti, hiszen akik ezt leginkább kiabálták "ellenzékként", pont azok ücsiznek mosolygós kényelemben a kupolás kuplerájban. Úgyhogy Európa királyfi keres magának valódi királylányt valahol, mert nálunk csak a sárkánnyal kedélyesen üzekedő ribancokat talál.

Ti meg, kedves honfitársaim, pont leszarjátok, hogy azok, akikre szavaztatok, elárultak benneteket. Tömegnek kéne az utcán lenni, első körben kirángatni a magukat ellenzékinek nevező szarháziakat a székeikből, hogy legalább nyilvánvaló legyen, ki van kivel. Aztán ha tisztáztuk, hogy a diktatúra parlamentje nem valódi parlament, és abban már csak a diktátor narancsbandája maradt, akkor második lépésben lehet tömeget gyűjteni az ő eltakarításukra is. De csak ebben a sorrendben mehet. Amíg ugyanis a rendszer ötödik hadoszlopa a soraink között van, addig blokkol minden rezsimellenes hadmozdulatot.

Ha volna a népnek esze, mintahogy nincs, akkor a legközelebbi közvéleménykutatásban a parlamentben ülő műellenzéki pártok mindegyike nulla százalékot kapna. Mert egyébként csak addig merik megcsinálni ocsmány kétkulacsos játékukat, amíg azt érzik, hogy megtehetik. És honnan érzik ezt? A közvéleménykutatásokból. De nem, te, kedves honfitársam nem akarod ezt fölfogni. Te notóriusan ellenzéknek nevezed a kollaboráns szarháziakat, és ha felhívnak valamelyik közvéleménykutatóból, bemondod ugyanazt a pártot, amit eddig.

Hát pedig drága honfitársam, ha te ugyanazt teszed, amit eddig, akkor az eredmény is tökugyanaz marad. Vagy elfelejted végre az immár harmadszor ronggyá vert, hiteltelen műellenzéket, vagy folytatod ágyékig mocsárban az eddigi utadat, hogy negyedszer is ugyanaz történjen. Meg ötödször is. Meg akárhányszor. Ne várd el Európa királyfitól, hogy megmentsen, míg olyanokat támogatsz, akik a sárkány ölében vonaglanak kéjes sikkantásokkal. Az Orbán rendszer konszolidálódott. Legbiztosabb támogatói a parlamenti pártok szavazói. Mindé.

Felfogtad?

1 megjegyzés:

  1. A kommentfalat továbbra is lezárva tartom, és eszem ágában sincs megnyitni. Ott vagyok a fészbukon, ott könnyebb a rahedli arctalan trollt kezelni. Köszi.

    VálaszTörlés